השער לא קשור לבאלוטלי אבל התגובה של מוריניו לפציעה של דה רוסי והטמטום של מונטארי (ההוא שעדיף על לאמפרד) והמעבר ל433 עשה את ההבדל ובעקבותו הגיע גם השער. מוריד את הכובע בפני מקסס שלא מגיב לחרא של באלוטלי. סרט הקפטן באמת עושה לו טוב. כמובן שהחלאה הזאת מוציאה כל חשק להמשיך לראות כדורגל. גם ווצ'יניץ' בחוץ אחרי פציעה. חבל שראניירי העדיף את אוקקה במקום באפטיסטה.
הכדור הגיע במקרה לאטו, שבמבצע אישי מרהיב של חלוץ ענק עשה את הגול. אטו היה עומד שם גם במערך של 2-4-4. מכבד את מה שאמרת, אבל אין קשר בין זה לזה. רק אני רואה את המשחק של באלוטלי? רק איבודי כדור.. שימו לב אנשים.. אין לי כלום נגדו, הוא פשוט לא שחקן. פעם זה הסתבכות מיותרת בדריבלים מטומטמים, פעם מסירות לא מדויקות, פשוט לא להאמין. חבל שמוריניו לא שם את מנסיני, שהיה בסדר בניצחון בליבורנו. אגב, אוקקה הזה נראה כשחקן מצוין, עם כוח ומאסה. רנאיירי מפחד? הוציא את מנז והכניס מגן, טונטו. אני אבל מבין את החשיבה של רומא. בסדר. זו לא הקבוצה שרצה לאליפות, הם במצב לא קל בטבלה. מקובל.
למה דווקא אני אוהב את הנער הזה אבל נגיד החילוף הזה אבל מנז יוצא ונכנס טונטו עם כל הכבוד למה לא באפטיסטה?! ולמה להוציא את מנז שבכל רגע יכול להביא הברקה טוב נו נקווה לשמור על התוצאה מול ההקבוצה המגעילה הזאת כל שנייה מישהו מרומא על הריצפה,תהיו חזקים.
זה מה שקורה כשהכלים ההתקפיים היחידים הם פאטי ואוקקה. השליטה בכדור לא שווה כלום אם אין מי שיתרגם אותה לשערים. אם טוטי, ווצ'יניץ' ודה רוסי היו משחקים במחצית השניה הייתי יוצא מאוכזב אך אי אפשר לבוא בטענות לילדים האלה שעשו את המקסימום מבחינתם. חייב להגיד מילה טובה להגנה בהנהגתו של מקסס שהיה ענק היום ביחד עם אנדראולי. לפחות ווצ'יניץ' חוזר לכבוש ומוטה לכושר המצויין מהעונה שעברה. אין שום מיקריות, כניסה של שחקן התקפה נוסף לרחבה איפשר לאטו לנצל את הבלבלת בהגנה של רומא ולכבוש. עד השער אטו לא היה במשחק וההתקפה של אינטר נשענה רק על שחקן אחד.
העובדה היא שאינטר ללא באלוטלי הפסידה את המחצית 0:1 ואינטר עם באלוטלי ניצחה את המחצית באותה תוצאה. וכפי שראינו מאז אוקטובר, אין זה מקרי. טקטית הוא הופך את אינטר להרבה יותר עשירה התקפית, מגוונת ומסוכנת יותר, וגם אם לא הוא עצמו, השחקנים שלידו מרוויחים מהנוכחות שלו. גם אם לפעמים, ממש כמו היום, יש לו חרא של משחק.
תודה לך, רומא! הפער בין המקום הראשון לשני התקזז, וגם המקומות 3-4 התקרבו. משחק מצוין של הג'אלורוסי, במיוחד בהתחשב בהיעדרות של כל השחקנים המרכזיים למשך כל, רוב או חלקים גדולים של המשחק. ברכות לג'וליו סרג'יו שוב! יניב, חבל שלא נולדת כל יום!
אני לוקח מהמשחק הזה את ההופעה של מוטה ואני מקווה שראניירי ייתן לו את הקרדיט על כך ולא יחזור לייבש אותו על הספסל לטובת קאסטי (בטח שלא לטובת סיסיניו שהוא מקסימום קיצוני ימני ובטח לא מגן). פאטי הפתיע לטובה, בעיקר הודות למשחק טוב של בריגי-פיזארו שעזרו לו מאוד באמצע. לאורך לא מעט שלבים של המחצית השנייה רומא הניעה כדור ממש כמו בימי ספאלטי - אותה הנעת כדור מופתית בנגיעה אחת. יש בעיה בשפיץ כשטוטי חסר. מנז יוצר, ווצ'יניץ' שיחק על קביים, ואוקקה באמת מנסה, אבל עדיין לא וכנראה שלעולם גם לא יהיה גולר. מוריניו לא מאמן.
מסכים עם הטענה שלך אבל העובדה היא שאינטר שיחקה טוב יותר והייתה מסוכנת יותר דווקא במחצית הראשונה. אינטר צריכה שחקן התקפה נוסף לצד מיליטו ואטו כאשר האחרון לא יוצר שום מהלך התקפי וחייב שחקנים נוספים שיעשו זאת במקומו. שחקן טוב יותר ומנוסה יותר מבאלוטלי שהיה מצטרף לצמד החלוצים היה ככל הנראה גם מנצח את המשחק הזה.
ממש לא, רומא היתה יותר טובה. אינטר לא הצליחה לשלוט בכדור, ביצעה עבירות ללא הפסקה, שלחה לבד את מיליטו לרחבה והוא לא הצליח לעשות שם כלום.
מי דיבר על רומא? אינטר של המחצית השניה הפסיקה לשחק עם כיבוש השער. במחצית הראשונה הייתה יותר מסוכנת והייתה קרובה מאוד להשוות.
כול הכוח ההתקפי של אינטר, פרט לעוצמה בכדורים נייחים (בעיקר קרנות), מתרכז במחץ והעוצמה שיש לה במרכז. סטאנקוביץ', סניידר, מיליטו ואטו הם ללא ספק כוח אדיר שדורש עבודה קשה וריכוז מלא מצד הגנת הקבוצה היריבה כדי לעצור אותו. ברם, בעיקר כאשר זה מגיע לליגת האלופות שם הקבוצות מגיעות דרוכות, מוכנות ומרוכזות כל המשחק, אפשר לעצור את המחץ אם מצופפים את מרכז ההגנה, לוחצים חזק את המוסרים וערניים בשמירה על החלוצים. וכאשר מאייקון לא לובש את מדי הסופרמן, לאינטר אין עוד גיוון התקפי, אין אפשרויות אחרות, והם תקועים. כאשר באלוטלי על המגרש הוא מהווה איום על כל נקודה במגרש, קרוב לשער או רחוק ממנו, מהמרכז, ואלי הכי חושב, מהאגפים - שני האגפים. והגנת היריבות, לרבות שחקני הקישור, נאלצים לעבוד אחרת, להפתזר. הגנות שעמדו איתן מוצאות את עצמן על כרעי תרנגולת. אני לא בא עכשיו להתחיל לעשות השוואות מטופשות בין שחקנים, מי יותר טוב ומתי. אלא טוען, שטקטית באלוטלי הוא השחקן הכי חשוב של אינטר, לפחות בכל הקשור למשחק ההתקפה. וסטטיסטית, הקבוצה מצליחה יותר כאשר הוא על המגרש, מאשר בלעדיו.
נו, דיברתי על אינטר. הזכרתי את רומא רק כדי להדגיש עד כמה אינטר היתה גרועה במחצית הראשונה. ההזדמנות היחידה שהגיעה אליה היתה כאשר מונטארי שלח כדור ארוך מעיגול האמצע למיליטו שפרץ לרחבה וסחט הדיפה ענקית מז'וליו סרג'יו (כל הזמן בא לכתוב סזאר). המחצית השנייה התחילה בטירוף של אינטר ומהר מאוד הגיע השוויון שזה כבר הרבה יותר ממה שהיא עשתה קודם לכן. גם אחרי השער היא המשיכה לשלוט במרכז, לחצה כל הזמן, הגיעה הרבה יותר פעמים לרחבה ובעיטות מנקודות קרובות יותר לשער (בעיקר באדיבות באלוטלי, אגב). היא אמנם איבדה הרבה כדורים ואיפשרה חופש לשחקני ההתקפה של רומא שלא ניצלו אותו כמו שצריך, אבל היא בהחלט נראיתה יותר טוב במחצית השניה.
זה היה כל כך צפוי שמוריניו ידבר ככה: "היה משחק מגעיל, הייתה קבוצה שלא הצליחה לנצח, והייתה עוד אורחת שלא רצתה לנצח ועוד איזה אחד ששרק יותר מדי. באלוטלי היה גרוע, קרוב לאפס. לא מצא חן בעיני המשחק והדבר היחיד שטוב פה זה הנקודה שלקחנו מרומא". נמאס ממנו כבר. וראניירי גם כן ליצן לא קטן, זוכרים שאחרי ההפסד בסן סירו הוא בכה על השיפוט, אומנם אולי הוא צדק אבל גם לי נשבר ממנו. "תודות לפטריק ויירה שובר הלחיים עם המרפקים, דניאלה דה רוסי יצטרך עוד ניתוח. קיבלנו הרבה מכות, הם עשו פי 2 יותר עבירות מאיתנו. אינטר לא שיחקה." סתם קשקשנים, שיתחילו לאמן.
מוריניו: Balotelli was terrible today, close to zero. He didn't move, didn't work and did not help the team" מתי הייתה הפעם האחרונה בה המאמן קרא לשחקן שלו "אפס"? מוריניו גם הסכים עם אנדריי שאחרי ההפסקה אינטר שיחקה טוב יותר. נגד בארי נצטרך להסתדר בלי טוטי, ווצ'יניץ', דה רוסי, חואן, מקסס, דוני ובטח עוד מישהו יפצע עד אז.
לדעתי, זה רק מדגיש את החשיבות של באלוטלי אם הוא השחקן היחיד שמוריניו הבליט, למרות ששאר החברים שלו היו יותר גרועים.