המחזור ה-11 בפרימרה ליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י לירן, ‏13/11/04.

1. אלי מתחן Member

יש לי הרגשה ששבוע הבא מנצחים את בארסה ומגיעים נקודה מהמקום ה-1. זה הולך להיות משחק קשה ברמות מפחידות, דקו וצ'אבי יחגגו על הקישור ההגנתי שלנו שלמרות הכל לא קיים. למזלנו לבארסה יש בעיה קלה במרכז ההגנה ובשביל זה נולדו חלוצים, ומזל שיש לנו 4 כאלה, בין הטובים בעולם.

2. Barcik Member

בניגוד למה שרבים יאמרו, ניצול המצבים של בארסה אינו הבעייה הגדולה. קבוצות ברצלונה לדורותיהן, גם הטובות שבהן, היו מחמיצות כרוניות באופן מסורתי, מה שלא מנע מהמועדון להפוך לאחד הגדולים בעולם. אי-ניצול המצבים אינו צריך להוות בעייה, כי בארסה צריכה, בכל משחק, להגיע למספיק מצבים כדי שזה לא ידאיג אותה. וזוהי הבעייה. אני משוכנע במלוא מאת האחוזים שאם בארסה הייתה משחקת במשך כל 90 הדקות כמו שעשתה לאחר שבטיס עלתה ל- 0:2 (יצא לי לראות את המשחק), הקטלונים היו מנצחים ובקלות. אבל, וזוהי בעייה שחוזרת על עצמה כבר כמה וכמה משחקי ליגה ברציפות - לבארסה חסרה תכליתיות כאשר תוצאת המשחק היא 0-0. שאבי ודקו מחזיקים את הכדור הרבה יותר מדי רחוק מהשלישייה הקדמית, ולכן עיקר המשחק ההתקפי מתבצע דרך פריצות אינדיבידואליות וכדורים ארוכים, במקום החזקת כדור נבונה על סף הרחבה. רק כאשר בארסה כובשת ופותחת את הברז, או סופגת ומקבלת מוטיבציה, מתחיל המשחק שלה לקבל צורה. אלו הם סימפטומים ראשונים של זלזול שאסור שיופיעו.
    עיקר הבעייה היום הייתה משחק חלש מאוד של שאבי ודקו, ומאוחר יותר גם אינייסטה. שניהם לא היו במשחק, ומיעטו להחזיק את הכדור בשטחים החמים - 30-20 מטר מהשער של בטיס. במצב זה, עיקר המשחק היה דרך האגפים, בין אם בצד ימין של דאמיה החביב-אך-איטי וג'יולי שמנסה מאוד, ובין אם בצד שמאל של ג'יו החלש ורוני המנצנץ. אטו עשה קילומטרז' מרשים, וגם היה צריך לכבוש בהזדמנות מצויינת בסיום - אבל אני מאשים אותו דווקא במסירה מטומטמת של כדור חופשי מול השוער מכתשעה מטרים ולא פיצוץ לחיבורים. בהגנה, פויול עשה את הטעות השנתית שלו שהניבה את השער השני, אבל פרט לכך הבהיר לכולם (ובקלות) למה מקומו של אולביירה הוא בבטיס ולא בולנסיה. אולגוור היה אפס כהרגלו, וג'יו חזר לסורו מול חואקין המצויין. דאמיה? שחקן איכותי, אבל איטי, וכדי מאוד לראות את בלטי הטמבל חוזר נגד ריאל מדריד. ואלדז היה מצויין, ורק הקפיצה המוזרה שלו בשער אולביירה מעיבה קצת על ההצלות שלו במשך הערב. ומילה רעה מאוד לשופט - השער הראשון הובקע מנבדל של כ- 10 מטרים והפרה בוטה של כלל הנבדל הפאסיבי - ואילו השער השני התחיל בהתקפה מתפרצת, מיד לאחר הכשלה של דאמיה ברחבה של בטיס.
    אז ההפסד קרה. בריאל מדריד מדברים על צמצום הפער לנקודה? יאללה, תביאו את החזירים הלבנים.

3. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

אטלטיקו עשתה בושות במייורקה. לפי התמונות שאני לא מוכן להציג השחקנים עלו על המגרש בתחתוני תכלת.
    במשחק כרגיל אטלטיקו שלטה אבל השופט עזר לקבוצה החלשה.
    ועוד דבר נחמד: גונסאלו קולסה סגר חשבון עם הקבוצה שלא רצתה שהוא ימשיך לשחק בה.

4. נדב Member

עלו בתחתוני תכלת?!? למה?@??

(אולי לא הבנתי אותך נכון אז אל תצחק http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx).