המחזור השני: ריאל מדריד וברצלונה שבות הביתה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏13/9/08.

1. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

צפוי שריאל תכבוש , וזה גם יהיה יותר משער אחד .
    זה לא המגרש הקטן של נומנסיה בו היא יכולה להתבנקר ולשמור על תוצאה.

2. RubberSoul Member

רק עכשיו פתחתי את הטלוויזיה,ואני עוד לא קולט מה הולך פה,גם משאר התוצאות,וגם מהברנבאו.
    הדלקתי את הטלוויזיה אני רואה את שוסטר חוגג,אחר כך את נומאנסיה מבקיעים גולאסו,ועכשיו ה2-2.מה שאני מסיק מעכשיו,זה שנומאנסיה תהיה הכבשה השחורה של הליגה.היא כבר.

3. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

בבית שלה בהחלט היא תעשה חיים קשים להמון קבוצות , במשחקי חוץ אני מאמין שיהיה לה הרבה יותר קשה .

4. xavi6 Member

ריאל תנצח, לה יש אופי בשנים האחרונות, מה שלנו אין. אבל היי, כמו שחבר שלי אמר-תזכרו דבר אחד, לחברה שלכם יש אופי, אבל היא מה זה מכוערת! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

5. JR-Riquelme Member

כל כך לא מתאים לקסיאס...

6. REAL MADRID Member

אלוהים אדירים!. הראנו אופי זה נכון, ניצחנו וזה מה שחשוב אבל כמו כל משחק של ריאל מדריד בשנים האחרונות - גם המשחק הזה קיצר לי עוד כמה חודשים בחיים. הסגל של שוסטר היה שערורייתי וההחלטה להשאיר גם את ראמוס וגם את מיגל טורס מחוץ לסגל כמעט עלתה לנו במשחק אבל מהסגל שנקלח למשחק שוסטר עלה עם ההרכב הטוב ביותר שלו וזה מה שחשוב. שמחתי מאוד לראות ששוסטר הבין שהתיאום בין פפה להיינצה איום ונורא והעלה בהרכב לצידו של פפה בלם אמיתי - מצלדר. גם על הגרמני ראו שהוא לא רגיל לשחק עם ריאל מדריד למרות שהוא כבר יותר משנה במועדון. מרסלו הוא נקודת האור היחידה שלי ממשחק ההגנה שלנו איום, אני לא יודע אם זה עצוב או מצחיק אבל אני מרוצה מאוד מהיכולת שהראה היום הברזילאי - הוא לא היה סרחיו ראמוס של אגף שמאל אבל מלבד לכיסוי הלקוי בשער הראשון של נומנסיה הוא נתן משחק לא רע בכלל. מבחינתי מרסלו צריך לפתוח גם נגד בוריסוב מהסיבה הפשוטה שפשוט נמאס לי לראות כל שבוע רביעיית הגנה אחרת. פפה עם משחק נוראי מבחינה ספורטיבית, לא ספרתי אבל היו לו לפחות 9-10 עבירות שעשה ורובן היו מפגרות במרכז המגרש בלי שום צורך בהן, אני מופתע שהוא לא קיבל צהוב. סלגאדו יצא לי מכל החורים, השער הראשון הגיע כיוון שהוא החליט שהוא חלוץ ושכח לחזור להגנה מה שהוביל את נומנסיה לריצה קלילה באגף הימני של ההגנה שלנו שרק במזל הסתיימה בקרן, השער השני הוא פשוט אשמתו הישירה עם ההורדה המדהימה לבארקרו שכבש שער יוצא מהכלל. איקר קסיאס עדיין לא התאושש מהיורו האחרון, לאחרונה אני קורא דברים שלו באינטרנט יותר מידי פעמים וזה מעציב ומעצבן ביחד לראות את השחקן ששקט בדרך כלל, את איש העבודה שלנו מתראיין על כל שטות. קסיאס צריך לחזור להיות קסיאס ולהשאיר לשוסטר את הדיבורים.

לנומנסיה לקח 25 דקות בערך אבל לאחר בונקר מארץ הבנוקר שהיא ניעלה בדקות הפתיחה שאיפשר לריאל לחגוג לה ברחבה היא התעוררה. נכון שדרך הבונקר הזה היה הצליחה לכבוש 2 שערים בעזרתו של סלגאדו אבל רק לאחר 25 דקות בערך היא הבינה שנגד ריאל מדריד לא צריך לעשות בונקר ולשחק על המתפרצות, את ריאל מדריד צריך לתקוף - כאשר תוקפים את ריאל מדריד ומניעים נגדה כדור היא נעשית אנמית ולמרות שהצלחנו לכבוש את השער השלישי (שער יפה מאוד, ח"ח ואן דר וארט) הלחץ שלנו על נומנסיה ירד. כשנומנסיה הבינה שאין מה לפחד לתקוף את ריאל היא פשוט השתלתה על המשחק ולראות קבוצה קטנה שהתקציב שלה הוא בערך התקציב של ריאל לשיער של גוטי זה מעצבן. דיארה היה מצוין בהתחלה וגם גוטי. החזיקו בכדור הזיזו אותו ברחבי המשחק ושלטו בקצב, אך גוטי כהרגלו נירדם בערך 15 דקות אחרי השער שכבש ולמלבד פעולה נחמדה פה ושם לא ממש הרגשתי אותו משחק. דיארה כמוהו פתח את המשחק מצוין אבל המחצית השנייה שלו הייתה פשוט גרסה של העונה שעברה, כנראה שהרעב מצום הראמדן השפיע עליו אבל הוא איבד הרבה מאוד כדורים - יותר מידי.

את רפאל ואן דר וארט לא הרגשתי. למרות שהוא כבש גול והיה מעורב בהתחלה בהנעת הכדור, בקושי שמתי לב שהוא נמצא שם. הוא עדיין מתאקלם ולא הוא אשם בכדורגל הגמלוני שריאל מדריד שיחקה היום. דה לה רד שהחליף אותו היה לא רע אבל גם לא מרוכז מספיק, בלי קשר למשחק הזה באופן ספציפי אבל אני מרוצה מאוד מההשתלבות של דה לה רד בקבוצה ורואים ששוסטר לא מתכוון להפוך אותו לסולדאדו 2, מה שיהיה מעניין לראות זה כמה ישחק דה לה רד כשגאגו יתחיל להשמיע קולות של שיעמום על הספסל וסניידר יחזור מהפציעה. אריאן רובן נתן משחק לא רע, אפשר לראות שהוא קצת עייף אבל אני מאמין שבליגת האלופות ביום רביעי נראה רובן הרבה יותר טוב, זה לא שרובן היה רע היום אבל הוא לא ממש היה שותף למשחק ההתקפה מלבד החזקות בכדור פה ושם וניסיונות חדירה לרחבה שלא ממש הצליחו. קצת איכזב אותי שהוא לא ניסה לבעוט מחוץ לרחבה. גונזאלו היגוואין היה טוב, נכון שהוא החמיץ פה ושם אבל הוא גם כבש ורואים עליו שהוא רק צריך לקבל עוד טיפה ביטחון ואז כל הכדורים שנשלחו היום לידיו של חואן פאבלו (שוער טוב ד"א) ישלחו לרשת פעם הבאה. אני מקווה מאוד לראות שהוא לא ירד לספסל נגד בוריסוב ויישאר בהרכב לצידו של רוד ואן ניסטלרוי, רוד גם הוא קצת חלוד והיה צריך לכבוש היום לפחות שער אחד. הוא מנסה ומגיע למצבים וזה חשוב ואני בסה"כ יוצא מעודד מהמשחק שלו, רוד הוא רוד ואת השערים שלו הוא ייתן. ראול שנכנס במקומו לא ממש היה שותף במשחק כמו גם דרנתה שנכנס במקום היגוואין. ריאל הייתה עסוקה בלהעיף את הכדורים לחצי של נומנסיה וב-20 הדקות האחרונות לא ממש התרכזה בפעולות התקפיות.

איקר קסיאס - 4
    סלגאדו - 3
    מצלדר - 4
    פפה - 4
    מרסלו - 6
    דיארה - 5
    גוטי - 5
    רובן - 5
    ואן דר וארט - 4
    היגוואין - 6
    רוד ואן ניסטלרוי - 6

דה לה רד - 5
    ראול - 4
    דרנתה - 4

7. REAL MADRID Member

אספניול מושלמת עם 6 נקודות

לא ריאל מדריד, לא ברצלונה, לא ויאריאל, לא אתלטיקו מדריד ונכון לעכשיו גם לא ולנסיה. הקבוצה היחידה שמצליחה לקחת את מלוא 6 הנקודות האפשריות עד כה היא אספניול שמצליחה לנצח היום בחוץ את רקראטיבו. לואיס גארסיה שמציג עד כה העונה יכולת מצויינת כבש בדקה ה-84 את השער היחיד במשחק וסידר לאספניול ניצחון 1-0 מינימלי נוסף אך מספיק גדול בשביל לסדר לקבוצה שלו את המקום הראשון בליגה. איבן דה לה פנייה שכמעט כבש לזכות אספניול נפצע והוחלף בדקה ה-35 ע"י ננה. אספניול שלטה במשחק ובסופו של דבר בישל סוריאנו ללואיס גארסיה את שערו השני העונה.

8. Engel Del Madrid Member

עוד מישו חושב כמוני שקסיאס לא נראה כמו בעונות קודמות ?

9. xavi6 Member

תרגעו, זאת תחילת עונה. איקר זה איקר. כמו שריאל זאת ריאל, אלופה בזכות ולא בחסד, יש לה אופי-אבל היא עדיין ממש מכוערת. מעיפה כדורים לחצי השני מול נומאנסיה עוד בבית. ברסה תפסיד 3-0 ולא תשחק ככה.

מה קרה לדה לה פנייה? מישהו יודע מה חומרת הפציעה שלו?

נערך לאחרונה ב: ‏15/9/08
  10. George Best Member

קשה לי לחשוב על מגן חלש יותר ממיצ'ל סלגאדו באירופה,
    מישהו יכול להסביר לי מה בול העץ הזה עושה בהרכב של אלופת ספרד ואימפריית כדורגל כמו ריאל מדריד?

11. REAL MADRID Member

אני שואל עצמי את השאלה הזאת כבר 3 שנים בערך. אתמול הוא פשוט "זכה" מהעובדה שראמוס פצוע קלות ונשמר לצ'מפיונס ליג וששוסטר מעדיף להתעלם כרגיל ממיגל טורס ומעדיף את סלגאדו.

באופן כללי היה לסלגאדו משחק לא רע ביחס למשחקים האחרונים שראינו ממנו.

12. Raulito Madridista

http://www.realmadrid.co.il/spaw/season0809/numancia3.Xxx
    תודה על רגע היסטורי

אני מאוד לא מרוצה ממה שראיתי אתמול. פרט לשער ה-5000 המיוחל שהגיע(כמה חבל שראול לא היה זה שכבש אותו, ואני גם דימיינתי שהשער יהיה קצת יותר מעניין, אבל לא נורא זה עניין שולי), לא היו יותר מידי נקודות חיוביות עבורינו. עם כל הכבוד לנומנסיה, משחק כזה צריך להיגמר ב3-0 או 4-0 חלק בלי יותר מידי מחשבות. נכון שזו רק פתיחת העונה, וסביר להניח שהקבוצה תשתפר, אבל בכל-זאת, כשאני רואה את הטיילת של הקבוצה נגדינו, אני מעלה חשש. ככה לא נגיע לשום מקום.
    היה ברור לי שלא נשמור על שער נקי עם הגנה כזאת, אבל נקודות התורפה היו אמורות להיות בכנפיים ולא בעמדות הבלמים. כרגיל אנחנו סופגים שער ממצב נייח, למרות ששני הבלמים שלנו גבוהים עם משחק ראש טוב מאוד. קשה קצת להאשים את ההגנה בשני השערים האחרים(השער השני של נומנסיה היה מדהים. תמיד אנחנו סופגים את הבומבות האלו לחיבור. בשנה שעברה ספגנו מרגלי פדרו לופז במשחק בויאדוליד במחזור השלישי בידיוק אותו שער. בעונת 06\2005 חסוס נאבאס שיגר כדור אדיר מ-40 מטר לחיבור, ויש עוד דוגמאות; השער השני זו אשמות הבלעדית של איקר שקצת מנומנם בינתיים אבל אני סומך עליו בעיניים עצומות), אבל לא הייתי מרוצה מהעבודה של ההגנה, כי נומנסיה הגיעה לעוד מצבים. פפה הפגין חולשה כאשר עשה יותר מידי עבירות ומצלדר נימנם.
    גם החלק ההתקפי לא היה מספיק טוב. אני מצפה מהקבוצה לייצר יותר מצבים לגול במשחק ביתי. השער השני שלנו היה נפלא, סוף סוף גוטי חוזר לתת מסירות של אומן וגם היגואין לא מחמיץ. השער של ואן דר וארט גם היה טוב, אבל לא היה הרבה מעבר. גם ההולנדי עצמו לא בלט וזה לא מוצא חן בעיני. רובן ניסה לעשות כמה דברים לא רעים, אבל הסיומת שלו קטסטרופלית. גם המחליפים לא שינו את המשחק מבחינתינו.

לגבי שאר המשחקים -

צפיתי את התיקו של וולנסיה באלמרייה, אבל זו לא תוצאה כל-כך רעה. לחזור פעמיים מפיגור זה יפה מאוד. אלמרייה בינתיים לא נעצרת וממשיכה את הכושר הטוב שלה מהעונה החולפת, כאשר נגרדו הוא המוציא לפועל העיקרי.
    ספורטינג גיחון עשתה הכל כדי להשיג נקודות בפיחואן, אבל זה מגרש שקשה מאוד לנצח בו. משחק ההגנה של שתי הקבוצות היה קטסטרופה, היו גולים כל-כך קלים. אני מעריך מאוד את ספורטינג ששלחה הרבה שחקנים קדימה וגם הוסיפה הרבה עניין, אני מאחל לה שתישאר בליגה. מבחינתה של סביליה, היא יכולה להיות מאוכזבת. ספורטינג כמעט ולא נגעה בכדור ולמרות זאת כבשה שלישייה. מי שבלט בסביליה היה חסוס נאבאס.
    לואיס גארסיה נשאר באספניול בשנייה האחרונה של חלון ההעברות, ובינתיים הוא לבד מביא את אספניול לראשות הטבלה. פתיחת עונה נהדרת שלו, שימשיך ככה. אני בכלל מקווה לראות את אספניול נלחמת איכשהו על המקום בגביע אופ"א, למרות שיהיה לה לא קל.
    ויאריאל תיראה הרבה יותר טוב כאשר רוסי יחזור מפציעה. בינתיים היא מנצחת את לה קורוניה והיא עם פתיחת עונה סבירה.
    רק תיקו למאיורקה בבית נגד אוססונה, מאוד מאכזב. אני מקווה שהקבוצה של מאנזאנו תישאר בחלק העליון של הטבלה. בינתיים לא ראינו ממנה הרבה, יש תחושה שהקבוצה פחות מאמינה בעצמה.
    גם בטיס מאכזבת בינתיים עם נקודה אחת בלבד משש האפשריות, והיא שיחקה נגד רקראטיבו בבית וחטאפה בחוץ, לא משחקים שבלתי אפשרי לנצח.

13. xavi6 Member

בסוף גוטי כבש את ה-5000, לא?

14. kaz Member

היגוואין.

15. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

גוטי זה היה , הוא כבש את שער הראשון של ריאל במשחק.