אין מילים, אין מה להגיד אינשאללה (ואינש עלי קארימי, הוא מקושר) גמר את העונה אפס! עדיף לשחק עם 3 מגינים ולא עם 3 מגינים+היצור הזה
זה לא כזה בלתי אפשרי,בהנחה שברמן עושה את שלה בגומלין מול לבסקי. ובוודאי שאם ברצלונה לא תנצח את צ'לסי בספרד,אז הכול פתוח.
התכוונתי שהיה ברור בנימת בדברים של אבי, שמישהו כמו נדב יושב לידו וחופר לו כמה לוסיו לא שחקן. זה פשוט משתמע מכך, למרות שלא צריך ליהיות גאון כדי לזהות את זה עם גול באשמת לוסיו ועוד גול עצמי. האמת שאם לוסיו לא היה מנסה להרחיק וורנייס או קלוזה היו מכניסים כמו בשער של פויול בידיוק. אני מודע לכך שקלוזה היה לא רע אבל גם לא ממש טוב. אני לא זכור ניסיון אחד שלו לסכן ממש את אולי קאן והיו הרבה קטעים שהוא שיחק מאחורי הונט במקום מלפניו מעייפות כנראה ולא בגלל שרצה לקבל כדורים. החוות דעת שלי על וואמה לא בנויה על משחק אחד וגם לא קשורה לשני הגולים שהוא גרם להם, הוא פשוט מגן נפלא וכבר פירטי אודותיו המון. שולץ גם מגן מצויין והתחרות שלהם על מקום בהרכב תהא מאוד מעניינת השנה. שימו לב המגינים השמאליים של ורדר מפציצים בזמן האחרון. ובארסה? טוב נכון שהם קבוצה אדירה אבל תראה את זה כך: אני שוב מהמר (כמו פעם שעברה שאמרתי שדרוגבה יעשה את ההבדל בין בארסה לצלסי) שצלסי תנצח כי בלי אטו בארסה היא לא בארסה וראיתם את זה במשחק האחרון. מה ברמן צריכה? נצחון על לבסקי (שאם היא לא תשיג לא מגיע לה לעלות) ואחרי זה להוציא משהו בבארסה ובצלסי. אם היא בכלל מנצחת בבארסה היא יכולה להפסיד בצלסי. אם תיקו היא צריכה רק תיקו בצלסי ואם הפסד אז ניצחון. ברמן תלויה רק בעצמה ובכושר הנוכחי שלה (מקום 8 בעולם) אני לא רואה את בארסה עוצרת אותם במיוחד כשבורובסקי יחזור וקלאסניץ יכנס לכושר.
עם כל הכבוד, הקטע הכי מצחיק בשידור של באיירן נגד ברמן , היה בגול השני של וואמה, שאבי מלר התבלבל בינו לבין נאלדו, והילל 5 דקות את נאלדו, שהוא כבש פה ושם, וכבר משחק שלישי ברציפות שהוא כובש, ושהוא מצויין בכדורים נייחים, והוא גם לא קולט שמראים את וואמה חוגג, עד שכתבו את השם שלו על המסך http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
ורדר ברמן נתנה משחק ענק בנצחון על באיירן מינכן, אני הרבה זמן לא נהנתי כל כך ממשחק כדורגל. חבל רק שהם שמרו כל כך מעט מזה למחצית השנייה ושהשער היחידי שנפל במחצית הזו היה שער עצמי של לוסיו. דייגו נתן משחק טוב מאוד. אני חושב שהשחקן הזה התבזבז לגמרי בפורטו ובמשחק מול באיירן מינכן הוא נתן את החותמת הסופית לכך שמדובר בשחקן גדול. אני מחכה לראות אותו במדי נבחרת ברזיל. אגב, חברו לנבחרת, לוסיו, נתן משחק חלש. אני לא יודע איך הוא בדרך כלל, אבל היום הוא לא הצדיק את היותו בלם ראשון בנבחרת ברזיל.
סתם ביקורת קטנה בתור צופה מהצד. הפריוויואים שלכם יותר מידי ארוכים ולא ממש מסודרים. תתנו רק את האינפורמציה החשובה. אין לי כח לקרוא שעה כל preview....... ברמן לא צריכה להוציא כלום בצ'לסי, משום שהיא כבר שיחקה בסטאמפורד ברידג' במחזור הראשון והפסידה שם 2-0.
(יש לי בעיה עם הסמלים) פרנקפורט-נירנברג משחק איכותי מאוד מצפה לנו היום, עם שתי קבוצות שיודעות לשחק כדורגל התקפי ומהנה, שתי הקבוצות האלה הם אלופות התיקו לפחות עד עכשיו שפרנקפורט עם שישה תוצאות תיקו בשבעה משחקים, ונירנברג עם חמישה תוצאות תיקו בשבעה משחקים. איינטרכט פרנקפורט לא ניצחה בששת משחקיה אחרונים בכל המסגרות, כאשר ביום חמישי, הפסידה בבית 2-1 להרכב המשנה של פאלרמו, בהפסד ביתי כל כך כואב אחרי שהקבוצה הייתה מצוינת במחצית הראשונה,אך חלשה מאוד בחצי השני והקלות הבלתי נסבלת שבה ספגה פרנקפורט את השערים אומרת משהו על הגנת הקבוצה. פרנקפורט ערב המשחק עם נירנברג, מדורגת במקום השניים עשר, רחוק מהצמרת, אך קרובה מרחק של שלוש נקודות מהקו האדום. הפעם האחרונה שפרנקפורט ניצחה היה בשביעי בספטמבר שהקבוצה גברה על לברקוזן ומאז עברו הרבה מים בים, אך קשר הקבוצה אלברט סטריט מאוד בטוח בעצמו: "אנחנו עוברים תקופה קשה במועדון, אין יותר טוב מניצחון ביתי עם הקהל החם כדי להתגבר על המשבר". פרנקפורט גם מגיעה למשחק הזה אחרי רצף של תוצאות תיקו, חמש במספר, כאשר הארבע האחרונים הסתיימו בתוצאה זהה (1:1), מה שדירדר את נירנברג עד למקום התשיעי עם אחד עשרה נקודות, ומה שאומר שאחרי משחקי אתמול, ניצחון של נירנברג בפרנקפורט והיא קופצת עד למקום השלישי, שתי נקודות משאלקה וברמן המוליכות ומה שיחזיר את החניכים של האנץ מאייר למאבקי הצמרת, ולעשות את השדרוג ולעבור מקבוצת אמצע טבלה כפי שהייתה אשתקד ועד עכשיו, מלעבור לקבוצת צמרת איכותית שמסתערת על מקום אפשרי באירופה.
כותרת המשחק של ברמן - באיירן בבילד היום היא לוסיו ניצח את באיירן. http://www.bild.t-online.de/BTO/sport/bund...cht-bremen.html מעבר לזה שהוא אחראי ישיר לשלושת השערים, אני ארחיב על כך בדיון על באיירן. הוא כנראה יקבל פרמיית ניצחון מברמן. בכלל הוא היה המצטיין בישל שני שערים (לדייגו ווומה) והבקיע אחד. מה אפשר עוד לבקש? כמו לירן גם אני מעדיף את שולץ על וומה ולא הבנתי למה הוא לא משחק (על ההרכב ועל ה"טעות" של מלר בין וומה לנאלדו בגול השני אני ארחיב גם בדיון שידורי הליגה הגרמנית) אבל הוא ניפצע בחימום. בכל מקרה הוא היה אמור להחליף את בורובסקי. ורנייש דווקא היה טוב במקומו ועשה את העבודה לה מצפים ממנו (קשר הגנתי קלאסי - לא בורובסקי ולא שולץ). היה לו חילוץ נקי ונהדר נגד פיזרו שאם לא היה מצליח (או מסתיים בעבירה) היה יכול לשנות לגמרי את המשחק, שכן היה בשלב קריטי מאוד במשחק ובהתפתחותו. לדעתי אתמול קלוזה היה חלש מאוד (במונחיים שלו). מנגד ארון הנט בעוד משחק מצויין וכמובן דייגו. לא יודע למה לירן מבסוט מהתוצאה בוולפסבורג. שטוטגרט יכולים והיו צריכים להוציא יותר. מריו גומז שוב המצטיין בשטוטגרט ועכשיו גם עם 5 שערים ב - 5 משחקים אחרונים. שחקן נהדר שמזכיר במבנה הגוף ובתנועת את קווין קוראני. דרך אגב, לירן, באותה החמצה שלו שהזכרת, הוא לא יכול היה למסור לתומאסון כי היה ביניהם שחקן והאפשרות היחידה שלו הייתה בעיטה. בהתחלה גם אני חשבתי כמוך אבל אחרי ההילוך החוזר ראיתי שלא הייתה לו ברירה. שאלקה עשתה את שלה. קווין קוראני ממשיך להיות טוב וממשיך לסבול מחוסר מזל ובכל זאת ניצחה ואנחנו מגיעים אליהם ביום ראשון ה 5 לנובמבר לעוד משחק קשה מאוד. מיינץ ממשיכה להתדרדר ולא ניצחה מאז אוגוסט. אותי זה לא לגמרי מפתיע וגם כאן אני חושב שצריך להתחיל לחשוב על פרידה מיורגן קלופ שאת דעתי עליו כבר אמרתי מזמן.
http://mediadb.kicker.de/2007/fussball/vereine/m/9.Xxxבאייר לברקוזן http://mediadb.kicker.de/2007/fussball/vereine/m/12.Xxx המבורג אחרי 13 משחקים ללא ניצחון (בכל המסגרות) אחרי 7 משחקי בונדסליגה ללא ניצחון (5 תיקו ושני הפסדים) תנסה המבורג דווקא מול קבוצת הבית החזקה של באייר לברקוזן לשבור את "סדרת ההצלחות" של הקבוצה. המוראל של המבורג בריצפה במיוחד אחרי ההפסדים לשלאקה ולפורטו בשבוע האחרון, אבל בהמבורג שואפים עידוד מהחזרה של הקפטן רפאל ואן דר ווארט ואטובה להרכב הראשון. לעומת זאת 6 שחקנים חשובים יעדרו מהמשחק הגורלי של המבורג : מהדיבקיה, ריינהארדט, ירולים, וויקי, דמל ונייגל דה יונג. המאמן תומאס דול מקווה שהזמן הגיע, הזמן שהמבורג תחזור לשחק כדרוגל כמו ששיחקה בעונה שעברה, החזרה של המאסטרו ההולנדי בטח מוסיפה לעניין. היריבה של המבורג באייר לברקוזן עדיין לא נוצחה העונה בבית (למעשה מה 08.03.06 לא נוצחה בבי ארינה). אבל גם לברקוזן סובלת כמו המבורג מהמאמץ הכפול באירופה ובליגה וגם אצלה מ"ס הפציעות גובר משבוע לשבוע. ברנטה וחואן עדיין סובלים מפציעה וישנו ספק לגבי שיתופם במשחק היום, בנוסף להם יעדרו גונזאלו קאסטרו, רוקה ג'וניור ואלכסנדר מאייר. כמובן הקפטן רמלאו שקיבל אדום בתבוסה בשטוטגארט יחבור אליהם ביציע. למשחק הזה יש ערך סנטימנטלי חשוב מאד לסרגיי ברברארז אחד מהאחראים להצלחה של העונה הקודמת בהמבורג שעבר לבאייר. ההבדל הגדול בין המבורג לבאייר העונה זה מאזן הבית של באייר, בעוד המבורג גם ב AOL ארינה לא מצליחה לנצח הבי ארינה של באייר זה מבצרם. שתי הקבוצות אבל מצויות במשבר, בבאייר זה עוד מיני משבר, בהמבורג זה כבר קריזה, היום יכולה המבורג דרך ניצחון בלברקוזן לשנות שני דברים: 1.לשבור את הרצף העלוב של אי הניצחנות 2. להכניס את באייר למשבר הרכבים משוערים - באייר: בוט - הגוי, חואן(שטנמן), מאדוני - פרייר, רולפס, ברנטה(שוויגלר) - שניידר, ברבארז - וורונין, קיסליניג... המבורג: קירשטיין - בניימין (קומפאני), קלינגבייל, מתייסן, אטובה - סורין - פילינגר, טרוכבסקי - ואן דר ווארט - גואררו, ליובויה...
סיכום משחקי יום שבת בבונדסליגה ברמן השפילה את באיירן מינכן במשחק העונה, ונשארה עוד שבוע במקום הראשון, שאלקה טיפסה למקום השני, אחרי ניצחון על האנוברף כאשר רק הפרש שערים מונע ממנה את הפסגה. ורדר ברמן-באיירן מינכן 1-3 מפגש המוליכות משך לווסטרסטדיון כ45,000 צופים נלהבים, בנוסף שודר המשחק בלא פחות מ93 מדינות! המשחק התחיל רק מאוד עבור הבוואקרים כאשר כבר בדקה הראשונה היה צריך השוער אוליבר קאן למתח את אבריו אחרי נגיחה מסוכנת של נאלדו, בדקה ה11 כבר גהיע השער הראשון, דייגו מקבל כדור על סף הרחבה, עובר בקלות את לוסיו ומהמשקוף של אוליבר קאן הכדור נכנס לרשת, 1-0 ברמן. ברמן הכפילה את ההובלה אחרי 33 דקות פייר וומה בעט בעיטה חופשית מ30 מטרים, שנתזה חזק מאוד וגם לאוליבר קאן לא היו תשובות לבעיטה המצוינת הזאת, כבר 2-0 ברמן. אבל אז הגיע מהלך לא צפוי של האורחים שהרמה של ווילי סניול מצא את הראש של הבלם ואן בויטן ומקאי בחצי מספרת בעט לפינה הרחוקה של טים וויזה ובאיירן בניגוד גמור למהלך המשחק חוזרת לחיים, וכובשת את שערה ה3,000 בבונדסליגה בכל הזמנים. בדקה ה66 תם הסיפור, כדור רוחב שהעביר נאלדו, הגיע לכיוון לוסיו, שניסה להרחיק אך בטעות בעט לפינה המרוחקת של אוליבר קאן וסגר עניין, 3-1 לברמן, תוצאה שנשמרה עד לסיום. שאלקה-האנובר 1-2 שאלקה שדורגה שלישית ערב המחזור, אירחה את האנובר ומאמנה החדש דיטר האקינג. בדקה ה27 כל 60,000 הצופים בארינה אוף גלזנקירשן ראו את שאלקה עולה ליתרון, זלאטן באיירמוביץ' חלף על פני שוער האנובר טים האנקה וקבע 1-0 למארחים, 11 דקות לאחר מכן שאלקה הכפילה את היתרון, לינקולן הברזילאי מצא את ולבאן קוביאשווילי באחד על אחד מול האנקה, קוביאשווילי לא התבלבל וקבע 2-0 שזו הייתה גם תוצאת המחצית. שש דקות במחצית השנייה האנובר חזרה לחיים בעיטה של האשמיאן מ20 מטרים נהדפה לא טוב ע"י רוס שלא היה לו שום סיכוי מול ההמשך של יאן רוזנטל, 2-1 לשאלקה ותוצאה זו נשמרה עד לסיום. הרטה ברלין-בורוסיה מינשנגלאדבך 1-2 40,000 קבוצות באיצטדיון האולימפי בברלין, התכוננו למשחק בו קבוצה אחת כובשת בצרורות בביתה, ואילו קבוצת החוץ טרם רשמה נקודה מחוץ לביתה. חמש דקות בתוך המחצית השנייה ראו הצופים את הרטה נוטלת את ההובלה אחרי מהלך מבריק של ההונגרי פל דאדרדיי שמ28 מטרים בעט לחיבור של גלאדבך, עוד שער יפהייפה נכבש בדקה ה63 כאשר אוליבר נויביל קיבל כדור מהאויר ובבעיטת וולה קבע שיוויון, אך המילה האחרונה הייתה של המארחים, כאשר שבע עשרה דקות מהסוף היה זה מרקו פאנטליץ' שקבע 2-1 להרטה. ארמיניה בילפלד-מיינץ 0-1 בילפלד היו קרובים מאוד להוביל כבר בדקה ה8, כאשר זומה הגיע למצב נוח בתוך הרחבה אבל בעט כמה סנטימטרים מהקורה, שתי הקבוצות נקראו רע מאוד בכל שלבי המשחק אבל בדקה ה72 ניצל הייקו ווסטרמן טעות בהגנת מיינץ ודחק את שערו הראשון העונה, 1-0 לבילפלד בסיום. וולפסבורג - שטוטגארט 1:1 הזדמנות גדולה למארחים הגיעה כבר בדקה השנייה, אך חלוץ נבחרת גרמניה, מייק האנקה החמיץ ברשלנות מרחבת ה16 של הילדברנד, אבל אותו מייק האנקה הספיק לתקן את הטעות שלו בדקה ה26 כאשר נגיחה של יאזק קרזינובסק עברה את שוער שטוטגארט והאנקה נגח את זה פנימה, 1-0 וולפסבורג. אך השמחה של המקומיים לא החזיקה יותר מדי זמן, כאשר תוך ארבע דקות כבש מריו גומזה את שערו החמישי העונה בחמישה משחקים אחרי כדור מצוין של אנטוניו דה סילבה, 1-1 בסיום. שטוטגארט טרם מנוצחת בחוץ, וולפסבורג כבר במקום החמישה עשר. אאכן-קוטבוס 2-1 20,000 צופים ראו את קבוצתם הביתית עולה ליתרון 16 דקות מהפתיחה, כאשר לורנצו אורליאן רוחקאמף בעט מ20 מטרים והבקיע אחרי הרחקה של הגנת קוטבוס מקרן. בדקה ה66 התחיל המהפך, כאשר ולדאד מונטנו מצא את השיוויון המיוחל, 1-1 ותוך 10 דקות הושלם המהפך, טימו רוסט היה האיש שהעניק לקוטבוס שלוש נקודות יקרות במשחק החוץ הזה.
זהו, היום זה משחק של להיות או לחדול. המבורג חייבת לנצח את באייר לברקוזן בחוץ, אחרת המבורג היא מועמדת לירידה. נכון שאני אומר את זה מדי מחזור, אבל כמות המשחקים ללא נצחונות הולכת וגודלת והליגה בורחת. אפשר לשאוף עידוד מהחזרה של רפאל ואן דר וארט, אבל אי אפשר לדעת באיזה כושר משחק הוא וכמה הוא יהיה טוב. אסור לשכוח שגם חסרים שחקנים לקבוצה. אני מקווה שמשום מקום יגיע הנצחון.
מזל טוב להמבורג. ניצחון בכורה העונה ואוויר לנשימה לתומאס דול. צמד של הרכש מבאיירן פאולו גררו הופך את המשחק אחרי שוורונין כבש לזכות לברקוזן. פרנקפורט ונירנברג נפרדוו ב 2-2 .
לא היה לי איך לראות את המשחק, אבל אני אראה את התקציר בתכנית שתסכם את המחזור ה-8 בגרמניה. איזה כיף פתאום להסתכל על הטבלה, אפשר קצת לשאוב אופטימיות בשביל ההמשך. אני מקווה מאוד שבשבוע הבא פאולו גררו ימשיך לקבל את האשראי בהרכב לצידו של בובאקר סאנוגו. במשחקי גביע הליגה הצמד הזה היה לא רע בכלל. מישהו יודע עד כמה משמעותית הייתה החזרה של רפאל ואן דר וארט?
ואן דר ווארט היה צריך 20 דקות כדי להיכנס למשחק, ככל שהדקות חלפו הוא רק הלך והשתפר. בהחלט משחק טוב של רפאל, הוא הביא הרבה שקט למשחק של המבורג, השחקנים של המבורג כל הזמן חיפשו אותו. בהחלט פרימיירה מוצלחת בעונה הזאת לרפאל.