המחזור השלישי: בית"ר מנצחת עם הרבה מזל את כפ"ס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏15/9/06.

1. העורק הירוק Member

בושה וחרפה שלמשחק בית אני צריך לנסוע לרמת גן

2. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

מכבי נתניה - מכבי ת"א (19:30, שבת), הקופסא

0 נקודות משני משחקים, לא ככה ציפו במכבי תל-אביב לפתוח את העונה החדשה, אם זה לא מספיק, הערב ב-19:30 ייצאו הצהובים של אלי כהן למשחק חוץ קשה מול מכבי נתניה וחבורת האקסים.

פתיחה כל כך גרועה לא זכורה גם לזקני קריית שלום, ובמכבי תל-אביב יודעים שעוד הפסד, שישאיר אותם בלי אף נקודה אחרי שלושה מחזורים, עלול לגרום לתחילתה של הידרדרות שאין לדעת איך תסתיים - לא בטוח שלירן שטראובר, אופיר חיים ואבי סטרול יזילו דמעה אם זה אכן יקרה.

השלושה, שעזבו את מכבי תל-אביב בקיץ בלי הרבה אהבה, יפגשו את האקסית למשחק ליגה ראשון מאז המעבר. גם אם הם יגידו לכם שבשבילם זה הולך להיות משחק רגיל - זה לא. גם דדי בן דיין יזכה היום לפגוש את קבוצתו לשעבר, מרגש.

עד כמה קשה מצבם של הצהובים אפשר להבין מהעובדה הבאה: שחקני מכבי תל-אביב יעלו למשחק בקופסה מול מכבי נתניה כאשר כתובת אתר האינטרנט הרשמי של מכבי תל-אביב תתנוסס על החולצה - עד אשר ייחתם הסכם אימוץ עם אחת החברות.

משה ביטון, שחזר השבוע להתאמן, ערך אימון מלא ויפתח מול מכבי נתניה אחרי שהחמיץ את משחק ההפסד להפועל כפר-סבא. אורי שטרית ימשיך לקבל קרדיט בעמדת המגן השמאלי, תמיר כהן ולירן כהן, שעמדו במרכז הכותרות השבוע, יפתחו על הספסל.

הרכב משוער: קאלה טברטקו, אורי שטרית, מילאן מרטינוביץ', אבי יחיאל, יובל שפונגין, איוון רזיץ', יוסי שבחון, ג'ובאני רוסו, אבי נמני, משה ביטון, מיליאן מרדיקוביץ'.

http://images.one.co.il/images/d/gg106764.Xxx
    מחסור בספונסרים = חולצה עם כתובת אתר אינטרנט.

הרכב מנצח לא מחליפים - גוטמן, שנאלץ למצוא מחליף ראוי לטגה הפצוע, צפוי לפתוח בסופו של דבר עם הקשר שי בירוק שנאבק על המקום שהתפנה בהרכב מול ישראל זוויטי ואבישי ז'אנו, שהיו גם הם בתמונת ההרכב מתחילת השבוע.

מלבד השינוי שנכפה על גוטמן, יפתחו בהרכב כל השחקנים ששיחקו בשני משחקי הליגה האחרונים של מכבי נתניה. גוטמן תירגל את אדריאן פיטו ואופיר חיים לפני החלוצים איתי שכטר ואוקצ'ה.

בנתניה מאמינים שהמגרש יהיה מלא. ארבעת האקסים ממכבי תל-אביב: לירן שטראובר, אבי סטרול, אופיר חיים ודדי בן דיין כלל אינם מתרגשים מהמפגש מול מכבי תל אביב.

גוטמן התייחס לסוגייה, ואמר שהוא אינו בונה על הרגשות של השחקנים מול האקסית בזמן המשחק. המאמן התייחס גם לעובדה שלירן שטראובר צפוי להיות המושמץ הגדול ביותר מבין הארבעה, בעיקר בחלק שאוהדי מכבי יישבו מאחוריו, ואמר ששטראובר מכין את עצמו למשחק בדיוק כמו לכל משחק אחר.

http://images.one.co.il/images/d/gg108920.Xxx
    סומך על השחקנים שלו - אלי גוטמן.

הרכב משוער: לירן שטראובר, לואיס מרין, אבי סטרול, אורי אוזן, דדי בן דיין, מזואה אנסומבו, שי בירוק, אדריאן פיטו, אופיר חיים, איתי שכטר, איזוק אבודו (אוקצ'ה).

3. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

ליגת אלופות זה בימי שלישי/רביעי, גביע אופ"א בימי חמישי.

4. Raulito Madridista

מחזור מעניין מאוד יש לנו בליגת העל, אני מקווה שנקבל הרבה מאוד שערים, משחקים מרתקים, אני מצפה מהמשחק של בית"ר נגד כפר סבא להרבה מאוד שערים, להרבה מצבים, לקצב מהיר, למשחק יותר טוב מהמשחק של הפועל נגד בית"ר, היו הרבה התקפות של שני הצדדים, בעיקר במחצית השנייה כי האמצע נחלש, אך לא היו מספיק מצבים.

אז כמובן שהמשחק המרכזי הוא בין שתי הקבוצות המובילות עם מאזן מושלם, בין שני סגלים מאוד איכותיים בחלק ההתקפי, בין שתי קבוצות שיצאו ווינריות גדולות בינתיים. אני חושב שלמרות שהמשחק הוא ברמת - גן, בית"ר ירושלים פייבוריטית. זה מפחיד שאיך מכלום היא כבשה שני שערים נגד הפועל הנאיבית, למרות שזה יותר הפסד של הפועל, אבל צריך לזכור שבית"ר הייתה בעשרה שחקנים. במידה ובית"ר תבקיע, אני לא רואה את כפר סבא מנצחת ועושה מהפך. כפר סבא לא תתמודד על אליפות, אני חושב שמקום רביעי זה הכי חזק שהיא תגיע אליו, אין לה מספיק שחקנים בחלק ההגנתי למקרה של פציעות\הרחקות, וההגנה דיי זקנה.
    אם בית"ר מתכנת עוד משחק חלש זה לא יילך לה, אולי מירוסביץ שהיה טוב נגד הפועל יעזור לדחוף קדימה במקום בוטאנג. במידה וכפר סבא תגיע למצבים של בית"ר היא תכבוש, ההתקפה שלה עם בן לוז, דוארטה ויבואה הרבה יותר מהירה מזו של הפועל. גם ישראלביץ באגפים ואבובאקרי עם כדורים חכמים יוכל לעשות צרות. משחק מעניין מאוד ללא ספק. אם אפק ימשיך בכושר הטוב שלו זה יהיה תוספת כוח משמעותית לקבוצה.

מכבי נתניה שהיא קבוצה דיי חזקה בקופסא, מארחת את מכבי ת"א שהיא עם אפס נקודות בינתיים, ויכולה לרשום את אחת הפתיחות החלשות ביותר שלה, של הליגה. נתניה זייפה נגד פ"ת ומכבי הציגה טיפת כדורגל נגד כפר סבא אבל במחצית השנייה נרדמה. אני חושב שנתניה פייבוריטית בגלל ביתיות. שתי הקבוצות משחקות ללא מרכז מגרש כל-כך, יש להם רק שחקן אחד טבעי בהרכב בעמדה הזו, כהן כשל עם רוסו במרכז המגרש זה לא עובד. גם שיבחון, גם נמני, גם רוסו, גם מרדיקוביץ וגם ביטון בהרכב ההתקפי, לעומת פיטו, חיים, שכטר, בירוק ואוקוצ'ה. התפקוד של חיים לא מובן בהרכב של נתניה, לדעתי בירוק צריך לשחק במקומו שם ועדיף שחקן אחד יותר הגנתי מאשר ביטון בהרכב. הקשר האחורי של מכבי מאכזב עד עתה, אנסומבו יינצח בקרב על מרכז המגרש. יכול להיות שמכבי זו שתגיע ליותר התקפות, אבל נתניה במתפרצות תהרוג אותה. הפסד וכהן בבעיה.

למכבי הרצליה הזדמנות טובה להוציא משהו מבני יהודה שנמצאת בכושר רע מאוד. ההגנה שלה איומה ונוראה, גם ההתקפה לא הרשימה למרות שלושת שעריה בשני מחזורים הראשונים. אני חושב שבני יהודה תצליח לנצח ותצא מהתקופה הרעה שלה. עובד, ביטון, בלדוט, הם יצליחו בסוף. מה עם בטורינה? מתי הוא יחזור? שחקן מאוד חשוב בשכונה.

אשדוד היצירתית פייבוריטית נגד הפועל פ"ת. חסן הוא רכש טוב מאוד של אשדוד, שהפסידה כבר שני שחקנים כמו בירוק וטוטהאנה ובסוף לא רכשה אותם. פ"ת של לחמן יודעת להרוס משחק, אבל להבקיע לא, אין לה את השלישייה של סכנןי לדוגמא עם לחמן, שבמתפרצות יכלו לעשות משהו מעניין. משחק ביתי נגד הפועל פ"ת אמור להיות אחד המשחקים החשובים בליגה, אבל אשדוד קבוצה אלופה בלזייף איפה שלא צריך.

משחק חוץ קשה מצפה למכבי חיפה אצל מכבי פ"ת של לוזון, שנראית מצויין מפתיחת העונה, והייתה צריכה להיות עם שש נקודות לאחר שני מחזורים, הגיע לה לנצח את עמידר. אני הייתי מהמר על ניצחון של מכבי פ"ת, תחושה שלי, חיפה נראית רע מאוד, היא במומנטום רע אחרי שלא הייתה צריכה לספוג את השער נגד הבולגרים, היא לא נראית טוב מדיי, היא גם עייפה. מליקסון צריך לפתוח בחיפה. אם לא ניצחון של פ"ת, משחק צמוד מאוד.

הפועל שלי מארחת את עמידר בבית. אומנם ניצחנו בגביע אופ"א, אבל למה 1-0 ולא 3-0? טוב העיקר שניצחנו. אני מצפה שסוף סוף ניתן שני משחקים טובים רצוף, וננצח כמובן, משחק ביתי נגד עמידר הוא אחד המשחקים הקלים בליגה על הנייר. אסור להיות נאיבים אחרי מה שקיבלנו בטדי. הייתי רוצה לראות בהרכב שלנו את גילי ורמוט על חשבון ברוך דגו או סלים טועמה הבינוניים, לא אכפת לי. אם דגו יישחק, אפשר אולי לפתוח עם דה ברונו במערך יהלום שדגו עושה יותר הגנה, ואבוקסיס קשר אחורי. צריך להיזהר בעיקר ממור גולן. אני רוצה שאוגבונה יהיה בהרכב במקום ברדה, אבל שום מתעקש, חבל. כל דבר פרט מניצחון - כישלון.

5. ReL Member

נתניה קבוצה טובה יותר ממכבי ת"א כמעט בכל פרמטר וחייבת לקחת את 3 הנקודות מחר . לדעתי אלי גוטמן עולה עם הרכב טוב , כאשר אנסומבו ישחק מאחורה , בירוק לפני , ופיטו ואופיר יתופקדו סוף סוף כ2 קשרים מאחורי החלוצים ולא באגפים . 2 החלוצים יהיו שכטר ואוקוצ'ה , אולי היה עדיף לפתוח עם טוטואנה במקום אוקוצ'ה אבל טוב שיש לנו שחקן כמוהו לעלות מהספסל.

הפעם אין תלונות על ההרכב שהעלה גוטמן , אולי חוץ מאופיר חיים אבל לגביו יש לי הרגשה טובה שייתן את משחק חייו מול האקסית , רק שלא ייגמר ב0-0 משמים כמו פעם שעברה.

6. הרצליה Member

נו בני יהודה, 4 שנים וחצי כבר עברו אבל שום דבר לא נשכח מבחינתי.
    מכבי הרצליה מגיעה באמת למשחק של להיות או לחדול, אני אמנם לא הכי אופטימי בעולם אבל זה בהחלט משחק שאנחנו יכולים לגנוב בו נקודה או יותר.
    הפסד היום ואני באמת לא רוצה לחשוב מה הלאה.

אם נסתכל על זה בצורה אופטימית, יש לנו היום את איסיאקו ובוקסנבוים שהם אולי השחקנים הכי חשובים בקבוצה כרגע.
    משחק נפל כמו ששאול סמדג'ה תפס בשבוע שעבר זה לא משחק שתופסים כל שבוע ואני מאמין שהיום הוא יהיה בסדר.
    כמה כבר אפשר להיות בלי שער זכות? גם פה אני מאמין שנשבור את הקרח, אולי איסיאקו יודע איך מכניעים ניגרים שעומדים בשער( http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx ), אולי קימוטו, מצדי גם סמדג'ה, הגיע הזמן!!!!

ליאור אסולין הכלבלב לא הבקיע כבר 7-8 משחקים, אין משחק שהוא מצפה לו יותר מהמשחק הזה בשביל להבקיע סוף סוף.
    מפחיד אותי לחשוב איך ההגנה שלנו תסתדר עם ראובן עובד.

נקווה שיהיה בסדר.

נערך לאחרונה ב: ‏16/9/06
  7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

זה לא למרות שהמשחק ברמת גן בית"ר פייבוריטית, זה בגלל שהמשחק ברמת גן בית"ר פייבוריטית.

בקשר למכבי נתניה-מכבי ת"א.
    מכבי נתניה פייבוריטת בלי שום קשר לביתיות, גם אם המשחק היה בבלומפילד הייתי מהמר על נתניה. מכבי ת"א בפתיחה זוועתית, נמני נחוש להוציא את העגלה מהבוץ אבל נראה שמכבי של העונה צריכה הרבה יותר מזל כי יכולת זה לא הצד החזק שלהם. אבל מכבי תנצח מתישהו ושהיא תנצח זה יכול להיות על כל קבוצה, גם בדרבי או את חיפה או כבר מחר את נתניה. אבל לדעתי זה תלוי בנתניה. אם נתניה יתנו משחק שוטף, אם אנסומבו המצויין יהיה במיטבו, ואם בירוק שאמור לפתוח, פיטו וחיים יהיו מפוקסים וישחקו טוב נתניה תנצח. לנתניה יש מספיק כלים בחלק ההתקפי כדי לא להתקשות בכלל נגד מכבי ת"א.
    שי בירוק מקבל הזדמנות לפתוח בהרכב, תמיד שמענו וראינו רק ניצוצות מהיכולות שלו ויותר שמענו על בעיות שהוא עושה. אז היום יש לו צ'אנס ענק לקחת את הקבוצה קדימה ולהראות לנו מה הילד יודע, בגדול אני לא ממש חושב שהוא יצליח לממש את הפוטנציאל שלו כי יש לבן אדם יותר מדי שטויות בראש אבל בשביל גוטמן ובשביל נתניה הלוואי שזה יקרה, אם הוא ידע לשים את השטויות בצד ולהקדיש את עצמו 200 אחוז לכדורגל נתניה תרוויח שחקן טוב ויצירתי שיכול מאוד לעזור לקבוצה.

8. Melixon 15 Member

עזוב, בשנים האחרונות יש 6 מפגשים בעונה שהם פתאום משחקי עונה..

זה לא כמו פעם, ששתיים או שלוש קבוצות דורסות את כולן ושהראשונה נגד השנייה נפגשות זה משחק על חצי אליפות..
    שכתוב בבירור משחק העונה על המסך ויש רק שני מפגשים כאלה בשנה!

אדר, היו ימים..

9. נדב מיכאלי Member

כי התקשורת מנסה להעלות את הציפיות.
    משחק העונה האמיתי הוא במחזור 8 בטדי בין בית"ר לחיפה.
    הבא אחריו במחזור 19 בקריית אליעזר.

10. Melixon 15 Member

בעונה שעברה חיפה-בני יהודה אפילו היה משחק עונה, איזו בושה

11. לירן מנהל כללי מנהל כללי

נו מה אתם באמת מתייחסים ברציונות להגדרה הזאת...?

סתם זה מקום ראשון נגד שני אז קוראים לזה כך... אין מה להתייחס לזה ברור שכפ"ס עם כל הכבוד לה לא יכולה עדיין להיות חלק ב"משחק עונה".

במחזור ה-8 לדוגמא עם הכח תהיה במקום הראשון וחיפה בשני ויהיה משחק ביניהן אז יקראו לזה משחק עונה... סתם מחלה תקשורתית שלא שווה שום התייחסות.

12. שגיא Guest

בית"ר אכן פייבוריטית, אבל היום יש לכפר סבא הזמנות להוכיח את מה שאנשים עדיין מטילים בו ספק - וזה לגבי יכולתה של הקבוצה מול קבוצה גדולה. כפר סבא היא הקבוצה שנראתה הכי טוב בשני המחזורים הראשונים (והאמת גם בגביע הטוטו) ונצחון שלה היום יקבע באופן סופי שהיא תהיה קבוצת צמרת העונה. תיקו או הפסד יראו יותר הגיוניים, אבל עם זאת, אף אחד לא יופתע אם המשחק יסתיים לטובת הכפר סבאיים.

13. Melixon 15 Member

בית"ר באה כפייבוריטית וזו דוקא עמדה יותר מסוכנת מבחינתה,
    למרות המיקום של כפ"ס בטבלה הפסד לבית"ר עדיין לא ייחשב לכישלון נורא..
    והקבוצה הזאת טובה, בנויה טוב.. אמנם לא תרוץ לאליפות אבל את בית"ר אפשר להפתיע.

והמשחק מחר*

14. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

גם לנפיי כמה עונות איזה 8-9 מחזורים ראשל?"צ היו מקום ראשון, וירדו ליגה באותה העונה.
    כפ"ס, לא להתלהב. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx

15. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

מכה קשה למכבי ת"א, הקפטן אבי נימני סובל מפציעה במפשעה (קיבל זריקות) ולא ישחק מול נתניה.