המחזור הרביעי: פלגריני מנצח את האקסית במדריגל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏21/9/09.

1. REAL MADRID Member

עמי ואיגור, אתם פשוט מזעזעים. אין לי דרך יותר עדינה לכתוב זאת.

להגיד שלא היה פנדל זה הדבר הכי מגוחך שראיתי שמישהו כותב בשנה האחרונה.

----------

אני מופתע מאוד שיוצא לי לכתוב זאת אבל גאגו היה מצויין היום. מינימום טעויות. אני מאוד מרוצה מהמשחק שלו.

2. riquelme1 Member

הוא צודק לחלוטין, כי לראות את המשחקים של ריאל ובארסה זה ביזבוז זמן, אין מתחת ואין תחרותיות, התוצאה ידועה מראש- בארסה\ריאל ינצחו בסוף, ומה שהכי גרוע שזה נגמר תוך דקה או כמה שניות.

3. REAL MADRID Member

עמי, מישהו מכריח אותך לצפות במשחקים האלה?. אני בעד ביקורת וחושב גם שחסרה תחרות בליגה, אבל אני לא מציין זאת בכל הודעה שנייה שלי. אנחנו מודעים לדעה שלך והגולשים בפורום לא סובלים מהאלצהיימר וזקוקים שתזכיר להם את דעותיך בכל פעם מחדש.

באמת שכבר נמאס לקרוא את אותם המשפטים שוב ושוב.
    אולי תכתוב בחתימה שלך שאין תחרות ושהעולות החדשות מאכזבות ותחסוך מאיתנו את הודעת המיותרות האלה.

4. riquelme1 Member

ארז, אולי באמת הגזמתי, אבל זה פשוט מעצבן.

5. REAL MADRID Member

אין שום ספק שזה מעצבן. בתור אוהד ריאל מדריד לראות את ברצלונה כובשת שערים בכזאת קלילות פעם אחר פעם זה תמיד מעצבו, וכשאני מדבר עם חברים שלי שאוהדים את ברצלונה והם אומרים לי שגם עבורם מהגול השלישי זה כבר לא היה כ"כ מעניין אז אני מבין שהליגה באמת בקנטים. רק שתבין, אני שותף לרוב הדעות שלך - הן על רמת רמת הליגה והן על איכות היורדות. אבל אין שום צורך לחזור על אותם דברים פעם אחר פעם.

-----------

בסה"כ אני מרוצה. אני לא מצפה מריאל מדריד שתפרק כל משחק עם רביעיות וחמישיות, בטח לא משחקי חוץ כגון ויאריאל שאמורים שהיופי בהם הוא ההגעה למשחק בידיעה שהכל פתוח ואפשר גם לאבד נקודות. יש אולי שיפרשו זאת באופן שחצני, אבל כשאני רואה את אוהדי ברצלונה מאבדים את השמחה בגולים של קבוצתם כיוון שזה הופך לדבר שבשגרה - זה גורם לי לשמוח שבשלב הזה של העונה עדיין לא הכל זורם, עדיין יש קשיים ואנחנו לא נגיע למיצוי עצמי מהר מאוד.

אין לי ממש סבלנות לנצח את ההמשחק עצמו אז אתייחס למשחק נקודות שעולות לי כרגע. בראש ובראשונה קאקה. על מנת להתייחס להרכב עמו עלה פלגריני אני צריך לחזור ליום ראשון. המדריגל הוא אצטדיון לא קל וקיוותי שנגד חרז קאקה ייזכה למנוחה שהוא כ"כ זקוק לה. הדיווחים במהלך השבוע אפילו דיברו על האפשרות הזאת ולמעשה הופתעתי לראות אותו בהרכב. מבחינתי הירידה ביכולת שלו במשחקים האחרונים זה תוצאה בלעדית של עייפות ועודף דקות משחק. עודף דקות משחק? לא אני לא אדיוט גמור, לא כולם כריסטיאנו רונאלדו אשר מציב לעצמו יעדים אישיים שמדרבנים אותו כל הזמן ושומרים לו על חדוות המשחק. פלגריני דיבר שהרוטציות שומרות על הציפייה של השחקן לשחק - מוזר לי מאוד שעם קאקה זה עוד לא קרה.
    מצד שני, יכול להיות שסתם זיינתי לכם את השכל עכשיו בבולשיט ושהשער שלו ישחרר אותו.

פרננדו גאגו היה טוב מאוד היום בשני צידי המגרש, לטעמי חזינו היום במשחק הטוב ביותר של הליידי בריאל מדריד. הוא קופח מאוד ע"י השופט עם שריקות שגויות לתיקולים נקיים שהשופט פירש כעבירות. הוא רץ ללא הפסקה, בלם לא מעט כדורים ואפילו חילק מספר כדורים לא רעים בכלל בהתקפה. תראו את זה כדבר טוב או כדבר רע, אך לפי דעתי גאגו היה שחקן מרכז השדה הטוב ביותר שלנו היום. יותר טוב מגוטי שהיה חלש הן התקפית והן הגנתית ובטח שיותר טוב מגראנרו שאינו יוזם מספיק ומפתח תלות רעה בשחקנים שסביבו (בייחוד בקאקה). מבחינתי אין ספק שהוא פחות טוב מלאס, מצ'אבי אלונסו וממאמהדו דיארה (שהעקבים שלו היו נקודת השיא שלנו במשחק) ושמקומו הוא באתלטיקו מדריד. אך בתור אחד שנכנס לדכאון למראה גאגו עולה על המגרש, אני חייב לציין שהופתעתי היום לטובה.

עכשיו שתי נקודות קצרות שאין יותר מידי מה להרחיב עליהן:
    חלוץ - הרוטציה של פלגריני פוגעת לדעתיי בעמדה הזאת. אף אחד מהחלוצים לא צובר בטחון לאורך זמן.
    הגנה - מרסלו הוא זבל שהשאננות שלו עושה רע לקבוצה. התקווה שבריאל הבינו זאת וינסו להביא בינואר את פליפה לואיס גדלה ממשחק למשחק. סרחיו ראמוס וראול אלביול במשחק מושלם, פשוט אפס טעויות.

6. riquelme1 Member

ואם זה לא מספיק, גם היום ולנסיה מאבדת 3 נקודות, אם הפס'ד 3-1 בקוליסאום אלפונסו פרז לחטאפה, מצמד של מאנו ואחד של פדרו לאון, לולנסיה כבש כמובן וייה.

לולנסיה אין אופי, אמארי לא מביא לקבוצה הזאת אופי בכלל, ולנסיה מובילה וסופגת דקה אחרי שהיא מובילה, גם נגד ליל היא הובילה ואחרי 5 דקות ספגה, גם נגד ספורטינג היא קיבלה גול וסיימה בתיקו 2-2, זה הרבה פסיכולגיה, לא סתם אומרים שכדורגל זה הרבה פסיכולגיה, אמאיר צריך לעבוד על הקבוצה בפן הזה, כי ולנסיה פשוט חסתר אופי.

את היכולת יש לה, אופי ממש לא.

גם בילבאו מפסידה היום 1-0 לטרניפה, ומי שחשב שהיא יכולה להמשיך בניצונות חיי בסרט, מדור בקבוצה מוגבלת מאוד, סגל נאה יחסית לקבוצות אחרות, אבל עדיין רק אם שחקנים באסקים בילבאו לא תגיע יותר מדי רחוק, ותתפוס את מקומה במרכז הטבלה או בתחתית אפילו.

ריאל ובארסה לבד בצמרת אחרי מחזור רביעי, בלי הפסד ואם הפרש שערים הסרטרונמי.

נערך לאחרונה ב: ‏24/9/09
  7. Raulito Madridista

אני ידעתי שוולנסיה לא תוכל לחזור מהפיגור אתמול, ואני בטוח שהשחקנים מתוסכלים, כי אפילו דקה הם לא הצליחו לשמור על שער היתרון הנהדר שלהם, שהושג בעזרת ויאה הקטלני(בשביל להבקיע שער בהתקפה יפיפייה שכזאת, צריך הרבה דיוק, טכניקה ותזמון), והשער השני בכלל היה ביזיון של מויה, שלטעמי לא פתח את העונה מספיק טוב. אם הוא ימשיך ככה, צריך לחשוב על לתת את אפודת השוער לסזאר. הייתי מאוד מרוצה מההרכב שהעלה אמארי, החלק הקידמי הטוב ביותר שיש לוולנסיה להציע. חואקין מאוד השתדל ואף בישל את השער הראשון. חבל שהוא לא הצליח למנוע את שער השיוויון בגלל החלקה כנראה, אבל זה לא התפקיד שלו. הבעייה הייתה שדוד סילבה הייתה חלשה ווולנסיה לא הצליחה לבנות מספיק התקפות. חטאפה הפעילה לחץ טוב והתגברה על הקישור של וולנסיה ללא שום בעייה. אמארי ניסה לשנות משהו עם הכנסתו של זיגיץ, אבל לשווא. חבל שהחלק הקידמי הפנומנלי של וולנסיה לא יכול להביא נקודות לבד גם במשחקים שהם לא בידיוק קלים, אבל ההתקפה לא תמיד מספיקה. במקום להיות עם 7 נקודות, וולנסיה הייתה יכולה להיות היום עם עשר. קצת יותר ריכוז נגד ספורטינג גיחון ופחות שטויות נגד חטאפה, אבל זה כבר לא חשוב כרגע. היא לפחות נראית הרבה יותר טוב בהשוואה לאתלטיקו וויאריאל.

גם אתלטיקו מדריד בינתיים לא יודעת לקחת מספיק נקודות גם במשחקים לא טובים שלה. שער השיוויון של פיאטי זו פשוט בושה וחרפה מבחינת ההגנה, כל-כך הרבה שחקנים לא יודעים איפה לעמוד ואיך לסגור, והם איפשרו כדור עומק ואחר-כך כדור רוחב. אתלטיקו כל-כך רכה שזה לא יאומןפורלהאן אומנם כבש, אבל הוא החמיץ פנדל וזה עדיין לא זה. לא ברור מדוע אגווארו פתח רק על הספסל, מה אבל ראסינו מנסה לעשות? אתלטיקו במקום הלפני אחרון בינתיים.

בן סהר כבש את השער הראשון של אספניול בליגה הספרדית באיצטדיונה הביתי! כל הכבוד! הייתי בהלם כששמעתי שזה היה הוא. כל הכבוד לו. נגיחה טובה של בן, עם הרבה מאוד עוצמה ודיוק. הקהל מחא לו כפיים כשהוחלף. חשוב מאוד שבן סהר מנצל את ההזדמנויות שהוא מקבל, כי בינתיים הוא החלוץ הרביעי בהיררכיה, למרות שלעתים לואיס גארסיה מתופקד בצד שמאל. הפתיע אותי שנאקאמורה פתח על הספסל, והדבר שהפתיע אותי יותר זה שער הניצחון של איבן אלונסו - השתחררות קלאסית ובעיטה מאוד מדוייקת לרשת, למונואה לא היה שום סיכוי. יופי אספניול.

לכו כמה דפים אחורה ושימו לב שחזיתי הפסד של בילבאו בטנריפה. האריות אומנם לא שברו שיא - מחזור אחד בלבד קיבלנו מבט היסטורי על הליגה הספרדית, כשבילבאו הייתה חלק ממאבק האליפות, אבל זהו, הפרק הנוסטלגי תם בינתיים, אבל גם המקום הרביעי הוא טוב מאוד בשבילם. אני בכל-אופן חושב שהליגה האירופית תגרום להם נזק בליגה, אבל הם לא יגיעו למצב של קירבה ממשית לקו האדום.

8. Bujuga Member

הליגה הספרדית הופכת לברורה מעונה לעונה וזה חבל, ובטח אחרי הפערים הכספיים של הקיץ האחרון זה מתבהר עוד יותר, כמה ברסה וריאל בורחות מהאחרות, כשקבוצות כמו ויאריאל ואתלטיקו מדריד כלל לא מהוות יריב. בסוף זו תהיה כמו הליגה הסקוטית רק עם הרבה יותר כסף לשאר הקבוצות.

נכון שברסה וריאל את היכולת האמיתית שלהן אפשר למדוד רק נגד הגדולות של היבשת, אבל מה עם הליגה, זה עצוב שזה נהיה משעמם וצפוי מראש.

9. xavi6 Member

איזה חרא של אוהדים. ראבאק למי אכפת מי מקום שלישי ורביעי ומי תהיה צמודה עלינו ב-2 נקודות או 3 או 20? אני רוצה לקחת את הליגה המזורגגת ולא אכפת לי אם ישחקו בה רק סרגוסות וריאל. שאת הסרגוסות ננצח כל הזמן בדקה הראשונה בתקווה שגם את ריאל אותו דבר. כאוהד ברסה, לא אכפת לי מהליגה, כי ברסה מבחינתי חשובה יותר מהליגה או מהתחרותיות בליגה. אוהד שרוצה שתהיה ליגה טובה בשביל שתקשה על הקבוצה שלו פשוט לא אוהד. נמאס לכם לראות את הקבוצה שלכם נותנת גול דקה ראשונה ואז מביאה עוד 4 בשנייה? אתם קולטים מה אתם אומרים? ארז חברים שלך לא אוהדים. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

10. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

הדבר היחיד שאני לא אוהב במשחק של בארסה כשב3 ו 4 אפס מורידים הילוך ומשחקים בהנעת כדור אחורה (כמו מה שהיה מול סנטואנדר שאיזה 5 דקות רק מניעים כדור) , אפשר להבין אותם אבל בתור אוהד אתה רוצה עוד .

11. xavi6 Member

נכון, לכן אמרתי שאני כאוהד לא אכפת לי מהליגה ומה מצבה, אני רוצה לקחת אותה, אם יש תחרות או אין-לא מעניין אותי כל עוד אני לוקח אותה. פשוט לא אכפת לי מה קורה בקבוצות אחרות חוץ מריאל, מבחינה מקצועית. מבחינה רגשית נטו אכפת לי מולנסיה וגיחון, אבל באמת שזהו.

12. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

סוף סוף מישהו אומר דברים רציניים...