קצת תוצאות מהיום: ויאריאל מנצחת את לה קורוניה 1-0 משער של נילמאר וכבר עם 9 נק'..מלאגה מנצחת את חטאפה בקולוסאום 2-0 עוד מעט יתחיל סביליה-סנטאנדר..
השופט עזר לולנסיה? לא מבין מאיפה זה מגיע, פשוט שיפוט מאוד חלש שלא נטה לאף צד. גם מצד אתלטיקו היו כניסות אגרסיביות והצגות מגוכחות (גודין בקו, רייס ועוד) שלא זכו ליחס מהשופט. דיאגו קושטה נראה רע מאוד, מה זה משנה שהוא רץ הרבה ותמיד ליד פורלאן (ואני לא מסכים אם זה בהכרח אגב) אם הוא פשוט לא תורם כלום? המצטיין באתלטיקו לטעמי היה דה חאה, שמעבר ליכולת הטובה משרה המון ביטחון ושולט ברחבה עד כמה שאפשר. שוער נהדר. גודין ממשיך להציג יכולת טובה, כמו בכל משחק שאני רואה אותו העונה (לא ראיתי מול ברסלונה כאמור). אהבתי את המשחק של טינו קוסטה, שבוע שני שאני מופתע ממנו לטובה, שבוע הבא אם היכולת הזו תמשך אני כבר לא אופתע. לא שחקן גדול זה נכון, אבל בהחלט חלק חשוב במערך של ולנסיה ושחקן שיתרום לה הרבה ברוטציה.
מסכים עם אליאס בכל מילה, דייגו קוסטה נראה רע מאוד וזה שהוא רץ בלי סוף לא נותן לו עוד נקודות, הוא חלוץ בינוני מינוס שבכל המשחקים ששיחק עד עכשיו(כולל משחקי ההכנה), לא הראה שום יכולת שמתאימה לקבוצה ברמה של אתלטיקו, הוא גם לא הראה את זה בעונה שעברה בוידאלויד, והדבר הכי גרוע שהוא לא עושה את הדבר המינמלי שחלוץ צריך לעשות- לכבוש שערים, ב32 משחקים בעונה שעברה הוא כבש 7 שערים מאזן עלוב ביותר. גם העונה הוא שיחק כבר 4 ושיחק לא מעט הוא כבש 4 שערים, החליף של קון ופורלאן צריך לכבוש הרבה יותר ולתרום הרבה יותר שערים, והוא לא עושה את זה הוא מחמיצן כרוני והוא גם שחקן טיפש שלא תורם כלום למשחק הקבוצתי. לזכותו היחיד יש להגיד שהוא רק בן 22 שזה די צעיר, אבל אני לא רואה אותו כרגע מפתח לחלוץ טוב, אפילו לא סביר. טינו קוסטה בהחלט היה טוב אתמול, למרות שאיבד לא מעט כדורים, אין לו את הטכניקה והחוחכמת משחק של באנגה אבל הוא שחקן מגוון אם בעיטות נהדרות, הוא יתרום העונה לקישור של ולנסיה, אבל חבל שאמארי לא הכניס את פרננדש וממשיך לא לתת לפורטגלי הנפלא צ'אנסים, זה פשוט מעצבן. ויאריאל עם ניצחון חשוב היום והיא כבר עם 9 נקודות, סביליה כרגע מובילה 1-0 על סאנטנדר ונראת לא רע בכלל, אלבארז ממשיך עם ההרכב שניצח את מאלגה, 4-3-3 אם אלפארו, נגרדו ופרוטי בשלישיה הקידמית, ובקישור צמד האיטלקים צ'יגאריני וגוארנטה, ומאחורה זוקרה, בינתיים זה נראה לא רע בכלל, למרות שמוזר לראות את סביליה במערך הזה. בכלל הצמרת נראת טוב, סביליה אם תנצח תיהיה כבר עם 10 נקודות מ-4 משחקים כמו ריאל וולנסיה, בארסה עם 9, ויאריאל עם 9, ואתלטיקו 7 נקודות.
האמת שלא ידעתי עליו כלום עד שכתבת את הנתונים פה, חשבתי שהוא הגיע מברזיל ישר לאתלטיקו לאחרונה בגלל גילו הצעיר, וזה קצת הפתיע אותי לראות את הקריירה שלו בויקיפדיה בעקבות זאת. האמת שנכון שכתבתי שהיה לו משחק חלש והשתדלתי לא לחרוץ לגביו באופן כללי יותר, מכיוון שאני לא מכיר אותו, אבל גם אני מתקשה לדמיין שיצא ממנו יותר מדי בעתיד. אם ככה הוא נראה גם בשנים הקודמות שלו בספרד, לא ברור לי מה חשבו באתלטיקו שבנו עליו לעונה הקרובה. לגבי מה שכתבת על טינו קוסטה, אני מסכים איתך שהוא לא שחקן מאוד מרשים ויש לו חסרונות. אני פשוט חשבתי שהוא יהיה סתם נגר עם בעיטה טובה והופתעתי לראות אותו נותן פה ושם דריבל בקטנה, או מסירה שחותכת את כל ההגנה (פעמיים במשחק)...משחק עם הרבה ביטחון הרכש מצרפת.
הוא הגיע לאתלטיקו בגיל 18 והיא השאילה אותו לקבוצות בליגה השנייה ושנה אחת גם לבראגה, אפילו בסוגנדה הוא היה בינוני מאוד, בעונה שעברה הוא הושאל לויאדלויד וזה היה העונה הראשונה שלו בליגה הראשונה, וגם שם הוא היה בינוני מאוד שיחק ופתח בלפחות 30 משחקים וכבש רק 7 שערים וירד ליגה עם הקבוצה שלו. אני בחיים לא האמנתי שקיקה יוותר על שחקן כמו סאלביו שהרשים אותי לפחות מאוד במשחקים המעטים שהוא שיחק בעונה שעברה, והוא כשרון הרבה יותר גדול שנקנה רק לפני חצי שנה ב10 מיליון יורו מלאנוס על פלופ כמו דייגו קוסטה.
השופטים בספרד, חוץ מלהגן על מסי, מהירים עם כרטיס אדום כשנראה להם שהיה מרפק (רונאלדו ורייס בעונה שעברה). גלישות מאחור עם שתי הרגליים שוות רק צהוב אצלם. אז אני טוען שהקבוצה שמכסחת יותר נהנה יותר משיפוט כזה. בלי קושטה וקון מול אריס פורלאן לא הגיע לאף מצב. והתנועה המתמדת תורמת גם להגנה, הרבה פעם שוער ולנסיה העיף את הכדור סתם, בגלל הלחץ של קושטה. גם אני דיפדפתי בוויקיפדיה. כתוב שם שרכשנו את קושטה לפני 4 שנים. לא אתה ולא עמי שמעו עליו אז, ושניכם גם לא ראיתם אותו אחרי זה בליגה השניה. הילד היה אלים וחטף אדומים, אבל זה לא העניין. העניין הוא שדייגו קושטה התחיל כקשר מאחורי החלוצים ורק השנה הוא עושה את ההסבה לחלוץ. ועוד דבר שכדאי להזכיר לפני שמשווים את קושטה לקון: כרגע דייגו קושטה חלוץ שני. פעם, לפני קון, חלוץ עם יכולת כזאת היה אצלינו חלוץ שני. נהיינו מפונקים.
מה אתה רוצה דני? כתבתי במפורש שלא ראיתי אותו משחק עד העונה ולא ידעתי בכלל מה הייתה הקריירה שלו, את האגרסיות תוציא על עמי אם כבר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx . לגבי עניין המפונקים, אני חושב שלקבוצה עם השאיפות של אתלטיקו צריך להיות חלוץ מחליף יותר טוב ממנו, אני מפונק? סבבה. בטח גם שיש מקום לביקורת הזאת כשהיה לאתלטיקו בסגל שחקן התקפי עדיף (לטעמי) ומגוון שבחרו להשאיל. מהמעט שראיתי מהברזילאי הוא לא מתקרב לרמת הפוטנציאל של סאלביו. מה שכן, פאצ'קו שמושאל לארגנטינה כרגע נראה אפילו יותר רע ממנו העונה... ומול הטענה הכללית הזאת, שאולי נכונה אני באמת לא יודע וסומך על הנסיון שלך שבוודאי רב משלי בליגה זו, אני טוען שבמשחק אמש אף קבוצה לא זכתה ליחס עדיף מהשופט. הצגות של רייס וגודין (בין היתר) נקנו ע"י השופט, חלק מההצגות הרבות של ולנסיה לא (דווקא מאטה שהוצהב לא עשה הצגה לדעתי אלא פשוט נפל). כשמנגד, הוא טעה גם לטובת ולנסיה ולרעת אתלטיקו ובסה"כ הציג שיפוט רע אך שווה.
להיות רחוקים 2 נק' מברצלונה ו 3 נק' מריאל כשבינתיים היה לנו את המשחקים הכי קשים (בילבאו בסן ממס,ברצלונה,ולנסיה במסטאייה) זה סביר פלוס..יום ראשון יהיה משחק קשה נגד סראגוסה שלא ממש מתפקדת מתחילת העונה..חייבים לנצח ולשמור על מרחק סביר מהמובילות..אסור לנו לצאת מה"מאבק" כבר בשלב כל כך מוקדם
סביליה ממשיכה בכושר הנורא שלה כשהיא מסיימת ביתי נוסף בליגה, הפעם מול סנטנדר (1-1). פשוט מגעיל היה לראות את המשחק הזה. סביליה בלי בעל בית, פשוט אף שחקן שאפשר לסמוך עליו. שער היתרון של סביליה הגיע מפנדל שאותו כבש נגרדו. סביליה שיחקה רק עם חלוץ אחד בחוד, כשפביאנו מחליף את נגרדו בדקה ה-75. מה זאת הפחדנות הזאת לשחק רק עם חלוץ אחד במשחק ביתי מול סנטנדר ?! סנטנדר משווה משער יפה מתוך הרחבה. סביליה פשוט שיחקה איום ונורא, יש בה יותר מדי נגרים חסרי כשרון ואופי. כל מיני שחקנים כמו קונקו, רומאריץ', זוקורה, דאבו, אלקסיס שהיה חלש, קאסרס, נגרדו שלא מרשים, וכל מני שחקנים צעירים שלא פורצים עדיין כמו פרוטי, חוזה קארלוס ואלפארו. ובכל זאת, כשמסתכלים על זה, יש לה בינתיים 8 נקודות בליגה- 2 ניצחונות חוץ ו-2 תיקו בבית. אבל כשמסתכלים על היכולת של הקבוצה במשחקים האלה ובעיקר על הקבוצות שמולה שיחקה מבינים למה המצב רע- לבנטה, מלאגה, לה קורוניה, סנטנדר. 8 נקודות מהמשחקים האלה זה לא משהו בכלל, המשחקים הקשים עוד לפנייה. במקום דל נידו הייתי נותן לאלבארז עוד קצת תקופת חסד. אבל אם זה ימשיך לקרטע, הייתי מביא סוף סוף מאמן בעל שם. מספיק עם המאמנים הפחדנים והזולים האלה מתוך הקבוצה עצמה. צריך להביא מאמן עם נסיון ויכולת.
לא יפה להפקיר חבר. גם ככה עמי סופג הכי הרבה בפורום. ושים לב, לא משווים בין קושטה לסאלביו בלי המילה 'פוטנציאל'. אז בסדר, טוטו יותר מוכשר, אבל הוא בפיגור של כמה שנים מבחינת הניסיון. אז שישתבח בבנפיקה ויחזור כמו רייס. השיפוט היה אחיד ובשריקות השופט טעה רק פעמיים, פעם לכל צד. אבל בכרטיסים הוא חסך והקבוצה שכיסחה יותר, נהנתה מהחסכנות הזאת יותר.
תודה לאוהדי סביליה ושכל החיים שלו פאלופ רק יסבול..שוער ובן אדם זבל..שתמשיך לשמוע ת'קהל מקלל אותך עד סוף הקריירה
תודה שאתה שופט את התגובות לי..זה גורם לי להרגיש מיוחד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
גודין מכדרר כדרורים מיותרים קרוב לרחבה, אני לא אוהב את זה והוא גם מתחזה לפעמים ובסוף הוא יפול ולא תישרק עבירה ונקבל על זה גול. גודין החולשה שלו ששמתי לב אליה היא בכדורי גובה, הוא אומנם גבוה אבל הוא שומר רע במצבים נייחים וכל כדור גובה מבהיל כשיש לך את פראה וגודין ברחבה. לא מפתיע כלל שהגול של ולנסיה מגיע מהגבהת כדור כשפראה (!) צריך לשמור על הכובש.