המחזור האחרון: ריאל סארגוסה יורדת לסגונדה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏16/5/08.

1. Engonga Member

אחח אוסאסונה הזאת! תמיד שנאתי את הקבוצה הזאת ואני גם ימשיך לשנוא!! גועל נפש של קבוצה
    גם אם לא עלינו לגביע אופ"א לפחות הורדנו את סארגוסה המיותרת ליגה או יותר נכון את האוהדים המיותרים שלה. כולם פה בוכים כאילו איזה קבוצה קדושה ירדה לליגה..לעזאזל זה כולה סארגוסה.
    מקום 7 זה סביר לאור הקיפוח שקיבלנו לאורך כל העונה אבל אין מה לבכות על זה עכשיו..רק צריך להגיד תודה למנזאנו ולכל השחקנים על עונה נהדרת.
    הלוואי!

2. Sergio Ramos Member

נכון, כולה סרגוסה. כולה קבוצה שבשנים היוותה חלק בלתי נפרד מהליגה ותרמה ים של צבע וגיוון לליגה. כמיו שאמרתי לצ'אבי בשבוע שעבר, לגיטימי לגמרי מצידכם לחשוב שמגיע לה לרדת רק בגלל הקהל שלה, ובמידה מסוימת, אתם אף צודקים וטענתכם הגיונית לגמרי.

אבל בואו נשאיר לרגע את הקהל בצד ונסתכל על הדברים מנקודת מבט מקוצעית בלבד: אישית, הליגה הספרדית חשובה לי ואני תמיד ארצה שתשפר עצמה ותגיע לשיאים חדשים. סרגוסה לעיני הייתה קבוצה מלאת פוטנציאל שאיבדה את מקומה בליגה הראשונה והליגה הראשונה איבדה את אחת הקבוצות הכישרוניות בליגה.

אז לבוא ולומר "כולה סרגוסה" זה מחפיר לדעתי. כי בכל זאת, מדובר בקבוצה כפי שאמרתי שהייתה בשנים האחרונות פקטור חזק בצמרת הליגה והביא עימה לליגה הרבה מאוד מחץ. מבחינה מקוצעית, היא אבידה קשה לליגה. אולי הקהל שלה לא יחסר, אבל הקבוצה עצמה כן, ועוד איך כן!

3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

זה מחדל שקבוצה כזאת כשרונית הגיעה למצב של תחתית בכלל, הירידה של סראגוסה היא מאוד מפתיעה, לא מעכשיו כמובן, אם בתחילת העונה מישהו היה אומר שסראגוסה תהיה בסכנת ירידה היינו אומרים לו שהוא משוגע.

4. Raulito Madridista

העונה תמה לה

יום ראשון הבא יהיה קצת מוזר. לא תיהיה יותר ההתרגשות לקראת המשחק של ריאל מדריד. נגמרה לה עונה דיי יפה, פרט למשבר הגדול שהיה בחודש פבואר. 85 נקודות, 27 נצחונות, 84 שערים…מאזן לא רע בכלל. את הסיכומים של העונה הנוכחית אני אעשה בעתיד, אבל אני רוצה להודות לכל השחקנים. הגל של הקהל - נפלא. האווירה לקראת סוף המשחק הייתה מחשמלת. היום דווקא חשבתי שהשחקנים ירוצו קצת יותר, אבל לא נורא, אני סולח להם. היה חסר לי שער של ראול, אך 18 גולים בעונה יחסית לגילו ובטח שיחסית לעונות האחרונות – מצויין. אני שוב אומר שחבל שארגוניס הטיפש לא לוקח אותו לאליפות אירופה. ראמוס כבש(ועוד צמד!) אחרי בצורת ארוכה מאוד:לא מצא את הרשת כבר כמעט 30 משחקים וכמובן גוטי מבשל(בישול מספר 17), רוד מגיע ליורו קצת יותר מפוקס עם ארבעה שערים בשלושת המחזורים האחרונים והבעיטה של סניידר כמובן – הדובדבן שבקצפת, בידיוק לחיבורים. מגיע כל הכבוד לשחקני לבאנטה על כך שעלו לשחק במצב שבו הם נמצאים. הגיע להם לכבוש שער והם מצאו את הרשת פעמיים ואף סיכנו את השער יותר מזאת. קודינה הראה ניצוצות של שוער מצויין, כנראה שיש לנו את זה בכל הקשור לשוערים. הבמה של הברנבאו...
    http://www.marca.com/elementosPortada/fotosPortada/2008/18/madrid_levante3.Xxx
    במילה אחת - תודה.

------------------------------------------

כבר מתחילת העונה ראו שמשהו לא עובד בקבוצה, כאשר היא לא הצליחה להגיע לשלב הבתים של גביע אופ"א. אני הייתי משוכנע שחאבייר אירורטה ישיג קצת יותר בקדנצייה שלו בסראגוסה, אך זה לא קרה, הוא הלך אחרי מספר מחזורים בלבד והקבוצה החליפה העונה לא פחות משלושה מאמנים. דייגו מיליטו הגיע לפיניש האחרון של העונה בכושר קטסטרופלי ורק ריקארדו אוליביירה(עונה גדולה שלו), לא הספיק. היו עוד הרבה גורמים כמו עונה חלשה מאוד של השוער סזאר, דיוגו ואז'אלה(לא הצליח לסתום את החור שהשאיר מיליטו). אולי הדבר הכי משמעותי היה פאבלו איימאר. אני משוכנע שלולא הפציעה הארוכה שלו, סראגוסה לא הייתה יורדת ליגה, אבל זו לא חוכמה לדבר בדיעבד. בנוסף, סראגוסה העונה לא הפסיקה להחמיץ, וזה מצחיק לומר את זה עלייה משום שבסגל שלה נמצאים שנים מהמבקיעים היותר טובים העונה: מיליטו(15) ואוליביירה(17).
    חבל שהקבוצה ירדה משום שקבוצות כסחניות ומגעילות כמו רקראטיבו לא תורמות לליגה יותר מדיי, אבל אף אחד לא בדיכאון או משהו כזה. היו עוד הרבה קבוצות סימפטיות בשנים האחרונות בספרד, העונה גילינו את ויאדוליד שלא התביישה לשחק פתוח באף מגרש. אני בכלל לא מסכים עם אלו שאומרים שסראגוסה אחת הקבוצות הכשרוניות בליגה. היא עדיפה על קבוצות התחתית אולי, אבל מלבדת חמשת הראשונות, גם מאיורקה וולנסיה ואספניול יותר כשרוניות ממנה. הכישלון שלה זה שהיא ירדה ליגה ולא העובדה שהיא לא נאבקה על מקום באירופה.

חבל מאוד שמאיורקה לא הצליחה לסיים במקום השישי, הייתי משוכנע שראסינג תמעד אך זה לא קרה, וחייבים להצדיע לה כי זה הישג ענק. היא עברה בטבלה קבוצות עם תקציב הרבה יותר גבוה משלה, כמו סביליה, וולנסיה ואספניול. אוססונה נשארת בליגה עם לא מעט מזל. ביותר מדיי משחקים הקבוצה של זינגה לא הראתה כדורגל. מאיורקה קרוב לוודאי תגיע לאופ"א מהאינטרטוטו. דני גויזה כבש גם היום וסיים עונה אדירה עם 27 שערים. אם אתם שואלים אותי, זו הייתה ההופעה האחרונה שלו כאן. מאיורקה תישאר קבוצה סימפטית גם בלי גויזה, אבל כדי להתמודד בעונה הבאה על המקום השישי היא תיהיה חייבת לחזק את עצמה בחוד.
    http://www.marca.com/marcador/futbol/2007_08/primera/jornada_38/rac_osa/foto_celebracion.Xxx
    ראסינג עושה היסטוריה

אם כבר דיברנו על שחקנים שלא יישארו בקבוצה הנוכחית שלהם, אפשר להזכיר את ליורנטה מויאדוליד. הוא כבש לא פחות מ17 שערי ליגה והיה השחקן מספר אחד בקבוצתו. יש לו מקום בקבוצה גדולה יותר, אני מאוד מעריך את היכולות שלו. זכור לי גם שהוא כבש את השער הכי מהיר שנכבש בליגה הספרדית(תוך מספר שניות אחדות).

דויד ויאה לא חגג היום באף אחד משעריו, וגם יעקובי דיווח שלא עשה זאת בשבוע שעבר. לפי איך שהדברים נראים, השחקן לא יישאר שם בעונה הבאה. לפחות הוא סיים את העונה בטעם טוב, הוא נכנס לכושר לקראת היורו וזה פנטסטי. בנוסף, מגיע לקניזארס לפרוש עם ניצחון, ולאוהדים של וולנסיה קצת נחת. המועדון הזה חייב לקחת את עצמו בידיים ולבחור טוב טוב את המאמן שידריך את הקבוצה בעונה הבאה, שעונה קטסטרופלית כזו לא תחזור. אתלטיקו עם הופעה חלשה מאוד בחלק האחורי מהדקות הבודדות ששידרו את המשחק. החלק הזה דרוש חיזוק כי בעונה הבאה הן ישחקו נגד הטובות ביותר, בצ'מפיונס אין חוכמות. אגווארו סיים את העונה בטעם טוב עם עוד שער. עוד אחד מהמצטיינים.
    http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2008/05/1211135659.Xxx
    אדיוס קניזארס!

ויאריאל מגיעה למספר נקודות דיי גבוה יחסית לרמה שלה - 77 נקודות, אחרי שהיא מנצחת בריאזור את דפור משערים של מתיאס פרננדז שפחות התבלט העונה בשורותיה וג'יזרמו פראנקו - אותו סיפור. עונה פנטסטית של הצוללת ללא שום צל של ספק. מעניין אם היא תצליח בעונה הבאה לרוץ בשתי חזיתות. מה שבטוח, הקבוצה הנוכחית טובה יותר מויאריאל שהגיעה לחצי גמר ליגת האלופות.
    אספניול שוב מפסידה, הפעם לאלמרייה. אם העונה הזו הייתה נמשכת עוד חודש יכול להיות שהיא הייתה מחליפה מקום עם סראגוסה.

נערך לאחרונה ב: ‏19/5/08
  5. riquelme1 Member

אוי באלי להקיא.

עם נילך לפי קו המחשבה שלך אז גם ברצלונה מגיע לרדת, הרי לה יש את הקהל הכי גרוע בספרד.

6. Engonga Member

אם לא ידעת, יש איזה הבדל קטן בין קהל ששורק בוז לקבוצה שלו לבין קהל גזען..
    ומזל טוב לריאל על האליפות.

נערך לאחרונה ב: ‏19/5/08
  7. XabiAlonso Member

חבל שאוסאסונה, לטעמי הקבוצה הכי מגעילה בספרד, עם הקהל הכי מגעיל והאיצטדיון הכי מגעיל בספרד לא ירדו ליגה.

8. xavi6 Member

תגדיר לי קהל של ברצלונה. הקהל של ברצלונה עם הבוישס אחד מהטובים בעולם, הקהל בעידן לאפורטה מאוד חלש. כאשר הקבוצתה משחקת טוב-שוב, הקהל הטוב בעולם.

בלי שום קשר, קהל כפוי טובה או לא, זאת תופעה שלא נמצאת רק בקאנפ נואו. אני זוכר ימים שסהם רוי קין יצא נגד אוהדי מנצ'סטר ואמר "הם רק באים בישביל לאכול את הסנדוויצ'ים וללכת לחנות מזכרות". כן, בכל מקום, בעיקר בקבוצות הגדולות יש את התופעה הזאת. עם זאת, יש הבדל בין קהל גזען ששורק קריאות גזעניות לשחורי עור, לבין קהל שלא מעודד את קבוצתו במצבים קשים.

אז ידידי, לילה טוב, תמשיך לאכול את הלב עד גרסיה, על ראול ועל סרגוסה, אני אישית יגיד לך להפסיק כי אלה העובדות בשטח ואין לך מה להיתלונן, קיבלת את מה שהכי רצית-הכדורגל היפה האמיתי ניצח. הפעם באמת, לא בכאילו.

ראמוס, מה יחסר לך מסרגוסה? אמרתי בעבר ואני חוזר שוב-חוץ מריאל וברסה, ואולי למעט ולנסיה ואת', לכל קבוצה בליגה יש החלף. סלטה ויגו בעבר אני זוכר הייתה למעלה, סוסיאדד, עכשיו ויאריאל, סנטאנדר, סרגוסה מידי פעם, אספניול וסיביליה. הן מיתחלפות כמו נעליים, היחידות שבאמת נשארות, שיש להן עבר, הווה ועתיד, הן בעיקר ברצלונה וריאל. כל השאר יכולות לרדת ולעלות, זה לא ישנה לאף אחד, אף אחד לא יזכור את זה, כי במקום סרגוסה תתפוס את מקומה קבוצה אחרת. בעצם כבר תפסה, קוראים לה סנטאנדר.

9. RubberSoul Member

היום בו התחלתי להעריץ את מאיורקה.
    גם בגלל מה שירדן אמר,אבל בגלל מהמשחק המדהים,דני גוויזה,וובו,מויה...
    יהיה מרתק לראות אותם בארץ(מישהו חושב שקריית שמונה תעפיל למשחק מול מאיורקה?).
    --------------------------------------
    בשנה הבאה,כרגע יש 18 קבוצות.אז ויאדוליד,רקראטיבו ואוססונה(אחרי המחזור הזה,לרקרה הכי מגיע) נשארות,נומאנסיה עלתה,ראסינג עושה היסטוריה,אתלטי חוזרת אחרי 12 שנה,ויאריאל עושה היסטוריה ומעפילה לשלב הבתים ישירות.איך אפשר שלא להזכיר את אלמריה?עונה פשוט נהדרת.
    אז מבין העולות רק מורסיה ירדה.
    הקרב בין רקרה וויאדוליד לא היה חשוב רק לשאר הקבוצות,אלא אם הואלבה היתה יורדת,העולות של 06/07 כולן לא בליגה הראשונה.אם ויאדוליד היתה יורדת,2 מהעולות של השנה היו יורדות.
    אז אלמריה עשתה עונה נהדרת,נשארה ליגה,ואפילו כמעט עלתה לאירופה.

בהצלחה בליגה הספרדית עונת 2008-09!

10. Mr.Eko Member

סוף סוף נגמרה העונה הזו,ג'יו אם אני לא טועה חזר לעמדה המקורית שלו והחזיר בשערים יפים מאוד.
    לפפ יש הרבה עבודה לקראת העונה הבאה.אני מתחיל לאהוב את מיורקה יותר ויותר,קבוצה שפשוט כיף לראות אותה. לא כל כך חבל לי על סראגוסה,אף פעם לא אהבתי אותם אבל עדיין זו מכה לליגה הראשונה לאבד קבוצה כזו מגוונת שמוסיפה הרבה צבע לליגה.

11. Landon Donovan Member

אני מצטרף לתמהון שלך על הדמעות שנשפכות פה על סרגוסה, שבסה"כ הצטרפה לרשימה לא קצרה של קבוצות מרכז טבלה+ שירדו ליגה בעשר השנים האחרונות, כמו סוסיאדד, סלטה, או אתלטיקו. הליגה לא קרסה לאחר הירידה שלהן. למעשה, סרגוסה לא מצטרפת לרשימה - היא כבר ירדה ליגה, לפני שש שנים. מיליטו, איימאר, אוליביירה, ושאר השחקנים ששווים משהו ימצאו להם קבוצה, וסרגוסה תחזור עוד שנה-שנתיים לליגה.

מה שכן, אני לא חושב שסאנטנדר תהיה זאת שתמלא את המקום שלה, קשה לי לראות אותה משחזרת את ההגעה לאופ"א בעונה הבאה.

12. RubberSoul Member

מישהו יכול להסביר למה דפורטיבו באינטרטוטו ולא מאיורקה?קראתי בכל מיני אתרים ופתאום אני רואה שדפורטיבו באינטרטוטו.
    נ.ב
    קראתי בוויקיפדיה בטבלה,כתוב שדפורטיבו.בוואן אמרו שדפורטיבו במקום לאינטרטוטו.

13. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

אולי מיורקה לא נרשמה. גם לספרדים אינטרטוטו זה קוץ בתחת.