המחאה השחורה- כל מה שרצית לשאול

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י ג'רי בית הלוי, ‏9/2/04.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

יש לי דבר אחד להגיד.

אם אתה באמת אוהב את הקבוצה. ואם אחד שמחשיב את עצמו לאוהד מכבי ת"א בא למשחקים במטרה לא לעודד ובמטרה להזיק לקבוצתו שלא יקרא לעצמו אוהד, כי הוא לא.

בן אדם שבאמת אוהב את הקבוצה שלו לא יכול להזיק לקבוצה שלו בצורה כזאת. עם כל הכבוד לנימני ויש המון כבוד הוא בסך הכל שחקן ומכבי ת"א נשארה עדיין קבוצה גם בלעדיו. ואם יש אנשים שקוראים לעצמם אוהדי נימני ולא אוהדי מכבי אז שישבו בבית ושילבשו שחור עד מחר כי מה לעשות אבי נימני בבית"ר.

2. ג'רי בית הלוי Member

אני ממליץ לכולם לראות היום ב-19:55 ערוץ 10, בתכנית של רינו צרור יש כתבה על המחאה. אם אתם לא רוצים להאמין לי אז אני מאמין שתאמינו לו, הוא עיתונאי אמיתי וחף מאינטרסים(שבכלל אוהד הפועל ר"ג) שבא להציג את האמת בלבד.

אם לא היום, אז מחר ב-21:00. אני אעשה מאמצים להעלות את זה לאינטרנט לטובת העצלים.

3. The North Stand Member

כמי שלא מתמצאת יותר מדי בכדורגל הישראלי, דווקא יצא לי לשמוע על המחאה הזו, אך לא בדיוק הבנתי אותה לעומקה. התואילו להסביר לי בקצרה מדוע המחאה, ע"י מי היא אורגנה, מה מטרותיה ובמה המחאה באה לידי ביטוי?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏13/2/04
  4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

גאה באוהדי מכבי ת"א.
    עם אי פעם אני אשב עם אוהדי מכבי ת"א(מה שלא יקרה), אני אלך עם שחור ואתן את הזדהותי עם אוהדים נפלאים, מקורים ואמיתים.
    מה שאתם לא מבינים, וזה הרבה בגלל התיקשורת, שאותם אוהדים, שאני קורא להם האוהדים האמיתים של הכדורגל הישראלי, נלחמים בשביל כולנו.
    הם נלחמים על העתיד של הכדורגל שלנו.
    חוץ מהמחאה על נימני יש מחאה לא פחות חשובה, המחאה על מחירי הכרטיסים.
    אותם בעלי קבוצות מרמים אותנו כל שבוע במחירי הכרטיסים, וחיבים להילחם בתופעה.
    כאחד שהיה והולך לכל המשחקים של באר שבע, ברור לי שלפחות ב5 משחקי חוץ אני אשלם מעל 80 שקל על כרטיס.
    ולירן, אתה מדבר שטויות.
    סתם שתדע, במידה וזינו היה משחרר בזמנו את חליבה למשל במקום קאקו היה קורה אצלנו אותו דבר.
    אנחנו, בניגוד לאוהדי מכבי, הכנו מראש תוכנית מגירה(עם בעלים כמו זינו זה חובה).
    במידה וזינו היה מוכר שחקן בית, התיכנון היה לאסוף כמה שיותר מחזקי מנוים, לחכות ליד הדוכנים שבהם מוכרים כרטיסים בקניון, באיצטדיון ובשאר המקומות, ולהציע לאנשים את המנוי שלנו למשחק במקום קניית כרטיס.
    התיכנון היה לדרוש 20 ש"ח מכל מי שרוצה לקנות כרטיס,לחכות שהוא יכנס ויחזיר לנו את המנוי, וכל המשחק למחאות מחוץ למגרש ולא להיכנס מחוץ למגרש.
    לעשות הפגנה ורעש מחוץ לאיצטדיון בזמן שבאר שבע משחקת.
    ככה זינו לא היה מוכר כרטיסים ונפגע כספית.
    אני הייתי מוכן(עם כל הכאב) לא לבוא למשחקי הבית כמחאה.
    ואני בתוך שאתה לא מפקפק בנאמנות שלי לבאר שבע(מ98 ועד היום החמצתי 8 משחקים של באר שבע, לא כלל הקבוצות הערביות, בשלוש שנים האחרונות החמצתי משחק 1 בלבד כי הייתי בפולין).
    כדי להפגין כמו שאוהדי מכבי עושים צריך אהבה גדולה לקבוצה.
    לעזאזאל, מכרו להם את הסמל הכי גדול שלהם, מזלזלים בהם, מתיחסים אליו כאל טרוריסטים.
    נכון שהשנה מכבי לא תגיע להישגים, אבל בעתיד המחאה הזאת רק תעזור למכבי ולכל האוהדים של מכבי.

אין קבוצה בלי אוהדים!

5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

יש דרך למחות ויש דרך להביע אי אמון וכאלו דברים וברור שאם ימכרו עוד שחקן בית כדוגמת אליניב ברדה (חוץ מאלעד בונפלד שילך כבר) אני יהיה כמובן בין המתנגדים ויצעק ויקלל אבל אני לא רואה את עצמי הולך לאורך זמן נגד הקבוצה שלי. כמו שאמרתי אין שום שחקן שיגרום לי ללכת נגד הקבוצה שלי.
    ואולי המחאה של אוהדי מכבי מוצדקת אבל לנו אין שחקן שאנחנו יכולים להשוות אותו לאבי נימני מבחינת הערצת האוהדים.

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

תבין, זה הקטע, הם לא הולכים נגד הקבוצה.
    הם הולכים נגד לוני, נגד קלינגר, נגד דריקס, אבל לא נגד הסמל.
    הם נלחמים על העיקרונות, הם רואים מה קורה במכבי(והמצב כרגע במכבי מראה שהם צדקו) והם לא יכולים להסיט מבט.
    הבעייה אצלם שהם עשו טעויות בדרך שהסיטו את מבט האנשים והתקשורת מהמטרות שלהם.
    כמו שאנחנו עשינו טעות בזריקת הביצים על לופא, דבר שגרם לתיקשורת להציג אותו "כקדוש מעונה" ואותנו כחולגנים.
    הם הגזימו בתגובה לדגו,ובעוד מס' דברים, וזה גרם למחאה שלהם על הכרטיסים להראות כדבר שולי.
    אמרתי בעבר ואני אומר היום, יש מעט מאוד אנשים שמוכנים ללכת עד הסוף עם הקבוצה שלהם ולהקריב הרבה דברים בשבילה.
    זה אותם אנשים שלובשים היום שחור
    זה אותם אנשים שבאו למשחק שלנו בשכונת התקווה במחזור האחרון בליגה שנה שעברה אחרי הפסד מביש בגמר הגביע
    זה אותם אנשים שהפגינו למען אליניב ברדה ואופיר חיים
    אותם מעטים הם האוהדים האמיתים בשבילי...

7. ג'רי בית הלוי Member

משה- נפלא לקרוא תגובות כמו שלך, אתה מתמצת את זה בצורה כ"כ טובה ופשוט מוציא לי את המילים מהפה. אנשים לא מבינים שאנחנו עכשיו פוגעים אבל בעתיד כולם, לא רק אנחנו, נרוויח מזה ובגדול.
    לירן- למה אתה מתעקש שהמחאה הזאת היא על נמני? מסבירים לך פה שהיא לא על נמני, נמני הוא רק סעיף קטן(יחסית) ממנה. המחאה היא מחאה חברתית שלא הייתה צריכה את נמני או כל שחקן אחר, אם הוא לא היה נזרק אז יכול להיות שלא היה את כל הרעש מסביב אבל המחאה הייתה מתקיימת רק עם פחות סעיף אחד.

ג'סי- חבל שלא ראית את הכתבה, היית מבינה הרבה.
    בכל מקרה, המחאה יצאה לפועל מכיוון שהרגשנו נמאס לנו. נמאס לנו לשלם מחירים מופרזים על כרטיסים למשחקים, נמאס לנו לקבל מכות משוטרים, נמאס לנו שמתייחסים אלינו כאילו רצחנו ראש ממשלה לפחות, נמאס לנו שמתייחסים לשחקנים שלנו כאילו הם זבל, פשוט נמאס לנו מזה ש"אוהד כדורגל" הפך להיות ביטוי נרדף ל"שק איגרוף".
    המחאה מאורגנת ע"י אירגון השחקן ה-12, אירגון האוהדים שקם לפני 3 שנים ע"י מספר מצומצם של אנשים במטרה להצעיד את מכבי והקהל שלה לעידן חדש, לעידן בו מעודדים 90 דקות, ללא כל קשר לתוצאה או למצב בטבלה. האירגון דוגל באהבה תמידית לקבוצה, ומתנגד בחריצות לקללות שמופנות לעברה ע"י אוהדים מסוימים. כמו שאנחנו מרגישים שהחובה המוסרית שלנו היא לעודד, הגענו לשלב מסוים שבו הרגשנו שאי אפשר להמשיך בתנאים הנוכחיים ושצריך לעשות משהו. באנו ללוני בדרך של שלום- ניסינו לדבר איתו ושלחנו מכתבים שמפרטים את דרישותינו לכל ראשי הקבוצה. לוני החליט להתעלם משום מה, ואנחנו עברנו לשלב חדש- שלב המחאה הפסיבית(שכמו שאפשר לראות, היא סופר אקטיבית). במחאה אנחנו לובשים חולצות שחורות ושותקים. פשוט שותקים- לא מקללים, לא צועקים, לא מפריעים, שותקים ויושבים במקום. מה זה עושה? זה גורם לירידה משמעותית במכירת הכרטיסים של לוני, מכיוון שאנשים לא רוצים לבוא ל"בית קברות", שבו לא תהיה אווירה(והרי בלי השחקן ה-12 אין אווירה). אם לא קונים כרטיסים, זה אומר שלוני מקבל פחות כסף, וזה מה שמזיז לו. אך ורק כסף. שלב מאוד חשוב במחאה היה המשחק מול מכבי פ"ת- לוני מכר בו לא יותר מ-500 כרטיסים, מה שאומר הכנסות מזעריות ואז זה התחיל להפריע לו. בשבת ישנו שלב עוד יותר חשוב- הדרבי שיתקיים בר"ג, ובניגוד לשנה שעברה לוני לא ימכור 42,000 כרטיסים, אני בספק אם הוא יצליח להכניס 25,000. זה יראה לו שאנשים פשוט לא באים, הוא יצא טמבל כי הוא בנה על הכנסות ענקיות, ואולי בשבוע הבא הוא יבוא מיוזמתו לדבר איתנו ולתת לנו את התנאים שמגיעים לנו.

אגב- עוד שתי הבהרות חשובות מאוד: אנחנו לא רוצים שלוני יעוף ולא רוצים שדריקס יתפטר, אנחנו רק רוצים את הזכויות שלנו ולא משנה לנו מי יתן לנו אותן, העיקר שנקבל אותן. כמו כן, ארגון השחקן ה-12 הוא הארגון האחרון שחברים בו יקללו שחקנים(קללות של הרגע כמו "סעמק יא עגלה" אחרי החמצה זה לא נחשב). כמו שאיציק קוסמן אמר היום בכתבה, מי שהוא רואה אותו מקלל את דגו פשוט יוצא מהשחקן, וכבר היו כמה מקרים כאלה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏14/2/04
  8. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

ראיתי את הכתבה המדוברת( ניצן הרים את הרייטינג של רינו צרור http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx ) וכמו משה אני חושב שהאוהדים האלו עושים מעשה חכם וכדאי לעוד אירגוני אוהדי להצטרף למאבק בשיפור תנאי הכדורגל בארץ, כל מה שהאוהדים של מכבי בכתבה אמרו הוא כל כך נכון וכדאי שזה יתחיל לזוז, לא רק שהרמה של האוהדים תעלה אלא כל הכדורגל יעלה יחד איתו.

9. ירוק בלב Member

אני מבין מאוד את אוהדי מכבי.
    כי אותה הרגשה הייתה על גם על עליי ועל אוהדי מכבי חיפה אישית.
    אוהדי מכבי מרגישים מזולזלים, וזריקת נימני, היה הקש ששבר את גב הגמל.
    אתם רוצים להחזיר למכבי על הזלזול בכם, בזה שאתם לא מעודדים.
    אבל, הרבה יותר חכם יהיה,
    אם אותם אוהדי מכבי שבאים למשחקים עם חולצות שחורות יושבים בשקט,
    עדיף שלא תבואו, אם באמת לקבוצה לא אכפת ממכם, אז אכפת לה מהכסף שלכם.
    אז, אני מציע, אל תבואו, ושלוני לא יקבל כסף, יהיה בעיה,
    ואז הוא התחנן לאוהדי מכבי שיחזרו למגרשים.
    מצד שני,
    ראיתי כמה מאוהדי מכבי מה הם עשו לדגו.
    זה דבר מגעיל, גזעני וילדותי.
    השחקן הביא לכם ברגליו את האליפות, נכון גם נימני, אבל מי ששיחק כל העונה וקרע את התחת,
    זה ברוך דגו.
    הוא אפילו נבחר לשחקן העונה!!!!
    תבינו אנשים, זה חוסר כבוד מוחלט.

ניצן, שמעתי ממך,
    שאותם אוהדים למקללים את דגו בפרט, נזרקים מ"השחקן ה-12",
    ככה, שאני לא מדבר רק על אותה קבוצה.
    אלא, אני מדבר לאותם ממש אוהדים שהלכו לדגו וקיללו אותו.

10. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא הספקתי לראות את הכתבה אבל יש שידור חוזר ביום ראשון בשעה 23:00 אם אני לא טועה.
    בקשר לנושא, לפעמים אני מצטער שאוהדי מכבי חיפה וגם אני לא עשינו מחאה דומה על שחרורו של ראובן עטר לנתניה. עדיף היה שראובן היה יושב על הספסל אפילו אבל בקבוצת נעוריו והרי הוא גם ככה שיחק חצי עונה ופרש בגלל פציעה, חבל שהטעם שנשאר בינו לבין מכבי חיפה הוא מר. וגם משחק פרידה רשמי לא ערכו ולא יערכו (הוא לא יחזור לשחק כדורגל ולא יעבור ניתוח בשביל משחק אחד). חבל.

11. ג'רי בית הלוי Member

גל, בפעם המאה ואחד, המחאה היא לא על נמני! נמני הוא סעיף במחאה, המחאה הייתה מתקיימת גם אם הוא לא היה נזרק והיא לא תסתיים אם הוא יוחזר וזהו.

ולמי שרוצה, יש לי פאב(FTP) שממנו אפשר להוריד את הכתבה, פנו אלי באייסיקיו.

12. ירוק בלב Member

זה ממש לא נכון אחי.
    אם אוהדי מכבי חיפה היו עושים את אותו הדבר,
    זה ממש לא היה מוצדק, כי הקהל לא בוחר ולא יבחר מי ישאר ומי יישלך.
    זה ממש לא התפקיד שלו.
    מה שהיה עם מכבי, זה לא רק עניין נימני, אלא הזלזול של ההנהלה באוהדים.
    למרות, שלדעתי גם זה לא מוצדק, ואוהדי מכבי יותר מדי מתחנפים.