המחאה החברתית

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Nesta, ‏18/7/11.

1. לא מצאתי כינוי Member

זכותם הלגיטימית למחות. רק מי שעבד בחייו בעבודות שלא היו מביישות פליטים אריתראים מלוינסקי יודע עד כמה חברות הכח אדם מנצלות באופן ציני את המועסקים אצלהם, בעיקר החבר'ה הצעירים/חסרי ההשכלה והוותק בעבודות שמועסקים בתנאים זוועתים וכל זאת על מנת שלא יצברו כל סוג של כח דוגמת וותק, פיצויים, ביטוחים קרנות השתלמות וכדומה. גם אני הייתי מוחה. אבל לדעתי גם צריך להיות ריאלים ולמצוא פיתרון שיהיה מוסכם על שני הצדדים, אי אפשר לאכול את כל העוגה.

2. Ice Cream חסה

כשזה קשור לבנייה למשל האזרחים יודעים לבקש הרבה יותר ממינימום בחוזה שלהם, מה מפריע להם פה לדרוש ביטוחים, פנסיות ופיצויים?

3. לא מצאתי כינוי Member

כי אף אחד פשוט לא ייתן לך את זה. ואם לא תרצה לעבוד יהיו מספיק אנשים שיסכימו לעבוד במקומך בתנאים הללו. לאנשים יש משפחות לפרנס, פיות להאכיל, משכנאתות לשלם. האזרח הקטן לא יכול לעמוד מול תאגידים וחברות כח אדם לבדו. בשביל זה יש את ההסתדרות.

4. Ice Cream חסה

בקיצור, כולם מסכימים לעבוד בתאנים שהם מקבלים מחד גיסא, ומאידך דורשים שיעלו להם את התנאים.
    אצל הטבחים זה לא קורה. הם לא מסכימים לעבוד בתנאים שמציעים להם לעבוד, ויש מצוקה של טבחים, ואת המשפחות שהם צריכים לפרנס הם מפרנסים על ידי הבטחת הכנסה, או על ידי עבודה אחרת במעמד דומה- עובדי קבלן למשל.

לפי התאורים שלך אפשר לחשוב שישראל היא מדינת עולם שלישי בלי זכויות עבודה בסיסיות עם עשרות מיליוני תושבים, אבטלה כבדה שעל כל משרה פנויה בחברת כח אדם של עבודות קבלן יש עשרה מועמדים (כולל ילדים וזקנים) שמוכנים להתייעל גם מבחינת התנאים וגם מבחינת היכולת שלהם רק כדי להשיג את העבודה הזו- אבל תהייה ריאלי יותר: יש תנאי מינימום שמספיקים לעובדים הללו לאכול, להאכיל משפחות, לשכור דירה, וגם לקנות אייפון, ג'ינס של טומי הילפיגר ולטחון את המזגן בביתם 24/7 (כמה מעובדי הקבלן האלה הם אנשים עם שצריכים לפרנס משפחות?)

5. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

בעיקרון כל המאבטחים לא נחשבים תחת ההסתדרות, אבל המאבטחים החדשים שנכנסו אצלנו לחברה, ואני מביניהם, משלמים כל חודש משהו כמו 50 שקל על מה שהם קוראים לו בתלוש "דמי טיפול". זה כאילו שאני מיוצג על ידי ההסתדרות. כך לפחות אמר לי המעסיק שלי.

6. סטפן שאלוי Member

זה שהוא גובה ממך "דמי-טיפול", לא אומר בהכרח שהוא מעביר את הכסף לייעודו.

קראתי על לא מעט מקרים, במיוחד בתחום בו אתה עובד, על עובדים שאפילו את דמי-הביטוח הלאומי שגבו, לא העבירו לייעדם.

תבדוק טוב טוב שאת הניכויים בתלוש השכר שלך מעבירים לאן שצריך: תבדוק במס-הכנסה, בביטוח-לאומי, וגם בהסתדרות, אחרת עוד תצטרך חלילה לשלם כפול.

חלק מהמעבידים בארץ עובדים בשיטת "מצליח": הם מנסים לרמות את העובדים, ואם העובדים לא מגלים את זה, זה מצליח. להם.

בתחום האבטחה, מי שמרוויח שכר גבוה, וראוי, הם המאבטחים באל-על, אבל להתקבל מאוד קשה, במיוחד לאלו המוטסים, שהם הקרם דה לה קרם של תחום האבטחה בעולם כולו. הם עולים על אלו שמועסקים באבטחת-אישים, כולל בכירים. כמובן שאת הסיבות לא אפרט, לא כאן, ולא בשום מקום אחר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

7. אלי מתחן Member

טוב רונן אני חושב שצריך להפסיק לענות לך. כמה ימי עבודה עבדת בחיים שלך?
    יש מחסור בטבחים כי צריך הכשרה בשביל זה, הכשרה שווה כסף. וזה למה הם אמורים לשלם יותר.

מעסיקים משלמים לחברת כוח אדם 25 שקלים לשעה, רק כדי לא לתת לעובד תנאים סוציאלים בסיסיים. העובד מקבל מינימום. בעוד 4 שקלים לשעה, העובד יכל לשפר את החיים שלו בדי הרבה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏5/11/11
  8. Ice Cream חסה

אתה בטוח שאם ישלמו לעובד יותר פר שעה זה ישפר את חייו? ואני חשבתי שההפך הוא הנכון.

9. אלי מתחן Member

חשבת שכמה שעובד יקבל פחות פר שעה החיים שלו יהיו יותר טובים?

10. Ice Cream חסה

כן. הייתי בטוח שאלה שעובדים בחינם 23 שעות ביממה הם אלה שחיים הכי טוב מה לא?

11. Igi Member

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/321127_2436992917559_1033817113_2792056_487440601_n.Xxx

12. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://api.ning.com/files/XpSmbHmOrwdePx7uD18oeqsftBgeA0jafJQMOOQpmyMe2-o8X4J8vRsb1KgylG7zAfe5gmiGK-ShEZ7rbNv4-e-Y4XnPDr1g/retarded_3.Xxx

13. סטפן שאלוי Member

חסה, השיר הזה נכתב עליך, מסכן:

14. Ice Cream חסה

חבל שלא התייחסתם בשיא הרצינות ל-2 התגובות האחרונות שלי.

15. סטפן שאלוי Member

אם יתייחסו אליך ברצינות, יצטרכו להציע לך לשקול בדיקה ע"י פסיכיאטר, MRI למוח.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏5/11/11