המחאה החברתית

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Nesta, ‏18/7/11.

1. Vanitas Member

2. סטפן שאלוי Member

http://rotter.net/User_files/forum/4eb266964f179f2b.Xxx
    קרדיט: "מסטול 777" מפורום סקופים וחדשות ברוטר.

מחאה כמקצוע, למה לא. רק לא הבנתי מי תיבחר ליו"ר הדירקטריון, נשיא/ה, מנכ"ל, וכדומה.

הסטארט-אפ החדש,הזוי.

3. אלי מתחן Member

חדש זה בטוח לא. עופר עיני לא נראה לי עושה הרבה יותר מזה.

4. סטפן שאלוי Member

עופר עיני הולך להשבית ביום שני הקרוב את המשק, לדעתי על מטרה ראויה:

ביטול העבדות המודרנית, "עובדי-קבלן".

אם זה יצליח, אז עופר עיני יוכל לרוץ יופי לראשות הממשלה.

בהצלחה!

5. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אם יש שביתה כללית של המשק אז אני, בתור מאבטח, עובד קבלן, אמור גם לשבות?

6. benos Member

עובדי קבלן זה רעה חולה בדרך כלל, מצד שני המצב שעופר עיני מנסה לשמר זה גם חרא. אני חושב גם שהעיתוי של השביתה הזאת הוא מאוד פופליסטי, בידיוק בזמן שכל ה"מחאות" עלו ושלי בעלת בריתו גם כן אז גם עיניצריך לתת מפגן כוח משלו.

7. Ice Cream חסה

לפי מה שהבנתי המעסיקים בחברות הללו לא חייבים לבטח את עובדיהם כל עוד הם עובדים פחות מחצי שנה, וכך הם כל פעם מפטרים אותם לפני שמתמלאת להם חצי שנה בעבודה, ומחתימים אותם על חוזה חדש. לעובדים שגם ככה מרוויחים שכר מינימום, אין איך לשלם ביטוח...

אין איזשהו סעיף פיצויים על פיטורים? העובדים לא חושבים להכניס סעיף כזה לחוזה?

אם אתה יותר מחצי שנה, אתה בכלל מרגיש את הטענות האלה ששמעתי או שזה סתם מנהיגי שמאל שרוכבים על גבם של עובדי הבניין במטרה להכריח את המעסיקים לעוד תנאים עבור העובדים?

8. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

רק אם אתה חלק מאיגוד מקצועי (ואתה כנראה לא) שהכריז על סכסוך עבודה. בשביתה ייקחו חלק רק איגודים מקצועיים שהתאגדו תחת ההתסדרות.

דהלההאזה, אם תשתוק תיראה חכם יותר. לא יודע אם בכלל עבדת יום בחייך שאתה מרשה לעצמך לזלזל בתנאי העסקה.

9. אלי מתחן Member

אתה לא יושב עם דודו דהאן לחתום חוזה. אם אתה לא תיקח את העבודה יש מיליון אנשים שכן יקחו אותה.
    עובדי קבלן בשכר מינימום, כשהסכום שמשולם לחברת כוח האדם עבור שעת עבודה גבוה ב5 שקלים בערך ממה שהעובד מקבל, זה ניצול נטו.

10. סטפן שאלוי Member

אלעד, עזוב. בשביל מה להתווכח ולנסות להסביר לילד בן 16 שלא מבין מה זה כסף ( חוץ מדמי-כיס מההורים ), לא עבד ולו יום אחד בחייו, לא יודע איך מקום-עבודה ניראה מבפנים, ולא מבין מה זה חוקי עבודה, פיצויי-פיטורין, פנסיה, וכדומה.

אולי עוד 8 שנים הוא יבין משהו, או שלא. מה שבטוח, אולי.

11. Ice Cream חסה

אם יש מיליון אנשים שכן יקחו את העבודה הזו, משמע שהעבודה הזו אטרקטיבית מספיק (בניגוד לסיעוד, חקלאות ובנייה למשל)- אנשים מוכנים לוותר על תנאים ועל אבטחת הכנסה שהיא יותר משכר מינימום עבור מה שמציעים לך.

מה מעסיק עושה על גב של עובד לא אמור להיות חשוב. ואם הוא ייקח אגורה על שעת עבודה שהוא מעסיק עובד קבלן והעובד יקבל אותו שכר (מינימום) זה יספק את העובד? אני לא מאמין בכזה עולם ואם מישהו יכול להרוויח יותר אז שיהיה לו לבריאות.
    מה הדרישות של האיגודים של עובדי הקבלן? ביטוח?

12. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

או שהברירה שלהם היא לחיות (עוד יותר) נמוך מתחת לקו העוני. אין להם כוח ואין להם קלפים ביד במשחק הזה.

13. Ice Cream חסה

ישראלים למרות הכל לא הולכים לעבוד בבנייה, חקלאות וסיעוד- כי הם לא מוכנים לקבל את התנאים שמציעים להם עבור העבודה שהם צריכים לעשות, אז מביאים במקומם עובדים זרים שלפי ערוץ 9, מרוויחים גם 7500 ברוטו... גם אם יבוא ישראלי לעבוד באתר בנייה או בשדה ויסכים לאותם תנאים, הקבלן/ חקלאי יעדיף תאילנדי על פניו, בזכות מוסר העבודה שלו (ואת זה אני יודע מחקלאי בישוב ליד קרית גת). ואלה לא העבודות היחידות שישראלים לא רוצים ללכת אליהן למרות שמשלמים בהן גם יותר משכר מינימום- חסרים טייחים ושיפוצניקים, חסרים טבחים במסעדות. והרבה מעדיפים בכל זאת לקבל אבטחת הכנסה ולהיות חלק ממעגל האבטחה (שזה יותר משכר מינימום אאל"ט) ולא ללכת לקרוע את התחת. המאבטחים והמנקים למיניהם- כן מוכנים לעבוד בעבודה הזו תמורת הכסף הזה- לפחות עד היום. השאלה היא מה מפריע להם:
    שהמעסיקים שלהם לוקחים עליהם 5 שקלים לשעת עבודה עליהם ולא נותנים אותם להם?
    שתנאי המינימום שמוכרחים לשלם להם לא מספיקים להם?

אם התשובה היא 1, אז חבל על הזמן וחבל מאוד שיש כזו קנאה, אבל זה אף פעם לא ייגמר- רק הדעה שלי תהייה נחרצת.
    אם התשובה היא 2, אז כולנו יודעים מה יקרה במצב שירחיבו להם את תנאי המינימום (לצורך העניין, ביטוח עבור כל יום שהם עובדים): המעסיקים יתעקשו להרוויח 5 שקל על כל עובד אבל עכשיו במקום הוצאות של 30 שקל לשעה (היפותטי) הם ייאלצו לשלם 35, ואז הם ימכרו את השירותים שלהם במקום ב-35 ב-40, וההעלאה הזו תחזור שוב אל כל האזרחים שמשלמים בעקיפין על עובדי הקבלן האלה בכל פעולה, והמדינה סתם תתייקר. זה כנראה יותר מסובך ממה שאני מתאר כרגע וצריך איזשהו ניסיון כלכלי כדי להבין את התהליך הזה לעומק, אבל כרגע ההעדפה שלי היא לכמה שפחות התערבות של הממשלה בתנאים לעובדים... וכן, זה לפני שיצא לי לעבוד יותר מ-50 שעות מצטבר.

14. לא מצאתי כינוי Member

עובדי קבלן זה רעה חולה במקומות מסויימים מאוד, מצד שני זה גם שם קץ לבית הזונות שהתרחשו לאורך שנים במשרדי ממשלה, עיריות, בנקים וכו' שכל חאפר עם 10 שנות לימוד שהגיע קיבל מהר מאוד קביעות, ישב 30 שנה שבהם בעיקר גירד את הביצים ויצא עם תנאי פרישה מאוד מאוד נאים של כמה מליוני שקלים. יש דרך להסדיר את הנושא הזה ולא צריך לחתוך את העניין לכאן ולכאן,

מצד אחד לעובד מגיע זכויות בסיסיות וניצול בן אדם שמוחזק שנים בתור עובד קבלן זה אכן מוגזם, מצד שני - אי אפשר לתת לכולם את אותם זכויות ותנאים, בטח שלא אחרי תקופת זמן כל כך קצרה.
    צריך למצוא נוסחא שתעוגן בחוק ותיתן גם לעובדי הקבלן בלי הוותק והקבע זכויות בסיסיות שיוכלו להגן על זכותיהם עד אשר, במידה ו', יכנסו לקביעות בעבודה מסויימת.

15. Ice Cream חסה

ובישראל זו בעיה, בעיקר מצד העובדים ו"האזרחים הפשוטים" למיניהם. על כל אצבע שיתנו להם הם יבקשו יד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx