המחאה החברתית

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Nesta, ‏18/7/11.

1. yonmu Member

אחרי שהייתי היום בשדרות רוטשילד אני אוהד את המחאה הרבה פחות.
    כמובן שבכללי יש הרבה מאוד נקודות בהן המחאה צודקת, אבל המאהל עצמו די רדוד. כל שלוש מטר שעוברים מפגינים על משהו אחר - ערבים, חינוך, טבעונות, גיוס, רופאים, דיור, סתם שמאל לא קשור - וכמעט הכל בסיסמאות רדודות. לצעוק 'אני רוצה שבבתי חולים יהיו עודף מיטות ולא חוסר' או כל מיני דרישות ליותר תקציב למאה דברים שונים זה בדיחה כשלא מציעים מאיפה לקחת את התקציב הזה. ועל זה אני בטוח ש87% (עאלק) מהעם לא יתאחד.
    בקיצור, הרעיון הכללי צודק, אבל המאהל עצמו נראה כמו קייטנה למבוגרים.

2. Vanitas Member

על חשבון הישיבות, הביטחון וההתנחלויות. עכשיו זאת לא ססיסמא יותר, בבקשה.

3. Ice Cream חסה

כלומר להפסיק לפתח טכנולוגיות צבאיות חדשות, להפסיק לייצר אמצעי לחימה וביטחון, להפסיק לשלם לאנשי ביטחון ולפרק את כל הצבא בכלל ולשלם את כל הכסף הזה לערבים ולכפרים והערים שלהם ולדיור בר השגה עבור הסטודנטים ברוטשילד, בשנקין ובנוה צדק, ולהוריד את כל ההתנחלויות ובכלל כל ישוב מעבר לקו הירוק וליישב את כל המתנחלים האלה בדיור בר ההשגה שהממשלה תקים בסביון, הרצליה פיתוח וכפר שמריהו.

ולגבי הישיבות- אני חושב שזה מספיק חשוב שבמדינת ישראל יהיו אנשים שתפקידם זה ללמוד תורה, להתפלל ולקיים מצוות בשביל כולנו, יכול להיות שאתה לא וזה לגיטימי. מה גם שלציבור החרדי יש רוב ענקי שלא ייתן לזה לקרות ו-11 מנדטים בכנסת, כך שחוקים כאלה לא יעברו.

מסכים שיש מקום לקיצוץ הקצבאות, למגבלות של שנים, לתנאים, לדרישה של שירות לאומי ותרומה לקהילה, אבל גם אם תבטל לגמרי זה לא יגרום לכך שתוכל לטפל בכל מה שyonmu הציע, אלא אם אתה גם מבטל את הצבא, ואת המשכורות של חברי הכנסת והשרים.

4. Vanitas Member

כן, יפה להציג את זה ככה שצריך לקצץ במה שטוב וחשוב שצה"ל עושה, אבל אפשר גם לראות את זה אחרת. לקצץ בכל האוכל המוגזם שצה"ל קונה ונזרק לפח (בעיקר בבסיסים של ג'ובניקים) ועוד המון דברים שתחשף אליהם ברגע שתתגייס. כבר מדברים זמן רב על צימצומים בתקציב הביטחון אבל השמרנות של כל שרי הביטחון היא נוראית (שרובם בעצם אנשי צבא שמרנים לשעבר).

5. yonmu Member

על זה אין לך 87% מהעם. בשביל דברים כאלה יש בחירות.
    הימין ניצח בבחירות ורוב העם רוצה תקציב בטחון גבוה. לחרדים יש את המנדטים שלהם שמשיגים להם את התקציבים שלהם.
    אתה יכול להגיד שהדמוקרטיה גרועה כשהעם גרוע, אבל זה לא נראה לי הרעיון של המחאה.

6. Vanitas Member

על האוכל שנזרק בצבא וכל החומר גלם המבוזבז אין ימין ושמאל כאן, אלא חייבים לקצץ במשאבים האלו, זה ביזבוז נוראי. יש לכך באבואה מנדט בעם. יבואו ויספרו לתושבים שבזה קיצצו, מישהו יגיד משהו?

אם כבר לך אין מנדט בעם להמשיך להשקיע בהנתחלויות העמוקות של הימין הקיצוני, כבר יותר הגיוני.

נערך לאחרונה ב: ‏17/8/11
  7. yonmu Member

אני בטוח שאין בן אדם בארץ שהוא בעד בזבוז אוכל בצבא. זה סתם פאק במערכת, ולמרות התיאור שלך אני עדין די משוכנע שמדובר, יחסית, בכסף קטן.

8. Gass12 Member

Vanitas =יש קונצזוס מלא בעם רק בדבר אחד
    השיטה החזירית של ליטוף התחת לעשירי ישראל על חשבון שכבות המצוקה ומעמד הביניים חייבת להשתנות.
    מסירת (בכוונה לא אמרתי מכירת)נכסי המדינה בהפרטת ישראבלוף.
    ======
    **לגבי שכבות שומן במשרד הביטחון.כל מי שהיה בצבא מכיר ויודע יש בזבוז
    נוראי וחוסר התייעלות.שיקצצו להם 10 אחוזים שזה אומר 5 מיליארד
    וששר הביטחון הכי חזירי מושחת מסואב ומתועב בתולדות המדינה שישבור את הראש איך מתייעלים כי יש מקום והרבה.

**לגבי תלמידי ישיבות וקצבאות תורתו אומנותו.בגלל השיטה הנלוזה הכסף מגיע קודם לעמותות מחולק יפה יפה בין כמה בעלי משכורות ישראבלוף ורק אחר כך מחלחל אל האברכים. אין לי בעיה שמי שרוצה ללמוד תורה שילמד.סבבה זו מדינה חופשית אבל? יש לי תכנית שתשווה את התנאים
    חייל במשכורת סדיר מקבל נגיד באיזור ה500 שח? אברך מקבל נגיד משהו כמו 1000 שח? שיחזיר למדינה 500 שקלים כפול 36 חודשים בעבודות בסגנון "שירות לאומי"..לא יקרה לו כלום לאברך ללמוד חצי יום ולעבוד - 12 שעות שבועיות בבתי חולים.זק"א.מד"א.שומרים בבתי ספר.גנים.נקוי צידי דרכים אנא עארף מליון ואחד אופציות.

** התנחלויות =אלו סתם הפרחת ססמאות.בונים שם דירות.לא תבנה אותם שם תבנה אותם בתוך גבולות הקו הירוק.
    האם להפסיק לבנות באופן גורף בכל יהודה ושומרון? חד משמעית לא!
    בכל גושי ההתיישבות הגדולים חובה להמשיך ובמלוא התנופה. עקירת ערים ויישובים של יהודים לא תחזור בשלישית.חלה החובה על כל ממשלות ישראל שיישבה שם אנשים על פי חוק ועל פי החלטות ממשלה לבנות להם בתי ספר וגנים
    מרכולים מרפאות.מה תעשה איתם? תאסוף במכולות למחזור פלסטיק?תהיה הגיוני
    ופרקטי אני מצפה ממך להיות תכליתי ומעשי ולא להפריח ססמאות ריקות.

לגבי התנחלויות מבודדות גם ככה מייבשים אותם והן ירדו בכוח או במוח.

אתה חושב שסתם נבחרה הססמה העם דורש צדק חברתי?
    הסלוגן הזה מכנס אל תוכו הסכמה גורפת לגבי תיקון עוולות חברתיות גרידא
    ולא פוליטיות!
    שכר רופאים ומתמחים =הסכמה גורפת
    לקחת מהטייקונים ולחלק את העוגה ביתר שוויוניות=הסכמה גורפת.
    מלחמה במונופולים ובקרטלים וביוקר המחיה=הסכמה גורפת.
    מסוי עקיף מוגזם תוך הפעלת שואב אבק ממשלתי עוצמתי היישר מהכיס שלנו=הסכמה גורפת לדוגמה על כל 100 שח דלק.הבנזין עולה 40. המסים לשומן בסנטר הכפול של ביבי 60.

9. Vanitas Member

מחזק את הכל, כולל הכל. התנחלויות בגושים הגדולים אין ספק שצריך לחזק. אין לדעת איפה יעבור הגבול, יהיו חילופי שטחים ואין סיבה להפסיק ליישב את הארץ. אנחנו מדברים על ההתנחלויות המרוחקות והמבודדות שעולה הון עתק לבנות להן תשתיות וכבישים ואז הפלסטינים יקבלו הכל במתנה. זה דבילי, בכסף הזה צריך לדאוג לחברה הקורסת שלנו קודם כל. אין לנו כסף לשאר המותרות כרגע.

10. vasisualy Member

50 ש''ח - זה חינם! אל תהיה פראייר!

למה לא על חשבון של אוניברסיטאות, הסתדרות, הטבות לפריפריה, ערבים, תכניות סוציאליות פופוליסטיות וכו'?

11. Vanitas Member

כי כל אלו להוציא ההסתדרות אולי גם ככה לא מקבלים מספיק. אל תתחכם. אתה יודע טוב מאוד שהתקציבים של ש"ס מקבלים פרועים.

12. לייזר Member

אתה זה שמתחכם, Vanitas.

ישנה הסכמה גורפת בעם: כולם רוצים לקבל עוד על חשבון האינטרסים של אנשים אחרים.

13. Vanitas Member

ממש כך. שליש מהאוכלוסיה בטלנית ובדיוק מהם צריכים לקצץ בתקציבים ההזויים שמוזרמים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏17/8/11
  14. yonmu Member

ככה עובדת הדמוקרטיה, אלא אם אתה רוצה להוסיף להגבלת הגיל גם הגבלת הכנסה למי שרוצה להצביע לכנסת.
    חלק גדול מהעם חושב שחלק גדול מהתקציב צריך ללכת לישיבות. זאת דמוקרטיה.

15. Vanitas Member

לא, זאת מפלגה קטנה שמייצגת ציבור קטן שדרך עסקנות פוליטית ובגלל ראש ממשלה חצוף מאין כמותו מצליחה לגרוף תקציבים מעבר לגדול הסקטוריאלי שלה בלפחות פי 20.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏17/8/11