על תאורית "המפגע הבודד", שמעת פעם? על יגאל עמיר שמעת? על אוקלהומה שמעת? על נורווגיה שמעת? על המחבלים עם הדחפור/ב.מ.וו. שמעת? חולי-נפש כאלו צריך לעצור, ולפני שהם מבצעים את זממם.
למי אכפת? לאלו המסיתים נגד "המסיתים" לכאורה ומתאמצים להכתים את המחאה החברתית בדמגוגיה ובשנאת האחר ("הסמול" הידוע לשמצה) במקום בניהול דיון נורמטיבי עליה (ויש הרבה על מלדון, לבקר ולהעריך). אין ספק שמדובר בתמונות מזעזעות אבל אני לא ראיתי דבר דומה להן בהפגנות השונות. כמו שכתבת מדובר בבלוג נידח, מגוחך, היסטרי ואלים מילולית וויזואלית ואני אישית לא מבין כיצד אפשר לנכסו לכלל המפגינים או אפילו לאחוז משמעותי מהם. אני בספק אם רבים היה תומך בהצגתם של תמונות שכאלו. עריכה: יש הבדל משמעותי בין מה שאמרת כאן לבין מה שקבעת בהודעתך הקודמת. ניכסת את התמונות הללו ל"מחאה עלק" ורמזת להסתה חברתית משמעותית המתנהלת כיום בעוזה ומציגה את רה"מ כצורר מבחינת סקטור משמעותי מציבור המפגינים והמוחים. עכשיו שינית תקליט. אגב מצחיק אותי שמי שדיבר בצורה מבודחת על מתקפת הטרור בנורבגיה, שבוצעה על ידי אדם נורמטיבי לחלוטין בעל אידיאולוגיה מסויימת ולא על ידי "חולה נופש בודד", ועל ההרוגים בתור "סלמונים", פתאום אכפת לו כל כך מהאירוע עד שהוא משתמש פה תגובה. עוד שינוי תקליט?
לקבוע על אי לגיטימיות המחאה בגלל אדם בודד זה כמו לקבוע שכל אנשי הימין הם מרצחים שאמורים לשבת בכלא כל חייהם בגלל יגאל עמיר,זה כמו לקבוע שכל אדם שקרא את הספר "התפסן בשדה השיפון" הוא רוצח בגלל מארק דייוויד צ'פמן.
אירוני שמי שתמך (או לפחות לא התנצל עד היום שהתהלך עם ארון קבורה, תמך בהסתה וליבה אותה כנגד ראש ממשלה מכהן) בהסתה נגד רבין מקבל הסתה דומה. תמונות דוחות שצריך להוקיע. מזעזע כמו הניסיון של פעילי ימין או אנשים אחרים לקעקע את המחאה לעבר השמאל הקיצוני כאילו לא מדובר בנושאים שחשובים לכולם.
1. אכן, זה לא חשוב לכולם. 2. למי שזה באמת חשוב (ולא מסיבות פוליטיות וכד') - מחאה לא תעזור בכלום (וגם לא מנסה לעזור). 3. אני בטוח שלפחות 90% מהמפגינים יכולים בלי קושי לקצץ בהוצאות לא חיוניות בצורה משמעותית (ואני לא מדבר שצריך לבטל אותם לגמרי).
דיור בר השגה זה לא חשוב? עזרה של המדינה בהוצאות על ילדים קטנים? עזרה של המדינה לניצולי השואה ואנשים שהקימו את המדינה? שיפור שירותי הרווחה זה לא חשוב? אם משהו ישתנה בעקבות כל השבועות האחרונים אז דהיינו.
תקשיבו לאיש הזה. אחד הראשונים בארץ לעשות אקזיט.כשמכר בזמנו את אינדיגו לHP.כדאי מאוד לאיש יש תובנות מאלפות. http://link.brightcove.com/services/player...id=932500192001
1. יש דיור בר השגה. מספיק עם זה. דירה במרכז תל אביב בשקל עשרים - זה לא "דיור בר השגה". 2. יש גם היום עזרה. חסר גנים עירוניים או של ויצ''ו? גן פרטי בממון של מדינה - זה לא "עזרה על ילדים קטנים" 3. ניצולי שואה היו כל הזמן בסדר עדיפויות של אוהלים ברוטשילד? והאם כל ניצולי שואה זקוקים לעזרה? הרי אתה כותב על כולם. 4. לשפר שירות אפשר תמיד. מה שלא יהיה. נכון להיום, בלהתייחס בהכנסות של המדינה - לא צריך לשפר, צריך לנהל אחרת. אבל על זה לא מדברים. אם יעלו מסים למי שיכול לשלם אותם (ובשביל לספק את ה"מהפכנים" צריך לכחת ממישהו כסף), או ידפיסו עוד שתרות - דהיינו? או אולי אם יפילו את הממשלה, נבזבז המון כסף מתקציב למערכת בחירות, נגיע לרגעים חשובים בגזרה בינלאומי בלי ממשלה יציבה ומתואמת (ולא חשוב מי ינצח בבחירות - זו עדיין תהיה ממשלה חדשה, לא יציבה, עם ראש בהסכמים קואליציוניים) - דהיינו? אתה בטוח? מה שאתה אומר - זה בדיוק הפופוליזם קלסי. לא חשוב מה יהיה, לא נחשוב מה יהי - רק שישתנה משהו! שמעת פעם קללה סינית? "שתחיה בזמנים של שינויים". מזכיר גם שיר אחת ישן וידוע - האינטרנציונל: "עולם ישן עדי יסוד נחרימה". אני לא מכיר אותך ולא יודע עד כמה אתה מבין מה זה בדיוק, אך אני מבין ויודע היטב, חייתי בזה ולא רוצה לחזור.
מספיק לקשקש שהכל מדובר רק על ת"א. כאילו שלקנות היום דירה בב"ש או בגליל זה משהו זול. אז כל המחסור בתקנים של עובדים סוציאלים? רופאים? הכל זה אחיזת עיניים? קצבת העזרה לקשישים היא 1,400 ש"ח בחודש! זה לא סכום שראוי לתת לקשישים או ניצולי שואה שכן הסכום הזה מספיק אולי רק לתרופות. העדיפות שלי שהממשלה הזו תסיים את דרכה בנובמבר 2013. אני לא חושב שהבחירות הן התשובה המתאימה כרגע. אני רוצה לראות את ביבי מתקן את מה שמעוות. אם הדברים לא ישתנו אחרי הגשת מסקנות הועדה (ה21 שהוא מקים תוך שנתיים) אז אולי אני אחשוב אחרת.
אני אוהב איך הימין לוקח אנשים בודדים והופך אותם למייצגי המחאה בכדי לבצע דה לגיטמציה. המחאה היא עממית חוצה גבולות פוליטיים הנה אני למשל חושב שצריך להפיל את הממשלה בתהליך והנה מישהו לצידי בהפגנה לא. מה יש לפעילי ימין שהם לא מבינים שלאנשים שונים דעות שונות ואצלנו זה לא רק מה שמהנהיג אומר
אני דווקא לא חושב שצריך להפיל את הממשלה. צריך לפעול באלימות כדי לאיים על הממשלה שאם הם לא יתחילו באמת לעשות משהו, אז יחכה להם גורל כמו של מובארק, אבל אין ברצוני לראות את הממשלה הזאת נופלת. אני יודע שבחירות רק יעכבו את התהליך בהרבה יותר זמן, וזה גם יסיר אחריות מראש הממשלה. כל ראשי הממשלה פה מגלגלים את האחריות על ראשי הממשלה הקודמים באותה מהירות שבה אני מגלגל איזה פייסל. פעם אחת הייתי רוצה לראות ראש ממשלה אחד אומר:" ובכן, כל הזין לי. זה נפל במשמרת שלי. אבל, מכיוון שאני העמדתי את עצמי לבחירה בידי העם הזה, אני אנווט ואני אתקן את הפגמים ששורים פה במשך שנים". זה מה שאני רוצה לראות. אני בטוח ב99% שביבי הוא לא בן אדם כזה, אבל זה עדיף מבחירות עכשיו. מה הסיכוי בכלל שנמצא מנהיג כזה בארץ הזאת, מנהיג שהוא גםן מהפכן בחשיבה ובעשייה. זה מה שאני רוצה לראות. לא ליצן שמפלג את העם כמו ביבי. שייתבגר כבר.
Nesta, כתבתי בעבודה תשובה לך - אבל זה לא נכנס. לא בא לי עכשיו לכתוב מחדש, אז אני אשלח עוד פעם מחר. נכון! אצלכם זה מה שתקשורת מכניסה לכם לתוך הראש! סטיגמות וססמאות... אפס. ואני עוד לארג'!
http://www.activismos.com/?p=386 אני חשדתי בזה מראש. עכשיו כדאי שגם אתם תדעו. ובכן, גם הנאצים האשימו את הקומוניסטים בשריפת הרייכסטאג, כשהם עשו זאת בכלל.