StevieG.אתה משתדל לדחוף ימין ושמאל פוליטי גם כשלא נחוץ.גם כשלא נכון.זו דמגוגיה בשקל. שאלת לגבי ימנים נכון? איפה אתה היית אתמול בערב? אשתי ואני היינו שם קרוב מאוד לבמה. אני לא שייך לשמאל הפוליטי ואתה יודע זאת היטב. למחאה הזו יש זעקה וקול שבא מהעם.במו אוזניי שמעתי את שמולי "ביבי אנחנו לא רוצים להפיל אותך. אנחנו לא מבקשים ממשלה אחרת.אנחנו העם שלך תפסיק למכור לנו בלופים.קיבלנו הצעה זריזה מאוד עם תנאים מצויינים לסטודנטים.יכולנו לנטוש. אנחנו לא נוטשים! זו הפגנה של העם ושל כל השכבות שסובלות".. הודעתי חד משמעית מהרגע הראשון שאני בעד המחאה הזו כי אין לה גוון פוליטי.גם אם תנועות השמאל היו הראשונות לממן ולתמוך בחשאי.לא מעניין אותי.מבחינתי הם רתמו את העגלה לפני הסוסים. הם אולי חושבים בחירות.הם אולי חושקים בהפלת נתניהו.העם אמר את דברו בצורה הברורה ביותר רוצים שינוי וצדק חברתי. לא נאמר אחרת! ביבי בנושא החברתי מנותק.הוא פועל על פי אג'נדה קפיטליסטית חזירית שמטפחת את בעלי ההון. זה תמיד יהיה על חשבון האזרח הקטן הפראייר.לא עוד! המתמחים רוצים להרוויח יותר ובצדק.האמהות רוצות חינוך חינם "על אמת".ולא אחיזת עיניים.העובדות הסוציאליות.הפסיכולוגים.לכולם נשבר הזין מהפינוק שמקבלת שכבת האלפיון העליון בצורת הטבות מס לחברות.ולנו הוא לכאורה הוריד מס ישיר אבל קורע לנו את הצורה בצורת מיסים עקיפים. אני לא רוצה לשלם 60 אחוז מסים ובלו על הדלק.אני לא מוכן להצטרף לבית המשוגעים הזה ולהתאבד על רכישת בית בשני מליון שקלים כשאני יודע שהמשכנתא תשב על צווארי כאבן ריחיים.עם החזרים שיהרגו אותי. אם מחייבים אותי להביא הון עצמי ראשוני של 40 אחוז זה אומר שאני חייב שיהיו לי 800 משלי (נגיד שהצלחתי לגרד) משכנתא ל25 שנים על מליון ומאתיים אלף בערכים נומינלים לפני שקל ריבית זה 4000 שח החזרים לחודש וזה רק מתחיל בארבעת אלפים..מעון יום לילד אחד (להרבה זוגות זה שניים) 2000?ילד בחינוך חינם עולה 600 בחודש (חינם חינם).ביטוח בית,רכב,חשמל,ארנונה, מים.פלאפונים וטלפון.הוט.יס.אינטרנט וולדבולדבה ועוד התחייבויות זה עוד 2000 לפחות? דלק לרכב זה עוד 1500-2000 לחודש. 10,000 שח בחודש (גם למי שאין משכנתא משלם שכירות בתעריפים האלו). עוד לפני טיטול אחד וגביע קוטג' אחד.לפני כיכר לחם.לפני זוג תחתונים אחד או יציאה לסרט. החל מגיל 18 אנחנו נותנים למדינה.לא יעלה על הדעת שהמדינה לא תזאג לדיור בר השגה. לא יעלה על הדעת שיגלחו את כל הקצפת מעל העוגה המשותפת יחלקו אותה ל3 אחוז נבחרים והשאר שימותו. במטאפורה,ביבי מול עוגת יום ההולדת הלאומית.הוא מחזיק בסכין.אנחנו דורשים שיחתוך את העוגה ויחלק אותה בהגיון.בלי משוא פנים. אתה יכול לצעוק עד מחר מתנחלים.מתנחלים מתנחלים. ואני אענה לך הם אזרחים שרכשו בית בתמימותם כי רבה שהאמינו לכל ממשלות ישראל.ששלחו אותם לחיות בשטחים שכולנו ידענו שיהיו לנצח של ישראל. להוציא אחוזים מינוריים של הזויים שאף אחד לא בעדם.הרוב הגדול אזרחים כמוני וכמוך.אז מה אתה מבקש? שיסגרו להם את בתי הספר לילדיהם?שייבשו את הסופרמרקטים?אולי נפסיק להם גם את המים בברזים? או אולי גם אותם נעקור והפעם זה לא עשרת אלפים. זה מאות אלפים? אולי נקים גם להם מחנות פליטים? הרי המדינה לא ידעה להתמודד בצורה טובה עם מפוני גוש קטיף.(צא ליישוב ניצן ולמד בעצמך). אני משוכנע שהמסר עבר.המסר נקלט מצויין.אם הוא רוצה להתאבד פוליטית שלא יזיז ביצה.אבל אם הוא לא טיפש(והוא לא טיפש למרות שאני לא סובל אותו).הוא יוביל שנוי כלכלי כי אין לו ברירה...
בכדי שלא תחשוב שמדובר בתלונות רק להוציא קיטור.להלן רשימה של דברים שצריך לעשות לדעתי. 1.לפני שאתם מבקשים מאיתנו לחיות בשכר הממוצע.תנו דוגמה אישית חברי הכנסת.תפנקו את עצמכם ב150 אחוז מהשכר הממוצע סבבה?לידיעתי שכר חברי הכנסת בדצמבר 2008 עמד על 33.000 אני מעריך שהיום הוא מתקרב לגבולות ה40. השכר הממוצע לחודש אפריל 2011 עמד על 8,698. יודעים מה? קחו כפול.קחו 17.000 למה 40? 2.אני רוצה שהמדינה תנהל את נושא הדיור בדיוק כמו בגרמניה.או בהולנד.כן המדינה חייבת לנהל/ולהחזיק במלאי דירות בכדי לווסת ולשלוט על השוק הפרוץ שאף בנזונה לא יחליט בוקר אחד להוציא אותך כי לא הסכמת לשלם 7000 שח שכירות לחודש (12 סודנים נכנסים למחרת במקומך ברגע שתצא). אני רוצה שכל הנושא הז\ה יהיה תחת פיקוח. שישלחו וועדה לסינגפור וילמדו איך מנהלים את שוק הדירות בחוכמה. שיישלחו וועדה לשטוקהולם ויעתיקו. 3.לכל יוצא צבא תוענק הטבה ענקית (שליש ממחיר הבית כמענק ממשלתי)לרכישת הדירה הראשונה. 4.המחיר לבית הראשון אסור שיעבור את 270.000 דולר שזה הממוצע לבית הראשון באנגליה. זה יעמיד אותנו על החזרים חודשיים של כ2000 שח לחודש,שזה לדעתי המקסימום שמותר כזוג צעיר מתחיל להתחייב.כל סכום מעבר לזה מעמיד אותך בסכנת זריקה מהבית ביום שתפוטר או תחווה צרות כלכליות. 5.חוק חינוך חינם אמיתי ולא אחיזת עיניים.כולל ועד התואר הראשון. 6.בדיקת כל ההפרטות שבוצעו בשנים האחרונות.(הריקבון והסירחון מריחים רע מקילומטרים). 7.לא תוענק שום הטבה ממשלתית או בנקאית למי שלא פרע את האגח"ים שמכר לציבור תוך אחיזת עיניים. וכן כן אני מדבר על תשובה.בן דב.דנקנר.לבייב. אתם לא עומדים בהחזרים? תביאו כסף מהבית או תמכרו את המניות שלכם. 8.כל חרדי שתורתו אומנתו ימשיך לקבל קצבה אבל תמורת שעות לטובת הציבור.בבתי חולים.במשמר האזרחי. עוזר במד"א.מערך הכבוי.נקיון הרחובות העירוני.לא יודע אבל הכל כיד הדמיון ואפילו הייתי מציע שהאברך יתן שלוש העדפות משלו.העיקר שיחזיר למדינה ולא יחיה כפרזיט.זה גם יתרום לשלום ואהבת חינם ולא שנאה. 9.תוקם וועדה לבחינת מחירים.כל מוצר/שירות שיחרוג מהנורמה יכנס לפיקוח הדוק ויעיל. כולל סנקציות משהו בסגנון לקוח מוגבל (פיזרת עשרה צ'קים ללא כסוי אתה מוגבל). 10.מאיפה יבוא הכסף?הממשלה תחייב על פי חוק כל מי שהרוויח 240.000 בשנה ומעלה.לרכוש אגח"ים של המדינה כמלווה.בדיוק כפי שעשו בעשורים הקודמים. בסכום נקוב של 5 אחוזים מההכנסה נטו. זה לא יהרוג אותם אבל יתן למדינה מרווח נשימה של עשר שנים להתארגן על האיך להחזיר להם. זה צדק! זה שוויון! זו אחווה! וזו אהבת חינם.
1. גאס לצערי זו דמגוגיה זולה, מדינת ישראל לא תקום ותיפול על השכר של הח"כים, על הפנסיה שלהם או על ההטבות שהם מקבלים. להפך הייתי רוצה שהח"כים שלי יתנהלו בתנאים נוחים כך שדאגתם היחידה תהיה בלעשות את העבודה שלהם ולא באיך לגמור את החודש. 2. כלכלה כמו שבדיה משמעותה מיסים גבוהים, מה שאומר שאני ואתה נשלם יותר, אז אולי זוגות צעירים ישלמו פחות על השכרת דירה, אבל אתה תשלם יותר על המכונית, הדלק, הקוטג' ותפרד לשלום מנתח יותר גדול מהמשכורת. 3. פסיכי לגמרי, מאיפה הכסף. אני יודע שכתושב ראשון לציון יש אפשרות לשכור דירה לחמש שנים, כאשר אתה משלם רק על אחזקת הנכס, נשמע לי פתרון קצת יותר אפשרי מאשר מה שאתה מציע. 4. לא מסכים עם מה שאתה מציע מבחינה רעיונית, מדובר בפגיעה קשה ביותר בחופש העיסוק. מי אתה שתקבע כמה X ימכור ובכמה Y יקנה? 5. רעיון נכון, רק יש לזכור ש64% מהסטודנטים גם כך מעדיפים ללמוד במכללות. 6. מסכים, תמיד טוב לעשות הערכה מחדש, רק במידה ויגלו שהמהלך נכשל, מה אתה מציע? הלאמה של אותן חברות? 7. מסכים 8. אתה צודק, הייתי מצרף למה שאתה עומר גם את האוכלסיה הערבית, רק כך בחשבון שכאשר הציבור החרדי שווה 17 מנדטים והערבי שווה 11 מנדטים זה לא יכול לקרות. 9. כמו שרשמתי בסעיף 4 פיקוח נכון רק על מוצריחם בסיסיים. לא יעלה על הדעת שעל סושי, בגט ומנה חמה יתנהל פיקוח. 10. ההצעה הזאת מזכירה שלטון דיקטטורי, ייתכן מאוד שהיא גם תבריח משקיעים זרים מהמדינה, וההשלכות שלה בטח לא יהיו פשוטות כמו שאתה מציין. אגב, ת"א 25 יורד ב7% איזה טירוף.
בזמן שהייתם עסוקים: הבורסה בת"א קורסת, דנקנר ותשובה בפאניקה, וגם רעידת אדמה בדרגה 4.2, מרכזה כ 40 ק"מ מערבית לבנימינה.
Nכמוני.. אתה צעיר מדי ולא ממש יודע מה היה כאן לפניך. דיברת על סעיף 10 כעל סעיף הזוי במדינה בעלת שלטון רודני (דיקטטורה בלשונך). http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3197453,00.html http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%9C%...%95%D7%91%D7%94 כבר היו דברים מעולם. לגבי סעיף 4.זהו המצב באנגליה. זהו מחיר הדירה הראשונה.
גאס אני אמנם צעיר, ואכן אני לא יכול לזכור היטלים שנגבו בתקופת הצנע, כיוון שלא הייתי בחיים, אך זה שהדבר התבצע בעבר לא אומר שהוא נכון. בשנת 2011 הדבר הזה נראה לי רצת הזוי. אשמח אם תוכל לפרט לי אילו מדינות מקיימות מדיניות של מלווה חובה כיום. מלבד זאת שים לב ששלוש הפעמים שבהם התקיים המהלך, היו כאשר ישראל היו במצוקה קשה ואמיתית, מצב הרבה יותר גרוע מהמצב בו ישראל נמצאת היום. לגבי סעיף 4, את מי אתה רוצה להגביל? את הקונה? את המוכר?
במלחמת שלום הגליל גבו את המלווה האחרון כמדומני וזה קרה ב1982 רחוק מאוד משנות הצנע.גם המלווה הקודם בגין מלחמת יום הכיפורים 1973 גם הוא רחוק מאוד משנות הצנע. חבל שאתה סתם זורק מלים זוהי דמגוגיה בהתגלמותה. שנות הצנע התרחשו בין 49 ל59...עם הקלה מסויימת החל מ52 לגבי סעיף 4 מן הסתם החמצת את הכוונה העיקרית. המדינה עם השנים הופכת להיות בעלת הבית הגדולה ביותר גם כמזמינת הדירות וגם כמווסתת המכירה וזאת על מנת לא להפיל את הפרי הבשל הזה בידי ספסרים. כך זה עובד במלזיה.כך זה עובד בגרמניה וכך במידה חלקית באנגליה. אין לך שום ברירה! אחרת אתה משאיר את כוחות הקפיטליזם למחוץ את החלשים בחברה.תן לי סיבה אחת שבעלים של דירה יסכים למכור/להשכיר לזוג צעיר ולא לגרוף קופן חלומי לעולים מצרפת,או קבוצת שוכרים מדארפור שאמנם כל אחד משלם רק 600 שח אבל ביחד זה יוצא6000-7200. לגבי מלוות או אגח"ים במדינות אחרות.להם אין בעיה להנפיק אגרות חוב של המדינה ולמכור בבורסות העולם בשוק החופשי.זהו מכשיר פיננסי ממדרגה ראשונה שכל מדינות העולם משתמשות בו. ע"ע יוון.צרפת.גרמניה.והגדולה שבהם ארה"ב. זהו מלווה עם תאריך פירעון רחוק שנושא רבית. ולכן מלווה=אג"ח
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/284053_231235556913367_100000807722855_586613_5330970_n.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
כמה הארות. 1. ראיתי רק דרישות "תנו! תעשו! תספקו!". לא ראיתי שום תוכנית ראלית - מה ואיך, ומאפה יגיעו הכסף. 2. קצת סטטיסטיקה. דוח מנהל הכנסות המדינה. מומלץ לקרוא. עשירון העליון (משתכרים\מרוויחים יותר מ-34 אלף ש''ח בחודש) מספקים יותר מ-65% של מיסים ישירים (ועוד יותר מיסים עקיפים) מסך מיסוי הישיר. אוד 2 עשירונים (המעמד הביניים, עם 8-34 אלף בחודש) נותנים כ-25% (כלומר - די פרופורציונלי). כל הסיפורים שמעמד הביניים הוא זה שמחזיק את המדינה - שקר אחד גדול. אנחנו (כן, אני גם אחד מאותו מעמד) מחזיקים את עצמינו. מי שמחזיק את המדינה - זה העשירון העליון (שאותו רוצים לדפוק).
אני לא דמגוג, לפי הקישור שאתה הבאת לי המלווה הראשון היה בתקופת הצנע,ואליו התייחסתי, שני המלווים האחרים היו בתקופה שבה ישאל היו במלחמה, גם פה לא מדובר בתקופה סימפטית, וגם במקרים האלה המצב היה הרבה יותר גרוע מאשר המצב היום. אל תשווה לי בין אג"חים שמונפקים ברשות, וגם מדינת ישראל מנפיקה אותם,וזכותי וזכותך להחליט אם אנחנו מעוניינים בהם או לא, למה שאתה מציע, שזה לאנוס אנשים להשקיע במדינת ישראל. מצטער אבל זה נשמע לי חשוך. אין סיבה להשכיר דירות לזוג צעיר, אין שום סיבה שבעל בית יפסיד כסף על הדירה שברשותו, ואין שום סיבה שייחייבו את המשכיר בחוק להפסיד כסף. לגבי השוכרים בדארפור אפשר וצריך למצוא פתרון אחר, שמקומו לא בדיון הזה. אבל זה לא צריך להיות מנוגד לחוק יסוד חופש העיסוק, כפי שאתה מציע. אני לא יודע מה קורה במלזיה, גרמניה ובריטניה אבל המדינות האלה נשמעות לי מספיק יציבות כלכלית כדי לעזור לזוגות הצעירים בכך. ישראל כרגע לא.
גם אם הייתי רוצה להשוות אותנו למדינות אחרות אני לא יכול. 1.יש רק מדינה אחת קטנה ליהודים בעולם.מה לעשות שהמדינה הזו ועצם קיומה מטריף לפחות או יותר מחצית מהעולם את הג'ננה.מטבע הדברים עצם היותנו מוקפים באוייבים.נתונים למצב "לוחמה" מראשית המאה ושום דבר בסטאטוס הזה לא עומד להשתנות במהרה.מזכה אותנו בכותרת "המדינה היחידה בעולם". 2.איפה תמצא עוד מדינה שתקציב הביטחון שלה עומד על בקירוב 20 אחוז (מהתקציב הרגיל לפני החזרי חובות ) 3.בהנחה שהמדינה חילקה מתנות בצורת הטבות מס בצורה לא נכונה,לא חברתית ולא צודקת.המוצא הראשון היה להעלות את תקרת המס על החברות.אני מציע מכשיר פיננסי הגיוני יותר.שאומר "תישאר עם הכסף שלך.הוא שלך למרות שאנחנו טעינו בקביעת תקרת המס לגביכם" תלוו אותו (רק 5 אחוז ממנו ורק למי שחצה את רף 240 אלף נטו לשנה)למדינה בריבית הוגנת. נכון שזה נשמע ברוטלי.נכון שזה נשמע מופרך אבל זה קרה בעבר והרבה יותר מפעם אחת. לא צריך אירוע בטחוני יוצא דופן בכדי שנרגיש שזהו צו השעה. גם בעיות חברתיות (ואולי בעיקר הן) יכולות להפיל מדינה... ואם נפסיק להתייפיף לרגע.המדינה נכנסת לך לכיסים כל כך הרבה פעמים בצורה הכי ברוטאלית בעולם ואתה לא פוצה פה. למה? ככה! ..אתה יודע כמה פעמים אתה קורבן לדו"ח משטרתי רק בגלל שהמפקד של אותו השוטר אמר לו "אתה לא חוזר לתחנה עם פחות מ20 דוחו"ת".. למה אם חרגת בשעה אחת מהזמן שהוקצב לך לתשלום הדו"ח אתה עובר מיד לכפל קנס או 50 אחוז יותר? למה פקח אורב בשושו שרק תרד מהרכב לכמה שניות ואתה אפילו לא מבין איך הבן זונה כתב במהירות שיא כ"כ הרבה מילים בכמה שניות וכבר יש לך דו"ח על השמשה. שעת לילה מאוחרת..הייתי יכול לחפור לך על מאות עוולות ואולי אפילו ראוי להרים את הכפפה ולפתוח דיון על "הדברים הקטנים שהמדינה עושה לך שיכולים לשגע פילים"..אבל אני בטוח שיש עשרות ואולי מאות. אם זהו צו השעה.ובמקום להיות רובין הוד לקחת מהעשירים (ולא להחזיר) ולחלק למי שאין לו.אני מציע מלווה.זהו מכשיר טוב והוגן חברתית. כמובן שאם תציע גיוס הון מאיזו מתנה שתיפול על המדינה לפתע פתאום כולנו נאמר לך תודה!
http://ozherazrahi.files.wordpress.com/2011/08/bib1.Xxx http://ozherazrahi.files.wordpress.com/2011/08/bib2.Xxx http://ozherazrahi.wordpress.com ככה נראית ההסתה החברתית. מחאה עלאק.