המחאה החברתית

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Nesta, ‏18/7/11.

1. Vanitas Member

אני מציע פיקוח מחירים רק בגלל שאני סקפטי לגבי הפיתרון שהצעת. בכל מקום אחר הייתי אומר ניחא, אבל אם אצלנו לא תפקח על מחירים אז כולם יישרו קו בניהם כלפי מעלה. אותם אלו גם עושים כל מה שביכולתם כדי למנוע יבוא הנה. הם ורק הם עושים שריר כדי למנוע את התחרות הבריאה שרק תחזק את הכיס של האזרח.

אם אין יבוא, אז פיקוח מחירים מחייב. בשום אופן לא להשאיר המצב כמו שהוא. זה כמו שברוב המדינות המתוקנות הרמזורים באזורים פחות פעילים נשארים כבויים לאחר השעה 10 בלילה. סומכים על הנהגים שידעו להסתדר בניהם כשאין תנועה. אצלנו בארץ אם בטעות יחליטו לעשות דבר כזה, אני לא עולה על הרכב אחרי 10.
    כנ"ל לגבי המחירים, תן להם לקבוע מה המחיר ולא תפתח את השוק ליבוא - האזרח ירגיש כמו בג'ונגל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏5/8/11
  2. לייזר Member

מה שאתה מציע זה לא פתרון אלא גמילה מאלכוהוליזם באמצעות קוקאין.

המחירים בישראל גבוהים בצורה חריגה בגלל התערבות ממשלתית בשוק (הגבלות יבוא ושאר חוקים שיצרו קרטלים של יצרני מזון, יבואני רכב ועוד) והתערבות נוספת, שרק תעוות את מחיריהם של מוצרים בודדים ותקבע את הסדר הקיים על כנו, תביא איתה צרות נוספות. כתושב ישראל אתה צריך לקוות לירידה ברמת המחירים הכללית, לא להוזלתם של מוצרים בודדים (אני מקווה שאתה לא חי באשליה שאפשר לפקח על כל המוצרים מבלי להחריב את החיים במדינה).

הבעיות במשק הישראלי הן עמוקות והפתרונות הנכונים, אלו שבאמת יקלו על חיי התושבים בטווח הארוך, הם לא הזבל הפופוליסטי שנזרק לאוויר רוטשילד (קראתי את הדרישות שיצאו משם וצחקתי בקול רם). הסיבה לכך שמחכה לי בישראל, בבאר שבע האפורה אותה עזבתי, דירה של רבע מיליון דולר היא שכל האדמה סביב באר שבע ?קפואה?. למה? כי זה נכון לגבי כמעט כל האדמה בישראל. למה? כי מפחדים שאם יפשירו את האדמה, הערבים יקנו יותר מדי ממנה. מאז 1948 לא הוקם בישראל אף ישוב ערבי, להוציא את שבע הישובים הבדואים בדרום. אני לא מאמין בישובים ערבים, יהודיים, נוצרים או תאילנדים, אבל מדינת ישראל בהחלט מאמינה בקיומם וכל מי שחושב אחרת מעולם לא ביקר בישוב ערבי. האם ברוטשילד מדברים על זה? לא. למה? שתי סיבות: (א) לא מבינים שם כלום בכלכלה; (ב) הם לא אוהבים ערבים.  

נערך לאחרונה ב: ‏5/8/11
  3. סטפן שאלוי Member

האסון במערכת הבריאות הוא גדול, וזה לא מתבטא רק בשכר העלוב של המתחילים, אלא גם במשמרות, ונגמר באחוז גירושין גבוה.

ומה באמצע? 1,500 חולים מתים בבתי החולים בארץ כל שנה, בגלל זיהומים שנגרמים מהצפיפות הנוראית.

4. Engel Del Madrid Member

הרופאים קיבלו מעל ומעבר, נפתח להם התיאבון. זה הכל.
    האוצר מציע להם 48 שקלים לשעה, והם רוצים 50, האוצר מציע להם להחתים שעון נוכחות והם מסרבים בתוקף. שיתבעו אותם. עאלק אידיאליסטים.

5. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

לא מבין מה הבעיה שלהם לחתום על שעון נוכחות?
    איפה הפגיעה בכבוד כאן? אם אנשי הייטק יכולים להחתים כרטיס בכניסה וביציאה למה הם לא?

6. Gass12 Member

לא נראה לי שהערבים הבדואים בנגב ממתינים להפשרת קרקעות.אם אתה מעיד שהנך תושב באר שבע
    לשעבר.הקדש נסיעה קצרה לכיוון דימונה.מדוד בעין את המרחק המקסימלי בין גוש צריפונים,לגוש הבא.
    יש לי בשורה מצערת.השטח נכבש לחלוטין ע"י התנחלויות בדואים.
    1.המשטרה הכחולה לא נכנסת לישובים בדואים כי הם מחרבנים במכנסים מהפחד.כשהם חייבים קוראים ליחידות משמר הגבול.
    2.כל אדמה שהוצעה לבדואים בתוך מסגרת שבע הערים מתקבלת על ידם כפתרון "ניקח מה שתתנו אבל לעולם לא
    נחתום על ויתור".
    3.הפשיעה הבדואית בדרום היא מכה.
    ...
    על אף היותי ימני פרגמטי בדעותי אני חושב שהמדיניות העקבית הקפיטליסטית החזירית של ביבי הנה שואה
    קמצוץ ממנה יכולת לקבל במאבקו בנכים ובמקבלי הקצבאות שאולי מבחינה רעיונית הוא נכון
    אבל אין בליבו חמלה.החמלה היחידה שהוא מגלה הנה כלפי מי שיכול להועיל לו...
    משהו חייב להשתנות כי מליונים שלא גומרים את החודש לא טועים.
    מעליהם האלפיון העליון שלא מפסיק להתעשר על חשבוננו.
    במטאפורה אני רואה בדמיוני את המלכה בכוורת דבורים.כולן עמלות מתרוצצות וקורעות את התחת
    כשלמלכה תפקיד אחד.להטיל את הביצים בכדי לשמור על שלמות המשפחה.גם כאן המלכה (המאיון) שומרת על המשפחה שלה(משפחת הכספות בשוויץ).בדרך ימותו רבים יסבלו רבים יקרעו את התחת אלפים (כי פראיירים לא מתים).

7. Vanitas Member

has not much to do with the discussion, but it is still interesting

8. לייזר Member

גס,

הסיבה העיקרית לכך שהבדואים קיבלו ישובים מלכתחילה היא ההשתלטות הבלתי חוקית שלהם על אדמות המדינה. מן הסתם המניע הוא לא הכי נחמד והוא גם ככה מנוגד לטבע והאינטרסים של הבדואים כפי שהם עצמם רואים אותם. עם זאת, ישראל מצליחה להחזיק את ערביי שאר הארץ בכפרים עלובים בהצלחה די מרשימה.

באשר לכלכלה: לא איכפת לי מביבי או מהמדיניות אותה הוא מוביל או מהבסיס הפוליטי שלך - כל אלו לא משנים את העובדה שפיקוח מחירים הוא מדיניות כלכלית גרועה שנכשלה בכל מקום בו היא יושמה ברחבי הגלובוס. מיליוני אנשים שלא גומרים את החודש לא רק שטועים אלא גם נוטים מאוד לטעות: מי לדעתך הצביע למפלגה הנאצית ב1932 ו1933, האריסטוקרטיה הגרמנית? 

9. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

אפשר לינק לזה?

הבעיה עם שעון הנוכחות שהאוצר מציע הוא שהוא פועל בכיוון אחד בלבד. המטרה שלו היא לשלם פחות לרופאים שיוצאים מהעבודה לפני 4 אחה"צ (תופעה לא ראויה שאני מסכים שצריכה להיפסק), אבל האוצר לא מוכנים לשלם שעות נוספות לכל הרופאים (וזה רוב הרופאים) שנשארים בביה"ח מעבר לשעה 4. אם אתם רוצים שעון נוכחות אז תהיו מוכנים לשלם שעות אקסטרה לרופאים שעובדים בביה"ח מ-8 עד 6 בערב יום יום. העניין הוא שהאוצר יודע שאין לו באמת את היכולת לעמוד בתשלומי השעות הנוספות הנ"ל. בקיצור, עניין שעות הנוכחות הוא בעיקר ספין של האוצר כדי להסית את הציבור נגד הרופאים.

10. סטפן שאלוי Member

הציעו להם 48? יש לך לינק? אם הציעו אכן 48, והם לא מתפשרים, אז הם, המתמחים, טמבלים!

לגבי שעון הנוכחות: משמרת הבוקר של הרופאים בכל בתי החולים, היא מ 07:00 עד 15:00,ולא כפי שציינת.

הטעות הקשה, והטימטום, הוא בכך שלא מפעילים את מכוני הדימות ( רנטגן, CT, MRI ), גאסטרו, צינתורים, וכדומה, 24 שעות ביממה, לחולים אלקטיבים ( כלומר מוזמנים לפי תור), ומאריכה כך את תוחלת החיים בארץ בגלל גילוי מוקדם.

מי שמתנגד לכך, הינם הרופאים הותיקים, שעוסקים בכאלו פראקטיקות אחרי 15:00 במכונים פרטיים/קופות חולים. וכך מתים להם סתם אלפי חולים שמחלת הסרטן, או מחלות לב לא מתגלות בזמן.

וכאן טמון החולי האמיתי של מערכת הבריאות.

11. StevieG Member

ובכן, דירוג האשראי של ארה"ב, הכלכלה ממנה שואב ביבי את האידאולוגיה שלו, ירד. הכלכלה הנאו ליברלית של מסיבת התה הרפובליקנית, ממנה ביבי ינק את האידאולוגיה שלו, אחראית לכך. המדיניות הכלכלית הכושלת של ממשל בוש + הטיפול הבעייתי של אובמה במשבר הנוכחי + חבורה של ציניקנים ממסיבת התה שיעשו הכל, כולל להרוס את הכלכלה האמריקאית עד לחורבן, רק כדי להפיל את אובמה, הם אלו שהובילו להורדת הדירוג הזאת, שמסכנת את האינטרסים הכלכליים של ישראל עכשיו.

12. Gass12 Member

אתה מוכן להפסיק לזרוק לחלל האוויר באופן שיטתי דברים לא מוכחים תוך הצגתם כאילו ירדו מהר סיני?
    האם אתה יודע כמה וילות נבנות בכפרי וערי הגליל הערביים ללא אישור?
    למה נדמה לך שהמנטליות הערבית בדרום שונה מאחותה בצפון?
    הם בונים כאילו אין מחר ולא סופרים אותך ואת ממשלתך.
    צווי הריסה לא ממומשים מזה שנים. על כל בית שהרסו נבנו מאות.
    הבית האחרון שהרסו בצפון היה לפני שנתיים בערך.מאות חיילים משטרה ומשמר הגבול לאבטחת האירוע. הבית נבנה שוב תוך 25 ימים.
    יש כאן הרבה יותר ממניעים כלכליים.המניע הלאומני והמניע "לדפוק את המערכת שדופקת אותי"

תטען ובצדק שהערבים אינם מקבלים די אדמות בהשוואה לחלקם היחסי.אענה לך מנגד שהמנוולים לא מסכימים לבנות בניינים לגובה.רק וילות שגוזלות שטח יקר...עם כל הכבוד לרצונך הכן והליברלי לשמור על זכויות אנשים שמגדירים עצמם בני העם האוייב(זו הגדרה שלהם לא שלי)..יש גבול כמה רחוק המדינה מוכנה להתאבד.

נערך לאחרונה ב: ‏6/8/11
  13. N כמוני Member

14. StevieG Member

87% תמיכה במחאה. האם זה באמת משנה מי קם להוביל את המחאה? האם צריך להשמיץ את הנשים שקמו לעשות מעשה ומוחות כנגד המחירים שהורים צעירים צריכים לשלם רק בגלל שהן תומכות בחד"ש? האם מישהו מהימין היה קם ועושה מעשה כזה? כנראה שלא, כי הם נהנים מהממשלות בשנים האחרונות. זו ממשלת נתניהו שהעניקה הטבות נוספות לתושבי ההתנחלויות. זו ממשלת נתניהו שלא מפסיקה לסבסד את הציבור החרדי(כמו גם ממשלות קודמות).

אז למה שהם ייתקוממו עליהם?

המחאה היא של מעמד הביניים. בגלל יוקר המחיה, בגלל הזלזול במעמד הביניים, בגלל עליית המיסים העקיפים וירידת הישירים( לעשירים). זו הסיבה שאנשים מוחים.

אני מעדיף שהעיתונות תתמוך בהפגנות מאשר שהיא תתמוך בשלטון ותשמיץ את המפגינים.

כרגע בתל אביב יש 200,000 אזרחים ברחובות. זו כמות בלתי נתפשת. וזה רק בתל אביב.

מעניין אם איוב קרא עדיין חושב שזה אדם או שניים שמוחים כנגד השלטון.

נערך לאחרונה ב: ‏6/8/11
  15. N כמוני Member

אתה ספרת?