המהפכות בעולם הערבי

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י דנידין, ‏30/1/11.

1. StevieG Member

אני מכיר היטב את המודיעין על הצבא הסורי. מטעמי ביטחון שדה, אני לא אפרט כאן מה עומד מולנו. סמכו עליי, זה יהיה גיהנום עלי אדמות. גם להעביר את הלוחמה לצד האוייב ייגמר באובדן חצי מהכח הסדיר המבצעי שלו בחילות מסויימים. וצה"ל לוקח את זה בחשבון.

2. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

מעבר לכך המצב בעולם הערבי מאד נזיל, סוריה תכריז מלחמה על ישראל רק עם גיבוי של מדינות נוספות, גם אם יעלה שם האחיין של נפוליאון לשילטון הוא לבטח יקח את זה בשיקול.
    וזה...זה כבר שלב שאני לא רוצה לחשוב עליו, כי זה יכול להגרר מהר מאד למלחמת עולם שלישי.

עכשיו חזרה למציאות, גם אם אנחנו אומרים שזה לא מעניין אותנו, קשה לראות מה הולך בסוריה. אני מכיר אנשים משם שהם רודפי שלום ובשבילהם אני הייתי שכן (ואני לא מדבר על הנוצרים) ולא אוייב, כל האחרים שיצא לי להכיר פעלו מהמחשבה האסדית שישראל זה אוייב שצריך לחסל ואסור להכיר בו.
    במילים אחרות יותר גרוע זה לא יהיה, אבל כמו במצריים ברגע שהאפס הפחדן הזה שלא למד כלום מאבא שלו יפול מהשילטון וישחט על ידי העם שלו סוריה תהיה מאד לא יציבה וימשיכו מאבקי הכוח, חלק יעלו וישר יפלו עד שיגיע הסדר אצהם ואז נוכל לנתח מה יקרה.

מבחינה הומאניטארית מה שהולך בסוריה חייב להגמר ועל זה ביססתי את האימרה שלי שאסד האפס חייב ליפול, הם גם אנשים בסופו של יום.

ד"א אני מבחינת חיזוק אל קעידה והאיסלם הקיצוני אני הכי חושש דווקא בלוב. לפי דיווחים מנהיג המורדים נמצא בקשר ישיר עם אל קעידה...

נערך לאחרונה ב: ‏21/10/11
  3. Gass12 Member

עושה רושם שכל "האביב הערבי" יסתיים בחילופי שלטון איסלאמי קיצוני גם בטוניסיה,גם במצרים וגם בלוב.
    זו הסיבה שאני מעדיף את בשאר אל אסאד (האריה המוחלש אך הפחדן מספיק בכדי לא לצאת להרפתקה)
    מאשר כל חלופה אחרת.
    זו הסיבה המדוייקת למה בניגוד לכמה שמאלנים כאן שממהרים לנדב חלקים מארץ ישראל. אני שמח
    מאוד שהגולן עדיין שלנו.
    רק לדמיין את אחמדינאג'אד חושף סתימות בשיניים מהצד המזרחי של הכינרת עושה לי גאזים.

4. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

הקליפים שמתעדים את רגעיו האחרונים של קדאפי מאוד קשים לצפייה. קשה לי להגיד שזה מגיע לו, אבל אין ספק שהוא הוביל למצב הזה, הוא היה צריך לעשות כמו מובארק.....

5. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

הוא ביקש את זה. מועמר ניסה לברוח מאוחר מדי, אז חיל האוויר הצרפתי תפס אותו והפציץ את השיירה. לבסוף כמה מורדים תפסו אותו מתחבא שמה בתוך החור, פצוע....כבוד - זאת מילת המפתח.

לפחות יעמידו לדין את בנו, סיף אלאיסלם. שאר המשפחה באלג'יריה בינתיים, עד שגם ידאגו לגמור עם בוטפליקה... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

6. alexshw Member

לפי התמונות נראה שהוא נתפס כשהוא לא ממש פצוע אנושות. נראה שפשוט נשחט ללא כל משפט.
    אפשר להגיד שהוא מת כמו כלב ובהחלט מגיע לו, אבל גם מראה משהו על ה"דמוקרטיה" הצפויה שם.

ב - 1989 בעת המהפכות שהורידו את השלטון הקומוניסטי במזרח אירופה, עשו לצ'אושסקו משפט שדה והוציאו אותו מהר להורג. עד עכשיו ברומניה מצטערים שזה לא נעשה בדרך דמוקרטית.

7. לא מצאתי כינוי Member

אני כמובן הראשון שמצדד בזה שמלחמה עם סוריה זה הדבר האחרון שאנחנו צריכים ולא נפיק מזה שום תועלת (אומר את זה אחד שהצביע לליברמן, ד"א), אבל תסכים איתי שכל ההערכות שלך תקפות גם לגבי הצד השני, במידה אפילו יותר חמורה, צה"ל עלול לצאת באבדות מאוד כבדות ממצב גם, אם כי הסורים עם אבידות הרבה הרבה יותר כבדות, ולא רק בחיי אדם.

8. alexshw Member

חוץ מזה מהם "אבידות כבדות"? כמה זה? לפני מלחמת ששת הימים אמרו שיהיו לנו 20 אלף הרוגים ובסוף היו כ - 650-700

9. Ice Cream חסה

הבעיה שהמצב עם הסוריה שזה או הם בדרכים הנבזיות של אסד, או גם אנחנו וגם הם במצב שבו אסד יופל.
    לא בדיוק שחור או לבן, אבל יש חשש.

10. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

ואתה מבסס את זה על מה?

בנתיים באף ממשל שנפל לא עלה כוח שמאיים על שילטון ישראל.
    הכל מבוסס על ספקלוציות ועל קונספירציות, לא על עובדות.
    חשש יש גם תמיד, גם שאסד בשילטון.

11. vasisualy Member

כמויות אדירות של אמל''ח מתקדמים שכבר הוברחו לעזה מלוב - זה לא נחשב?

12. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

מעניין אותי מאיפה הידע הזה?

13. סטפן שאלוי Member

הידיעה הזו נכונה. היא פורסמה ע"י מספר מקורות.

כמות ההברחות דרך עשרות המנהרות ברצועת-עזה לא היתה מביישת את נמל-אשדוד.

אנשי החמאס בעזה מצויידים בכל מיני אמל"חים שגורמים כאב-ראש לא קטן לצה"ל.

לו זה היה תלוי בי, לא הייתי חוזר על מבצע-נפל כמו "עופרת-רקובה", ולא הייתי מסכן אף לוחם-צה"ל, ואני מתכוון אף לוחם, אפילו לא כלבי יחידת-עוקץ.

בעזתים צריכים לטפל איך שכל מדינה-ריבונית היתה מטפלת כאשר יורים על אזרחיה: משיבים אש לעבר מקורות הירי. מעניין לי את התחת אם זה יפגע גם באזרחים בעזה. עין תחת עין, שן תחת שן. איך אומרים בערבית: טקעת עינאק ביתאק טקאת.

14. alexshw Member

לא ניתן לפתור את העניין הזה רק בהתקפות אוויר או ירי תותחים. הקונספציה המביכה של חלוץ המדברת על כך שהכל יכול לפתור חיל האוויר, היא זו שהכשילה אותו וגמרה לו גם את הקריירה הפוליטית העתידית.

15. vasisualy Member

ומאיפו ידע שלך? היית בישיבות של ממשלות חדשות בכל מדינות האלה? או הם פשוט מדווחים לך?