המהפכות בעולם הערבי

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י דנידין, ‏30/1/11.

1. alexshw Member

ישראל תביס את סוריה תוך יומיים. יותר קל לצה"ל להלחם מול צבא סדיר מאשר מול ארגון טרור שכל העולם ואשתו קושרים לו את הידיים והרגליים.

2. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

ונראה לך אם ישראל תילחם בסוריה, חמאס וחזבאללה ישבו בחיבוק ידיים?

3. alexshw Member

הייתי מעדיף שלא ישאר מהם זכר עד אז, בכל אופן ישראל מסוגלת להלחם גם איתם באותה עת, אבל התסריט היותר ריאלי, זה שנלחם נגדם כשאירן תתוקף על ידינו או על ידי ארה"ב.
    סוריה דווקא תשב מאוד בשקט במקרה כזה.

4. Ice Cream חסה

הגזרה מול סוריה כבר למעל מ-35 שנה שקטה בלי שיהיה בינינו שלום, מעדיף שככה זה יימשך (במלחמה ייספו חיילים ואולי אף אזרחים, לא צריך את זה).

5. סטפן שאלוי Member

אולי כבר די לדיבורים המטופשים על מלחמות? הייתם פעם במלחמה שאתם כל-כך מתלהבים?

ומי צריך את 40,000 טילי/רקטות חיזבאללה/חמאס על ישובים ישראלים?

שקט, זה מצוין. עם הסכם, בלי הסכם, אבל שקט, שלווה, וחיים נורמלים.

6. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.ihasafunny.com/wp-content/uploads/2010/02/ihasafunny-internet_Tough_Guys.Xxx

אני מבקש מכולם לקחת דקה להתפעל מהגבריות של אלכס הגבר גבר שמוכן לפתוח עכשיו במלחמה משולבת מול סוריה, חיזבאללה וחמאס (ועוד חושב שצה"ל יתמודד מול הכוחות האלה בקלות ולא יספוג מאות הרוגים במקרה הטוב). מזל שיש לנו כל כך הרבה גיבורי ישראל כאן בפורום.

שאלוי - שאלה מצוינת! אלכס, מה הולך להיות תפקידך בכוח במקרה ואכן תהיה מלחמה כזו?

נערך לאחרונה ב: ‏20/10/11
  7. StevieG Member

אני תוהה אם מישהו מכם שמתנדב ללכת למלחמה ישרת בצבא במקרה כזה. הכי קל לשלוח למלחמות כשאתם לא צריכים להלחם פנים אל פנים. בתור מי שמכיר היטב מה מחכה לנו מעבר לגבול הסורי, אני יכול להגיד לך שגן של שושנים זה לא יהיה.

קדאפי בר מינן, ובקרוב גם שושלת העלאווים בסוריה תגמר. הקצב מדמשק יירד מעל במת ההיסטוריה בקרוב, וזה היה רמז למה קורה למנהיגים שטובחים בבני עמם.

דבר אחד נוסף יש לי לומר על הצביעות של המפלגות וחברי הכנסת הערביים. חברי הכנסת הערביים שנפגשו בשמחה עם קדאפי באוהל שלו והיום מקלסים אותו, אך אינם מוכן לקלס את בשאר אל אסד, יקירם(מסתבר), שטובח בבני עמו בדיוק גפי שעשה הצורר קדאפי. מבחינתי, דמם של תושבי סוריה שנאבקו באסד נמצא גם על ידיהם של חד"ש, מק"י וכל מי שתומך במשטרו האפל של אסד.

8. alexshw Member

אתה במזרח התיכון ולא בסקנדינביה. העימות מול אירן, חיזבאללה וחמאס הוא בלתי נמנע. הכל שאלה של מתי זה יקרה.

מי שלא רצה לגמור את חיזבאללה ב - 2006 ואת חמאס ב - 2009 כשהיה להם 10000 טילים כ"א, יצטרך לעשות זאת כשיש להם 30 אלף.

אם מדינת ישראל מפחדת מהטילים האלה, אין לה זכות קיום.

9. StevieG Member

אלכס, מה יהיה תפקידך בכח?

10. alexshw Member

אינני חייב דין וחשבון לטרולים שיושבים בחו"ל.

11. StevieG Member

בלה בלה. מה יהיה תפקידך בכח?

כשאמרתי שזה לא יהיה גן של שושנים, המעטתי בלשוני. זה הולך להיות גיהנום ללוחמי החי"ר, השריון וההנדסה. הצפי הוא למאות נפגעים לכוחות צה"ל, רק בכניסה לסוריה. האם אתה מוכן לקחת זאת בקלות ראש?

12. Gass12 Member

לדעתי אריה מוחלש (אל אסאד) עדיף לישראל משלטון איסלאמי פונדמנטליסטי דוגמת האחים המוסלמים.
    בסופו של יום בענייני מדינה ומדיניות.הכל ביזנס מתחת לשולחן.הרבה פעמים אתה חובר לאוייבך
    באופן זמני בכדי לקדם אינטרס שלך.
    מלחמה זה חרא נקודה! אבל אם היא תיכפה עלינו אני בטוח בחוסנו של העם הזה.ברור שנותקף באלפי טילים על בסיס יומי.טילים עדיין לא הכריעו שום מערכה.
    טילים והפצצות מרחוק הם כלים של פחדנים.והם מפחדים נסראללה יכול לצעוק עד מחר.בתוך תוכו הוא מחרבן מפחד אחרת למה לא יצא מהבונקר עד היום?
    גם אחמדינאג'אד מחרבן מפחד למרות היותו דברן מיליטנטי גדול.אחרת למה טורח להסתיר מעורבות ישירה בקרבות?עם כל הפסיכיות המדומה שלו הוא לא יצא למלחמה שיפסיד בה.והוא יפסיד בה...

שימשיכו עם צבירת הטילים.עם הטכנולוגיה המתקדמת אנחנו נמצא תשובה הרמטית גם לזה ככה שאני לא בטוח שהזמן משחק לרעתנו בעניין.

13. StevieG Member

אחמדינג'אד הוא dead man walking. בלתי רלוונטי, ומסיבות פנימיות. הוא באמת איבד את זה, התנגד לשליטים שם, והם יעיפו אותו בקרוב. הוא באמת פסיכי. אני לא אומר שנראה אירן מתונה יותר, אבל אנחנו בקרוב לא נראה את אחמדינג'אד, בתקווה.

תשובה הרמטית לטילים לא נמצא עד שנמציא כיפה אלקטרומגנטית בצורה דומה לזו כמו בסרט של הסימפסונס, אבל עם החץ ומערכת כיפת הברזלף שישודרגו טכנולוגית, נוכל למצוא פיתרון אפקטיבי והרתעתי כלפי אותם טילים. העובדה שהם יבזבזו תחמושת לרוב על תוצאות שהן אפסיות, ובתגובה גם יחטפו חזק, זה מה שיחדש את ההרתעה.

14. alexshw Member

אף אחד לא מתכוון להתקיף את המשטר של אסד, הכוונה הייתה, אם מישהו בסוריה ירצה להתקיף אותנו.
    אומנם הצבא צריך להיות מוכן, אבל בהחלט הסבירות למלחמה עם סוריה מאוד נמוכה.
    בקשר למצב הפנימי בסוריה קשה לדעת. צריך לזכור שאסד שותף מלא בפעילות טרוריסטית נגד ישראל, כאשר רוב התחמשות של החיזבאללה עוברת דרכו.

כרגע הם עסוקים בסוג של מלחמת אזרחים או התקוממות וטוב שכך. זה מצב שמחליש אותם מבפנים והלוואי ימשך עוד.
    אין מה לישראל להתערב בנעשה שם.

15. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

אלכס, אני לא "טרול שיושב בחו"ל" (כדבריך), אז מה בדיוק יהיה התפקיד שלך אם צה"ל ייצא עכשיו למלחמה כוללת? מעניין אותי לשמוע.