המהפכות בעולם הערבי

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י דנידין, ‏30/1/11.

1. alexshw Member

לגבי ברלוסקוני, אז עדיף שלא נדבר על אחרים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    לגבי מובארק, אין מה בכלל להשוות. קדאפי היה הטרוריסט מספר אחת בעולם בשנות השמונים.

2. StevieG Member

דרך אגב, מכל המנהיגים במערב, לברלוסקוני היו את הקשרים הכי טובים עם מועמר אל קדאפי.

3. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלכס, דיפלומטיה, בניגוד לפוליטיקה, אינה משקפת מטרה להשגת מטרה אלא יצירת קשרים, שימורם וייצוג רשמי של המדינה.

לכן זה שקדאפי ביקר וזכה ליחס חמים במערב, זה לא בגלל שלא יודעים מי הוא ומה הוא (תן קצת יותר קרדיט למדינות הללו, שבהרבה מובנים שולטות גם עליך), אלא שהם רצו לשמור על קשריהן עם מדינה שמחזיקה בהמון נפט.

4. benos Member

יכול להיות, אבל מי שהביאו לו את המסוקים והמטוסים שבהם ביצע את הטבח היו דווקא בריטניה וצרפת, היו גם פרשות מסריחות של שחרור המחבל מלוקרבי תמורת עסקאות כריית נפט בין הבריטים לקדאפי ככה שלבריטים יש חלק לא קטן במה שקורה כרגע בלוב.

5. Robin Hood Member

נדמה לי חברים יקרים שאתם שוכחים מדוע לוב התקרבה למערב בשנים האחרונות או, לחילופין, מדוע המערב בחר להתקרב ללוב. לא מדובר רק במקורות הנפט אשר לוב מחזיקה, שכן כל מדינות המערב יכולות למצוא תחליפים לנפט הלובי למשך תקופה ארוכה במיוחד. ההתקרבות בין המערב ללוב, ובמיוחד בין מדינות כמו בריטניה וארה"ב למדינה, נבעה מהחלטתו של קאדפי להתנער מפעילויות טרור, להתנצל על מעורבות מדינתו בפעולות טרור בעבר, לעזור במלחמה נגד הטרור של ארה"ב, ולוותר על תוכנית הגרעין הלובית, בנוסף לויתור על אמצעי לחימה כימיים וביולוגיים. כל זה התרחש רק משנת 2003, ובזמנו רבים ראו בכך הישג לדיפלומטיה המערבית וראייה לכך שסנקציות, איומים אך גם הבטחות מתוקות אכן יכולות לקרב מדינות סוררות למדינות המערב. לפני 2003 (למרות שיש לציין שתהליך התחממות היחסים החל כבר בסוף שנות התשעים), ולאחר התפרקות ברית המועצות, לוב הייתה אחת מהמדינות היותר מוקצות בעולם, סבלה מסנקציות בינלאומיות מקיפות, ואף הייתה מוחרמת, הלכה למעשה, על ידי הליגה הערבית עקב העובדה שמדינות הליגה אימצו את הסנקציות שהוטלו על המדינה במסדרונות מועצת הביטחון של האו"ם.

לוב של קדאפי הזדקקה הרבה יותר למערב מאשר המערב היה זקוק לנפט של לוב.

נערך לאחרונה ב: ‏24/2/11
  6. StevieG Member

קדאפי גם דאג לעצור את זרם המהגרים לאירופה מלוב.

7. alexshw Member

8. דנידין Member

עכשיו זה רשמי שארה"ב התחילו סנקציות על לוב. מדינות אירופה גם בדיונים ובדרך להוציא זאת לפועל.

9. danielone Member

היום בחדשות של ערוץ 2 הם הראו ראיון שעשו עם קדאפי איזה תחנת טלוויזיה בריטית וכאילו הם שואלים אותו שאלות והוא מחזיר להם כמו ילד בן 3 פשוט צוחק ולא עונה אני לא יודע אם ראיתם את זה אבל בושה לעולם שבן אדם טיפש כזה ובכלל לא משנה כמה הוא דיקטטור בשלטון פשוט בן אדם טיפש שואלים אותו שאלה והוא כזה צוחק ואומר מה פתאום אנחנו הרגנו אנשים? זה האנשים שהורגים את כוחות הביטחון וצוחק. ממש הוא לא רציני בכלל. שואלים אותו עוד שאלה הוא צוחק כמה שניות... ופתאום אומר מה? תחזור על השאלה! אני פשוט חשבתי שזה משהו שמחכה אותו או משהו לא האמנתי עד לאן יכול להגיע שליט. אהה ועוד משהו שואלים אותו ומה אתה בתור שליט לוב... הוא עושה כזה מה פתאום אני שליט לוב? אני המלך? מה אני?

10. alexshw Member

טיפש לא היה מחזיק מדינה 40 שנה.

11. danielone Member

צודק ב100% זה גם מה שאני אמרתי אבל הוא ממש שיחק אותה מפגר ראייתה את הראיון?

12. alexshw Member

לא ראיתי, אבל הוא ידוע ביציאות הליצניות שלו.

נערך לאחרונה ב: ‏2/3/11
  13. danielone Member

מה שבטוח שהוא לא דיבר כמו שאנחנו רגילים שמדבר כל פוליטיקאי.

14. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל גם הוא בטח שמע על פיסוק.

הסיפור בלוב גמור, השאלה מה הלאה? האם משטרים נוספים יפלו? כרגע מוקדי המהומות המרכזיים הם בחריין, מרוקו ותימן. אבל בתימן מחלמת אזרחים מזמן כבר עמדה באוויר ובכלל זאת מדינה שאל קעידה יש כוח רב בה והיא שסועת איבה שבטית, ככה שאני באופן אישי מתקשה להבין בדיוק מי נגד מי בסיפור.

בסופו של דבר שני המשטרים הקיצוניים והברוטלים ביותר - של סעודיה ואיראן, לא ידוגדגו וזה מה שעצוב וחבל.

15. alexshw Member

סוג של מלכוד בקשר ללוב. בינתיים קדאפי, לפי דיווחים בעזרת הרג בלתי פוסק(למרות שלך תדע מהם המימדים האמיתיים של הדבר) בינתיים נשאר בשלטון.
    מצד אחד ארה"ב יכלה כבר לקעקע מזמן את השלטון הזה בעזרת מבצע בזק, אבל מצד שני לך תדע מה תקבל אחריו. תמיד יש סכנה גדולה שהם יהפכו למדינה מוסלמית קיצונית, לבסיס אל קעידה.