עופר, אני מצטער אבל לא יכול להיות שליפי יקבל את התואר, יובה שיחקה כל כך לא טוב בליגת האלופות (מה שראיתי ממנה השנה) עם סגל כל כך טוב, בלי הבלחות של גאונות מהשחקנים שלה היא לא הייתה עוברת את שלב הבתים השני.
ובאיירן שיחקה טוב באירופה? היתרון של ליפי, כמו במקרה של היצפלד, בא לידי ביטוי בליגה, רק שהליגה האיטלקית "טיפה" יותר מאתגרת מהגרמנית. עוד בנושא ליגת האלופות - זאת גדולה של מאמן, לזכות בליגת האלופות גם בלי להבריק, וזה מה שליפי עשה.
והוא ממש ממש לא היחיד... הוא לא הראשון ולא האחרון. טוב עזוב בגלל שאני אוהבא אותך ואני אתה אז אני לא יכנס איתי לויכוח.... זכותך לחשוב איך שבא לך.
רוב המאמנים בקבוצות המובילות באירופה היום הם פחות או יותר באותה רמה של הבנת משחק, ידע טקטי וכו'. לכן, אני חושב שהמאמן יכול להשפיע על קבוצה רק עם משהו חדש, יצירתי. אני הולך על ונגר, שהפך את ארסנל משעמומון (כמעט כמו כדורגל איטלקי...http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx) לקבוצה ששוטפת את המגרש ומשחקת כדורגל אטרקטיבי (ומצוין!). באותה קטגוריה אפשר באמת לשים את טופמולר, אבל הוא יותר התבסס על גישה אחרת של שחקנים, ולא על שיטת משחק אחרת.
טוב עז היו כמה הצבעות עד עכשיו, אז דרגו לפי הסדר את המאמנים מ6 עד 1: סר בובי רובסון אוטמר היצפלד הקטור קופר מרסלו ליפי קלאוס טופמולר ארסן וונגר
הדירוג שלי בכל מקרה: סר בובי רובסון - מקום ראשון אוטמר היצפלד - מקום שלישי הקטור קופר - מקום שישי מרסלו ליפי - מקום רביעי קלאוס טופמולר - מקום שני ארסן וונגר - מקום חמישי
אני אומר ויסנטה דל בוסקה, הוא הגיע משום מקום (הכוונה ממחלקת הנוער של ריאל מדריד) , לקח קבוצה מפוררת אחרי ג'ון טושאק, והביא אותם ב4 שנים להיות הקבוצה הכי גדולה בעולם! הוא שקט במשחקים, מפנים, טקטיקן לא קטן בכלל, אבל הכי חשוב זה שהוא כמו אבא לכל אחד מהשחקנים האלה שעולים כל משחק על הדשא של הברנבאו. הוא משרה הרגשה של ביטחון בתוך הקבוצה, וזה אין הרבה מאמנים שיודעים לעשות. בגלל האישיות שלו, אפורה כמה שתהיי ריאל הצליחה ותצליח כל כך הרבה... נ.ב. בזאת חזרתי סופית לפורום! מצטער על ההעדרות...מתכונות אתם יודעים? :roll:
ג'יאנו קוסמי אחד המאמנים הכי טובים בעולם, מותר לכם לגכחך אבל אני פשוט נדהם ממנו. הוא לקח את פירוג'ה משום מקום והביא אותם השנה לצמרת הסרייה א'. אחד המאמנים המבטיחים ביותר באיטליה. הדירוג שלי בכל אופן : 1. מרצ'לו ליפי 2. אוטאמר היצפלד 3. ארסן ונגר
הדירוג שלי: 1. אוטמר היצפלד 2. מרצ'לו ליפי 3. פאביו קאפלו (יותר בגלל העבר אבל הוא הביע את החותם שלו מספיק על הכדורגל האירופאי) 4. חוס הידינק 5. אלכס פרגוסון 6. ארסן ונגר 7. ויסנטה דל בוסקה
אני יעשה דירוג של שלוש: 1. ללא ספק ארסן ונגר. אולי אני משוחדת כי המאמן הזה אליל מבחינתי,אבל הוא פשוט מאמן...ענק! אין מילים בפי. 2.מרצ'לו ליפי. 3.לצערי.... אלכס פרגוסון.