פטרוצ'י: "לפני חודש רומא הציעה לי חוזה בשכר מינימום ולא אמרו לכמה זמן הוא תקף. ביקשתי לחשוב על זה קצת, כי יונייטד כבר הגישה את הצעתה, אבל הם נתנו לי שלושה ימים בלבד. רומא סגרה את דלתה בפניי בזמן שיונייטד פתחה אחרת. הם היו יכולים להעריך יותר יותר."
חבל שרומא לא הציעה לאבא שלו להיות גנן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx לא הבנתי מה הבעיה בזה שרומא נתנה לו 3 ימים להחליט אם הוא חותם על החוזה או לא. החוזה לשחקנים בגיל שלו הוא זהה בין כולם ככה שרומא העריכה אותו באותה מידה שהיא העריכה את שאר שחקני הנוער שזה לגיטימי ומוצדק ושום זבלים חסרי כשרון משלהם לא ישנו את הדרך המקובלת בכל הקבוצות האיטלקיות. הקבוצה הדוחה ממנצ'סטר שוב מביישת את עצמה ואני לא חושב שהילד הזה שווה את זה.
אם הבן אדם הקטן הזה לא היה משקר כפי שהוא עשה כאשר אמר שהיה לו קשה לעזוב כי הוא אוהד רומא, אבל לא העריכו אותו. והיה אומר את האמת "לא אכפת לי מרומא, ניצלתי אותה כדי להפוך לשחקן טוב. כל מה שמעניין אותי עכשיו זה רק הכסף, כסף, כסף ועוד פעם כסף." הייתי מכבד אותו הרבה יותר. אבל ה"לא העריכו אותי" זה מילים נחמדות לומר שלא הסכימו לשלם לו הרבה יותר. ולעזאזל מדובר בילד בן 16, י-ל-ד. בגיל כזה לא צריך לעניין אותו הכסף, בגיל הזה רק דבר אחד צריך לעניין אותו וזה להפוך לשחק עוד יותר טוב. אני מכבד את רומא על שלא התקפלה ושמרה על ערכים ועקרונות. אני בוחר בכל הערכים הרעים שיש לאיטליה, עם מעדיף את הערכים של המאפיה, על פני תרבות החדשה הזו שהערך היחיד בה הוא ערך הכסף. שילך לאנגליה, שם מקומו. מצידי שיתאזרח שם.
אני מניח שזה יהיה קשה לכמה ממכם אבל בכל זאת אולי נצליח לנהל דיון לעניין. אני מבין את הכאב שלכם לגבי זה שכשרונות צעירים מקומיים מעדיפים ללכת למקומות אחרים, אני מבין את התיסכול שלכם מזה שכוכבים איטלקים בוגרים יותר מעדיפים את הדשא של השכנים ברחבי אירופה גם כן, אבל ככה זה כשהכסף מדבר! רובכם אני מניח צעירים בגיל ואולי לא זוכרים או יודעים שבשנות ה 80 ותחילת ה 90 כשהכסף הגדול היה מושקע באיטליה אז גם הכוכבים,ותיקים וצעירים עברו לשחק במועדונים איטלקים על פני אלה המקומיים, בתחילת שנות ה 80 לא מעט כדורגלנים בריטים שיחקו באיטליה כי שם שילמו להם פי 3 ו 4 מאשר באנגליה, זה עולם הכדורגל והחזק שולט. אם אתם לא מבינים שיונייטד לא עשתה שום דבר שהוא לא חוקי בהקשר של פטרוצ'י ואם זה עוזר לכם להוציא את התיסכול בהשוואה למה שריאל מדריד מנסה לעשות לגבי רונאלדו אז שיבושם לכם. אם הוא כזה תותח אז רומא היתה צריכה לשנות אולי את דרך החשיבה שלה ולשלם לו יותר כסף משאר חברי האקדמייה בני גילו ואף אחד לא היה צריך לדעת מזה. יונייטד תמיד ידעה לעשות "ג'סטות" כאלה ואחרות עבור שחקנים ובני המשפחה שלהם,כאלה שהיו נחשבים כפוטנציאל עתידי גדול, נורמן וויטסאייד(למי שלא יודע מי זה אז מספיק אולי לכתוב שהוא השחקן הצעיר ביותר אי פעם ששיחק בגביע העולם ב 82 עם צפון אירלנד)היה טס על חשבון יונייטד כל כמה ימים הלוך וחזור בין מנצ'סטר לבלפסט כשהיה נער(ואני מדבר על לפני 30 שנה!!!) בגלל שככה היה לו נוח יותר להתמודד עם המעבר לעיר הגדולה וליונייטד, האם כל שחקן צעיר בצפון אירלנד ששיחק ביונייטד היה לו את הפריבלגיה הזו?לא, אבל ידעו שם שמדובר בשחקן מיוחד ונתנו לו יותר, אגב,וויטסאייד סירב להצעות קוסמות ביותר מכמה קבוצות באיטליה במיוחד כשהיה בן 18,19 כשהחל לעשות לעצמו שם ביונייטד(תחילת ואמצע שנות ה 80). אם ברומא מעדיפים לעבוד בשיטת הראש בקיר ולא מבינים איך העסק עובד ומה צריך לעשות בכדי להשאיר את הכשרונות הגדולים אצלם אז זו בעיה שלהם. האם לא הייתי מעדיף שיונייטד תגדל רק שחקנים מקומיים?כן אבל באנגליה ההתאחדות והחוקים שלה שמים מקלות בגלגלים של הקבוצות בנוגע לזה, כבר כתבתי בעבר לגבי החוק שנכנס באנגליה לפני כמה שנים,שמגביל קבוצות להביא שחקנים צעירים המרוחקים ברדיוס מסויים ממקום המגורים לעיר המועדון, זה נעשה בכדי לשמור על הקבוצות הקטנות באנגליה והאקדמיות שלהן, אז מה עושים,עוצמים עיניים?לא,אלא בוחנים את המצב ועושים מה שצריך לעשות במצב כזה או אחר ואם זה אומר להשקיע בשחקנים צעירים מהעולם אז משקיעים, הכסף נמצא אז מנצלים אותו, בדיוק כמו שהאיטלקיות ידעו לעשות בעבר,כמו שהספרדיות עשו בעבר,עכשיו האנגליות! אני מקווה שבקרוב אופ"א,פיפ"א או כל מי שזה לא יהיה,יצליחו להעביר את החוק המחייב 5 שחקנים מקומיים בהרכב הקבוצה, אני מאמין שזה יהיה פיתרון לנושא הזה של מעבר שחקנים צעירים אל מעבר לים ולא משנה לאיזה כיוון, זה יביא לשינוי חוקתי באנגליה,שינוי לטובה, אבל שוב ולסיכום, כשהכסף הגדול היה באיטליה והכשרונות הצעירים והגדולים הגיעו לשם,אני לא חושב שזה עניין מישהו ממכם מה מרגישים או אומרים בקבוצות מרחבי אירופה, היום זה אנחנו מחר זה אתם ובמקום לבכות על מר גורלכם אולי כדאי שיעשו בדק בית למה זה קורה ואיך למנוע מקרים מהסוג הזה בעתיד.
THE STRETFORD END לא יודע איך האחרים פה, אבל אני לא בא בטענות למנצ'סטר יונייטד (רק כאשר הם מתנהגים כצבועים). אני, שלא כמוך, חושב שהם בדיוק כמוני יודעים שעל גבם של פלצ'רים למינהם הם לא יגיעו רחוק. זו זכותם המלאה לנצל את הבעיות בחוק לכדי שיפור מצבם. זכותם המלאה לנצל אנשים קטנים כדי להביא אותם אליהם. הטענוצת שלי הם כלפי פטרוצ' עצמוי בפרט, והתרבות הזו חסרת הערכים, בא הערך היחיד הוא ערך הכסף ככלל. כפי שכתבתי בהודעה האחרונה שלי כאן, מדובר בילד בן 16 וכבר בגיל כזה התרבות החדשה הזו גרמה לו לבחור בכסף על חשבון הבית, האהבה, הערכים, האידיאלים. גרמה לו לשקר ולומר מילים כמו לו, ואני בספק אם הוא בכלל מבין את החשיבות שבהקבלה הזו "לא העריכו אותי" - "לא הסכימו לת לי עוד כסף". הוא אמר בעצמו שהיה קשה לו לבחור כי הוא אוהד רומא ובכל זאת בחר בכסף. וכן, כאשר אנו עוד כואבים את השיפוט המכור והארור של הנרווגים, זה כואב אפילו יותר.
כרגע זו אולי בעיה שלהם, כי הם איבדו כשרון מבטיח, אבל זה צעד שערכו חשוב יותר מכל שחקן זה או אחר. זה צעד סמלי, המסמל את החשיבות לתרבות המקומית ולערכים. אולי הם איבדו בכך שחקן אחד, אבל בעזרתו ירוויח הרבה אחרים. כפי שכבר אמרתי, אם זה היה תלוי בי, הייתי מעלים אותו מעייני איטליה. לא כותב עליו דבר, לא רואה בו כמועמד לשום נבחרת, הופך אותו ללא קיים. שיהנה שם בגשם מהמשכורת היפה שלו. מצידי שילך לשחק בנבחרת האנגלית.
uritotti הגב של הפלט'צרים למינהם,או איזה דארן אחד או איזה ווס בראון שני שהיו שם כשחקנים המצטיינים בחצי הגמר נגד ברצלונה או ברבע הגבר נגד רומא..כנראה שזה גב לא רע בכלל, לצד אותם פלט'צרים יש גם סקולסים וגיגסים ובשילוב עם הרונאלדואים למינהם...התוצאות בהתאם! יונייטד לא באה מאחורי הגב של אף אחד בנוגע לפטרוצ'י, הכל גלוי,הכל חוקי, ריאל מדריד ולא רק בעניין רונאלדו עושה הרבה מאחורי הגב, זה ההבדל ומי שלא מבין זאת,בעיה שלו. הכסף משחק תפקיד מרכזי וזה נכון לכל עולם הכדורגל, מעטים היום המקריים של נאמנויות לסמל או לערכים, גיגס במשך שנים קיבל הצעות מאינטר,מוראטי היה מוכן לתת לו את הכל אבל הוא העדיף להישאר בקבוצה אותה הוא אהד מגיל צעיר,בה הוא גדל. קאנטונה כשהיה מורחק סירב להצעות קוסמות מאיטליה גם כן כי הוא היה נאמן לפרגוסון,האיש שהגן עליו בכל מחיר ולקח אותו ליונייטד בזמנים קשים שלו. אני בטוח שטוטי הוא מהזן הזה,כמו גם דל-פיירו ועוד כמה אבל הם בודדים וזה העולם שאנחנו חיים בו כיום, השאלה האם עוצמים עיניים או מיללים או שעושים פעולות להתמודד עם העניין הזה?! מה שהילד הזה אמר או לא אמר,אני לא בטוח שזה בא ממנו,יש היום סוכנים יועצים ואלף ואחת אנשים מסביב, מה בחור בן 16 שאולי רק התחיל להתגלח מבין מהחיים שלו? עריכה: "זה צעד סמלי, המסמל את החשיבות לתרבות המקומית ולערכים. אולי הם איבדו בכך שחקן אחד, אבל בעזרתו ירוויח הרבה אחרים" זו עצימת העיניים שאני מדבר עליה, אתה רוצה לחיות בעולם הזה,גם אני,המציאות חזקה יותר מהרצונות הללו.
אני מאוד שמח וגאה שלקבוצה שאני אוהד יש ערך מוסף שכנראה לא קיים בקבוצות אחרות. שחקן צעיר נמדד לא רק ביכולות שלו אלא גם באישיות שלו והפאשן שלו למועדון שגידל אותו. פטרוצ'י לא שונה מאף שחקן נוער אחר שמשחק איתו (כשכמה מהם התקדמו יותר מהר ממנו וכבר משחקים בפרימברה ושניים מהם אף שותפו במשחקים רשמיים של הקבוצה הבוגרת העונה) כך שאין שום הגיון להציע לו חוזה גדול יותר מזה שהוצע לחבריו. אם זה היה קורה על מנת להשאיר את הילד בכל מחיר, זה היה מערער את הערכים של המועדון. רומא לא צריכה ללקק את התחת לאף ילד מושתן שלא הוכיח עדיין שום דבר! ואם מנצ'סטר יונייטד עשתה זאת לפני 30 שנה, זה לא אומר שזה דבר נכון(מה גם שלהציע חוזה יותר גדול לשחקן אחד כשכל החוזים שווים לאותו גיל יכול לפגוע בשחקנים אחרים שחלקם יותר טובים ומוצלחים אך בלי הצעה מיונייטד). סטפורד, שוב פעם ציינת את אותו החוק שחוסם כביכול את התקדמות השחקנים האנגלים ביונייטד. ושוב אני נאלץ לענות לך את אותה התשובה : כל השחקנים במחלקת הנוער של רומא הם ילידי העיר או העיירות הסמוכות כך שחוק דומה באיטליה לא היה משנה דבר. החוק הזה גם לא מונע מיונייטד לפתח שחקנים צעירים ממנצ'סטר והסביבה אך הם עדיין לא מצליחים לעשות זאת על בסיס קבוע ואני בטוח שהאוהדים של מנצ'סטר יונייטד היו רוצים לראות שחקנים ממנצ'סטר וחוק "הנורא" של ההתאחדות לא משנה להם דבר. אני לא מצפה מאף קבוצה להתנהג כפי שהייתי רוצה לראות וכפי שאני אוהב לראות את הקבוצה שלי. אך דווקא ממועדון כל כך מכובד כמו יונייטד ציפיתי להרבה יותר. יונייטד ניצלו חולשה בחוק אך לא עברו עליו, זה עדיין לא אומר שמבחינה מוסרית, ההאשמות של רומא אינן במקום ויונייטד לאט לאט הופכת לקבוצה השנואה ביותר באיטליה. לדעתי נסיון לפתות בכסף משפחה במעמד הביניים הרבה יותר גרוע מלהכריז בתקשורת על התעניינות בשחקן, במיוחד כשהוא נחשב לטוב בעולם.
Koby Romanista "סטפורד, שוב פעם ציינת את אותו החוק שחוסם כביכול את התקדמות השחקנים האנגלים ביונייטד. ושוב אני נאלץ לענות לך את אותה התשובה : כל השחקנים במחלקת הנוער של רומא הם ילידי העיר או העיירות הסמוכות כך שחוק דומה באיטליה לא היה משנה דבר. החוק הזה גם לא מונע מיונייטד לפתח שחקנים צעירים ממנצ'סטר והסביבה אך הם עדיין לא מצליחים לעשות זאת על בסיס קבוע ואני בטוח שהאוהדים של מנצ'סטר יונייטד היו רוצים לראות שחקנים ממנצ'סטר וחוק "הנורא" של ההתאחדות לא משנה להם דבר" אתה יודע כמה קבוצות מקצועניות יש באיזור מנצ'סטר? רק ברמות הגבוהות יש את יונייטד ושיטי,בלקבורן,בולטון,וויגאן,פרסטון,ברנלי, ברמות הנמוכות יותר יש את רטצדייל,אולדהם,סטוקפורט, אני לא בטוח בדיוק לגבי מרחק הרדיוס90 ק'מ או משהו דומה אבל יכול מאוד להיות שגם האיזור של ליברפול הקרובה נחשב וזה אומר גם ליברפול ואברטון וטרנמיר שכלולים גם כן, אתה יכול להשוות את מספר הקבוצות הללו לרומא והסביבה במאבק על כשרונות מקומיים?! והעבר מגלה שבמשך שנים על גבי שנים יונייטד גידלה וטיפחה שחקנים מקומיים שהצליחו והביאו הצלחה גם בגיל הבוגרים וכשמדובר במועדון בסדר גודל של יונייטד עם הלחצים והציפיות להצלחה כל עונה(יותר,הרבה יותר מרומא) זה בגדר יוצא מן הכלל, כי אין עוד מועדון בסדר הגודל הזה באירופה שמייצר מספר גבוה של שחקנים מקומיים שמשחקים לאורך שנים בקבוצה הבוגרת כמו יונייטד! אם רומא היתה מציעה סכום גבוה יותר לשחקן,אפילו פחות ממה שיונייטד הציעה אבל בכל זאת יותר מהסכום המקורי אז יכול מאוד להיות שהוא היה נשאר ברומא, לא הסכימו,יונייטד יכולה להציע יותר,יש עסקה. אל תכנס לי לפיתויים ולמעמד בינוני או נמוך ושאר הדברים הלא קשורים, אם אתה עדיין לא מבין את ההבדל בין זה לבין מה שריאל מדריד עושה ועדיין חושב שמה שמדריד עושה לגיטמי הרבה יותר אז צר לי כי אתה לא מבין מה ההבדל בין שחקן תחת חוזה לאחד שלא! הכדורגל הוא עולם עסקי ומי שלא יודע להתנהל נכון,משלם על כך. כשארסנל לקחה את פלאמיני בגיל צעיר,הפכה אותו לשחקן נחשב,היתה סבלנית בשנות הבוסר שלו(והיו כאלה)ופתאום באה מילאן ומציעה לו יותר כסף והוא שוכח את ארסנל שהפכה להיות עבורו לבית ואת ונגר שהיה עבורו כאבא, האם גם אז זה הפריע לכם?
http://www.asoccer.co.il/fmisrael/html/emoticons/eusa_clap.Xxx רק שאלה אחת ,אם אתה מקבל את העניין הזה ,שכסף שולט בעולם הכדורגל ,ושזה בעצם עולם עסקי ,למה אתה כול כך פגוע מזה שרונאלדו רוצה לעזוב לריאל מדריד ? הריי לא אתה מביא את הדוגמאות האלה עם הפלמינים למינהם (דוגמא מצוינת אגב ) ? אם אתה זה שאומר שצריך לקבל את זה ,למה כול כך קשה לך להתמודד עם העובדה שרונאלדו רוצה לעבור לריאל מדריד ? התשובה אני מניח ,שאתה לא מוכן לקבל את זה ששחקן לא רואה במנצ'סטר יותר כחלומו או המועדון שהוא שואף לשחק עבורו ,וכנראה שלא תודה בזה ,אבל ככה זה ,וזאת הנקודה כאן בעצם ,לא אכפת לאף אחד אם הוא לקח יותר כסף או פחות כסף אלה העניין ששחקנים מקומיים עוזבים מועדונים בהם יכלו להיות כוכבים בעתיד ,לטובת מועדונים גדולים אחרים ,מה זה אמור להגיד לאוהד של רומא ? ולכול אותם ה"צדיקים", מה שמילאן עושה עם אדביור זה גם בסדר לדעתכם ? כמו ש THE STRETFORD END - ככה זה ,מי שיכול משתמש בזה והוא החזק - תקבלו את זה או לא .
רומא עשתה צעד חכם כשויתרה על פטרוצ'י. אם עכשיו הוא עושה בעיות על כסף, מה יהיה אם וכאשר הוא יפרוץ ויהפוך לשחקן מוכר בעל שם? המקרה הזה מראה על איזה טיפוס מדובר ורומא לא צריכה שחקנים מהסוג הזה. היא הייתה יכולה לשבור את תקרת השכר שלה לשחקני נוער ולתת לו סכום גדול. מה היה קורה אז, מלבד העובדה שכל שאר הילדים היו פתאום מתעוררים ובאים עם דרישות שלא הולמות את ניסיון המשחק שלהם? פטרוצ'י היה נשאר, אולי הופך לכוכב, וברגע שהייתה באה קבוצה גדולה אחרת שהייתה מוכנה להציע לו יותר, הוא בכל זאת היה רוצה לעבור אליה. בדיוק כמו רונאלדו. רומא מלכתחילה לא רוצה שחקנים כמו רונאלדו בקבוצה. לא משנה עד כמה טובים הם יהיו.
chiae אני לא פגוע מזה שרונאלדו רוצה לעבור לריאל מדריד(כן או לא כי הכל עדיין בגדר שמועות וספקולציות) אני פגוע מזה שאין לו את הדיגנטי לצאת לעולם ולהגיד את מה שהוא כן רוצה לעשות. הוא רוצה לעבור למדריד,שיבושם לו,מעולם לא חשבתי שהוא יהיה ביונייטד לאורך כל הקריירה, בעולם שכולו טוב כן אבל אנחנו חיים במציאות ולא בנדמה לי, אבל שיהיה לו את ההגינות כלפי האוהדים,המועדון,השחקנים לקבוצה ויותר מכל,למנג'ר שהפך אותו למי שהוא,לזה שהיה לו את הסבלנות לאכול כמה עונות של בוסר שלו. ועוד, הוא רוצה לעזוב,סבבה,תגיד ואז נוכל להתכונן בהתאם לקראת העונה הבאה, במקום זה הוא משחק במשחקים של חתול ועכבר, זה המעציב,המעצבן,הפוגע ולא לאן הוא רוצה או לא רוצה ללכת. Wigan_Athletic כתבתי זאת מקודם,הוא ילד בן 16,מה הוא יודע מהחיים שלו? אני בטוח שמי שמנהל לו את החיים כרגע,אבא שלו,סוכן שלו,מי שזה לא יהיה,הם אלה שקבעו עבורו לאן ללכת ומה להגיד. ודבר נוסף שגם אותו כתבתי מקודם, אף אחד לא צריך לדעת מה אתה מקבל,אפשר וצריך להיות חכם ולא טיפש, תקרת שכר,סבבה,אבל אחרי זה אל תבואו בטענות כשכוכבים צעירים עוזבים אתכם, לו רומא נותנת לו בשקט יותר מאשר האחרים כי הוא כנראה כוכב גדול יותר מהאחרים, מי היה צריך לדעת מזה מעבר למועדון ולשחקן ונציגיו?
אתה לא יודע מה זה ילדים בני 16? על המשכורת הראשונה הוא הולך וקונה בגדים של ארמאני באלפי יורו כדי להשוויץ לבחורות. ילד בן 16 שעובד כמה שעות ביום בקיוסק המקומי, דבר ראשון רץ לחברים שלו ולהתלהב מזה שהוא עושה 2,000 שקל בחודש. מה יעשה ילד שמרוויח אלפי יורו?
כנראה שלא הבנת את מה שכתבתי בהודעה שלי, אני ינסה להסביר את עצמי אחרת. כשיש מספר מסויים של שחקני נוער כשרוניים שמועדמדים לקבל חוזה מקצועי במועדון, כולם בלי יוצא מהכלל מקבלים את אותו החוזה (ולא כמו החוזים האישיים בקבוצות הבוגרות). אז אם ג'יאניני, טוטי, דה רוסי, אקווילני, ולאחרונה גם סרסי,אוקקה, דלה פנה וברוסקו קיבלו חוזה שווה בזמנם, מי זה דוידה פטרוצ'י שיבוא וידרוש סכומים יותר גדולים ויאשים את המועדון שלא העריך אותו מספיק? איך שחקני נוער אחרים אמורים לקבל את זה? ולמה לשנות שיטה טובה והוגנת שעובדת מצויין עשרות שנים בגלל ילד אחד שהסתנוור מהכסף? רומא לא צריכה לרוץ אחריי אף ילדון בן 16 ולא משנה כמה הוא כשרוני. אני לא מבין מה כל כך מקומי בגיגס אבל אני חייב להסכים שיונייטד הוציעה כמה כשרונות מקומיים כמו בקהאם למשל. ובגלל זה אני מתאכזב מהמועדון הזה שמחפש לפוצץ את הנוער שלהם בשחקנים זרים כל שנה מחדש. אני מבין את ההבדל המשפטי, ועדיין חושב שמה שמדריד עושה לגיטמי הרבה יותר מבחינה מוסרית. השחקנים הטובים ביותר תמיד יהיו רצויים במועדונים הטובים ביותר ואם הטרנסוויסטיט לא היה מביע את רצונו לעבור לריאל, אף אחד לא היה מאשים את הקבוצה הספרדית ובטח שלא מתלונן באופ"א ומנסה בצורה פטתית להחזיר באותו מטבע עם התעניינות בראמוס. וכן הרבה יותר גרוע לדעתי לחפש ילדים בני 16 לפני שאלה חותמים על חוזה מקצועי ולנצל את ההתפתחות שלהם כדי להרוויח יותר כסף בהמשך (רוסי). דוגמא מאוד לא קשורה אבל אם כבר אז, ההצעה של מילאן לגיטימית, ההחלטה של פלאמיני פחות, אבל אם אני לא טועה, ארסנל כבר איבדה בו אמון בעבר תיכננה למכור אותו לפני שנת הפריצה שלו ככה שגם זה בספק. ועכשיו תדמיין שפלאמיני היה שחקן של יונייטד, שחקן שנולד וגדל במנצ'סטר ואוהד את הקבוצה, שחקן בן 16 שמעדיף את הכסף של מילאן. האם זה נשמע אותו דבר?