ההרחקה שלו שנה שעברה כמעט חצי שנה מהמגרשים עצרה את ההתלהבות איתו, וגם תג המחיר המרתיע שיש כמעט לכל שחקן טוב בפורטו עושה את שלו. אבל שנה הבאה הוא לא נשאר בפורטו, זה בטוח... וולטר נקנה להיות המחליף שלו ואני משוכנע שפינטו דה קוסטה היו"ר הכל יכול של פורטו יגרום לאיזה מועדון לבכות תוך כדי המו"מ אבל לשלם את הקרוב ל-30 מיליון יורו שהוא שווה כרגע... שאגב אני מאוד מקווה שזה יהיה מועדון אנגלי כי הוא פשוט כמו כפפה ליד בליגה הזו.
הוא ברזילאי, וההרחקה הייתה על קטטה שפרצה במנהרה לאחר ההפסד שנה שעברה בדצמבר אם אני לא טועה לבנפיקה ונתפסה במצלמות האבטחה.
אכן, הוא ושחקן אירופאי נוסף סטפאנוב\סאפונארו (מתבלבל בין שנייהם) נתפסו במצלמות לאחר המשחק מול בנפיקה בעונה שעברה תוקפים את המאבטחים ואת מי לא, האמת שהם קיבלו יותר מכות משנתנו אבל לך תרחיק סדרנים. שהמשחק בעצמו גם היה סוג של קטטה בה שחקני פורטו לא יכלו מקצועית לבנפיקה ופנו לשבירת רגליים. היום זה כבר היה סיפור אחר כמובן, להחלטה של ז'סוס להציב את המערך ההגנתי שנכשל בזמנו מול ליברפול (לאחר שההגנה שלו הבריקה בחודש האחרון להוציא את המפגש מול ליון), כמו שאור ציין, היה משקל אבל זה לא רק זה - בנפיקה פשוט הרבה הרבה פחות טובה נכון לשלב זה של העונה מפורטו. הפער שפורטו פתחה לא נראה אפשרי למחיקה ובטח שלא ביכולת שהם מציגים. הסגל של פורטו גם יותר רחב, כך שכנראה נראה את האדומים מתרכזים באירופה במטרה לגבור על שאלקה בדרך להצלבה לראשונה מזה כמה שנים. ז'סוס לא יפוטר להערכתי, הוא מאמן יסודי ומאוד מוערך שעשה ועושה עבודה מצויינת במועדון. לא לשכוח שפורטו שלטה בליגה לחלוטין עד שהוא הגיע מבראגה לנשרים. יש בעייה של עומק ושל הסתמכות על שחקני רכש צעירים וחסרי נסיון.
הבעייה של בנפיקה הוא הקישור.. היא פשוט לא יכולה להתמודד עם קבוצה מהסוג של פורטו וזה הוכח כבר פעמיים מתחילת העונה.. וזה לא משהו שהיה קשה להבחין בו שכן אם אני ואליאס מבחינים בו בקלות אני משוכנע שגם בבנפיקה זה ברור - זה דבר שהיה ברור עוד לפני שהעונה התחילה וגם הייתה בשנה שעברה, אלא שאז ראמירז השכיח את זה בעבודה ללא הפסקה שלו על המגרש, ועם די מאריה וקארדוסו שפשוט היוו התקפה אדירה שהחזירה כפליים על מה שספגה. הם חייבים לחזק את החלק הזה במשחק שלהם, פשוט חייבים... אני חושב שאליאס(http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx) מקורינתיאנס יכול להיות אפשרות אולי טיפה יקרה אבל מצויינת.. למרות שהוא טיפה יותר התקפי, אפשר להפוך אותו לסוג של ראמירס שהם כ"כ צריכים ומשוועים לו.. החזרה של רובן אמורים גם תעזור מאוד אם ישכילו לשחק איתו בקישור ולא כמגן ימיני.. מתי שהוא שיחק שם הוא עשה עבודה מצויינת. גם אני אגב לא חושב שהוא יפוטר.. הוא עדיין מאמן טוב ולא ישכחו את זה כ"כ מהר, ועם חיזוק איפה שצריך הוא יעמיד קבוצה טובה בהרבה. המורחק השני היה הרומני סאפונארו אגב למי שהתעניין. ואני חייב לתת פה את מלוא הכבוד והערכה לוילאס-בואס המאמן של פורטו.. פשוט מאמן אדיר שרואים את האצבע שלו על כל דבר ודבר בפורטו הנוכחית.. אם יש הימור על מוריניו הבא - אני שם את הכסף שלי על הבחור הזה.. יש לו סגל עמוק מאוד ועדיין הוא מצליח לשמור על אווירה מצויינת במועדון, החילופים שלו מצויינים ודרושים, ורואים שהקבוצה שלו מאומנת מאוד בכל מה שהיא עושה לפרטי פרטים... אז בראבו וכל הכבוד לו על כל העבודה.
אני מסכים לגבי הבעייה במרכז השדה, אבל לדעתי אמורים שחקן שהוא סמל לבינוניות, מכאן שאני לא צופה התאוששות מדהימה לבנפיקה גם כשהוא יחזור. אולי יהיה יותר יציבות במערך, אבל אני לא בטוח שזה יעזור לאיים על פורטו במשחק בדרגאו לדוג' או קבוצה חזקה אחרת. דווקא ההימור על התקפה יכול ביום נתון לעבוד לטובתו...אולי, לא יודע... עוד בעייה היא העומק בעמדת ה-9, נונו גומש מחוק ובצדק, קארדץ' לא משכנע (אותי לפחות) כך שכל פעם שקארדוסו יהיה פצוע\מורחק או סתם חלש, בנפיקה בבעייה. בנוסף, בהעדרם של די מריה וראמירש, קרלוס מרטינס מקבל תפקיד יותר משמעותי. מצד אחד מדובר בשחקן טוב, מצד שני השילוב שלו עם איימאר הרבה פעמים תוקע את משחק ההתקפה והמערך כולו נראה רע. גאיטאן אמנם גדל כקשר שמאלי או עושה משחק, אבל את הפריחה והתקופה הכי טובה שלו עשה כחלוץ שני - היכן שסאביולה מככב ופראנקו חארה + וולדון מחכים להזדמנות (כמו גם סאלביו כאופציה). בקיצור לדעתי הסגל לעונה הנוכחית לא נבנה כל כך טוב כנראה, ז'סוס ורוי קושטה לא השכילו להביא מחליפים מתאימים אחד לאחד לאלו שעזבו, או חיזוקים לעמדות שדרשו זאת בעונה האחרונה (עומק בשתי עמדות המגנים וה-9 לדוג') - אבל גם מהסגל הנוכחי הם יכולים להציב קבוצה אטרקטיבית (בטוח) ואולי גם יותר תחרותית (אני מאמין) ממה שראינו עד עכשיו. בגדול אני כבר השלמתי שהיכולת של העונה שעברה לא תחזור, אבל עדיין יש בסגל כל כך הרבה כישרון ששווה לעקוב אחרי הקבוצה.
מפתיע אותי מאוד התוצאה הזאת, אבל כנראה שבנפיקה אמרה היום שלום לאליפות, הפער מפורטו כבר 10 נקודות ואני לא רואה אותם מאבדים היתרון כזה, בטח בקצב שהם לוקחים נקודות העונה. הפגיעה של העזיבה של די-מאריה ולא פחות ראמירס פגעו מאוד בבנפיקה, קרלוס מארטינס הוא שחקן נחמד אבל הוא לא שחקן לבנות עליו יותר מדי, אני מכיר אותו עוד מימייו ברקראטיבו, הוא יודע לתת שערים מרחוק ויש לו בעיטות מאוד מדויקות אבל הוא לא עושה רבע מהעבודה של ראמיירס בקישור. גם אחרי הולק אני עוקב כבר כמה שנים, מפלצת כדורגל, עם שמאלית מפחידה, גם אני כמו מוראד חושב שבעונה הבאה הוא כבר יהיה באחת הגדולות. מישהו יכול להביא תקציר?
אתם מדברים על הברזילאי הענק והמפחיד ההוא, אבל כמה כשרון ברגליים יש לראדאמל פלקאו הזה, זה פשוט לא נתפס.
פאלקאו :aaa8: !! שנה הבאה אני מקווה שהוא ישדרג את עצמו למועדון קצת יותר בכיר, אם כי עושה רושם שהוא נהנה מאוד בפורטו, מצליח ואולי לקראת ההעפלה הצפויה של הקבוצה לצ'מפיונס הוא יישאר עוד שנה. שמח לראות שגם גוארין שיחק ושגם הכישרון הקולומביאני רודריגס קיבל קצת דקות, שחקן נהדר שברגע שיקבל את הבמה, יראה מה שיש לו ברגליים, אני בטוח. ניצחון אדיר של פורטו וכנראה שאפשר לסגור את הליגה כבר עכשיו, כי אני לא רואה קבוצה שעוצרת את המכונה הזו. רדאמל, שמור קצת גולים לקופה אמריקה ב-2011 :aaa021:
זכיתי לראות את פאלקאו עוד בריבר פלייט, כשרון אדיר ואני כל כך שמח שהוא הגיע לפורטו, הקבוצה הזאת אלופה בלפתח שחקנים שבאים מדרום אמריקה ולהפוך אותם לספורסטארים, כמו ליסנדרו לופז בעבר. גם הוא יכול להגיע רחוק יותר מפורטו. הגול השני של הולק ענק, איזה פצצה.
מחזור לא שגרתי סקוטלנד. הקבוצות של גלזגו קיבלו בולבול גדול מקבוצות של אדינבורו. סלטיק הפסידה בחוץ 2:0 להארטס ואילו ריינג'רס הובסה בבית 3:0 ע"י היברניאן.
זה עדיין לא משנה את העובדה שהן בליגה משלהן... הטבלה מחזור 12: 1. ריינג'רס 31 2. סלטיק 30 3. מאת'רוול 22 4. הארטס 20 5. אינברנס 18 6. דאנדי יונייטד 17 7. קילמרנוק 16 8. היברניאן 11 9. סנט מירן 11 10. סנט ג'ונסטון 11 11. אברדין 10 12. המילטון 9 --- בבלגיה נערכו משחקי שמינית גמר הגביע: שלומי ארבייטמן תאמינו או לא, כבש צמד ב-1:3 של גנט על אופן, שלומי כבש את השערים שהובילו ל-2:0 בדקות 45 ו-59. האם הוא מתחיל להיכנס לעניינים בבלגיה או שזה סתם משהו רגעי? קורטריק עם גרשון הפסידה בבית 1:2 למכלן והודחה, גם אנדרלכט, קלאב ברוז' וגנק, מחזיקת הגביע שהפסידה אתמול לסטאנדארד ליאז', הודחו. ---- יצחק שום וקבוצתו אלקי ניצחו 2:0 בגביע הקפריסאי ועלו שלב. ---- בשוויץ סיון הביסה את האחרונה בטבלה, גראסהופרס, 0:4 בחוץ, עלתה למקום הרביעי בטבלה עם 21 נק' 5 פחות מפ.צ. באזל המוליכה.
אז במה זה שונה ב - 20 ומשהו השנים האחרונות שם? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx אחרת לא הייתי מודיע על זה כאן. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx