הליגות השונות באירופה: גנק אלופה!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י עומר, ‏18/7/10.

1. Muurad Member

העזיבה הצפוייה של רולאנדו ממשיכה לעלות מועמדים נוספים לבורסת השמות של פורטו בעמדת הבלמים.

אחרי החברה שסיפרתי עליהם לפני, סאביץ' ורפאל טולוי - מגיעים עוד 2 שמות מאוד מעניינים.

הראשון הוא סבאסטיאן קוואטס, שם שאני משוכנע הוזכר כאן בשנתיים האחרונות ע"י אליאס לפני שהצטרפתי לפורום.. בלם גבוה ומאוד מרשים שנתן יופי של טורניר ב-2009 במונדיאליטו וגם בסודאמריקאנו שלפניו.

לא עקבתי אחריו בשנים האחרונות ככה שאליאס יוכל לפרט עליו וההתקדמות שלו - אבל הוא עשה עלי רושם של בלם אורוגוואי טיפוסי.. בנוי היטב, גבוה, קשוח, פיזי, אגרסיבי, משחק ראש מצויין, יכולת תיקול מרשימה וגם הראה לדעתי יכולת מנהיגות בין בני גילו(אפילו שהיה יחסית צעיר) שזה תמיד משהו שמחפשים אצל בלמים והראה שיש לו אופי.. אני אישית מאוד אהבתי מה שראיתי ממנו בעיקר במונדיאליטו.
    הסוכן שלו אומר שיש לו הצעות מכל היבשת מאיטליה, גרמניה ואנגליה - אבל שלבלם(לא במפתיע כנראה גם לסוכן עצמו) קורצת מאוד ההצעה מפורטו והם מחכים לשמוע גם מהם.. הסכום שלו נאמד ב-8 מיליון יורו.

השם השני הוא הבלם\מגן ימני של גרמיו - מאריו פרננדס.

ילד מאוד מוכשר שנכנס לתודעה כבלם ורדפו אחריו הרבה קבוצות מהטופ העולמי וגם היה ברדר של פורטו עצמה לפני שנה ומאוד קרוב למעבר לאינטר כשהרבה השוו אותו ללוסיו, אבל דחה את ההצעות ורצה להשאר ולהתפתח בגרמיו.
    למרות שהוא לדעתי צריך לשחק בלם וזו העמדה שלו - בגרמיו נותנים לו לשחק לא מעט כמגן ימני(לרוב גם בניגוד לרצונו), ומכאן ההשערה שהוא יגיע לפורטו בדיוק בתפקיד הזה.. כלומר שהוא יירכש בנוסף לבלם צעיר ולא במקום ויהיה המגן הימני, כשהרי הצד שבו פורטו זקוקה לחיזוק באגפים הוא ייצוב וחיזוק ההגנה - וזה משהו שמאריו בהחלט יכול לתת.

הוא שחקן גבוה, חזק, אתלט, ופיזית בהחלט מוכן לאירופה. היכולת הבולטת ביותר שלו היא עם הכדור.. הוא מתנהל איתו בטבעיות, יודע לרוץ ולחרוש את האגף כמו שצריך, יודע למסור טוב ולהתחיל את ההתקפות מאחור - וזה קצת הורד מערכו שהוסט לעמדת המגן ולא שיחק כבלם שם זה ממש מרשים ומפתיע - אבל עדיין לשחקן בגודל שלו(1.90) זה מרשים מאוד גם כמגן והעובדה שהוא נחשב כמגן הגנתי ובלם שמשחק לא בעמדה הטבעית שלו, היכולת ההתקפית שלו טובה מאוד... הוא שם מאוד דומיננטי באוויר עם משחק ראש טוב וכאמור בצד ההגנתי יודע את העבודה... השנה בברזילראו הוא בהחלט מהמגנים הימנים הבולטים בליגה.
    פורטו שלחו נציג שלהם לבקשת גרמיו כדי לנהל את המשא ומתן, אחרי בההצעה הראשונה בסך 4 מיליון יורו נדחתה.. אני משער שהסכום יגיע לאיזור ה-8 מיליון, תלוי כמה % מהכרטיס פורטו תרכוש.

-------

סה"כ כמו תמיד פורטו עובדת בצורה נהדרת והסקאוטינג שלה מוכיח את עצמו, לפחות לפי דעתי האישית על השחקנים.. בהנחה שרולאנדו אמור להמכר באיזור ה-20 מיליון יורו, הוא צריך לכסות את 2 הרכישות בהגנה גם בעמדת הבלם וגם בעמדת המגן, מה שהופך את כל העניין למאוד רווחי והגיוני לפורטו.

נערך לאחרונה ב: ‏16/6/11
  2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

להתחשב בכך שכל ילד אורוגוואי יוצא לאיטליה או לאירופה לפני שצבר מספר הופעות דו ספרתי בליגה, "העיכוב" של קואטס הוא תעלומה גדולה בעיני. מעבר לכל האיכויות הרבות שלו שציינת, במדויק לטעמי, יש לו גם יציאה נקייה וטובה עם הכדור קדימה ויכולת טכנית טובה למדי לעמדה.

אם אני לא טועה כתבתי פה לפני שנה, בפגרת הקיץ האירופאית הקודמת, שמדובר בבלם הצעיר הטוב ביותר שמשחק מחוץ לאירופה כנראה. אוטמנדי גם הסתמן כהבטחה כזו, אבל קואטס אף יותר ככה ששניהם ביחד בפורטו זו בהחלט עוד נקודת זכות לסקאוטינג הנהדר.

3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

השכנים מההולנדי חשפו לעיני כי שחארס, קשרה של נבחרת הולנד ו-AZ, חתם בספורטינג ליסבון. המועדון הירוק-לבן רקוב מהיסוד בשנים האחרונות ולא משנה מי מגיע ומי הולך זה יוצא להם רע או מגעיל בסוף, אבל אולי רכש כזה של שחקן סולידי ומנוסה (במחיר לא גבוה) יחבר להם את אוסף האינדיבידואלים בשעה טובה.

גם הבלם הפרואני נראה כמו החתמה טובה על הנייר, בטח שהוא מגיע בחינם, ויש עוד כמה צעירים מוכשרים שהגיעו מליגות שונות. אולי בשעה טובה (?) נראה את ספורטינג חוזרת להוות פקטור אמיתי בצמרת?

4. Muurad Member

עם מאמן כמו דומינגוס בשלטון, ועם רכש נכון זו בהחלט אפשרות.. אני לפחות מקווה שכן.. מאבק משולש של ספורטינג פורטו ובנפיקה יהיה ענק.

נערך לאחרונה ב: ‏18/6/11
  5. M_T_A Member

למישהו יש מושג מה טימישוארה הרומנית עשתה שגרם לה להיזרק לליגה השלישית למרות שהיא סיימה במקום השני בליגה הראשונה?

6. Muurad Member

זו הקבוצה הקודמת של רוני לוי לא? אם אני לא טועה הם הלכו לפירוק בגלל החובות הכספיים וכנראה הורדו לליגה השלישית כתוצאה מכך.

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוניראה אורזיצ'ני.

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא חדש במיוחד, אבל חמק פה תחת לראדר שדיברנו על ספורטינג והרכש המבטיח שלה. הירוקים לבנים מבירת פורטוגל החתימו גם את פאביאן רינאודו מחימנאסיה לה פלאטה תמורת סכום מצחיק (כחצי מ' אירו).

קשר אחורי צעיר שכיום הוא אחד מהשחקנים האהובים עלי בעולם, מסיבות עליהן הרחבתי לא מזמן בנושא הארגנטינאי ושאינן קשורות רק ליכולת המקצועית שלו. מבחינה מקצועית אני חושב שמדובר בעסקה עם פוטנציאל לגניבת השנה בשל הסכום הנמוך. לא שחקן מבריק, אבל המון עבודה קשה ויכולת מצוינת בחילוץ כדורים. בתקופת מראדונה זכה להמון שבחים מדיאגו על הופעותיו ואימוניו בנבחרת המקומית.

מצטרף לאור בתקווה לשובו של המאבק המשלוש, או מאבק כלשהו, בליגה הפורטוגלית

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏3/7/11
  9. Muurad Member

אני מסתכל עכשיו וגם החלוץ ריקי ואן וולפסוינקל(?) בן ה-22 של אוטרכט חתם תמורת 5.5 מיליון יורו. אין לי מושג איך הוא כשחקן או אם הוא שווה את זה, אבל הנהירה ההולנדית והדרום אמריקאית בעיצומה בספורטינג http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

אגב שכחתי להזכיר, אבל פורטו מינו את ויטור פריירה בן ה-42, עוזרו של וילאש בואש (שרצה לקחת אותו איתו לצ'לסי אך נענה בסירוב), כמאמנה של הקבוצה לעונה הבאה. הוצב לו סכום שיחרור של 18 מיליון יורו הפעם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx והוא אמור להמשיך באותה הדרך שנבנתה במועדון.

http://mediaserver.rr.pt/newrr/vitor_pereira_fc_porto_208505d1_630x354.Xxx

ממה שהבנתי הוא מאמין בשחקנים יותר חזקים ופיזיים.

10. alexshw Member

אם כבר ספורטינג מתחילה להחתים מלא זרים, אז הנבחרת המקומית הולכת להדפק מזה חזק.

11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ספורטינג לא עוצרת בבנייה מחדש, השאלה היא האם הכמות לא גוברת על האיכות כבר (?)

http://i56.tinypic.com/r0qd74.Xxx

דיאגו רוביו הוא חלוץ צ'יליאני שחגג 18 שנה רק בחודשים האחרונים, למרות זאת הוא נופה מהסגל לקופה אמריקה רק בניפוי האחרון. יש לו מעט מאוד משחקים ברזומה, אבל הרעש סביבו בצ'ילה מאוד גדול ולטווח הארוך זו החתמה חכמה עושה רושם. ספורטינג החתימו אותו ל-5 שנים.

לואיס אגיאר הוא קשר אורוגוואי שכבר שיחק לא מעט בפורטוגל במדי קבוצות שונות (האחרונה בראגה), את החודשים האחרונים הוא העביר מפניארול שם הפגין יכולת טובה יחסית אבל זכור בעיקר בשל היותו מהדמויות המרכזיות (אם לא המרכזית) במהומה לאחר גמר הליברטאדורס. לבעוט הוא יודע, השאלה אם גם בכדור. לא עקבתי אחריו מקרוב מדי, אבל לא נראה לי כשחקן שיתרום יותר מדי לקבוצה, מה גם שיש לפניו בעמדה שחקנים כמו פרנאנדס ועוד.

12. Muurad Member

אפשר להוסיף להם את ואלרי בוז'ינוב שהגיע מפארמה תמורת 2.6 מיליון יורו וחתם ל-5 שנים(וכבר הספיק להתקשר ללואיש פיגו לבקש רשות ללבוש את החולצה מספר 7 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx)

מצד שני, מאניש ופדרו מנדש ביטלו את החוזים שלהם עם הקבוצה בהסכמה משותפת.

:aa1: בנפיקה אגב, סימנה את אנסאלדי מרובין כמחליפו של קונטראו, והוא כבר התראיין ואמר שהוא ישמח לשחק עוד פעם עם חברו הטוב אזקיאל גאראי שחתם לאחרונה ל-4 שנים מריאל מדריד ולשתף איתו פעולה בהגנה. מצד שני בברזיל טוענים שאלכס סאנדרו מגנה השמאלי של סאנטוס פחות או יותר סגור בבנפיקה כשלסאנטוס אין שום החלטה על עתידו והעברתו והמחיר יהיה 8 מיליון יורו. כנראה שהוא תוכנית ב' אם אנסלדי לא יעבור.

נערך לאחרונה ב: ‏8/7/11
  13. alexshw Member

אלופת רומניה ב - 08/09, אוניראה אורזיצ'ני, שעונה אחר כך גם עשתה קמפיין אלופות טוב ומינתה באמצע העונה את רוני לוי למאמנה, נמחקה סופית מהמפה.
    ככה זה כשקופצים מעל הפופיק.

נערך לאחרונה ב: ‏10/7/11
  14. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

עכשיו זה רשמי. פאלקאו גארסיה האריך את חוזהו בפורטו עד ה-30 ביוני 2015 ושם קץ לשמועות לאחר שהיה מועמד לריאל ואתלטיקו מדריד וכן לצ'לסי. פאלקאו יוכל לשהתחרר תמורת 45 מיליון יורו, אבל באופן אישי אני שמח שהוא נשאר שם איפה שהכי טוב לו והוא בא לידי ביטוי הכי טוב, מה גם שפורטו תהיה קבוצה חזקה לא פחות לטעמי מאלו שהוא היה מועמד לעבור אליהם. מה קורה עם הולק? עובר, נשאר?

15. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

בפורטוגל מפרסמים שאנז'י מחאצ'קלה רוצה את הענק הברזילאי, ולא ברור אם סכום שחרור של 100 מיליון אירו מרתיע את הקווקזים. נראה לי שהוא ישאר בפורטו. היו גם שמועות על מעבר לצ'לסי.

אתם מוזמנים להציץ בטבלה הזאת שתעשה לנו קצת סדר בראש:
    http://www.record.xl.pt/futebol/nacional/1...as/default.aspx