אני כבר העונה הייתי הולך על הילד בהרכב, אני חושב שכתבתי את זה במהלך אחד המשחקים באירופה - אני יותר נהנה מהמשחק שלהם איתו (ועם סבוז'ה). אבל שיש לך שני שחקנים כאלו אתה יכול לשחק איתם בהתאם לצורך, מעבר לעניין של ההשקעה וארלה משחק יותר אנכי (לאורך הקו) מרודריגס שנכנס הרבה למרכז ומאיים יותר מרחוק על השער. סבוז'ה היה בסגל?
לא הוא לא היה - אבל אם זה אומר משהו מריאנו גונזאלס שעוזב את המועדון היה וגם נכנס לחלוק לו כבוד לפני שהוא עוזב.. אבל יכול להיות שסבוז'ה פצוע או משהו כזה. בכל מקרה פורטו מסיימת עונה אדירה עם טרבל וניצחון 6-2 בגמר הגביע, כשחאמס רודריגס פשוט מנצח על התזמורת עם תצוגה מצויינת בעיקר במחצית הראשונה לילד בן 19, שלושער ואפשר להגיד 2 בישולים, או בישול וחצי אם תרצו בגמר הראשון שהוא פותח בקריירה הצעירה שלו.. מרשים. האמת שציפיתי שפורטו תחזור השנה בגדול וזו תהיה שנה שבה היא תשלוט בליגה מבחינת האיזון של הסגל, המוכנות של השחקנים, החלשות של היריבות וכמובן מעל הכל איכות הסגל של פורטו - אבל השנה שהקבוצה הזאת נתנה עלתה על כל הציפיות שהיו לי ממנה בתחילת השנה. מ-58 משחקים השנה : 49 ניצחונות, 5 תיקו, ו-4 הפסדים(כש-3 מההפסדים האלה היו חלק ב-2 מפגשיבית וחוץ שאת כולם הם ניצחו בסיכומו של דבר). פשוט עונה חלומית שספק אם תחזור עליה פעם נוספת, כל הכבוד לכל השחקנים ולמאמן.. היה תענוג לעקוב אחריהם השנה.. שנה הבאה עם התחזקות של העילוי איטורבה ושמירה על רוב הסגל אפשר לצפות לעונה לא פחות טובה.
יפה שעש מחווה למריאנו, למרות שהוא היה שם תקופה לא קצרה הוא אף פעם לא היה ממש בורג מרכזי. מצד שני, הבנתי שהיה לו חיבור מאוד טוב ולא ברור עם האוהדים. אני עדיין זוכר אותו כילד צעיר ומוכשר באחת הקבוצות הסקסיות שהיו לנו בראסינג בעשור שעבר... ----------- הזכרתי פה את האליפות של שחטאר דונייצק וחגיגות 75 השנה למועדון, אז שכחתי לציין עוד כוכבת מלבד ריאהנה שהייתה שם (אני בטוח שהיו עוד) ואפילו זכתה לחולצה אישית: http://i51.tinypic.com/icp6xt.Xxx
בספורטינג ליסבון ראו שהעסק של הקולומביאנים עובד טוב והקבוצה סגרה עקרונית עם חלוצה של אונסה קאלדאס, דאירו מורנו ועם המגן הימני של לה אקידד והנבחרת עד גיל 20, סנטיאגו אריאס. עם מורנו הבנתי שהעניינים כבר נסגרו ועם אריאס לדעתי חסרה רק החתימה, ככה שהכל צפוי להסגר. לא כתבו פרטים לגבי המחירים, לא נראה לי שספורטינג הוציאה יותר מדי. אור, שמת לב בסודאמריקאנו למגן הימני שלנו שאכן היה היחד שהגיע לאליפות, זהו אריאס ואכן הגיע לאירופה אחרי שכמה קבוצות עקבו אחריו. לדאירו יהיה זה ניסיון שני באירופה אחרי ששיחק לפני 3 שנים בסטיאווה בוקארשט. פתח טוב, המשיך ממש לא טוב והסתכסך עם ההנהלה לפני שחזר לקאלדאס, שם הוא מפציץ ללא הכרה.
יש דיבורים על כך שבנפיקה ופורטו במרדף עיקש אחרי הגאון הקוסטה ריקני של טוונטה, בראיין רואיז'. טוונטה שמה תג מחיר של 10 מיליון אירו, לשחקן שצפוי לעזוב הקיץ את סגנית האלופה.
סימנים שרולאנדו אולי יקבל רשות לעזוב את פורטו בחלון הנוכחי, כשהקבוצה מתעניינת שוב בשחקנים צעירים בעמדת הבלם. על הכוונת מטרה ישנה-חדשה : רפאל טולוי, שחקנה של גויאס שהיה הקפטן של ברזיל עד גיל 20 ונתן שנה שעברה עונה לא טובה לדעתי והיה חלק בירידה של גויאס ליגה... הוא היה מאוד קרוב לחתימה כבר שנה שעברה לפני שפורטו החליטו ללכת על האופציה הזולה יותר באוטאמנדי, כשעכשיו המשא ומתן מתחדש כשפורטו מציעה 5 מיליון יורו על 75% מהכרטיס שלו ועוד גויאס רוצים 5 מיליון תמורת 50%, כשאני משער שגויאס יתפשרו הפעם כשהם ירדו ליגה והשחקן ינסה להכריח מעבר.. נחכה ונראה את ההתפתחויות. ועוד שחקן הוא סטפן סאביץ', מונטנגרי בן 20 שמשחק בפרטיזן וכבר יש לו 6 הופעות בנבחרת מונטנגרו הבוגרת. מדווח שפורטו וספורטינג בעקבותיו, כשפורטו הציעה 7 מיליון וספורטינג הציעה 5 - אבל 2 ההצעות נדחו כשפרטיזן מבקשת 10 מיליון יורו תמורתו.. סכום מכובד מאוד שיביא איתו הרבה ציפיות.. הבנתי שארסנל היו מאוד קרובים להחתים אותו אחרי שהביאו אותו להתרשמות וממש אהבו את מה שראו, אבל בגלל שלא הצליחו להשיג לו אשרת עבודה זה לא יצא לפועל.
קבלו את השער היפה העונה באירופה, כפי שבחר העיתון הבריטי הגארדיאן. פרדי גוארין בגולאסו מדהים בניצחונה של פורטו על מאריטימו 1-4. אחריו דוג וויין רוני ושלישי דורג מסי. http://www.colombia.com/futbol/noticias/sd...ilena-de-rooney
טוב, אז לאחר שדאירו החמור סירב להצעה של ליסבון עקב שכר נמוך והלך לחתום בטיחואנה ממכסיקו, אז הסיפור עם אריאס כבר די סגור ו-99% שהוא יהיה בקבוצה בשנה הבאה, כאשר הוא סגר עקרונית ל-5 שנים. כרגע הוא עם הנבחרת עד גיל 20 בטורניר בטולון והוא צפוי להצטרף לחבריו לאחר המונדיאליטו.
אנסו פרס, שחקנה של אסטודיאנטס ונבחרת ארגנטינה ומהשחקנים הטובים בליגה הארגנטינאית בשנתיים האחרונות, קרוב מאוד לחתימה בבנפיקה. הקשר, ששיחק גם כחלוץ בחודשים האחרונים, צפוי לעבור בסכום סולידי של 5 מ' אירו על חצי מכרטיסו. אם יתממש, עסקה טובה של בנפיקה שמוצאת מחליף ראוי (לדעתי) לטוטו סאלביו ושיתרום אפילו יותר בצד ההגנתי ובאיזון של המערך. אמנם אנסו פרס שיחק השנה בתפקידים קדמיים יותר לא מעט, אבל אני זוכר אותו כקשר ימני טוב למדי.
הילד נשאר בפורטו עד 2016. לאחר שהתפנה מהובלת הנבחרת לגביע בטורנירי בטולון ונבחר לשחקן המצטיין, חאמס רודריגס חתם על חוזה ל-5 שנים באלופת פורטוגל עם סעיף שיחרור של 45 מיליון יורו, זאת לאחר שמספר מועדונים אירופאים כשהבולט ביניהם הוא אינטר, בדקו לגבי אפשרות לרכישת השחקן. כבר כתבתי והסברתי בדיון של אינטר למה אני חושב שעדיף לחאמס להישאר בפורטו ואני שמח שהוא עשה זאת. עכשיו בפורטו נשאר להם לדבר עם גוארין ופאלקאו כדי לסגור גם איתם ולהעמיד אחלה קבוצה שנה הבאה בצ'מפיונס.