אם כבר מדברים על ספורטינג דה פורטוגל, אז האריות הופכים למושבה פרואנית קטנה, שאחרי ההחתמה של אנדרה קאריו בן ה-19 מאליאנסה לימה, באה החתמה של פרואני נוסף, הבלם אלברטו רודריגס. ה"אילם" מוכר הרבה יותר בפורטוגל, ואחרי 4 עונות מוצלחות בבראגה, מגיע לבירה יחד עם מאמנו בבראגה, דומינגס פסייאנסיה. שימו לב לקבוצותיו של רודריגס בן ה-27: ספורטינג קריסטל, ספורטינג בראגה ובקרוב ספורטינג דה פורטוגל. לתשומת הלב של מנהלי חיחון... אליאנסה וספורטינג חתמו על הסכם שיתוף-פעולה העונה, שמחלקות הנוער של המועדון הפרואני יקבלו תמיכה כספית ומקצועית מהפורטוגלים, כמובן בתמורה לזכות ראשונים על יהלומים למיניהם. ומה נגיד על בראגה שאיבדה כבר מאמן, קפטן ושוער, ועוד לא התחיל הקיץ...
בתחילת הסרטון רואים כאן את המכה או יותר נכון בעיטה שהוא מקבל לפנים, ומיד לאחר מכן מתמוטט. מה מצבו כרגע? כי זה נראה רע מאוד.
Thibaut Courtois, והוא משחק בקבוצה של ברדה, גנק, וכמו שאפשר לראות הוא פשוט נתן לגנק את האליפות ב-2 המחזורים האחרונים, הילד הזה מדהים. ------ אור, פרננדו לדעתי מבחינה הגנתית הוא כבר היום אחד הקשרים האחוריים הטובים בעולם, באותה שורה עם דה יונג, מסצ'רנו וסאנדרו(אבל למרות שאני חושב שסנדרו יהיה הקשר האחורי הטוב בעולם בסופו של דבר, הוא עדיין לא ברמה של האחרים מבחינת יכולת וזה יגיע עם הגיל - אבל הייתי חייב להזכיר אותו). הוא כמו בלם שלישי בקישור, גרזן במלוא מובן המילה - מוסר עבודה אדיר, מאוד נייד ושורף המון שטחים, תיזמון מצויין, יכולת תיקול מהטובות בעולם, הבנה טקטית גבוהה מאוד של המשחק - מאוד פיזי, מהיר, גבוה ופשוט יש לו את החוש הזה לקחת את הכדור(ולפעמים גם את הרגל על הדרך) בכל מצב ובכל דרך.. כמו שאמרתי במיוחד בשנתיים האחרונות הוא השחקן הכי משמעותי וחשוב בקישור של פורטו וגורם מכריע בהצלחה שלה השנה, כשהוא מתרוצץ בכל המגרש ומחלץ כדורים בערימות סיטונאיות.. הוא נוטה להיות אגרסיבי מידי ולפעמים זה יכול לפגוע, אבל סה"כ זה לא משהו כ"כ משמעותי - הבחור הזה פשוט חומה שקשה מאוד לפרוץ דרכה, והניידות האדירה שלו מרשה לו לחפות כמעט על כל חצי המגרש של הקבוצה שלו ולהיות באמת דומיננטי ברמה שקשה מאוד לראות אצל קשרים אחוריים אחרים בעולם. מבחינה התקפית הוא לא מציע כמעט כלום, למרות שהוא לא לגמרי נכה וכמו כל ברזילאי עדיין יש לו טיפה טכניקה ויכולה לשמור על הכדור, וגם במסירה הוא יכול להפתיע פתאום למרות שזה לא הצד החזק שלו בכלל. כמובן שאם אנחנו משלמים כבר על מישהו אני מעדיף שזה יהיה סאנדרו, שהוא פחות או יותר משלב את רוב אם לא כל מה שפרננדו עושה בהגנה(אבל כאמור עדיין לא באותה רמה), ביחד עם יכולת אדירה לצאת קדימה עם הכדור, בעיטה, ומגוון מסירות מאוד רחב - אבל פרננדו יהיה רכישה מצויינת בלי ספק. בנוגע למחיר אין לי ספק שזה מפוברק וזה לא יהיה המחיר שנידרש לשלם - אלא אם כן יש לפרננדו סעיף שיחרור בגובה הזה, אני לא רואה אותם מסכימים להצעה של פחות מ-20 מיליון יורו - וגם אז קשה לי להאמין שפינטו דה קוסטה ו-וילאש בואש יסכימו לשחרר אותו, כי הוא חלק מאוד משמעותי ומרכזי בקבוצה.
BRUSSELS May 18 (Reuters) - Standard Liege midfielder Mehdi Carcela-Gonzalez will need surgery to reconstruct his face after being kicked in the head and knocked out during Tuesday's Belgian title decider at Racing Genk. Daniel Nardella, a consultant surgeon at Liege's University Hospital, said Carcela had suffered multiple fractures of his cheek, nose and right eye socket, although he appeared to be recovering well from concussion. Carcela, who is due to have reconstructive surgery next Wednesday, was running down the right wing midway through the first half when Genk defender Chris Mavinga swung his boot and shin which hit the side of the midfielder's head. Frenchman Mavinga received a yellow card for the foul. Carcela, 21, was born in Belgium to a Moroccan mother and Spanish father and has played for Belgium's under-21s and as a substitute for the senior side in friendlies. However, he did not appear for training after being called up for Euro 2012 qualifiers last September, saying he had not made up his mind whether to represent Belgium or Morocco. Tuesday's match ended in a 1-1 draw, meaning Genk clinched their third Belgian title. http://af.reuters.com/article/moroccoNews/...E74H18P20110518 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx
לא ראיתי התייחסות לכך, אבל גיליתי השבוע שבאוקראינה שחטאר דונייצק חגגה את השנה ה-75 להקמת המועדון עם תואר אליפות שני ברצף. לא יודע איך הם חגגו את האליפות, אבל את 75 השנה למועדון הם חגגו בגדול עם אורחת מפורסמת אחת לפחות (אני משער שעוד לא מעט אחרים). אם לחזור לכדורגל, הסגנית היא דינמו קייב בעוד מטאליסט משהו ודנייפרופטרובסק של חואנדה ראמוס סיימו במקום השלישי והרביעי.
משחק מטורף בנתיים בגמר הגביע הפורטוגלי, 2-2 אחרי 25 דקות כש-3 שערים נכבשים ב-4 דקות האחרונות, וויטוריה גימאראש חוזרים פעמיים מפיגור להשוות את התוצאה. והנה ה3-2 של פורטו, It's the James show! שער ובישול והפעם עוד חצי בישול, כשהוא שם את הכדור על הראש של מייקון שמחליף את אוטאמנדי הפצוע שנוגח לקורה, ורולאנדו שם בשביל לשם את הריבאונד ברשת.
טוב דיי אני לא מאמין - אי אפשר לפספס שנייה במשחק הזה! עוד מישהו רואה או שאני פה לבד? אני הולך לשנייה במצב של 3-2 לפורטו דקה 40, אני חוזר אחרי כמה דקות וכבר 4-2 לפורטו, ופנדל לגיימאראש - בטו השוער המחליף עוצר את הפנדל, פורטו יוצאת להתקפה מתפרצת עם הולק שמוצא את חאמס שסוגר צמד ומעלה את פורטו ל 5-2. ועכשיו אני רואה את הריפליי, ה4-2 היה גול של הולק ישירות מנקודת הקרן! חאמס עם צמד שערים ובישול, איש המשחק של המחצית עד עכשיו.
עוד יהרגו את בוליז'ו גומס שהוא לא לוקח לקופה אמריקה את חאמס רודריגס, למרות שאני מבין אותו....פשוט יוצא מן הכלל הילד, לוארלה יהיה פייט חזק שנה הבאה על המקום.
שנה הבאה אני לא חושב שיהיה לוארלה סיכוי בכלל אם לומר את האמת. המסירות של חאמס, ובמיוחד ההרמות שלו פשוט תאווה לעיניים... מה שאני אוהב אצלו שלאט לאט רואים שהוא מתחיל להיות יותר בעניינים ולשחק עם יותר ביטחון ומתחיל להגיע לקחת כדור באמצע ולשחק קצת מסירות קצרות ונע בלי כדור כדי לקנות לעצמו יותר שטח פעולה, ומשחק יותר כמו פליימיקר ואחד שדואג לתנועה של הכדור והשטף של המשחק, הדברים שהוא מביא לשולחן פשוט ברמה אחרת. והנה הוא סוגר את המשחק עם שלושער!
רודריגס ווארלה למרות התפקוד הדומה במערך של פורטו, הם שחקנים שונים לחלוטין בסגנון. דבר שפורטו יכולה לנצל ולהשתמש בו בהתאם לסיטואציה.
כן אבל היתרון הגדול של וארלה זה העבודה וההשקעה שלו במגרש במשחקים היותר טקטיים. חאמס מראה לא פחות השקעה ועבודה לאט לאט, ושנה הבאה אחרי עוד קפיצה שאני חושב שהוא יעשה ביכולת שלו בנוסף לביטחון שקיבל במהלך השנה אני חושב שהוא ידחק את וארלה לתפקיד יותר ויותר משני.