כן, בראגה (סיימה מקום רביעי) תהיה בליגה האירופאית בכל מקרה עונה הבאה, רק הוא ניסה להסביר לך מאיזה שלב היא תתחיל. פורטו תשחק בגמר הגביע בדיוק עוד שבוע, (אם אני לא טועה, המשחק יתחיל ב19:00 ביום ראשון) מול ויטוריה גימראייש שסיימה מקום חמישי וגם תהיה בליגה האירופאית.
כזה מתאים לך יואב גם לדעת את שעת המשחק, לא אתפלא אם יום אחד גם ישלחו אותך לפרשן את אחד המשחקים האלה וגם תדבר בדיאלקט המתאים למקום השידור.
גנק (ללא ברדה הפצוע) עם הישג אדיר ואליפות שלישית בהיסטוריה אחרי שבמשחק האליפות היא משיגה 1:1 מול ליאז' השנייה. גנק אירחה את סטנדרד ליאז' במחזור האחרון של הפלייאוף כשרק הפרש שערים לטובת המקומיים מבדיל בינהים. מאנגאלה כבש לליאז' על סף המחצית, אבל עשר דקות לסיום נואנגאנגה כבש את שער השיוויון שהתברר כעבר עשר דקות כשער האליפות של גנק. אליניב ברדה סיים עונה מצויינת, אגב, עם 14 שערים ותשעה בישולים.
מזל טוב לאליניב ולגנק, וזה גם מבטיח לחיפה להיות מדורגת אם אני לא טועה(?) אז זה גם מבורך. באמת עונה מאוד פורייה לברדה, חבל שהוא לא זכה לעזור לקבוצה שלו לקראת הסיום... השם של כובש השער נראה כ"כ מצחיק, כאילו נשענת על המקלדת בלי לשם לב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
קבוצה לא רעה בכלל גנק, יש להם את החלוץ המצויין יילה פוסן, אחד השחקנים המהירים והכשרוניים בבלגיה, כל קבוצה שתצטרך להיתקל בו, צפויים לה חיים קשים במוקדמות. אין לי ספק שאחרי הביזיון הקודם של הקבוצה ב-2006 כשהיא הודחה בסיבוב מוקדמות שני, בשיטה הישנה, על ידי פ.ק. סראייבו, ינסו לעשות שם הכל כדי שזה לא יקרה שוב. שחם השחקן שביצע את הפאול המכוער הזה קיבל אדום? אגב השחקן שבר מספר שיניים, את האף והלסת שלו יצאה לגמרי מהמקום.
אחרי המשחק היום והתקציר שראיתי נגד הקבוצה של ארבייטמן בדקתי מי זה או מה זה בדיוק השוער שלהם, מסתבר שכולה מלאו לו 19 שנים, וקוראים לו טיבו קורטואה. לא הייתי מגזים כשאני אומר שהילד הזה הוא אחד הכשרונות הצעירים הכי גדולים בעולם אפילו אם אני מתבסס על משחק שלם אחד ותקציר... פשוט מדהים, נתן היום כמה הצלות אדירות, גבוה, אתלט, רפלקסים אדירים, חתולי, פשוט יש לו הכל..צריך לזכור את השם הזה חזק מאוד.
לא, הוא קיבל צהוב - אל תשאל אותי איך, זה היה פשוט מזעזע. הוא דווקא שחקן טוב, מושאל מליברפול.. הוא היה מצויין כבלם בנבחרת צרפת שזכתה באליפות אירופה עד גיל 19, לטעמי הבלם הכי טוב באותו טורניר... גם לא נראה שהוא ממש התכוון לפגוע, למרות שברור שהגיע לו אדום.
פורטו רכשה את 30% הנותרים מכרטיס השחקן של חאמס רודריגס תמורת 2.25 מיליון יורו - ועכשיו מחזיקים בכרטיס במלואו. השלמת הרכישה של אוטאמנדי וכאמור הארכת החוזה והגדלת סכום השיחרור של פלקאו אמורים להסגר גם כן בקרוב.
יש לך מושג מה השם שלו באנגלית? אני רוצה לראות סרטון שלו או משהו, כי שמעתי עליו כבר משהו פעם ואני רוצה לראות אותו שוב. איפה הוא משחק בכלל, לא בגנק ולא בגנט?
השבוע אמור להסגר סופית על חוזה ל-4 שנים. הברזילאי לא מגיע על חשבונו של רוברטו, שצפוי להשאר, כך לפחות ע"פ הצוות המקצועי. בנפיקה עומדת לעבור כמה שינויים בפגרה ככל הנראה, כשעושה רושם שהראשון שיעזוב יהיה קרלוס מרטינס בו יש התעניינות מרוסיה (רובין קאזאן ולוקומוטיב). התכנון במועדון, שעולה מהידיעות של השבוע, הוא לעשות חריש על החולייה ההתקפית של המועדון. בנפיקה פתוחה להצעות על סביולה וקארדוסו שהוליכו את התקפת הקבוצה בעונות האחרונות, כמו גם על קארדץ' שלא הצליח לפרוץ. גם איימאר עלול למצוא עצמו בקבוצה אחרת. עם נונו גומש הסיפור מורכב יותר, אמנם תרומה מקצועית ממשית הוא כבר מתקשה לספק, בל בשל הכבוד לשחקן הותיק קיימת האפשרות שבתנאים מסוימים הוא ימשיך. למעשה, מהקאדר ההתקפי של הקבוצה, היחידי שבונים עליו לעונה הקרובה הוא פראנקו חארה. סה"כ לחלוץ הייתה עונת התאקלמות סבירה בקבוצה, אבל אני לא רואה אותו כחלוץ מוביל בבנפיקה. לפחות אם בבנפיקה מקווים לתת פייט בליגה ובמידה מסוימת גם באירופה. מוזר שמתעסקים כל כך הרבה בהתקפה, שגם אם היא לא הציגה אותה יכולת כמו עונה שעברה היא עדיין סבירה, בעוד ההגנה היא דווקא הצד הבעייתי יותר של הקבוצה.
<a></a><a></a>http://news.walla.co.il/?w=/316/1824524<a></a><a></a> להתאחדות המקומית יש שתי ברירות: 1) לחוקק חוק רוסי 2) לאזרח עוד ברזיאלים. מילא אוהדי הקבוצות הגדולות שנהנות מאירופה, אבל איזה סיבה יש לאוהדי סטובל נגיד, לאהוד 15 ברזילאים בסגל? מזל שיש את האקדמיה של ספורטינג, אחרת אולי גם נבחרת ישראל הייתה נותנת פייט לפורטוגל.