וולטר אמור להיות אותו חלוץ מחליף כעיקרון, היו איתו בעיות של הסתגלות יחד עם סאוזה כשיצאו לבלות ולא ממש היו אהודים על AVB, אבל נראה שהמצב מסתדר לאט לאט... והולק גם יכול למרות שזה לא אידיאלי למלא כחלוץ במצב נואש של פציעות וכו'. אגב תענוג לראות את גוארין משחק, איזה התקדמות מטאורית.. בלי ספק ה-שחקן כשכל הכוכבים בחוץ, אפשר להגיד ולראות את זה בכל שנייה במגרש היום.. כיף גדול.
לא ראיתי מספיק, אבל זה נראה לי כמו לשים את כל הביצים (המחליפות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ) על שחקן צעיר וירוק מדי. פאלקאו סחב את העונה הנוכחית בצורה מרשימה, אבל אם תסתכל על ההיסטוריה שלו אפשר לכתוב שזה יהיה הימור לסמוך על עוד עונה כזאת (מבחינה פיזית לא יכולת). האמת שמוקדם עוד לדבר, צריך לראות גם מי כן יעזוב ואז נוכל לשחק במנג'ר פה בזמן שבפורטו יכינו קבוצה לעונה הבאה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
תשמע, זה מה שהיה השנה - וכמו שאמרתי במצבים שוולטר קיבל את סדרת החינוך הולק היה זה שזז קדימה להוביל את הקו. כמובן שזה לא אידיאלי, אבל פורטו היא לא ריאל מדריד שיכולה להחזיק כמות גדולה של שחקנים.. 3 חלוצים(פלקאו וולטר והולק) זו רוטציה נחמדה ומספיק טובה לדעתי. אבל כמו שאמרת צריך לראות מה באמת יקרה, עם פורטו אי אפשר לדעת, והרבה תלוי גם בכמה AVB בוטח בוולטר אחרי השנה הנוכחית ואם הוא חושב שהחינוך הסתיים או לא... מבחינת יכולת אני לפחות אישית יכול לומר שאין הרבה מה לדאוג, הילד הזה מכונת שערים.
נכון מאוד, זה מה שהופך את זה בעייתי וכל שינוי לסוג של הימור גדול יותר מאשר של המועדונים הגדולים שפורטו מקווה להתחרות עימם שנה הבאה. בנוסף, לפורטו יש פחות סיכוי להביא שחקן מוכח במפעלים האלו, כך שכל רכש שלה הוא יותר הימור מאשר של הקבוצות איתן היא שואפת להתמודד.
אתה מדבר מבחינת המגנים? או בכלליות? כי סה"כ שנה הבאה לא אמורים להיות שינויים דרסטיים(דגש על אמורים, כי אם יציעו הצעה שאי אפשר לסרב אז באמת לא יסרבו לה)
בכלליות כמובן. מבחינתי יש רק מגן אחד טוב בסגל והוא גם לא יציב במיוחד מבחינת יכולת ומבחינת נטייה להיפצע (פוסילה). בעוד את סאפונארו אני לא מעריך יותר מדי ופאליטו פריירה שאני מאוד אוהב מאכזב אותי עד כה ולא עושה את הקפיצת מדרגה המיוחלת. לכן אני חושב בדיוק כמוך שצריך עוד מגן. הוספתי מחשבה בנוגע לצורך בעוד חלוץ אולי.
אני מסכים לגבי שניהם ובעיקר לגבי המגנים - אבל עוד פעם לגבי החלוץ הנוסף פורטו לא יכולה להרשות לעצמה להחזיק יותר מידי שחקנים בסגל שמוכחים וברמה, שאולי בעולם אידאלי זה היה קורה, אבל במצב של קבוצה כמו פורטו מה שיש לדעתי מספיק עם כישרון עולה כמו וולטר לפחות אם שום דבר לא השתנה אמור להיות חלוץ העתיד במועדון גם ככה, ככה שיש אינטרס לשיתוף שלו בהדרגה, וכאמור הולק שיכול למלוא את החסר במקרה הצורך. איך לדעתך תהיה ההשתלבות של איטורבה בשנה הבאה? ניסיתי לעקוב אחריו השנה גם אחרי הסודאמריקאנו, וברור שצריך להתחשב ברמת המשחק, אבל הילד הזה פשוט אדיר.. אם הולק אכן נשאר יהיה לו קשה יותר להשתחל להרכב, אבל עדיין נדמה לי שהכישרון שיש לו גדול מידי בשביל לתת לו לחכות יותר מידי בספסל.
אני הסכמתי איתך לגבי הבעייתיות לפני כמה תגובות, בזו שמתחילה ב"נכון מאוד" http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx אני רק מהרהר בשינויים ושיפורים אפשריים... איטורבה? אני אהיה מאוד מופתע אם הוא ישתלב בהצלחה מהר, אם לחאמס לקח כמה חודשים אז לאיטורבה עלול לקחת יותר. צריך לזכור שהוא שחקן מחליף כרגע בסרו פורטניו, לפחות במשחקי הליברטאדורס שיוצא לי לראות. כשהוא משותף הוא נראה מצוין ואת הכישרון העצום שלו ראינו גם בסודאמריקנו, ככה שלעתיד שווה לעקוב. אני מקווה מאוד בשביל פורטו שסבוז'ה לא יעזוב, שחקן יותר מוצלח ומגוון מוארלה לדעתי. מה גם שההשארות שלו תקל על האפשרויות להזיז את הולק לשפיץ במידה ויש צורך (מבלי לזלזל בוולטר ובאיטורבה).
אה סליחה, לא הבנתי נכון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx כשחשבתי שהולק עוזב באמת האמנתי שלא יהיה תלוש מהמציאות לחשוב שהוא יתפוס מקום בהרכב אפילו מפתיחת העונה, כי לדעתי הוא פשוט כישרון על - אבל עכשיו אני מסכים ובאמת ייקח לו זמן למצוא את עצמו, בייחוד שהשלד והקבוצה ממשיכים לרוץ קדימה משנה שעברה. בנוגע לסבוז'ה אני מסכים כעיקרון כי הוא באמת שחקן יותר טוב ולא יעזור כלום - ובעונה הראשונה שלו הוא היה פשוט אדיר והיא בהחלט דוגמא לאיזה שחקן הוא באמת, הבעיה זה יותר הנכונות שלו לקבל את המקום כאחד שעולה מהספסל והרצינות באימונים שעל זה דיווחו שהייתה בעיה במהלך העונה לפי מה שהבנתי.. אבל הייתי סומך עליו יותר במשחקים הטקטים היותר חשובים בדיוק כמוך אם אני הייתי המאמן. עוד דבר הוא שאם פלקאו והולק אכן לא יימכרו, פינטו דה קוסטה יחפש לקבל את המסכה השנתית שלו מהשחקנים משלימים - ומבין אלו ערכו של סבוז'ה הוא הגבוה ביותר, ועם זה שהוא בין המרוויחים הגבוהים בקבוצה אלו דברים שיכולים "לעזור" לסלול את דרכו מחוץ למועדון על פני אחד כמו וארלה למשל.
בוודאי, זו גם תהייה ההחלטה "הנכונה" אם לוקחים את כל השיקולים בחשבון ולא רק המקצועי. אבל בעולם אידיאלי...
אז זהו, הליגה הפורטוגלית הגיעה לסיומה. פורטו מנצחת כאמור 2-0 בנינוחות וסוגרת עונה ענקית בדומיננטיות מוחלטת של 28 ניצחונות, 2 תוצאות תיקו ו-0 הפסדים, כשעכשיו נותרו להם עוד 2 גמרים בשבוע הבא - זה של הליגה וכמובן של הליגה האירופית, כדי לתת חותם רשמי על העונה המושלמת הזו ולחגוג טרבל. היריבה שלה באותו גמר אגב, בראגה, הפסידה לספורטינג ליסבון בקרב על המקום ה-3(שלא אמור להיות שונה מהמקום הרביעי מבחינת אירופה כל עוד פורטו לוקחת את הגביע), שהצליחה אולי קצת להמתיק את העונה האיומה שלהם... כובש השער הבודד אגב הוא שחקן שאני אישית מאוד אוהב - יאניק דג'יאלו. המאמן הנהדר של בראגה דומינגוס פסיאנסיה, כנראה הדריך את משחק הליגה האחרון שלו בקבוצה, כשכל הדיווחים מראים שהוא עומד להפוך למאמנה החדש של יריבתו היום - ספורטינג ליסבון.
לבתים בוודאות היא תגיע רק אם תיקח את הגביע. והיא תשחק בשלב הפלייאוף כל עוד פורטו תיקח את הגביע הפורטוגלי, אם לא היא תתחיל לשחק בסיבוב המוקדמות השלישי.
נגד ויטוריה גימראייש ב-22 במאי....אפשר להוסיף דאבל לאלופה הפורטוגלית, לא רואה שום תסריט טחר חוץ מניצחון של פורטו.