הליגות השונות באירופה: גנק אלופה!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י עומר, ‏18/7/10.

1. xavi6 Member

אחח אחח, איימאר וסביולה. אני עדיין זוכר את השניות האלה שזכיתי לחבק אותם, להיצטלם איתם ולפטפט איתם כשהם הגיעו לארץ. אני חושב שהגיע הזמן שאיימאר לפחות יחזור הביתה. די, הוא את שלו עשה. הוא לא יכול להניע חבורה של סוסים מתים שצריכים להאכיל אותם עם כפית. הוא צריך כוכבים לידו בשביל להועיל.

נערך לאחרונה ב: ‏4/4/11
  2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

פורטו קבוצה מדהימה השנה והיא חזרה בכל הכוח למאבק על הליגה אחרי שנה שקצת איבדה כיוון, נראה אם לא מתחילה פה שושלת נוספת אחרי חילופי הדורות.

כל המחמאות למאמן הצעיר על ההשג, אבל בוא לא נגזים - יש לו עוד זמן להוכיח את עצמו מצד אחד, מצד שני ולאותו כיוון, זו לא בדיוק אחד לאחד קבוצה שהוא בנה ופריירה השאיר לו בסיס מצויין. גם חלק מהרכש, ולדעתי לא קטן, שהגיע העונה לא היה בחירות שלו אישית, אלא של מערך הסקאוטינג המצוין של המועדון.

פורטו היא דוגמא לאיך מועדון מליגה לא בכירה באירופה צריך להתנהל בעשור האחרון, לאור השינויים בחוקי המשחק. יש עבודה בנוער, אבל הדגש הוא על שליפת כשרונות צעירים מרחבי העולם (דרא"מ בעיקר). ולא מדובר על ילדים שהם הימור, אלא על צעירים שהוכיחו את עצמם לרוב במסגרת מקומית, או שחקנים מוכשרים שהגיעו לליגה דרג ב' אחרת באירופה ושיחקו טוב מבלי לפרוץ בענק. קונים הרבה וחכם, אבל מבלי להתקמצן לגמרי ולהמר בגדול מדי.

3. Muurad Member

הכל גם דיי ברור שם, השחקנים והמועדון יודעים שהם ימכרו ולרוב גם מתי, וזה לא יקרה מוקדם מידי או מאוחר מידי(כל עוד יגיעו הצעות, לפחות לגבי השחקנים הבאמת טובים), ככה ששחקנים והסוכנים של השחקנים הטובים דוחפים כדי להגיע לפורטו כי הם יודעים שזה קרש הקפיצה הטוב ביותר באירופה, במיוחד לצעירים מדרום אמריקה, לשחקנים כי הם יודעים שיקבלו את המעבר שלהם ואת הבמה להראות את הרמה שלהם גם באירופה, ולסוכנים כי הם יודעים שפינטו דה קוסטה לא מוכר שחקנים בזול ויהיה לכם אחלה אחוזים במכירה של השחקן.

לא סתם היא הקבוצה אולי הכי רווחית בעולם מבחינת רווח על שחקנים בשנים האחרונות.

4. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

"לא חגגתי מעולם אליפות בחושך, זה היה משהו חדש, לחגוג עם אורות כבויים ומתחת לגשם. חדש ומאוד מעניין. חשבתי שראיתי כבר הכל, אבל למעשה זה לא היה ככה. פתאום הכל נכבה." ז'ורז'י נונו פינטו דה קושטה, נשיא פורטו. מהצד השני, ז'ורז'י ז'זוש, המאמן של בנפיקה: "אל תשאלו אותי על זה, אני לא חשמלאי". הרבה ביקורת על בנפיקה בעיתונות הפורטוגזית אחרי המעשה (אני רואה גם ממטרות בחושך? תקנו אותי) הזה. מעניין מה יהיה ביום חמישי...

5. Muurad Member

כן מסתבר שהם גם הפעילו ממטרות אחרי שהם כיבו את האור, פשוט אחרי שעשו את זה לא היה אפשר לראות כלום http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

http://www.maisfutebol.iol.pt/multimedia/oratvi/multimedia/imagem/id/13409342/980x735.Xxx

http://www.maisfutebol.iol.pt/multimedia/oratvi/multimedia/imagem/id/13409358/980x735.Xxx

http://www.maisfutebol.iol.pt/multimedia/oratvi/multimedia/imagem/id/13409338/980x735.Xxx

ואחד במיוחד בשביל אליאס ועידן

http://www.maisfutebol.iol.pt/multimedia/oratvi/multimedia/imagem/id/13409371/980x735.Xxx

6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

איזה חמוד הילד הזה............. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx יאללה, עכשיו להביא לנו את המונדיאליטו!

7. Muurad Member

למישהו יצא לראות את הגומלין של חצי גמר הגביע בין פורטו ובנפיקה?

היה כ"כ הרבה משחקים היום שנפלו על אותה שעה ככה שאני פספסתי.

כאמור פורטו הפסידו(כן, זה קרה להם השנה) 2-0 במשחק הראשון בדרגאו, וכמו במשחק האליפות שלהם באותו האיצטדיון הם הגיעו לביתה של בנפיקה וכמו גדולים ניצחו 3-1 ועלו בגלל שערי חוץ - אחרי שהם הובילו 3-0, כולם במחצית השנייה ובתוך 10 דקות בלבד בין הדקות 64 ל-74.

מוטיניו הולק ופלקאו כבשו לפורטו, קארדוסו רק צימק לבנפיקה בדקה ה-80 בפנדל.

פורטו ממשיכה להרשים כמו כל העונה ומשיגה ניצחון מאוד מרשים אחרי שהיו עם הגב לקיר, פשוט עונה יוצאת דופן וחלום הטרבל מקבל החייאה.

נערך לאחרונה ב: ‏21/4/11
  8. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

ראיתי את המחצית השנייה, בנפיקה פשוט התפרקו פסיכולוגית (השער בנבדל מרגלי הענק הברזילאי גם "עזר" והשלישי ה"עצמי" של חאבי גרסיה), וסאפונארו הרומני נתן למארחים תקווה עם השטות שעשה ברחבה. אך לבסוף זה ממש לא עזר.

נערך לאחרונה ב: ‏21/4/11
  9. danielone Member

כן באמת היה אתמול יותר מדי משחקים חשובים ומעניינים, דרבי לונדוני ששולב בשידור עם צ'לסי, משחק גם בגביע האיטלקי בין מילאן לפאלרמו, קלאסיקו בגמר הגביע הספרדי, וכאמור בנפיקה- פורטו. היה לי הרגשה שפורטו תמחק את הפיגור מהמשחק הראשון ולמרות שזה היה במשחק חוץ, זה באמת התממש.

10. Andrei Kanchelskis Member

אין ספק שהקבוצה הנוכחית של פורטו משתווה כמעט בוודאות לקבוצה המפוארת לשעבר שלה שהונהגה ע''י מוריניו, ה-כמעט הזה הוא בגלל שעדיין לא ראינו את הקבוצה בליגת האלופות ומעניין מאוד יהיה לראות כיצד היא תיראה שם בעונה הבאה מעניין מאוד גם אם הכוכבים הגדולים הנוכחיים(במיוחד פלקאו) והמאמן הנהדר וילס בויס(ללא ספק תגלית השנה באירופה בתחום האימון)ישארו בה בעונה הבאה ולא ייחטפו ע''י קבוצות מהליגות הבכירות ביבשת(החסרון היחיד של פורטו זה שהיא משחקת בליגה חלשה) אם הסגל הנוכחי והמאמן הנוכחי יישארו עונה נוספת אין לי ספק שלפורטו יהיה בהחלט מה לומר בעונה הבאה בליגת האלופות וההצלחה בתקופת מוריניו בהחלט תוכל לחזור על עצמה,אין לי ספק שבמוקדם או במאוחר הקבוצה המצויינת הנוכחית תתפרק וכוכביה?+המאמן יתפזרו בליגות הבכירות ביבשת אבל אני מקווה שלפחות בעונה הבאה נוכל להנות מהם ולראות אותם מצליחים ברמות הגבוהות באמת כי כדורגל מרשים כמו זה שהציגה פורטו השנה בהחלט חיוני לליגת האלופות ולכל מי שאוהב לראות כדורגל אטרקטיבי במיטבו.

11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אם הניהול של פורטו ישאר כמו שהוא, ואין סיבה שלא, אז הקבוצה ממש לא תתפרק, כמו שלא התפרקה אחרי אותה זכייה בליגת האלופות וכמו שהתאוששה במהרה לאחר מכירת כוכבי העל של רצף האליפויות האחרון (במחיר עונת התאוששות אחת בלבד).

12. Andrei Kanchelskis Member

הקבוצה תישאר איתנה מבחינה כלכלית אבל מבחינת שמירה על כוכבים תהיה לקבוצה בעיה רצינית מאחר וכוכבי העל של הכדורגל(כולל אלו של פורטו) תמיד איכשהו יעדיפו ליגות מאתגרות יותר כמו אנגליה,ספרד וגרמניה על ליגה שהיא די חלשה וחד צדדית כמו הליגה הפורטוגלית. בעיית חוק בוסמן שפוגעת קשות בקבוצות ההולנדיות לא פוסחת גם על הפורטוגליות ואם כבר רוצים להשאיר בכוח את הכוכבים חייבים לשלם להם סכומי כסף מטורפים שרק אולגירך יכול לשלם,כרגע אין את זה בפורטוגל וגם לא נראה לי שיהיה עם כל הכבוד למצבה הכלכלי המעולה של פורטו.

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

זה לא רק כלכלי, זה ניהול גם במישור הכלכלי וגם במישור המקצועי, ניהול שעד כה הצליח להביא לכך שגם עזיבת שחקנים לליגות אחרות לא פוגע בקבוצה.

הכוכבים של הזכייה בליגת האלופות עזבו? הגיעו אחרים שלקחו את הקבוצה לרצף מדהים בליגה המקומית ולהופעות בשלבי הצלבה באלופות כמעט שנה אחרי שנה. הכוכבים האלו עזבו, אמנם הגיעה שנה אחת מאכזבת כולל איבוד המקום באלופות, אבל הנה פורטו שוב דורסת את הליגה ומצליחה בליגה האירופאית לאחר שנה אחת בלבד של הפסקה...

שחקנים יעזבו, אבל אם הניהול ישאר כמו שהוא פורטו תשאר חזקה. עזב מקארתי? הגיע ליצ'ה. עזב ליצ'ה? הגיע פאלקאו. עזב דקו? הגיע לוצ'ו. עזב לוצ'ו? הגיע בלוסצ'י (פחות הצלחה בינתיים). עזב קארבאליו? הופיע ברונו אלבש. עזב ברונו אלבש? רולאנדו מופיע והגיע אוטמנדי. בוסינגווה עזב? מגיע פוסילה... אפשר לשחק את זה עם הרבה שמות אחרים גם, העניין הוא שפורטו מבלי לשחזר את הזכייה הנדירה ההיא, יודעת לשמור על קבוצה תחרותית גם במסגרות האירופאיות למרות נחיתות היוקרה של הליגה המקומית ותחלופת השחקנים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏23/4/11
  14. Andrei Kanchelskis Member

פורטו מצליחה אומנם להגיע לשלבי ההצלבה בליגת האלופות אבל לא מצליחה להגיע לטופ שזה לפחות חצי הגמר שלא לדבר על הגמר.
    אין ספק שביחס לכל הקבוצות מהליגות שסובלות מחוק בוסמן(כמו בהולנד צרפת וכ''ו)פורטו היא הקבוצה שמצליחה במסגרות האירופיות יותר מכולן אבל אני בטוח שלולא עזיבה מרובה של כוכבים שצצים מדי עונה היא תוכל לזכות פעם נוספת בליגת האלופות או לפחות להגיע לגמר.

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בעולם "מושלם" שבו אף קבוצה לא מוותרת על הכוכבים שלה, פורטו כנראה לא הייתה מגיעה לשום מקום. כי כבר שנים שהיא מתבססת על רכש מקבוצות אחרות ולא על שחקנים שהיא מגדלת...