הליגות השונות באירופה: גנק אלופה!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י עומר, ‏18/7/10.

  1. Muurad Member

    הצטרף ב:
    ‏31/8/10
    הודעות:
    6,560
    לייקים שהתקבלו:
    58
    משחק מעניין מאוד היום, פורטו נגד ספורטינג..

    החזרה של הקפטן לשעבר והסמל של ספורטינג ג'ואאו מאוטיניו לאיצטדיון הביתי שלו לשעבר במדי פורטו.. סוג של שמעון גרשון עובר לבית"ר ומגיע לבלומפילד אם תרצו.

    אוהדי ספורטינג כמובן לא עוברים על זה בשתיקה, וזורקים מטח תפוחים למגרש כאילו אומרים על מאוטיניו שהוא תפוח רקוב.. אבל אחרי כמה דקות סוףסוף התחיל המשחק.

    צריך להיות מעניין כי ספורטינג סוג של אניגמה, אי אפשר לדעת איזה נראה היום וכל משחק שלהם הם נראים שונה.. אבל בכל מקרה הם משחקים בד"כ התקפי ככה שצריך להיות משחק מעניין מאוד ולשם שינוי צמוד לעומת המשחק של פורטו מול בנפיקה.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏28/11/10
  2. Muurad Member

    הצטרף ב:
    ‏31/8/10
    הודעות:
    6,560
    לייקים שהתקבלו:
    58
    משחק קצבי ומרתק בנתיים, כשספורטינג יורדת למחצית עם 1-0 מוצדק לחלוטין של חיימה ולדס.

    לפורטו הייתה הזדמנות פז בתחילת המשחק, אבל פלקאו החמיץ.. חוץ מזה לא היה לפורטו כמעט שום דבר למכור במשחק.. ספורטינג עלתה מחופשת לספורטינג הטובה היום וחנקה את פורטו, סיכנה את השער ועבדה כמו קבוצה בהגנה ולא נתנה לפורטו להתקרב לשליש האחרון של המגרש חוץ מההזדמנות של פלקאו.

    בד"כ המחציות השניות שלהם לא טובות והם יורדים ברמה, ככה שאני מצפה לפורטו טיפה שונה ויותר טובה עם קצת צעקות של וילאס בואס בחדר ההלבשה...חבל שוולטר החלוץ הברזילאי לא בספסל כאופציה.. טיפה הזוי שחאמס רודריגז כן והוא לא... בכל מקרה צריכה להיות מחצית שנייה אפילו טובה יותר ממה שהייתה הראשונה.
     
  3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

    הצטרף ב:
    ‏15/10/07
    הודעות:
    22,773
    לייקים שהתקבלו:
    2,210
    התיאור שלך את ספורטינג כל כך נכון, אי אפשר לדעת על איזו קבוצה תיפול ביום נתון וההבדלים קיצוניים.

    אני לא מבין, חוץ מחיבה טבעית לברזילאים צעירים, את המשמעות הרבה שאתה מעניק לוולטר. חאמס הראה יכולות יותר גבוהות ממנו לטעמי עד כה בקריירה טרום פורטו, גם אם לוקחים לברזילאי בחשבון את הנבחרת הצעירה בה כביכול כיכב, ובפורטו שניהם הראו מעט אם בכלל. מה גם שעדיף לדעתי השתמש בסבוז'ה כמחליף לוארלה באופן כללי...

    אבל מה כל זה משנה שיש לך את פאלקאו והולק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏28/11/10
  4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

    הצטרף ב:
    ‏30/1/09
    הודעות:
    15,572
    לייקים שהתקבלו:
    1,921
    אני עם אליאס בנושא של חאמס, למרות שאני לא אובייקטיבי. למעשה, לא ברור לי איך עד עכשיו חאמס לא קיבל יותר הזדמנויות בפורטו, ואני לא מדבר על הרכב פותח אלא על מחליף שיקבל קצת דקות. בהרבה משחקים הוא אפילו לא פתח על הספסל. מוזר מאוד בהתחשב בכך שפורטו שילמה עליו 6 מיליון יורו ועל כך שהציג יכולת טובה במשחקי ההכנה. כפי שזה נראה כרגע, חאמס יעבור לאספניול בינואר בהשאלה, כדי לקבל דקות משחק.
     
  5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

    הצטרף ב:
    ‏15/10/07
    הודעות:
    22,773
    לייקים שהתקבלו:
    2,210
    חאמס בחברה טובה עם סבוז'ה על הספסל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx שלא לדבר על מריאניטו שבכלל לא בסגל העונה. וארלה תפס את המקום בהרכב כבר בעונה שעברה, אני עדיין חושב שסבוז'ה שחקן יותר טוב אבל כרגע וארלה מציג יכולת מצויינת ואין שום סיבה להחליפו.

    חאמס מקבל מעט דקות לאחרונה, שזה שיפור, ונכלל בסגל יותר מאשר בתחילת העונה. אולי בקרוב מאוד נראה אותו מקבל צ'אנסים רציניים יותר.
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏28/11/10
  6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

    הצטרף ב:
    ‏30/1/09
    הודעות:
    15,572
    לייקים שהתקבלו:
    1,921
    מה זה חשוב, העיקר שאל-טיגרה ממשיך להפציץ http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx איבדתי את הספירה, לדעתי מדובר בשערו השביעי בליגה. שנה הבאה מחוץ לדראגאו?
     
  7. Muurad Member

    הצטרף ב:
    ‏31/8/10
    הודעות:
    6,560
    לייקים שהתקבלו:
    58
    לא הבנתם אותי נכון, אין לי משהו נגד חאמס, להפך הוא שחקן מאוד מעניין ומבטיח והייתי רוצה לראות אותו יותר.

    העניין הוא שוולטר לדעתי יותר מוכן ממנו להשפיע על המשחק, והוא גם קיבל הזדמנויות והיה בספסל כמעט כל משחק השנה ככה שזה הזוי שהוא לא בסגל וחאמס שמשום מה לא נותנים לו לשחק גם במשחקים לא חשובים על הספסל דווקא נגד ספורטינג.

    בנוגע לכריסטיאן רודריגז, עם איך שהוא משחק מתחילת השנה האמת הוא זה שלא מגיע לו להיות בסגל... הוא ממש שחקן טוב אבל עובר עליו משהו לא טוב השנה, הוא משחק על הפנים כל פעם שהיה על המגרש.

    בנוגע לפלקאו אני לא חושב שזו השנה שלו לעזוב.. בפורטו יש להם שיטה ודרך עם העניין הזה, ופינטו דה קוסטה מסכם עם השחקנים שנה או יותר לפני ומבטיח לשחרר אותם אז, אבל דברים כאלה לא קורים בפתאומיות(אלא אם כן המון כסף מוצע יותר מהערך).
    כמו שהיה בעבר עם ליסאנדרו ולוצ'ו, פפה, דקו, קרבאליו וכו' - ככה אין הרבה בעיות וכולם יודעים מה מצב העניינים, וככה גם המוניטין של המועדון עולה ויותר שחקנים טובים רוצים להגיע למועדון.. ואני יודע בוודאות ששנה הבאה זוהי השנה שבה הולק אמור לעזוב והיה איתו סיכום על כך.. אני יבדוק את העניין של פלקאו אבל קשה לי להאמין שהוא ישוחרר שנה הבאה... כנראה שנה אחריה.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏28/11/10
  8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

    הצטרף ב:
    ‏15/10/07
    הודעות:
    22,773
    לייקים שהתקבלו:
    2,210
    זה לא מדוייק מה שאתה כתוב לגבי חאמס וגם לגבי סבוז'ה לדעתי.

    חאמס - אמנם לא שותף בתחילת העונה כלל וגם כמעט ולא זומן, אך לאחרונה הוא מקבל תפקיד יותר משמעותי בקבוצה ומזומן על בסיס קבוע יותר. גם לגבי חשיבות המשחקים זה לא נכון, חאמס זומן (ואף שותף, גם אם בגארבג' טייים) למשחק הכי חשוב של פורטו עד כה העונה בליגה מול בנפיקה, ועכשיו זומן שוב לספורטינג. יש פה מגמה שמעידה על שינוי במעמדו, מגמה שהחלה לאחרונה אך כבר לפני המשחק הנ"ל, ולכן זימונו על חשבון שחקן צעיר אחר שממעט לשחק איננו הזוי. בנוסף, הבדלי הדקות בין השניים, שהם מינורים, יכולים להמחק בהופעה את בהרכב של חאמס...

    לגבי סבוז'ה אני חושב שאתה משליך מהעונה שעברה, אז היה במשבר מקצועי ואישי ונראה לא טוב (בעיקר בחצי השני). איך ניתן לומר שכמו שהוא משחק מתחילת העונה אין לו מקום על המגרש, סבוז'ה קיבל מספר הופעות קטן שלרוב נע בין 10-25 דק' בהן קשה להראות משהו גם שאתה מגיע בכושר מצויין (והוא כאמור מגיע ממשבר בעונה שעברה). ראיתי הופעה אחת שלו בה קיבל צ'אנס יותר ממשי ואיכזב, הופעה אחת, על סמך זה לא הייתי קובע שאין לו מקום.

    לדעתי הסיבה העיקרית שסבוז'ה לא משחק היא פשוט מכיוון שואלרה משחק מצוין ולכן אין צורך לעשות שינויים. שאולי גם המאמן פשוט יותר אוהב את וארלה, לא יודע, אבל בכל מקרה זה לא קשור ליכולת של סבוז'ה בדקות המועטות שקיבל (אימונים אנחנו לא רואים). אני חושב שבשלבים המכריעים של העונה המאמן הצעיר עלול להצטער על כך שלא השכיל להשתמש בו יותר, שכן במשחקים מכריעים אולי עדיף אחד כמו סבוז'ה מאשר ילדים חסרי נסיון, מוכשרים ככל שיהיו.
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏29/11/10
  9. Muurad Member

    הצטרף ב:
    ‏31/8/10
    הודעות:
    6,560
    לייקים שהתקבלו:
    58
    טוב אם היה ספק שזאת העונה של פורטו אנחנו מקבלים תשובה יותר ברורה היום.. היא משחקת בהילוך חמישי כל המשחק, מקבל פנדל שלא היה ולא נברא דקה לפני סוף המחצית שאותו כמובן מבקיע הולק.

    מחצית שנייה אומנם לא ממש התעמקתי במשחק אבל לא היה כמעט כלום, לעומת מצב אחד של ויטוריה, ובדקה ה-89 ויטוריה מקבלת פנדל(שגם הוא לא היה, אם כבר הייתה עבירה זה היה לפני הרחבה), כובשת אותו, אבל השופט מבטל אותו כי הוא לא שרק ואיפשר לבועט לבעוט.. שחקן ויטוריה ניגש לבעיטה השנייה, וכמובן שולח את הכדור היישר ליציע לשורה 70.

    ניצחון של אלופה.
     
  10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

    הצטרף ב:
    ‏15/10/07
    הודעות:
    22,773
    לייקים שהתקבלו:
    2,210
    אחרי החגיגה הארגנטינאית של בנפיקה על ריו אבה במחזור הזה, פורטו משיגה עוד ניצחון דחוק וגם כן משער של ארגנטינאי. אוטאמנדי ממשיך לצבור יחס שער לדקה נאה מאוד ואף יותר לבלם. בישול להולק שהרים נהדר את הכדור החופשי, אותו סחט בעצמו כמובן.

    יותר מוקדם במחזור, בנפיקה מביסה 5-2 את ריו אבה עם שערים על טהרת הארגנטינאים - איימאר (בישול נהדר של דויד לואיש), סביולה (בישול טוב של סאלביו), עצמי לאחר בעיטה של סביולה וצמד נגיחות של סאלביו הקטן (השני מחוץ לרחבה) - בהצגה התקפית מרשימה של הקבוצה.

    הפער נשמר קבוע, אבל תקווה ליותר עניין אפשר למצוא ביכולת המשתפרת של הקבוצה מליז'בואה לעומת החריקות במכונה של פורטו.
     
  11. Muurad Member

    הצטרף ב:
    ‏31/8/10
    הודעות:
    6,560
    לייקים שהתקבלו:
    58
    משחק מצויין של סאלביו בשביל בנפיקה.. נקווה שהוא ימשיך ככה.

    פורטו אגב ניצחו 3-0 בסופו של דבר, משערים של הולק מפנדל(שלא היה ולא נברא), ו-וולטר שדוחק מקרוב אחרי בישול של מי אם לא הולק שסיים עם 2 בישלוים ושער... אני כבר לא עוקב אחרי מצב השערים+אססיסטים שלו מאז שחזר מההשעייה שנה שעברה, אני אנסה לבדוק, אבל בכל מקרה זה נתון פשוט מדהים, הוא עושה הכל.

    וילאס בואס מתחיל לייצר לעצמו רצף משלו כמו מוריניו בתחילת דרכו.. זה המשחק ה-37 בכל המסגרות בבית או בחוץ של פורטו השנה שהם בלתי מנוצחים... אם אני לא טועה הקבוצה הבלתי מנוצחת היחידה באירופה.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏20/12/10
  12. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

    הצטרף ב:
    ‏30/1/09
    הודעות:
    15,572
    לייקים שהתקבלו:
    1,921
    יש הרגשה כאילו הולק לא ממש נספר לגבי הנבחרת. כלומר, גם אם הוא בסגל, לא מדברים עליו כמישהו שיפתח, למרות שעכשיו עם המאמן החדש אולי זה ישתנה. אני מבין שהוא משחק בליגה שהיא בדרג השני באירופה וזה לא שחסרים חלוצים לברזיל, אבל שחקן כמוהו עם כזו תפוקה קודם כל חייב לעבור לקבוצה גדולה יותר (מה שככל הנראה יקרה ביוני, לא?) ולדעתי גם להילקח בחשבון לגבי הנבחרת. אור, מה חושבים על הנושא שלו בברזיל?
     
  13. Muurad Member

    הצטרף ב:
    ‏31/8/10
    הודעות:
    6,560
    לייקים שהתקבלו:
    58
    לגבי הקבוצה גדולה, זה בוודאי יקרה בקיץ ואז אולי יסתכלו עליו יותר, אם כאמור ייתן גם שם תפוקה.

    אבל לדעתי העניין של בעניין של הנבחרת הוא, שהוא לא עד כדי כך מתאים לשיטה.. כלומר הוא שחקן בסגנון של הכדורגל האנגלי, כמו כריסטיאנו, הוא מדוייק, עושה את הפעולות שלו מהר, החלטי, משתמש בהמון כוח מתפרץ אוהב לבעוט ולשחק טיפה מפוזר ולא מבוקר... מתאים לסגנון משחק מהיר עם מתפרצות כשיש לו שטחים לשרוף ומשחקים הרבה בשביל ההזדמנויות שלו.

    ממה שהיה אפשר לראות במה שמאנו בונה בברזיל, זה שחקנים בסגנון של רוביניו, ניימאר, גאנסו, קרלוס אדוארדו וכו', כלומר שחקנים שישחקו אחד עם השני, עוד מסירה ועוד דאבל פס ויתקדמו לאט לאט לרחבה עם משחק הצירופים, ושלא יאבדו יותר מידי את הכדור, ושיש להם שליטה אבסולוטית בכדור.

    זה לא אומר שהולק לא יהיה בנבחרת, הוא זומן למשחקי ידידות בהתחלה ולמחנות אימונים, ואני משוכנע שיוזמן בפעם הבאה שיהיה משחק או משהו כזה, אבל אני עדיין רואה אותו כאופציה התקפית ראשונה מהספסל... כמובן שזה רק השערה שלי, אבל ככה אני רואה את הדברים.. זה שהוא ישחק בקבוצה גדולה יעזור לו מאוד, אבל בגלל שהוא קיצוני אני לא רואה אפשרות שהוא יהיה שחקן הרכב בוודאות... אם הוא היה חלוץ שפיץ היה לו סיכוי גבוה הרבה יותר, אבל כקיצוני קשה לי להאמין.. נצטרך לחכות ולראות.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏20/12/10
  14. riquelme1 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/10/04
    הודעות:
    10,088
    לייקים שהתקבלו:
    343
    תצוגה התקפית נהדרת של בנפיקה ב5-2 שלה, אשכרה כל הארגנטינאים אחראים על השערים, טוטו עם צמד נפלא ובישול מצויין, סאביולה, ואיימאר.

    פורטו של וילאס בואס לפי מה שהבנתי משחקת כדורגל אדיר העונה, ולא יצא לי לראות אותם יותר מדי העונה, מבטיח שמעכשיו אני יעקוב אחריהם.

    ועדיין, הפער בצמרת הוא 5 נקודות בלבד, אבל האליפות השנה כנראה תחזור לפורטו.
     
  15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

    הצטרף ב:
    ‏15/10/07
    הודעות:
    22,773
    לייקים שהתקבלו:
    2,210
    הפער הוא 8 נק' ויהיה קשה מאוד לבנפיקה לצמצם אותו, פורטו מחזיקה בסגל טוב עם עומק לא רע, ברוב העמדות לפחות, שיכול להחזיק מעמד גם אם תבוא נפילה קטנה. הנקודת תורפה העיקרית תהייה במידה וחס וחלילה פאלקאו יפצע לאחר מועד ההעברות. מי שמתכננת שינויים בסגל בינואר היא דווקא בנפיקה, שמחפשת עוד קשר שמאלי שיתן תחרות לגאיטאן (פרנאנדס מראסינג קלוב הוא המועמד המוביל כרגע) ואולי אפילו עוד חלוץ.

    נגמר 3 בסוף? ראיתי במחצית 1-0 ושנכנסתי בלילה לחפש את הגולים ראיתי רק את זה של ניקו. אגב, הבישול של הולק בגול הראשון היה נהדר ומיוחד למרות שסה"כ מדובר בהרמת כדור חופשי - מעבר לכך שהוא הגיע למקום הנכון בתזמון מושלם, הצורה שהוא הכניס את הרגל הייתה יחודית למדי.

    הולק עשה שיפור מדהים בשנתיים האחרונות, מאז שהפסיק לתסכל את ליצ'ה באנוכיות שלו, קשה לי להאמין שהוא לא יהפוך לגורם רלבנטי בסגל ברזיל בקרוב. למרות הבדל הסגנון שאור ציין.
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏21/12/10