הליגות החזקות בעולם.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Nesta, ‏11/7/03.

1. ליהי Member

לא מסכימה איתך יניב
    בארץ יש מודעות לכדורגל האיטלקי ובמיוחד לספרדי. בארץ יש המון מודעות לכדורגל הספרדי למען האמת.
    לא סתם כופים עלינו את שידורי הליגה האנגלית -זה הדבר שיש לו הכי הרבה ביקוש. תאהבו את זה או לא,זה המצב.

2. Reyes Member

דבר ראשון, הליגה הספרדית לא פחות אטרקטיבית לצופה, אולי פחות אטרקטיבית לך. אני למשל נרדם מכדורגל אנגלי, והוא לא אטרקטיבי במיוחד לטעמי. לדעתי, בספרד יש משחקים מעולים, איכותיים, המון הזדמנויות, והרבה אהבה לכדורגל.

דבר שני, בפועל, הספרדיות מצליחות יותר מהאנגלית באירופה, ולא כולל העונה, גם מהאיטלקיות.

דבר שלישי, סלח לי, אבל אני ממש לא מבין את הטענות שלך. "לא התקפי מדי, אבל גם לא הגנתי מדי"... תגיד אתה בסדר? כל קבוצה והאופי שלה. כל קבוצה וסגנון המשחק שלה. מה זה לא התקפי מדי אבל לא הגנתי מדי? זה משפט מגוחך. מה כל הליגה משחקת באותה טקטיקה? באותו סיגנון? שאני אבין...
    למשל ויאדוליד משחקת הגנתי, סלטה משחקת הגנתי לרוב, ולנסיה משחקת הגנתי, לעומת זאת, בארסה משחקת התקפי, בטיס משחקת התקפי, סוסיאדד משחקת התקפי, ריאל משחקת התקפי. חוץ מזה, כל קבוצה והמגבלות שלה. אתה לא יכול לבקש מקבוצה קטנה או בינונית, שתבוא לשחק מול קבוצה גדולה ותתקיף במרץ ותשתק לגמרי את הקבוצה העדיפה.

בנוגע להשוואת הקבוצות, המטופשת ביותר, שלך:
    השמות של הקבוצות לא אומרים כלום. לדעתי, דפורטיבו עולה בהרבה על ליברפול, ולנסיה עולה על צ'לסי וכו'...
    ליברפול, כיום, לא אמורה להיות ברשימה בכלל, למה מה היא עשתה באירופה ובליגה? באירופה היא מתקשה כל עונה להגיע לאלופות ובליגה היא משחקת כדורגל מגעיל ומשעמם. אז היא לקחה פעם אחת את גביע אופ"א, עם ניצחון על אלאבס, שירדה העונה לליגה השניה בספרד...
    אני לא חושב שאתה עוקב ממש אחרי הליגה הספרדית, אבל תדע לך, שבטיס (מנצ'סטר רודפת אחרי חואקין), אתלטיקו, סלטה, סוסיאדד וכו', לא נופלות ואף עולות על קבוצות רבות מהפריימרליג.
    דע לך, שהRFL בחר בליגה הספרדית, לליגה הטובה בעולם.

3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני גם אומר שהליגה הספרדית היא הליגה הכי חזקה, יש שם את הכוכבים הכי גדולים ולדעתי את ולנסיה ודפורטיבו אפשר להוסיף לרשימת הגדולות באירופה.

הכדורגל הכי סוחף, הכי מלהיב והכי יפה יש באנגליה לדעתי שם כל משחק הוא פוטנציאל למשחק ענק עם הרבה אקשן וכדורגל טוב.

ובאיטליה זו הליגה הכי טקטית בעולם ועם ההגנות הטובות בעולם.

שכל אחד יבחר מה הוא אוהב ומה הוא רוצה לצפות.

ובישראל יש הכי הרבה ליגה אנגלית בטלויזיה כי מה לעשות כמו שליהי אמרה זו הליגה עם קהל היעד הגדול ביותר.

4. Don p1 Member

ליהי לא מסכים איתך בכלל..
    לפי מה את קובעת שיש לו הכי הרבה ביקוש? סקרים רצינים לא נעשו מעולם, וזה שבהנהלת ערוץ חמש יושבים כמה אנגלופיסטים שהם פשוט קובעים זה הכל.
    אם נסתכל בפן אחר כמו הרשת, תסתכלי על כמות האתרים שיש על הליגה האיטלקית בעברית, אתרים כמו על מילאן, יובה האולטרס לעומת 0 האתרים (עד כה) על הליגה האנגלית.

גם הליגה הארגנטינית משודרת בערוץ חמש, אז מה יש לה הכי הרבה ביקוש?!

לא תוכלו לקבוע מה הליגה הטובה בעולם, מה שאפשר לבטח להגיד שזה מאחת הליגות האירופאיות שבכל ליגה יש כמה וכמה קבוצות איכותיות.

5. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל רק לאחרונה נוספו שתי שידורים בשבוע לליגה הספרדית..וזה בזכות בניון..
    דבר שני אין חשיפה לזה..
    מה הסיכויים שמישהו ידע מי זה רייס מסביליה בעוד שלא ממש קשה לדעת מי זה ויין רוני..
    זה העניין של החשיפה גם בעיתונות וכו.

6. Fernando Cavenaghi Member

פיימן, זה רק בגלל שאוהדי הליגה האיטלקית משועממים אז הם בונים אתרים, שום סיבה אחרת http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

וכן, יש ביקוש לליגה הארגנטינאית, יש לא מעט עולים מארגנטינה בארץ שצופים בקביעות בשידורים וגם לא מעט חובבי כדורגל אחרים.

כל המשפחה שלי צופה במשחקים באופן קבוע ולפי מה שהבנתי גם רוב החסברים שלהם.
    ורק המפשחה שלי הם יותר מרוב אוהדי בכדורגל האיטלקי

.
    אם תסתכל על משחק אחד תשים לב שיש שם כדורגל יפה (לא רמזתי שהאיטלקי לא יפה, או שבעצם כן?) ומעניין.

ואני שמח לראות שאתה מחליף את פרדס וקורא לכולם אנגלופיסטים.

7. ליהי Member

פיימן
    אז מה שאתה אומר בעצם זה שהליגה האנגלית לא עדיפה על אף אחד כאן והעובדה שקנו את השידורים שלהם ולא של אף ליגה אחרת זה בגלל שלאבי מלר יש כושר שכנוע מצויין? אני מצטערת,לא נראה לי.

8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

דוגמא:

משחק בין בירמינגהאם לבולטון עלול להיות הרבה יותר מרתק ויפה לעין מאשר משחק בין מילאן ליובנטוס.

9. Reyes Member

ווין רוני זה משהו אחר. מווין רוני עשו מראדונה קטן, מרייס לא.

10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

למה לקחת את רייס? תיקח את פרננדו טורס.

אני בטוח שכל אחד מכיר אותו.

11. AFC Member

היית צריך לקרוא את דברי טוב יותר. אמרתי שהליגה האנגלית אטרקטיבית יותר לצופה הנייטרלי. יש הבדל. חובב כדורגל שיראה בפעם הראשונה משחק אחד מכל ליגה בד"כ, ואני מדגיש בד"כ, כי לכל אחד יש סגנון משלו, יעדיף את הליגה האנגלית.

הייתי מעוניין לדעת מה הקשר בין מה שאמרת עכשיו למה שאמרתי.

כן, לליגה אמור להיות סגנון משחק ייחודי לה. בליגה האנגלית יש משחק קצבי ומהיר, בליגה האיטלקית משחק הגנתי, בליגה הצרפתית משחק טכני, בליגה הגרמנית משחק נוקשה וקר ובליגה ההולנדית משחק מופקר. לספרדית, כפי שאמרתי, אין סגנון משלה שהצופה יוכל להזדהות איתו. צופה שאוהב כדורגל הגנתי, ילך לאיטליה, צופה שאוהב כדורגל התקפי, יכול לבחור הרבה ליגות אחרות. לאן ילכו אלה שאוהבים את הליגה הספרדית? כפי שאמרת, יש המון סגנונות משחק בליגה הספרדית ואין אחד ייחודי. בטיס וריאל מדריד קבוצות מאד טכניות, ולנסיה קבוצה הגנתית יותר שמשחקת משחק יותר פיזי, בארסה משחקת גרוע, סלטה קבוצה עם הגנה שהיא מלכודת מוות לשחקני כדורגל ודפורטיבו היא קבוצה רב-גונית שתמיד משנה את השיטה שלה בהתאם ליריבה. בליגה האנגלית המשחק הוא התקפי ומלא הזדמנויות - אפילו ליברפול הבונקריסטית משחקת עם מתפרצות מהירות וקטלניות. זאת ליגה, למשל, שהצופה הנייטרלי יכול להזדהות איתה. עם הספרדית קצת יותר קשה.

פחחחחחח מה ליברפול עשתה באירופה?! שאני אפרט לך על ארבעת גביעי אירופה לאלופות + גמר, שלושה גביעי אופ"א, סופר קאפ אירופי וגביע מחזיקות אחד?
    ליברפול עד לפני לא מעט שנים היתה קבוצה אטרקטיבית מאד, ולא הבונקריסטית שאתה מכיר היום. אין קשר לכך שדפורטיבו טובה יותר, מצטער.

אתה צודק ב-100%, אבל אין לזה שום קשר למה שאמרתי.

כאילו שצריך סקרים כדי לדעת את זה. בתקופה ששודרה הליגה האיטלקית רק הרייטינג אמר לך איזו ליגה יותר אהודה בארץ. סקרים מקיפים ורציניים אכן לא נערכו מעולם (ואני אנצל את הבמה כדי להגיד שאני שונא את האדיוטים שלוקחים מהרחוב 50 איש והופכים את זה ל"מדגם מייצג"), אבל ערוץ הספורט לא סתם "אנגלופיסט" (ואומרים "אנגלופיט"), ערוץ הספורט רוצה רייטינג. אתה חושב שאם קהל חובבי הליגה האיטלקית היה גדול יותר, ערוץ הספורט היה עדיין משדר את הליגה האנגלית?

למנצ'סטר יונייטד יש אתר ישראלי, וכולל האתר שאנחנו מתכננים יש עוד שניים שצפויים לעלות בקרוב - אחד על ליברפול ואחד על הליגה עצמה. כולה שני אתרים על קבוצות איטלקיות בישראל, עוד מעט הרוב יהיה של האתרים הישראלים-אנגליים.

לא, אבל המצב הכלכלי בארגנטינה גרוע, ערוץ הספורט ניצלו את זה ובסכום אפסי קיבלו את זכויות השידור לליגה טובה וגם די פופולרית (יש לא מעט אוהדי בוקה וריבר בארץ). אם הליגה האיטלקית היתה במחיר כזה, ערוץ הספורט היה רוכש אותה.

12. Don p1 Member

לירן אני בהתלבטות אם לבכות או לצחוק ממה שאמרת

משחק בין שני הקבוצות שהגיעו לשלבים האחרונים באירופה, עם 78 אלף צופים באווירה מחשמלת עדיפה על 20 אלף צופים שישובים בשקט ושומעים את השדר מתא השידור משתמש בטחורים שלו כדי לצעוק?!
    איפה אתה חיי תגיד לי?...כנראה שרובכם לא נחשף לכדורגל האיטלקי. אני לא חושב ש-64 השערים שכבשה יובה האלופה האיטלקית ב-34 מחזורים מתגמד ליד 74 השערים שכבשה מנצ'סטר ב-38 משחקים.
    אז באמת, אל תנסו לקחת סטגימות שהדביקו על הכדורגל הזה ולנסות ליצור לי פה עבודות חדשות.

אתם יכולים להגיד שסגנון המשחק קצת נוקשה, פחות פתוח ולא מתאים לך כמו הכדורגל האנגלי..זה מאוד לגטימי, אבל להמשיץ את הכדורגל האיטלקי...תתבישו.

ליהי אני מצטער, אבל אין לי מסקנה אחרת להתבסס עליה..
    לא אני ולא את יכולים לקבוע מה הליגה המועדפת במדינה הזאת, משום שאף פעם למישהו לא באמת היה אכפת לבדוק. הליגה האנגלית מאז ומעולם הייתה מעודפת בספורט 5...אלא אם את יכולה לתת לי עבודה אחרת שחמקה מעיניי כי אני לא מוצא משהו אחר.

בנץ, אני בניגוד אליך שמציג לי העדפות משפחתיות שלו(שאת האמת לא מעניינות) מציג לך עבודות, העבודות הם שקהל האוהדים האיטלקי בארץ הרבה יותר פעיל מכל קהל אוהדים אחר. יש ליובה מועדון אוהדים שלאט לאט גדל ומתפתח, מילאן עם אתר כבר ארבעה שנים וגם מועדון האוהדים בדרך. בשנה האחרונה היו 3 הפגנות כדי להחזיר את השידורים. אתר האוטלראס שרובכם אני מניח מכירים, את כל פינותיו הפנימיות מקדיש לאהבתו לכדורגל האיטלקי. זה העובדות. לא יודע מה איתכם, מתוך רבבות חובבי הכדורגל האנגלי שאתם מנסים להגיד לי אין אפילו אתר אחד בארץ?! זה קצת עלוב לא חושבים?

ובני אחרי חיפוש במנועי החיפוש, לא מצאתי כלום מכמה לינקים שהאתרים נפלו מזמן
    אם יש לך אתר רציני לתת לי, ולא איזה בדיחה של ילד בן 15 כי יש עוד עשרות איתרים איטלקים כאלה אני אשמח לראות.

ובקשר לאנגלופיסטים - אבי הרצון הוא המלך!

13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני אמרתי שיובה לא יודעת התקפה? תאמין לי שאני יודע שכן ואין מישהו שנהנה יותר ממני בניצחון הגדול של יובה 3-0 על ריאל.

אני רק אומר, שמשחק בין מילאן ליובה כמו שראינו בגמר, לא הייתה בו משחק התקפה גדול נכון? אני מבטיח לך שלא משנה אם זה קבוצות מאנגליה, ספרד או גרמניה היו ניפגשות המשחק היה הרבה יותר מהנה.

מה לעשות לא כולם כמוך אוהב לראות משחקים של 0:0, ושלר תבין אותי לא נכון. אני נהניתי מחלק מהגמר. אהבתי לראות את גאטוסו רץ כמו מטורף בדקה ה-114 ללחוץ על השוער, נהניתי לראות את המלחמה בהגנה אבל חבל שרק זה היה לנו, כי התקפה מש לא הייתה חוץ מהמחציית הראשונה.

14. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

יובה ניצחו 3-1 את ריאל :)
    ותודה רבה להם על זה שוב....
    והויכוח הזה באמת מתחיל להיות קצת ויכוח סרק. כל חודש-חודשיים נפתח דיון דומה שבו מתווכחים האנגלופיסטים מול חובבי האיטלקית. הסגנונות שונים, וכל אחד מעדיף משהו אחר.
    רק בואו ונסכים שבסה"כ בעולם ולא רק בארץ, הליגה האנגלית היא הפופולארית ביותר. אומנם אחוז ניכר של הפופולאריות נובע מהעובדה שכל המזרח הרחוק חושב שספייס-בוי אלוהים, אבל גם בלעדיהם הפרמיירשיפ היא הפופולארית ביותר. אני לא יודע מה המצב הסטטיסטי בארץ, אבל אני יכול לספר לכם שראיתי מתישהו ידיעה על כך שבסין הליגה האנגלית היא הכי פופולארית לפי סקרים שנערכו שם (כמה אנשים שואלים בסקר בסין? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx ).
    וגם האיטלקית פופולארית מאוד. רק הספרדית לא ממש. אני לא מבין את הסיבה לזה האמת, כנראה זה בגלל שאין שם ממש שחקנים או קבוצות להזדהות איתן לאורך שנים.

15. לירן מנהל כללי מנהל כללי

למה לתת לריאל גול?

בדלה אלפי יובה ניצחה 3-0.

ופיימן, אין לי שום דבר נגד הכדורגל האיטלקי ואתה יכול לראות את זה בכל התגובות שלי שקשורות לנושא. אני אחד שאוהב לראות הכל כולל כדורגל מאיטליה עדיין בין הליגות הטובות שיש ולא יעזור לאף אחד לא משנה מה יגידו.
    בקשר לדוגמא שהבאתי אני עדיין חושב שאני צודק. כי אמרתי מבחינה התקפית ומבחינת היופי לעין.