קבוצת הנוער של מכבי ת"א סוגרת את קמפיין האלפות עם הפסד 2-0 באוקראינה לדינמו קייב. מאזן הקמפיין: נקודה אחת, 2 שערים ו14 ספיגות. בסה"כ התוצאות של הנוער והבוגרים היו דיי דומות, שער לפה שער לשם, אפילו 2 תוצאות מדוייקות (ההפסד בפורטוגל 2-0 וההפסד באנגליה 4-0)
קבוצת הנוער השנה אפילו לא יוצאת דופן ברמתה ביחס לקבוצות נוער אחרות בארץ, השחקנים הטובים הם דווקא אלה שיכולים גם לשחק בנערים. האמת שציפיתי שיחטפו חמישיות.
היא לא יוצאת דופן כי במרוצת השנים לא מעט שחקנים ברחו למכבי בשנתונים האלה. חלק ניכר משחקני הנוער שהיו אמורים להוביל את מכבי היום נמצאים במקומות אחרים. אחרי כמה ההעברות מאוד מרגיזות מבחינת הצהובים נדמה שביינתים המגמה נעצרה. יצטרכו לשמור טוב מאוד על קראצב ואולי על איילון. אין מעבר לזה שום טאלנט גדול באופק. אני מאוד חשבתי לפני שלוש שנים שבר גלילי יהיה בלם העתיד, אבל הוא נתקע מבחינה פיזית, וחבל.
וזה אחת מהסיבות שאסור שיהיו צופים במשחקי נוער בארץ, גם לא הורים ובני משפחה, אולי סקאוטים ואנשי מקצוע בלבד.
הדבר האחרון שאני אעשה בחיי זה לרשום את הבן שלי למחלקת נוער של קבוצה כדורגל בישראל. מצחיק שרק מראים את המכות (וזה לא המקרה היחיד, זה פשוט צולם) - האלימות המילולית שילדים בני 8-13 סופגים מדי שבת זה משהו שקשה לתאר במילים.
לזהות את ההורים שהלכו מכות ( משתי הקבוצות ) ולהעיף את הילדים שלהם מהקבוצה. ברגע שהילד ייפגע ההורה ילמד לקח
לא בטוח בזה ויש מצבים שזה סתם יכול להזיק לילד. ההורה צריך להיות אחראי על הילד לא הילד אחראי על ההורה, מה שצריך זה להרחיק את ההורים מהמגרש.
ד"א זה לא המשחק נוער היחיד שהיה בו מכות אתמול גם במשחק בין הפועל פ"ת לעפולה היה מכות ואפילו קשות ממה שראינו בהרצליה רק שבמקרה הזה מי שהלכו מכות היו אנשי הקבוצות עצמם בתוך חדרי ההלבשה ( יש סרטונים שכרגע בעלי הפועל פ"ת מבקש לא לפרסם כי השופט דיווח שיכתוב בדו"ח ואנשים יעמדו לדין ) בקצרה זה היה ככה : שחקן סגל מורחב של עפולה שלא היה בסגל למשחק אתמול וישב ביציע רצה להיכנס לתחומי המגרש בסיום המשחק ולהיות נוכח בחדר ההלבשה של הקבוצה שלו במתחם המגרש יש קיוסק שפתוח לרווחת הקהל בזמן המחצית ובין המשחקים במגרש כאשר הזמן המשחק יש שומר בכניסה והדלת נעולה ולשומר בכניסה למתחם יש הוראה מפורשת שהוא לא פותח את הדלת עד ירידת השופטים ושחקני הקבוצות במחצית ובסיום השחקן רצה להיכנס והשומר שלא מכיר אותו אמר לו שיחכה שהשופטים שעדיין היו על הדשא יירדו לחדר ההלבשה ומאמן עפולה שראה את זה התעצבן והתחיל להשתולל כולל כאפה לפנים של השומר שלא נתן לשחקן להיכנס ולקלל את אנשי פ"ת על היחס המשפיל שהשחקן זוכה לו מפה לשם התחיל קרב פיזי בין שחקני הקבוצות ואנשי צוות שבמהלכו ספגו מכות אפילו בעלי הפועל פ"ת ומאיר כהן שוער עפולה שהבן שלו משחק בנוער כמה שחקנים ספגו מכות יבשות וטופלו על ידי אמבולנס שהוזמן למגרש זה נגמר בסוף בלחיצת יד ואיחולי שבת שלום בין המאמן שבא להתנצל בפני מאמן ובעלי פ"ת וניסה להרגיע את העניינים כי כנראה קלט שהוא יכול לקבל עונש חמור אם השופט ידווח ואנשי פ"ת יתלוננו הטענה המדהימה שלו הייתה : הייתי עצבני על התוצאה ( 5-1 לפ"ת ) ואיבדתי את הראש. אכן סיבה מוצדקת לא ?
אני חושב שאין משחק יותר טעון בליגות הנוער מהפועל ת''א - בית"ר. אני זוכר שהפועל באו לבית וגן לפני כמה שנים אוהדי בית"ר תפסו איזה אוהד שכתב את אחד משירי הפועל ההזויים והכריחו אותו להצטלם ולהתנצל על מה שכתב. ושנה שעברה זה באמת היה השיא, לא זוכר מתי ראיתי בארץ מכות מהסוג הזה, שבמשחק בוולפסון אוהד הפועל "דפק" לאוהד בית"ר את התוף בראש ואוהד בית"ר נכנס בתוף התוף (כמו שרואים בסרטים המצויירים שהגוף של התוף מסביבו) @הרצליה עד המוות התקרית המצלומת זה של ג'מיל או שלכם ?
שבת שגרתית בליגת הנוער, והפעם ממשחק הרדיוס(!!) של בית"ר ירושלים והפועל רעננה. המשחק הופסק למשך דקות ארוכות אך חודש, בסיום בית"ר ניצחה 1-2.