קודם כל, תודה, מעניין. אני מניח שהחוק נועד כדי להדק את הנושא של "דמי השבחה", לא? הכוונה, בתכלס, בשפה העממית של "שחקן בית" ע"פ האוהדים - מי אחראי לעובדה שהילד הנחמד הזה הגיע מילד בגיל 9-10 עד לקבוצה הבוגרת? הבעיה היא, שבמציאות של היום, כבר אין קבוצה אחת כזו. בסופו של דבר, אנחנו חיים בעידן שילד בן 16 עבר כבר 3 קבוצות, וכל אחת יכולה לראות את עצמה שמי שתרמה מאוד להצלחתו או לעובדה שהוא יגיע לבוגרים בכדורגל הישראלי. המונח העממי הזה די משובש. עדן קראצב הגיע למכבי ת"א בשנה שעברה בגיל 15, כשהוא שם "חם" במי שמתעסק עם גילאי הנוער. אז מכבי נתניה שהביאה אותו מגיל קטן יותר יכולה בהחלט לתת לעצמה קרדיט. איילון אלמוג משחק כרגע בקבוצה השלישית שלו - היה בקריית אונו, הפועל ת"א ועכשיו מכבי. אין לנו היום שחקנים שמגיעים בגיל 9-10 למחלקת נוער ונשארים בקבוצה עד הבוגרים. בטח לא המוכשרים שבהם שהם לא בקבוצות גדולות. זה העולם היום. יש קבוצות נוער בעולם שרוב השחקנים בגיל נוער נמצאים שנה או שנתיים במחלקת הנוער. בסופו של דבר אוהד רגיל של מכבי פ"ת שלא בדיוק בקיא בעולם הנוער בוודאי שיחשיב את עוז פרץ לשחקן "בית" של מכבי פ"ת, כנ"ל התל אביבים עם איילון ועדן וכהנה כמו שאמרתם עם אצילי וכו'... בפועל? אני חושב שהמונח הזה עבר מין העולם. ברגע ששחקן שהגיע לקבוצת הבוגרים סוחב באמתחתו 3 קבוצות שונות שהובילו אותו במהלך שנותיו כילד, מונח שחקן הבית מאבד כל ערך. זו דעתי לפחות.
אני מכיר את החוק הזה מרישום שחקנים למפעלים אירופיים (ותודה לך פוטבול מנג'ר), אבל הגיוני שזה קשור גם לדמי השבחה. מסכים איתך שברוב המקרים אין באמת אחיזה בין המושג הזה למציאות (למרות שלצד עדן קראצב יש גם דור פרץ ודור מיכה ודן גלזר וכו'), אבל אני חושב שהחוק הזה די משקף את המצב. בעיני מגיל 15 מגיע העיצוב העיקרי של שחקן כדורגל (למרות שאי אפשר להתעלם ולהקטין את שרוחש לפני כן). עוז פרץ הרבה יותר קרוב להיות "שחקן בית" במכבי פתח תקווה מאשר בהפועל באר שבע.
דמי השבחה מתייחסים לקבוצות שבהן השחקן שיחק מגיל 12. יש לציין שמהבחינה הזו, השנים הקריטיות ביותר (שעליהן מקבלים הכי הרבה כסף) הן מגיל 15 ועד גיל 21 (כל שנה מוסיפה 162,000 ש"ח לסכום הפיצוי המינימלי). מוזמנים לראות בתקנון הרישום - בעמ' 54 ו-55. לדעתי, גם דמי הסולידריות בגין אימונו של שחקן, כפי שמוגדרים בתקנון FIFA מתייחסים לגיל 12 ואילך, ועל השנים המתקדמות יותר מקבלים יותר כסף. נכון שיסודות מתחילים בהתחלה, אבל בשורה התחתונה - ככל ששחקן מתבגר יותר, לתת לו לשחק (על פני שחקנים אחרים) זה הימור שהקבוצות לוקחות. הדבר נכון פי כמה וכמה בארץ, כשמשלמים (סכומים לא נמוכים) כדי להיות בכלל חלק מהקבוצה של המועדון.
אבל תקרא שוב את מה שרשמתי - לדעתי, בעידן של היום, המונח שחקן בית כבר לא קיים מבחינתי (ושוב, זה אני). יש קרדיט למכבי פ"ת ויש קרדיט לנס ציונה בהפיכה של חזיזה לשחקן בוגרים. בשביל האוהד הממוצע, וזה הרוב, עוז פרץ הוא שחקן בית של מכבי פ"ת, עומר אצילי של בית"ר וכו'. אף אחד לא יתחיל לחפור ולבדוק מתי הוא הגיע ובאיזה גיל. חלק פה אומרים שמגיל 15 זה הפן המשמעותי - אני חושב שדווקא את יסודות המשחק והטיפול בכדור יוצקים בגילאי 8-9 ומעלה. כך שאני לא לוקח קרדיט מאף קבוצה. שעדן קראצב יעלה לבוגרים של מכבי ת"א וכולם ישבחו את יהלום הבית של מכבי. אני אזכור את זה שהוא היה באסי גלבוע 3 שנים ושנתיים במכבי נתניה - וגם להם יש קרדיט במה שהוא היום (ובעיקר לעצמו). אבל זה יהיה רק אני אני מניח. בסדר. אוהדים רוצים להזדהות, הם לא מכירים מחלקות נוער ורואים בכל שבת את הקבוצה הבוגרת שלהם. אני מדבר על הרוב הממוצע כן. ברגע ששחקן "עלה מהנוער" לקבוצה הבוגרת אוטמטית מבחינתם הוא שחקן בית שלהם. ככה זה עובד. בסדר נו. גם אנחנו כילדים החשבנו את ליאור אסולין כשחקן בית של מכבי הרצליה והמקום ממנו הוא הגיע לפרונט של הכדורגל הישראלי. אז בתכלס אחרי הרבה שנים גיליתי שהוא אומנם פרץ אצלנו אבל עד גיל נוער שיחק ברעננה. בקיצור, מה שעשינו ב48. לך תזכור.
לא יודע על מה אתה מתבסס. כנראה על מה שכתוב ב one. ראיתי את השידור של המשחק של פת עם ראשלצ והודיעו שם שאשדוד מובילה בערך בדקה השמונים. Sent from my iPhone using Tapatalk
העונה הנוראית שלנו הסתיימה היום. אם יש מגיע בכדורגל מגיע לנו להישאר בליגה. להבדיל מהבוגרים הקוקסינלים שרק היו עסוקים בלבכות(להבדיל מהעונה שעברה בה היו עסוקים בלשחק וגם קיבלו את כל הכסף- בתקווה שהאפסים שביזו אותנו העונה לא יראו את הכסף) במחלקת הנוער המשיכו לעבוד בלי כסף עם לב ענק בלי לדבר והשאירו את הקבוצה הזו בליגה! עובר לדום ומצדיע לכם חברים! אתם גדולים מהחיים! Sent from my iPhone using Tapatalk
אולי אני טועה אבל ממש לא הרגשתי שמדווחים על השער של אשדוד כמשהו דרמטי... את כל הדקות האחרונות מכבי פ״ת שיחקה בידיעה שגורלה נחרץ. Sent from my iPhone using Tapatalk
בטלויזיה הודיעו על הגול יתרון של אשדוד בדקה 90:30 הגול של אשדוד היה בדקה 93. בזיון למדינת ישראל שדרבי נוער שקובע עונה שלמה ומשוחק במסגרת בית וחוץ יהיה כולו מחוץ לעיר פ"ת בגלל שמשטרת ישראל מסרבת לקחת אחריות על המשחקים והחליטה שהמגרשים המארחים מסוכנים לציבור אני יכול להבין שמבחינת קיבולת זה בעייתי כי הפועל תביא אלפי אוהדים לשני המשחקים והמגרשים קטנים אבל אפשר למצוא פתרונות אחרים מאשר מעבר לערים אחרות