הליגה לנוער - 2015/16: מכבי חיפה אלופת המדינה לנוער

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏15/9/15.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברור.
    הוא הבקיע 14 שערים אצלנו בנערים, ואפילו התחיל להתאמן בנערים א׳ בגלל שמאוד החזיקו ממנו.
    כניראה ההקפצה לנערים א׳ הייתה הסיבה שבגללה הוא ואבא שלו פנו לגיא לוי וביקשו שהקבוצה תתחיל לשלם לו שכר. גיא לוי סירב ואמר שאם הוא ימצא קבוצה כזאת אנחנו נסכים לשחרר אותו. הלוזונים הציעו לו כסף וגיא לוי בעל האגו הגדול הסכים לשחרר אותו (טעות גדולה לדעתי).

2. Drama2 הסמל מעל הכל

אני לא מסכים.
    עזוב לרגע את העניין הכלכלי,
    עוז עבר אלינו מנערים ג' אצלכם שם הבקיע 14 שערים.

אני חושב שאת הקפיצת המדרגה המשמעותית שלו הוא ביצע אצלנו תחת חסותו של קובי רפואה.
    לא רואה איך אפשר להגדיר אותו כשחקן בית שלכם, במיוחד שמדובר על מסגרת לא-בדיוק-תחרותית כמו נערים ג'.
    רכש את היסודות אצלכם, גדל/התפתח אצלנו. לכן לפי דעתי שחקן שעוזב את קבוצת 'האם' שלו לפני גיל 15, לא יחשב לשחקן בית שלה.
    רק במידה ושחקן עובר על מנת לשחק עונה/שתיים בנוער ואז לשחק בבוגרים, אז יחשב שחקן בית של הקבוצה שבא ממנה.

בסופו של דבר זה הכל סמנטיקה ואין לזה יותר מידי משמעות. זה לא כאילו שעם עוז,עזרא וכהן פתאום ב"ש הופכים למעצמת נוער. ע"מ שב"ש יהיו פאקטור גם בגילאי נוער, השנתונים הללו (96/97+) צריכים להוציא שחקנים לבוגרים. (חוץ מרז רחמים)

3. עידן444 Member

לא טענתי בשום מקום שחן עזרא ואלמוג כהן שחקני בית שלנו.
    יש אנשים שמחפשים את הטייטל ״שחקני בית״ החסר משמעות הזה(הלואי לשחקני הבית שלנו היה רבע מהשייכות של קאיודה שעד היום שולח מסרים לאוהדים ומחזק אותם והוא בכלל שחקן זר!) בעוד אני מתייחס גם לשחקנים שהיו אצלנו בנוער בזכות סקאוטינג כזה או אחר וזה לא פחות נחשב עבורי ומצביע על מחלקת נוער ״עובדת״ מאשר בן הרוש שצמח שם מגיל 10 כי זיהוי כשרונות ולדעת להביא אותם זה מרכיב לא פחות חשוב.
    אלמוג כהן וחן עזרא זה מקרה מאוד פשוט- בלדב בא לשלמה שרף- שאל אותו או שווה לקחת את אלמוג כהן וחן עזרא ושלמה אמר לו- לך על זה בעיניים עצומות.
    אז יש את אוזן, גזל ובן הרוש שגדלו מגיל 10 אצלנו ויש את מוגרבי, שיר צדק ואיתן טיבי שהגיעו משפרעם, בית שאן, ובית״ר חיפה- שורה תחתונה כולם שיחקו אצלנו בנוער אם תאשר את זה וגם אם לא והאמת שאני לא מחכה לאישור שלך. לחפש שחקנים בנרות אני לא צריך. זה משהו שאתה צריך לעשות כשגם בתקופה שאלונה משקיעה ים כסף בנוער התפוקה היא עדיין עלובה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

נערך לאחרונה ב: ‏20/5/16
  4. עידן444 Member

אגב, מי שמפיל את היריבות הטוקבקיסטית הזו על הצד של נתניה מעוות את המציאות באופן בוטה. זה התחיל בתקופה שב״ש בכלל היתה בליגה השניה שהיתה מקבלת כתבה בערך אחת לחודשיים וגם זה היה בדרך כלל שלילי בעוד נתניה היתה אז קבוצה גדולה תחת יאמר וסוקרה באופן יומיומי ולא ספרה את ב״ש. זה לא הפריע לאוהדים של ב״ש לבוא ולהקניט בלי הפסקה משעמום בתוך כתבות של נתניה, כי כתבות בנושא הפועל ב״ש כאמור- כמעט לא היו.

henry1 אוהב/ת את זה.
  5. עידן444 Member

ולסיכום העניין-
    ״אפשר להוציא את ב״ש מהשכונה אי אפשר להוציא את הזכונה מב״ש.
    כמה דימיון, כמה קנאה, כמה מגיע להם. בשבילם, בשבילנו, בשביל הספורטיביות שב״ש תהיה אלופה בשבת.
    עמה יעמיק״
    עם לינק לסיפור עם צביקה הדר.

את זה כתב אחד האוהדים השרופים שלנו- והוא לא היחיד שכותב בסגנון הזה.
    אז לא שנאה ולא נעליים. כל אחד וההעדפות שלו.

6. עידן444 Member

ואם נעזוב רגע את הויכוח הלא מעניין שהיה פה- אז הדבר היותר מעניין זו המצוקה האמיתית שבטוברוק כמובן לא יודו בה אבל בהחלט קיימת במועדון הנוער הנתנייתי שבמידה מסויימת היה סוג של חלוץ שהקדים את השאר בדרך ההתנהלות ושיטות העבודה שלו. כבר מזמן אין בטוברוק יותר מידי כשרונות יוצאי דופן. אני חושב שקני סייף הוא הכי בולט והסכסוך בינו לבין המועדון והסיום באקורדים צורמים רק עשו למועדון הזה נזק.
    במציאות של היום בית״ר טוברוק בנחיתות מול מועדונים אחרים, בטח הגדולים שהיום לא מוותרים כל כך מהר על כשרונות.
    אריק איזיקוביץ׳ יודע את זה ולא סתם השמועה הכי חזקה היום בעיר(ואיזיקוביץ לא מכחיש) שאיזיקוביץ שוקל ברצינות לקחת את מכבי נתניה במידה והיא נקיה מחובות. הלחץ שלו בהחלט יכול להוביל אותו למהלך כזה שיכול להתפוצץ לו בפרצוף הרבה יותר מהר וחזק ממה שהוא מצפה.

7. henry1 Member

אני לא מבין את אוהדי נתניה כאן. יש משתמש, אוהד ב"ש, שבכל תגובה שניה שלו מכניס את המילה "קנאה" (כאילו מדובר בריאל מדריד של ישראל) לדיון שבו יש התייחסות לנתניה וב"ש ואתם ממשיכים להתדיין ולתת לזה להשפיע עליכם. לא תלמדו אחרי פעם פעמיים? לנו, לקבוצה שהוציאה כל כך הרבה שחקנים גדולים, בוודאי הרבה יותר מהקבוצה שלו, יש מה לקנא? (ולא רק באספקט הזה). יש הרבה מאוד אוהדי ב"ש שכן יודעים להעריך ולנהל דיון נורמלי בלי עקיצות, לא צריך להיעלב מכל אחד. אפילו אחד טרח להיכנס לקבוצת האוהדים ולרשום עד כמה הוא מעריך ותומך ואתם נתפסים למשתמש אחד.
    תתקדמו.

ובחזרה לדיון שהתחלתי עם עידן. אמרתי ששנים אנחנו לא מייצרים שחקנים בעלי השפעה והזכרתם את עזרא ומוגברי. אז את האחרון אני פחות אוהד ומעריך. שחקן מהיר וסתמי עם בעיטה של ילד בכיתה ב' ומוח של ציפור. לא שחקן שאפשר לסמוך עליו באחד על אחד בדקה 90 כשהקבוצה שלך בפיגור. הוא יותר טוב משחקנים בינוניים שיצרנו כמו ימפולסקי לדוג', אבל לא כוכב. למהירות שלו יש ערך רב בליגה כמו שלנו ויש לו הבלחות פה ושם וגם נתן עונה טובה, אבל בעיניי שחקן בינוני. אם אני אוהד קבוצה כמו מכבי ת"א או ב"ש שנאבקות על האליפות, לא הייתי רוצה שחקן כזה בקבוצה.

עזרא, לעומת זאת, טוב ממנו, אבל לא התקדם כפי שציפו. אפשר אכן לומר שהוא האחרון שהשפיע מהשחקנים הצעירים שעלו מהנוער, אבל זה מעט מאוד לקבוצה שעבר יצרה שחקנים משפיעים וביססה את עצמה על שחקני בית.

יכול להיות שבאמת מדובר במתן הזדמנויות כפי שעידן טוען ובעבר ניתנו יותר הזדמנויות לשחקנים. אני מניח שבשנה הבאה נוכל לראות איזה חומר קיים לנו בנוער כי נכון לעכשיו נצטרך להתבסס על שחקני בית.

8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני אעזור לכם. החוק קובע שמעמד שחקן בית ניתן לשחקן ששיחק לפחות 3 שנים בין הגילאים 15-21 במועדון מסוים. זה יכול ליצור מצב בו שחקן יהיה שחקן בית בשני מקומות, אז נעוות בשבילכם את החוק - נגיד שזה 15-19.
    עוז פרץ, חן עזרא ואלמוג כהן רחוקים להיות שחקני בית של באר שבע כמו שעומר אצילי, שעזב את מכבי בגיל 16, רחוק מלהיות שחקן בית שלה.

amn ו-עידן444 אוהבים את זה.
  9. עידן444 Member

חולק עליך בעניין מוגרבי. לדעתי אחלה שחקן. שחקן הבית הראשון שהייתי מחזיר אם הייתי יכול.
    כפי שאמרתי גם היום אפשר להרכיב מהשחקנים שהיו אצלנו בנוער קבוצת צמרת גבוהה ועם זרים כמו קאיודה אפילו קבוצה לאליפות-
    שוער רכש, בהגנה יש לנו אינספור שחקנים- דגני, ובן הרוש, ונימני, ושיר צדק, וטיבי, ועידו לוי, וויקי כחלון.
    קשרים יש את עזרא, ואלמוג כהן, ומוגרבי, ומסיקה- תן לי את קאיודה ועוד חלוץ רכש ושני קשרים זרים טובים ואני רץ לאליפות אפילו בלי שחקני רכש ישראלים בכלל כי מחלקת הנוער עבדה נכון וידעה כבר בשלב מוקדם לזהות כשרונות ולהביא בכסף קטן. הבעיה שהמועדון כבר שנים רקוב.

10. henry1 Member

אליפות? שושלת...!

וברצינות, חצי מהשחקנים לא שווים. עידו לוי, דגני, כחלון ובן הרוש הם שיא הבינוניות. כשהם מרכיבים הגנה אתה תקבל הגנה בינונית ואיטית. שחקנים כאלה חייבים לשחק כל אחד בנפרד בהגנה חזקה כדי שהחסרונות שלהם פחות יבלטו.

שחקן שכן הייתי רוצה שיחזור הוא מסיקה. רואים שיש לו כדורגל. יכול לעזור לנו אבל לא רואה אותו חוזר לליגה שניה, גם אם מדובר בקבוצת האם.

ולגבי מוגרבי, אז ביחס למה שהיה לנו השנה מדובר בעילוי. אבל ברמה הכללית, לדעתי, הוא כפי שתיארתי.

11. עידן444 Member

צדק, טיבי, בן הרוש ודגני זו הגנה לאליפות.

12. henry1 Member

הייתי מוציא את דגני ובן הרוש. הם אמנם יכולים להתשלב בקבוצה שרצה לאליפות והיא סופר איכותית בשאר חלקי המגרש, אבל הם לא היו הבחירות הראשונות שלי בבניית קבוצה שכזאת.

טוב, יש לנו שנתיים לפני שנגיע לבעיות האלה...:grinning:

13. עידן444 Member

מגינים אלה עמדות בעייתיות בארץ. מצב לא טוב אבל אל תדאג, זה יפתר ע״י הבאת יותר זרים. אחלה דרכים יש לנו בארץ לעקוף בעיות במקום לפתור אותן.

14. henry1 Member

הנה דוג' קלאסית בין אז להיום. גם דנו על זה בעבר.
    אז היו לנו מגינים כמו בוארון, פקר, גלאם (ביתר נתניה), בעבר הקצת יותר רחוק פיזנטי (לא אלך עוד יותר רחוק, למרות שהיו עוד) מה ייצרנו בשנים האחרונות?

רמת השחקנים ירדה. אני לא יודע אם זה קשור להשקעה, איכות מאמנים, ההיעצמות של טוברוק (אני עוד זוכר שזה היה בית לכדורגל של מכנס בתחילתו והם נחשבו לנחותים בהרבה ממכבי נתניה), או שכפי שבני לם נוהג להגיד לא פעם בראיונות - אז היו משחקים בשכונות מעבר לאימונים ולטענתו זה היה מביא מימד נוסף (לא ניסחתי מילה במילה אבל הרעיון די ברור), היום זה אחרת.

15. עידן444 Member

בנושא המגינים יש בעיה ברמה הארצית. אם זה היה רק בנתניה הייתי אומר וואלה...
    בנתניה אפשר בהחלט לדבר על בעיה בייצור שחקנים קדמיים. מה שנקרא שחקני הכרעה. לדעתי וילנר(מודה שמאוד אהבתי אותו ואפילו היו שואלים אותי ביציע אם אני אח שלו כי טענו שאני מזכיר אותו ואפילו בצבא היו כמה שקראו לי וילנר[emoji4]) היה האחרון- אז ברור שיש כאן בעיה- גם ביחס למה שהיה פעם וגם ביחס לשאר הקבוצות.