אם זו הגישה של ניר לוין כלפי שחקנים אז מה הפלא שהרבה שחקנים טובים מחפשים לעזוב. מזכיר לי את הגישה של יענקלה שחר בקבוצה הבוגרת בשנים האחרונות. ראינו לאן זה הוביל אותו.
אני מדבר פה על מקרים מסויימים - ובלי קשר ליענקלה, מנהל מקצועי של קבוצת נוער זו אומנות. בסופו של דבר תשים בצד את הניהול המקצועי, להחליט איך מתאמנים, כמה, למה ומי המאמנים - בסופו של דבר זה מגיע להתמודדות עם ילדים עצמם. שלכל שחקן נוער - נערים א' בקבוצות הגדולות (חיפה, מכבי, הפועל) יש סוכן, עו"ד והורים שכל מה שהם רואים בילד זה את מטחנת הכסף העתידית של המשפחה, ההתמודדות איתם יותר ויותר קשה ככל שהקבוצה יותר חזקה. שחקנים מוכשרים במכבי, כלומר, אפשר לומר די בבטחון שהם השחקנים המוכשרים ביותר בארץ בגילם - יודעים את זה. ושהם יודעים את זה הם רוצים להפיק מזה את המיטב (כסף, בדרך כלל) ושההורים חושבים או יודעים שהילד בגיל 14 הוא תותח על במכבי, אז הם באים בדרישות. וזה לא פשוט. קל לנו להגיד, אבל מדובר במלאכת מחשבת רצינית. אם תשאל אותי זה הרבה יותר קשה מלהתמודד מול סוכן של שחקן בגיל 30 והשחקן עצמו (יקר יותר, אבל לאו דווקא קשה יותר).
אני מבין ומסכים לחלוטין, בגלל זה אני אומר שהגישה הזאת של לוין לא במקום. שחקנים צריכים להרגיש שהם רצויים, שדואגים להם ושמכבדים אותם. מי שבא עם גישה קרבית של ״רוצים ללכת, תלכו״ לא יצליח, כי לשחקנים האלו יש אופציות אחרות.
נראה שלניר לוין יש בעיית גישה בכלל. אני זוכר גם שהוא צרח על צ'יבוטה בגלל שהוא קיבל אדום. היו כל מיני ידיעות שמכבי רוצים להביא מנהל מקצועי זר, כנראה שזאת אחת הסיבות.
מכבי ת״א במלכוד די גדול בנושא הנוער. שמעתי את זאביק זלצר פעם מסביר את הבדלי הגישות בין באירן מנכן לדורטמונד. בדורטמונד רוצים לגדל שחקנים ולקנות זול ולהשביח. בבאירן מעדיפים ללכת על ״המוצר המוגמר״. כמובן שזה עניין של יכולות כלכליות. גולדהאר מעדיף את הגישה של דורטמונד(כי זו אחת הדרכים להפוך מועדון לכזה שמחזיק את עצמו ואפילו ריווחי כפי שהוא שואף) אך כדי להמשיך להוביל ההתנהלות חייבת להיות באיירנית- מה שמשאיר לצעירי המועדון פירורים בלבד ורק לכוכבי על- שגם לא תמיד ברור מי הם בגילאים הצעירים. המצב הזה של רוצים להיות דורטמונד, סאות׳המפטון ופרטיזן בלגרד אבל התנהלות בפועל של באירן, מנצ׳סטר סיטי וצ׳לסי- בעייתי מאוד עבור מחלקת הנוער. Sent from my iPhone using Tapatalk
לא, העובדה ש"נכנסתי" בו קשורה לדברים לא נכונים עובדתית שהוא אמר. זכותו לחשוב שמכבי היא שלמות. אין לי בעיה עם זה - דעה זה דעה, עד שמתחילים להגיד דברים שגויים מיסודם כמו שחצי מהסגל של הנוער של מכבי נמצא בתחרות של נערים א'. זה כבר עניין שאפשר לכמת ולהוכיח. אני אף פעם לא מגיב למשתמש (בכלל, אורימור בפרט) על הדעה שלו. גם אם יחשוב שמכבי טובה יותר מברצלונה - זאת זכותו. אני אף פעם לא אגיד על דעה של בן אדם "אתה טועה והדעה שלי היא הנכונה". לפעמים בבחינת מי יותר טוב (בדיבור היום יומי - מכבי או ב"ש, ריאל או בארסה או דברים יותר קשים כמו באיירן או מכבי הרצליה) זה עניין סובייקטיבי שאני שונא להכנס אליו. זה שהוא חושב שמכבי היא שלמות זאת לא הבעיה שלי איתו בפוסט הזה. וזה שאנשים אוהבים להכנס בו פה כי הוא חושב שמכבי מדהימה - זה לא המשחק שאני נכנס אליו.
ולפני שקופצים עליי פה - מכבי חיפה קבוצה הרבה יותר איכותית השנה ממכבי תל-אביב, ואני מופתע בכל פעם מחדש לראות שהם עדיין בצמרת, במיוחד לאור מאזן הכיבושים העלוב.
כשהמאמן של הנוער של חיפה לפני כמה זמן בכה על השיפוט - חתכו אותו שיתעסק בלאמן ולחנך את השחקנים שלו. זיו אריה היום נתן ראיון אחרי משחק שהוא קודם כל מביך (אחד המשחקים הטובים שלנו השנה, היינו עדיפים בכל פרמטר...) אבל היה עסוק גם בלהאשים את השופט ולא נתן את הדעת על זה ששחקן שלו מחא כפיים בהפגנתיות על החלטת שופט (נכונה לחלוטין). אגב, מכבי חיפה לא קבוצה טובה בנוער (למרות שטובה ממכבי ת"א) אבל הכשרונות הם פשוט הכי טובים שיש בארץ. במקום לקחת פוטנציאלים כמו ווייסמן, ביטון (שכבר עושים רושם כאילו חירבנו אותם), זנטי, עוואד, יונתן לוי ולבנות אותם לשחקנים מובילים בכדורגל הישראלי אנחנו לא מטפחים אותם בכלל ובסוף מחתימים כל מיני רומריו פירסים ושלומי אזולאים והקבוצה נראית כמו שנראית.
וייסמן לא מרשים בנוער. גם בעכו הוא לא הרשים. לא חושב שהוא יכול להיות שחקן מוביל בכדורגל הישראלי את ההתקדמות של ביטון עצרנו. זנטי ויונתן לוי מוכשרים מאוד אבל הם עדיין לא בשלים לבוגרים עוואד יכול כרגע להיות חלוץ שלישי/רביעי בבוגרים, הוא צריך עוד להשתפשף
ווייסמן היה גדול על ליגת הנוער בעונה שעברה, הפוטנציאל שם גדול. אבל הוא הולך לאיבוד כרגע. לא טענתי שלוי וזנטי צריכים כבר להיות בבוגרים, כנ"ל עוואד. הנקודה שלי היתה שהשחקנים האלה לא משתפרים אצלנו (ספק אם משתפרים בכלל באיזה מחלקת נוער בארץ) אלא זה נטו הכשרון המולד שלהם. אנחנו לא עוזרים להם (ולנו) להשתלב בבוגרים בהצלחה. לא יכול להיות ששנה אחרי שנה עולים אצלנו שחקנים חדשים בנוער שהם הכי טובים בארץ אבל בבוגרים הם לא מסוגלים לתרום. הרי גם בבוגרים בליגה רוב השחקנים הם כאלה שהיו פחות טובים בגילאי נוער מהשחקנים שלנו.
טובים בארץ לגילם קרי הכי מוכשרים. בליגה לנוער הכישרון בעיקר מדבר. מספיק להיות בולט מאוד בתכונה אחת כדי להיות כוכב. לא מקנים להם ידע טקטי, לא עובדים נכון מבחינה פיזית. בכדורגל בוגרים הכישרון רק 30% אולי. אלה קלישאות נכונות.