מסתבר שקארפין בכל זאת לא שכח את הבעיות בהגנה שלו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx. :aa1: טרק גרוזני החתימה את פאקונדו פיריס, קשר אחורי בן 22 מנאסיונאל (אורוגוואי), תמורת כ2.8 מיליון יורו.
העסקה מסתבכת - אנז'י רוצה אותו כבר עכשיו ולא ביוני, ראסינג דורשת סכום גבוה יותר בשביל עסקה כזאת והשחקן עצמו, מצידו, לא לוחץ על המועדון לעבור כבר עכשיו. זה גם קצת יותר מורכב מזה, שכן צסק"א הגישה הצעה (4 מ' אירו) על שחקן צעיר אחר של ראסינג, הפליימקר לואיס פאריניה, וראסינג סירבה מכיוון שקבעה לעצמה לשחרר שחקן אחד בלבד בפגרה הזו. אם ההצעה על ריקי תיפול ראסינג עלולה להישאר בידיים (קופה) ריקות או להיכנס למו"מ מחודש עם צסק"א בעמדה נחותה משהייתה. מה גם שבמקרה פארינייה, השחקן עצמו (שהינו מבוגר מעט מריקי) מעוניין שהעסקה תתבצע.
מקורות שונים גורסים כי וויליאן, הווינגר הברזילאי של שחטאר, צפוי לעבור היום לאנז'י מחצ'קאלה בתמורה ל35 מיליון יורו. באתר "ספורט אקספרס" אף הגדילו לעשות ופירסמו שהוא כבר נפרד לשלום מחבריו לקבוצה.
לא נעים לכתוב את זה בדיון הרוסי אבל במידה וזה ייצא לפועל זה יהיה חבל מאוד, שחקן מעולה. אבל, וויליאן כמה וכמה פעמים אמר שהוא רוצה לעבור כבר לליגה גדולה יותר, זה יהיה לחלוטין חסר היגיון מבחינתו להסכים למעבר, ועוד כששחטאר משחקת בשמינית גמר האלופות.
בל נשכח את העובדה שלצד שאיפותיו של וויליאן, עומדות גם הדרישות של שחטאר; לראיה - הכורים כבר הצהירו בעבר כי אין להם כוונה למכור את הברזילאי תמורת הצעה נמוכה מ35 מיליון יורו (למיטב ידיעתי, זהו גם הסכום הנקוב בסעיף השחרור שלו), תנאי בו לא הסכימו המתעניינות מהאי הבריטי לעמוד, לפי שעה. כעת, כל שנותר לאנז'י לעשות זה להשיג את הסכמת השחקן - וסביר להניח שהיא תצליח בכך, בעזרת משכורת שמנה במיוחד. מבחינה מקצועית, אין ספק כי המעבר המדובר מהווה "הליכה אחורה" מבחינת וויליאן, אבל אני לא הייתי מגזים וטוען כי הוא יגמור את הקריירה שלו. אחרי הכל, לאנז'י יש שאיפות (וגם סיכויים טובים) לתקוע יתד בצ'מפיונס ליג כבר בשנה הבאה - כך שלפחות מבחינה זו, נראה כי הברזילאי ימשיך לשחק בקבוצה מצמרת הכדורגל האירופי. במקרה הגרוע ביותר, הוא בוודאי יוכל לברוח משם בעוד שנה-שנתיים, בדיוק כפי שעשה כריסטופר סמבה היום.
אני לא רואה למה לו לעבור מקבוצה שתשחק עוד חודש בשמינית גמר האלופות, עם סיכויים לא רעים להגיע לרבע. אם הוא היה חותם על עסקה בה הוא עובר בקיץ, ניחא, אבל עכשיו? טיימינג מחורבן. אני בטוח גם שהופעות מספיק טובות בלג"א יסדרו לו חוזה שמן באחת הקבוצות הגדולות מהליגות המרכזיות באירופה, לעבור למחצ'לקה, למרות התחזקותה המשמעותית של הליגה הרוסית, זה במקרה הטוב לעמוד במקום. מקווה שינהג בחכמה, אבל קשה לחשוב מול צ'קים של מיליונים.
כל מי שעובר לאנז'י עושה זאת רק מטעמים כספיים. אינני רואה קבוצה בפרמייר ליג שתשלם לו את השכר שהוא יקבל באנז'י.