איזה מצחיק זה שיש שחקן שמרוויח פי 2 מהמאמן שלו שמרוויח 10 מיליון יורו. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx למישהו יש פירוט על התקנות החדשות לחוק הרוסי? הבנתי שעכשיו אזרחות רוסית לא מספיקה אלא רק מי שתיאורטית יכול להיות מזומן לנבחרת רוסיה, אבל גם לחוק הזה הוצאו סייגים שלא הבנתי על מה (לאנדריי דיקאן מספרטק אני יודע, למי עוד ולפי מה?)
פשוט מאוד. לגיונר - כדורגלן שלא יכול להיות שחקן נבחרות רוסיות לפי נורמות של פיפ''א. כדי לא לפוצץ את השוק השחקנים, בעונת המשחקים 2012-2013 לא ייחשבו כלגיונרים שחקנים שלא היו בסטטוס הזה ב-5.12.2011 לפי רשימה. מתחילת עונת המשקים 2013-2014 גם הם יהיו לגיונרים.
על גלי ההצלחה של יורו 2008 יצאו מספר שחקנים רוסים לחו"ל, ארשבין הוא כמדומני אחרון החוזרים מבין כל אלה(פבל פוגרבניאק החמיץ את אותו היורו). שוב אפשר לראות שהשחקן הרוסי הוא עצלן ורוצה כסף קל. עוד בשנות התשעים, לרוב השחקנים הרוסים בחו"ל הייתה בעיה של יציבות ומעטים באמת שמרו על רמת כדורגל גבוהה במועדונים טובים לאורך הרבה שנים(היוצאים מן הכלל אנדריי קנצ'לסקיס, ולרי קרפין, אלכסנדר מוסטובוי, גם ויקטור אונופקו שאומנם שיחק במועדונים קטנים, אך הפך לאחד הבלמים היותר יציבים בלה ליגה), כיום הם אפילו לא שואפים לשחק בליגות הגדולות של אירופה ואם כבר יוצאים, אז נעלמים שם מהר מאוד.
השחקן הרוסי לא מחפש כסף קל,כסף קל יש מספיק ברוסיה..כנראה שנמאס להם לשחק במגרשים שנראים ברמת ליגת העל,פשוט יש יותר מקומות ישיבה,ברוסיה אין את התנאים שיש באירופה מגרשים מלאים איצטדיונים מפוארים וזה מה שמושך אותם לא הכסף. לגבי ארשבין,אין לי מושג איך תוך עונה וחצי נפלאות בארסנל הוא הידרדר למילואים של ארסנל,הוא כבר כנראה עבר את השיא למרות שהוא רק בן 30..אין לו את מהירות והברקות שהיו לו פעם כל העולם כבר למד אותו וכנראה שנהיה לו קשה יותר לבטא את עצמו. בכלל הכדורגל הרוסי סובל עכשיו ממחסור בכשרונות למרות שיש 2 קבוצות רוסיות בשמינית גמר ליגת אלופות,רוב השחקנים האיכותים הם הזרים שנמצאים בצסק"א ובזניט ובזכותם הם הגיעו לשלב הזה,חוץ מאלן דזגוייב אין עוד שחקנים שבאמת ברמה גבוה שיכולים להוביל את נבחרת אחרי היורו,יהיה לי קשה אפילו לראות איך הם יצלחו לעבור את נבחרת ישראל כדי לסיים במקום שני במוקדמות המונדיאל. וככה בכללי מה אתם חושבים על אלכסנדר חלב שעבר לקרליה סובטוב הבן אדם רק בן 30 השתחרר מחוזה בברצלונה ועבר לקבוצה בליגה רוסית שנמצאת במקום ה13 כדי לחזור לכושר..יש סיכוי עדיין לראות חוזר לכושר הקודם?
DUCK, הקבוצה שלך מתמחה בהחתמת פנסיונרים שעבר זמנם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx איך יגדלו שחקנים, אם זורקים כל כך הרבה כסף על משכורות והעברות של כוכבים זרים? תראה מה קורה באנז'י ולא רק שם. רוסיה תהיה בבעיה גדולה בשנים הקרובות, אחרי שרוב הסגל של יורו 2008 יפרוש.
דווקא בהחתמת פניסיונרים בשנים אחרונות פגענו לא רע עם יאן קולר הענק וירז' ירושק. יש לנו נראה לי את הרכב הכי צעיר בליגה,אבל לא בגלל שהם כישרונים אלה בגלל שאין כסף להחתים שחקנים ברמה גבוה חוץ מפאבל יאקובלב אולי שהגיע בהשאלה מספרטק מוסקבה. ובאמת מפחיד מה הולך לקרות לנבחרת שלנו אחרי שהשחקנים של היורו יפרשו.ולא רק שחקנים חסרים ברוסיה אלא גם מאמנים שיכולים להוביל קבוצות גדולות או נברת רוסיה חוץ מליאוניד סלוצקי שעד היום לא זכה בכלום אם אני זוכר טוב. לא מבין למה לא משקיעים בנוער.מעדיפים במקום זה לקנות סמואל אטו.
יש עוד בוליקין באייקס. הוא לא היה באתה נבחרת, אך בנאדם לא מתכוון לחזור לרוסיה ומנסה בכל הכח להוכיח שיש לו מקום בקבוצות אירופיות. אל תחיה באשליות! הם יצאו בגלל הכסף וחוזרים בגלל הכסף. בעיה שלהם - זה הגבלת הלגיונרים. כל כלומניק עם אזרחות - מחיר מתחיל מ-5 מיליון אירו. הם מקבלים בוחטות של כסף, מה שמעניין אתם - כוסיות, מועדוני לילה, רכב וכד'. ספורט בשבילם - זה דב שולי.
סלוצקי או יורי סיומין מתאימים לאמן את הנבחרת. גם קורבן ברדייב לדעתי(למרות שפורמלית אולי הוא לא נחשב מאמן מקומי) יכול. הייתי אומר גם גזאייב, אבל כולם זוכרים איך הם נראו אצלו.