ווליטון והתקרית היו בכלל מול קוניפייב וצסק"א, ועל העבירה שלו הוא קיבל צהוב, ורק אז 6 הרחקה ל-6 (!) משחקים שקוצצו ל-4. 4Б הוא חרא בפני עצמו, אבל גם זניט זה מועדון לא נקי מהתערבות של פוטין, מחברה ממשלתית שמשלמת הון תועפות על הקבוצה ומסייגים בחוק שמאפשרים לה לשחק עם 6 זרים תמורת פיצוי.
אז הבנת לא נכון (או שהסברתי לא טוב). בשבילי זניט מסמל כל הדברים הרעים שיש ברוסיה. וחבל שמכניסים את הרוע הזה לספורט. מה זה השטויות? ווליטון תוקף שערים? אולי גם אוכל ילדים? וזה עוד בלי לדבר על זה שהוא לא נגע בכלל במאלופייף. זה בכלל לא היה קשור לזניט. רק שהנציגים שלו לא שכחו להוציא מכתב עם דרישה להשעיה ממושחת לווליטון. זה הדבר הראשון והעיקרי. חוץ מזה יש עוד כמה נקודות. הראשונה - שבעיר הענקי כמו סנקט-פטרבורג יש רק קבוצה החד שאפשר לדבר אליה. כי פשות כל הכסף מושקע רק בה. נקודה שנייה - הגזענות. זה קבוצה הכי גזענית ברוסיה (שזו לא ממש מדינה תקינה מבחינה הזו). וזה לא משהו פוליטי או כדומה - סתם גזענות שמגיע כבר לפשיזם ממש (הקריות "זיגה-זהגה", היד המונפת ועוד).
זהו עיוות היסטורי. בתקופה הסובייטית כל הכסף הושקע במוסקבה. היא היתה מיוצגת ע"י 4-5 קבוצות בליגת העל ובאף עיר אחרת לא היו אפילו 2 קבוצות. וההיסטוריה של זניט בשבילי לא מתחילה מהרומן שלה עם השלטון הרוסי החדש. אבל חברי הפורום היותר צעירים לא זוכרים אפילו שזניט חזרה לצמרת בזכות שחקני הבית כולל אותו קרז'קוב ולפני הזרמת הכסף מגזפרום.
הם היו ראשונים. אבל הגזענות חוגגת שם בכל מקום... אולי אני לא מסביר טוב. חוזר - כל הכסף בעיר מושקעים בקבוצה אחת. ותמיד היו עוד קבוצות בעיר. לדוגמה - דינמו. אגב, נדמה לי שזה עיר יחידה שיש בה מרכז צבאי כזה גדול ולא היה קבוצה "צבאית" (סקא). ובהוקי-קרח להפך - כל המשאבים כוונו לקבוצה אחת - סקא. ובתקופה סובייטית כסף לא הושקע לפי הערים (שזה גם היה פקטור אך לא מרכזי) אלה לפי מי ש"החזיק" את הקבוצה. לדוגמה - צבא (סקא\צסקא), משטרה (דינמו), הסתדרות (ספרטק). פלוס שלטון מקומי (פה תמיד היו מאוד חזקים דינמו קייב וזניט). זניט חזרה לצמרת רק אחרי תחילת עידן כסף הגדול. לפני זה ברוסיה שלטה קבוצה אחת - ספרטק. ובזמנים של ברה''ם זניט הייתה סתם עוד קבוצה בליגת העל (ובליגה הראשונה), עם זכייה אחת בתואר. בלי שחקנים מובילים ברמה של נבחרת.
תמונת הפלייאופים הושלמה (14 משחקים) ומחר יגיע לקיצו גם המחזור ה-30 עם משחק, בין צסק"א ללוקומוטיב, זניט שתתארח אצל קובאן קרסנודאר המפתיעה ורובין שתתארח אצל וולגה. היום מחצ'קאלה ניצחה 3-1 את קריליה (צמד של אטו) וספרטק ודינמו סיימו בתיקו 1-1 (מק'גידי וקוראני בהתאמה) הטבלה כרגע: 1. זניט 60 נק' משחק חסר 2. צסק"א 58 נק' משחק חסר 3. דינמו 55 נק' 4. ספרטק 53 נק' 5. לוקומוטיב 52 נק' משחק חסר 6. רובין 49 נק' משחק חסר 7. קובאן 48 נק' (+11) משחק חסר 8. אנז'י 48 נק' (+6) הטבלה צמודה, יהיו עכשיו סדרה של 14 משחקים שקבוצות חזקות ייפגשו ראש בראש- יהיה אש! הליגה הרוסית בכלל מתחילה להתבסס כליגה מאוד צמודה (2007 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx)
איך זה עובד, עכשיו יש שתי ליגות (פלייאוף עליון + תחתון) של שני סיבובים ובסוף אלופה בעליון ויורדות בתחתון, או שיש עוד שלב או משהו?
אכן 2 פלייאופים שישחקו ב-2 סיבובים. הפלייאוף עליון ישחק על אליפות, מקום במוקדמות צ'מפיונס ומקומות בליגה אירופית. פלייאוף תחתון - רק נגד ירידה.
מכירות שם - זה חלק בלתי נפרד. גם בפלייאוף עליון יהיו מכירות. אני רק רוצה דבר אחד - שספרטק לא יתחיל להשתתף בזה. אבל עם קרפין - לך תדע...
בתחתית כבר שמעתי הרבה אודות טרק והמכירות, אבל לא התעמקתי. בצמרת לא זכור לי משהו... מקסימום יהיו תמריצים.
קריליה סובטוב גם בעניינים של המכירות, יש שמועות שגם וולגה, וככל הנראה גם טום תתחיל עם זה מאחר שהיא בכאלו בעיות כספיות עכשיו, למרות שזה לא כזה יעזור... אוף, ועוד הפורסנקו הזה אמר שעם הפלייאופים האלו יהיו פחות מכירות. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx אגב אתמול הוא הכריז שאין לי שום ספק בזכייתה של רוסיה במונדיאל 2018. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/champions.Xxx
יצאנו לדרך כבר ביום שישי עם תיקו 0-0 בין זניט למחצ'קאלה, בשבת רובין ניצחה 2-1 את צסק"א והיום דינמו מנצחת את קובאן 2-0 וספרטק כמו לפני שבועיים מנצחת את לוקומוטיב, הפעם רק 2-0. איבוד הנקודות של זניט (62 נק') וצסק"א מצמצם את הפערים בינן לבין דינמו וספרטק (56). ממה שראיתי בחצי שעה ובתקציר בין ספרטק ללוקומוטיב, אי אפשר שלא להתלהב מאמניקה- יש לו הכל ושום הגנה לא יכולה עליו! חתיכת מציאה ואני לא מאמין שבשחקן הזה פקפקתי (15 מיליון יורו והסתבכות בפרשת השחיתות בטורקיה). הוא מדהים אותי כל שבוע מחדש! קאיומוב גם נראה טוב, מזכיר את ז'אנו, אבל כמו שדברים הולכים בספרטק ועם כזה מאמן קשה לי להאמין שיגדל ממנו קשר ענק. ולוקומוטיב? בקושי ראיתי מהם משהו. אובינה כל כך חלש...
כמה חדשות סביב קבוצה הכי חמה בשוק - אנז'י. אני מניח שכולם ראו ידיעה לגבי בן חיים - 4 מיליון יורו על כרטיס וכ-400 אלף יורו משכורת לשנה במשך 4 שנים. ימבה כסף בשביל בן חיים ופ''ת וכלום בשביל אנז'י. חלוץ של ווסט ברומיץ' פיטר אודמבינגי (שיש לו גם אזרחות רוסית) סיפר לעיתון "סובייטסקי ספורט" שאנז'י - זה נושה הכי מדובר ביו שכנים באנגליה ורבים חולמים להגיע לשם. כבר כולם יודעים מה המועדון הזה יכול להרשות לעצמו ושחקנים חושבים שאנז'י יכולים לקנות כל שחקן שהם ירצו ולשלם לו כמה שהוא יבקש.