זניט תצטרף לספרטק בצ'מפיונס ליג (אם כי האלופה זכתה לשיבוץ אוטומטי בשלב הבתים), בעוד שבליגה האירופית, לצסק"א תחבורנה דינמו מוסקבה, אנז'י ורובין.
מי שהחליף בסוף את קרפין זה אונאי אמרי מולנסיה, שכבר התחיל עם הרכישה המשמעותית הראשונה: רומולו מואסק דה גאמה. קשר אחורי בן 22 שצבר לאחרונה 5 הופעות במדי נבחרת ברזיל כולל גול נגד ארגנטינה לפני 3 שבועות. לא בדיוק הבנתי כמה אחוזים מהכרטיס שלו ותמורת כמה נרכשו, אבל לספרטק די הלך טוב עם ברזילאים, הוא יצטרף ל-3 הברזיאלים הותיקים בקבוצה (אולי עכשיו יוותרו על קאריוקה)- ונראה לי שמדובר בשחקן איכותי ביותר. ברזילאים/ דרום אמריקאים, הוא באמת אחד שאמור לפרוח? ובכמה בערך לפי הדיווחים בברזיל הוא נרכש?
שחקן מצוין עם כל הנתונים להגיע רחוק, היו איתו קצת בעיות משמעמת והוא גילה חוסר יציבות, אבל כישרון ופוטנציאל יש בשפע. לא יודע לגבי הסכומים, אבל אני כן יודע שדווקא צסקא עקבו אחריו במשך תקופה ארוכה (מאוד), מועדון עם סקאוטינג רציני למדי ממקור ראשון, ובסופו של דבר ירדו ממנו ולא רק בגלל הכסף.
אגב השינוי נעשה בלחץ המועדונים שרוצים להיות יותר תחרותיים באירופה, אבל צס'"קא וזניט לקחו את הגביע אופ"א עם 6-7 רוסים בהרכב. גם ההצלחות בליגת האלופות שלהם בשנה האחרונה. ספרטק בשנות התשעים הגיע לחצי גמר גביע אופ"א עם זר אחד(לא מחשיב אוקראינים או בלרוסים).
ברוסיה מדווחים שסאגת המאמן הלאומי אמורה להסתיים בשבוע הקרוב. עוד דווח כי ההתלבטות היא בין ואלרי גזאייב, שאימן כבר את הנבחרת בין 2002 ל- 2003 לבין קאפלו.
צפיתי היום בסופרקאפ הרוסי בין תשניט לרובין, אני אתחיל מזה שהשידור של ORT גרוע יותר מהשידור של ערוץ 10 שמתחיל שנייה לפני ההנפה ונגמר אחריה. הם בכלל לא שידור את ההנפה! במשחק עצמו הייתה רמה די ירודה, רובין עוד שמרה על רמה סבירה ויכולת מעולה בהגנה ושל השוער ריז'יקוב, אבל זניט הייתה אפס מוחלט גם בהגנה וגם בהתקפה. קרז'אקוב, שלא מבייש את הפירמה, ופספס כדור רוחב בתוך הרחבה- כנראה הדביק את החברים. אבל רק השד יודע איך ההשתלטות המגושמת של ריאזנצב באגף (ג'יימס מילנר היה יכול להיות גאה לו היה רואה את זה, באמת!) לצד הדרדל'ה בנפילה של дядюн (איך כותבים את השם הזה בשפה אחרת?)- הפכה לגול. נו טוב- גם אני יודע- לומברטס היה חלש, קרישיטו ואלבס גם לא היו דומיננטים בהגנה לעומת שארונוס וסזאר נאבאס בצד הבורדו. לרובין זהו סופרקאפ שני אחרי שניצחה את צסק"א ב-2010.
לגמרי. גם די היה נדמה לי שויקטור גוסב ממש בעד זניט, ועכשיו עשיתי את הקישור בין ערוץ ממשלתי ברוסיה לקבוצה ממשלתית... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx ולגבי הכושר: בעיה שלהם שהם מתעקשים לקנו את כל הרוסים הטובים. הסיבה המקצועית היחידה שקבוצה תחזיק את בוחאלוב על הספסל- זה כדי שהוא לא יהיה בהרכב הפותח של קבוצה אחרת. סיבה מספיק טובה אם הממשלה משלמת טוב, לא? מזכיר לי ת'אמת איזושהי קבוצה...