הליגה הרוסית - עונת 2011-12: זניט אלופה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י עומר, ‏28/2/11.

1. Ice Cream חסה

אני באמת חושב על העתיד של רוסיה, ולא על הנבחרת כמו החוק הרוסי. שום שחקן צעיר לא מצליח לפרוץ כבר מזמן, ואלה שכן, כלומר נותנים 2 משחקים רצופים טובים- מקבלים איזה חוזה לא נורמלי, מתחילים לשים זין על כדורגל כי הם כבר לא צריכים כלום, ואנחנו נשארים עם בלופים כמו נבאבקין ומקייב עם חוזים מטורפים והם גם צריכים להיות שחקני הרכב.
    גם המאמנים זה בעיה- כמה שחקנים צעירים עברו בספרטק שכבר הרשימו, והיום הם בליגה השנייה. את יאקובלב אני זוכר לפני שנתיים כבר נותן עונות טובות, שישקין ופבלנקו היו שחקני העתיד עד גיל 25 בערך, מקייב נראה כמו עילוי פשוט, והיו עוד כמה קשרים שמאוד אהבתי כמו ולדיסלב ריז'יקוב וסשה זוטוב שאלוהים יודע איפה הם היום (ובעיקר מה הם שווים)- קארפין פשוט לא יודע לעבוד עם צעירים, וזה ככה גם לפי מה שהבנתי עם שניקוב בצסק"א, למשל.

קלישאתי לומר שהקבוצות הרוסיות משקיעות בכוכבים במקום בשחקנים, אם כבר להפך- קבוצות רוסיות מייצרות כוכבים. מי אלה היו הונדה, דומביה, ואגנר לאב, דניאל קרבאליו, ג'ו, מילוש קראסיץ' ושמברס לפני שהם הגיעו לצסק"א? איפה היה דני מיגל לפני דינמו מוסקבה? מי אלה כבר היו וולינטון, אמניקה, ארי, אלכס ואיבסון לפני ספרטק? נובואה? גוקדניז? צ'ורי דומינגז?
    מה הבעיה? שאפילו על שחקנים כאלה שהם לא הטופ ולא דרג ב' אפילו, צריך לשלם שכר גבוה כדי לשכנע אותם לבוא, וגם קבוצות האם יודעות שמדובר באוליגרכים ומנסות לחלוב כסף מהרוסיות.

2 דברים שחייבים לעשות עכשיו ברוסיה זה קודם כל למצוא מאמנים שיוכלו לנצל את הכישרונות הבודדים שיש ברוסיה, גם במחירים מופרזים, ודבר שני לבטל את החוק הרוסי לפני שפרודניקוב יקבל את אותו שכר שמקבל אטו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏26/2/12
  2. vasisualy Member

רואים שאתה יודע על מה כותב... זוטוב - שחקנה של ספרטק, לא בהרכב ראשון, אבל מקבל קרדית ודקות משחק.

דני מיגל לא שיחק מספרטק.

3. alexshw Member

שוב, הבעיה לא בחוק הרוסי אלא בהיצע נמוך של שחקנים איכותיים מקומיים. אותה בעיה באנגליה, שם אומנם לא חוק רוסי, אבל יש חוק את כמות שחקנים מקומיים בסגל וגם שם המחירים קפצו ולבטח גם משכורות.

אם ידעו לפתח שחקנים צעירים, המחירים והמשכורות תוך כמה שנים ירדו.
    או לחילופין אם מחיר הנפט העולמי יפול לרמות של שנות התשעים.

נערך לאחרונה ב: ‏26/2/12
  4. Ice Cream חסה

דני מדינמו כמובן. לפני זניט הוא לא היה קרוב בכלל לנבחרת פורטוגל.

וזוטוב בספרטק? עכשיו כשאני בודק- באמת כן, והוא אפילו כוכב הקבוצה ובדיוק השחקן שציפו שיצא כשב-2009 או 2010 הוא פתח כבר מול צסק"א בהרכב ונתן משחק ענק.

במנטליות הרוסית, זה שהמשכורות קפצו- הרס לגמרי כל אפשרות לקדם צעירים.
    או שאתה עושה עכשיו תקרת שכר למקומיים בלבד, או שאתה לא מגיע למצב שכל פוץ מתחיל לדרוש משכורת מנופחת- וזה יקרה אם תראה לו את מקומו ביציע והטמבל יבין שהוא צריך לקרוע את התחת.

5. vasisualy Member

תבדוק דברים לפני שאתה כותב.

לא, הוא לא כוכב, אבל אף אחד גם לא מצפה שבגיל 21 הוא יהיה כסר כוכב. אבל הוא מקבל דקות משחק ונראה די טוב. רק צריך לעבוד על חוסן גופני (בעיה של כל הקשרים שגדלו בספרטק).

6. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

המשחק בין צ'סקא לזניט היה אחד המשחקים הטובים שראיתי בתקופה האחרונה. מאיפה צ'סקא הנחיתו את אחמד מוסא? חלוץ אדיר, אבל תיקו היה חתום על המשחק הזה.

7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

כן, הזהרנו בדיון ההולנדי שאחמד מוסא הוא פוטנציאל עצום. שיחק בוונלו מתחתית הליגה.

8. vasisualy Member

לא צ'סקא - צסקא.

9. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

תודה על התיקון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    איך הוא הגיע לצסקא? העברה חופשית? שילמו עליו הרבה? מה היו הנתונים שלו שגרמו למעבר לרוסיה?

10. alexshw Member

עלה 5 מליון יורו. אני מאמין שהוא נחשב לכישרון מאוד גדול. הוא עוד לא בן 20.

11. duck kc samara Member

זניט וצסקא סיפקו את סחורה במשחק הראשון בינהם.קצב נהדר שערים יפים במיוחד של קארז'קוב שער השני מאוויר למרות שאני חושב שאקנפייב היה עודף את זה,אבל איפשר להאשים את שוער הילד רק בן 16 והראה יכולת לא רעה.

12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

צסקא עקבו אחריו תקופה ארוכה לפני שהחליטו שהוא מתאים, התחילו אפילו לפני שבהולנד הבינו שיש להם כישרון גדול. מגיל מאוד צעיר הוא נחשב לכישרון ענק בארצו, ובנבחרות הצעירות הוא היה הכוכב בתקווה שבעתיד הוא גם יהיה שחקן מפתח בנבחרת הבוגרת.

לגבי הסכום, אלכס ציין 5 מ' אירו, למיטב ידיעתי מדובר בשמועות וסכום שאושר על ידי שני הצדדים לא פורסם (?).

13. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אמת. הסכום לא נחשף מעולם.

רק אני אציין שבקיץ (מוסא עבר בינואר) יו"ר וונלו הופיע בטלוויזיה והודיע שהוא דחה הצעה מקבוצה בבונדסליגה (סירב לציין שמה) בסך 10 מיליון אירו על החלוץ. כך שאני בספק אם 5 מיליון הוא הסכום האמיתי.

14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני גם מאמין שזה יותר, אבל מאז הקיץ בו הייתה כנראה הצעה על סך 10 מ' המצב השתנה, שכן מסביבתו של מוסא כבר החלו ללחוץ יותר לגבי מעבר לקבוצה טובה יותר, ולמועדון ההולנדי היה עדיף למכור בשלב זה מאשר לאבד אותו בדרך זו או אחרת בסוף (לדוגמא בירידת ליגה).

15. Muurad Member

הוא תפס לי את העין באליפות העולם וממש הראה טונות של פוטנציאל למרות שהוא גם היה לפרקים אגואיסט ברמות... ממש לא מפתיע שצסק"א נכנסה לפעולה מהר לפני שיבינו מה ומי ויחטפו אותו, יופי של רכישה.