אכן, ומחזור לאחר מכן הובסה לוקומוטיב ע"י לוץ' 3-0. הבעיה במשחק מול לוץ' היא מיקום העיר ולדיווסטוק ממנה באה הקבוצה. העיר מצויה במזרח רוסיה ליד יפן, מה שאומר שהיא מרוחקת כ-7 שעות טיסה ממוסקבה, והנורא יותר: כ-8(!!) אזורי זמן ממוסקבה. אגב, גם בעונה שעברה שיחקה צסק"א מול לוץ' במחזור הלפני האחרון, 3 ימים לפני משחק החוץ שלה מול פורטו, דבר שככל הנראה גם גרם ליכולת העלובה שלה במשחק הזה ולהדחתה מליגת האלופות ( המרחק בין ולדיווסטוק לפורטוגל הוא כ-9000 קילומטר אם זיכרוני איננו מטעיני בהבדל של 10 אזורי זמן). שידור אחד בשבוע יש בערוץ הרוסי הראשון ביום שבת או ראשון. אני אדווח כשאדע מה ישודר השבוע.
אכן מרחקים מאד מפחידים... אבל אתה טיפה טועה, אחרי אותו משחק מול לוץ', היא שיחקה במוסקבה מול פורטו ולא בפורטוגל. מה גם שהיא הבטיחה את האליפות עוד לפני המשחק מול לוץ'.אבל כן, המרחקים האלה מאד מפחידים ומאעייפים. אגב, מה לעזאזל קורה ללוקומטיב, אלופת רוסיה מלפני שתי עונות? התוצאות שלה ממש לא משכנעות, ומי שמתי לב עומד בשוער? יאקופוביץ'! זה לא אותו יאקופוביץ' שנתן משחק הירואי מול דינמו קייב במדי ת'ון כשהשניה הדיחה את הראשונה מסיבוב המוקדמות השני של האלופות? שמתי לב גם שבלוקו משחק רודולפו, עוד שחקן של דינמו קייב לשעבר. בכל מקרה העונה ליגה סופר מעניינת, רק שבע נקודות מפרידות בין המקום ה-1 ו-14, כאשר הליגה נמצאת כמעט בחצי הדרך... אגב, דני, אני לא כ"כ מעודכן, אנדריי גוסין עדיין משחק בקריליה סובטוב או שכבר פרש?
אתה צודק לגבי העובדה שהמשחק מול פורטו התקיים במוסקבה, אך טועה לגבי האליפות. צסק"א הבטיחה את האליפות עם הניצחון בלוץ', ולכן היא נאלצה לטוס עם הרכב מלא. בכל אופן, 13,500 קילומטר וג'ט לג של כ-16 שעות ביומיים זה לא עניין של מה בכך http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx אכן , אותו יאקופוביץ' מת'ון. גוסין עזב את קריליה בתחילת החודש ועבר להיות עוזר מאמן או חלק מהצוות המקצועי בסאטורן. אני לא זוכר אם הוא הודיע רשמית על פרישה או שהוא עשוי להיות שם על תקן שחקן/צוות מקצועי,אך לפי האפשרות הראשונה היא הנכונה.
כן, אבל אני זוכר שזה היה שני מחזורים לסיום, ולצסק"א היה שש נקודות יתרון על ספרטק והפרש שערין הרבה יותר טוב... אמרת שלדעתך הרמה של הליגה עלתה... לא יודע, אני מסכתכל על הטבלה ורואה שכל הקבוצות פרט לפ.צ מוסקבה ספגו מספר דו ספרתי של שערים, ולפי מה שקראתי באחד האתרים, יש כמעט לכל הקבוצות בעיות חמורות בהגנה, והטבלה ממחישה זאת יותר מכל דבר אחר.זניט במקום השני והיא ספגה פאקינג 15 שערים ב-13 משחקים. אז נכון, יש לה שחקנים מרשימים בקישור ובהתקפה (טקה, ארשבין, פוגרבניאק, דניסוב, טימושוק...), אבל מה יהיה עם ההגנה?! עם כזאת יכולת בעורף הם יכולים רק לחלום על מקום בליגת האלופות. לא יודע, לדעתי כל זה בגלל שהליגה מעט נחלשה, אין קבוצה אחת שהיא מעל, 14 קבוצות עדיין בתמונת האליפות (כן אני יודע שמעשית זה לא כך, אבל נלך על העניין התיאורתי), זאת בעיה... מרתק - כן, אבל אני בכל זאת חושב שהליגה מעט נחלשה מהעונות הקודמות. אגב, הייתי רוצה לראות את לוץ' מגיע לגביע אופ"א, לראות את הקבוצות המערב אירופאיות טסות סביב חצי כדור הארץ בשביל להגיע לוולדיווסטוק. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
יתרון של 3 נקודות וכמות ניצחונות רבה יותר, שזה מה שקובע בליגה הרוסית. ( אין כבר משחקי אליפות כמו עד לפני 5 עונות). בעיית ההגנה הייתה קיימת מאז ומתמיד בכל קבוצה רוסית טובה, ולמעשה למעט צסק"א של השנים הקודמות לא הייתה מעולם אלופה הגנתית טובה ברוסיה. אפילו צסק"א עם הגנת נבחרת רוסיה בשנים הקודמות לא הייתה קבוצת הגנה טובה במיוחד, אלא הצליחה לגדל את אחד השוערים הגדולים בעולם כיום ובכך לפצות על איטיות הגנתה. אין ספק כי היכולת ההגנתית בליגה ירדה, בעיקר כי בכל זאת תקציבי הקבוצות עדיין לא גבוהים מספיק בכדי להביא שחקני הגנה ברמת המחירים של שחקני הקישור שכן מגיעים בסכומים אירופיים בינוניים. התקווה הגדולה היא שקבוצות רבות יותר יצליחו לעשות רכישות חכמות כמו ספרטק עם וידיץ' ותשכילנה לא למכור את אותם שחקנים. אני מסכים איתך שאין קבוצה אחת מעל, אני פשוט עוד לא בטוח אם מדובר באיזשהו נסיון של הקבוצות הגדולות לשמור את עצמן לאירופה. כמו כן, יש נסיבות מקלות רבות כמו סגל חדש או פציעות המפחיתות מעט את הביקורת על המועדונים הגדולים נכון להרגע. המבחן האמיתי יחל בעוד חודש, כאשר העונה האירופית תתחיל ולבטח אחת הקבוצות בליגה תסיים את שלב ה"גישושים" ותחל בנסיון בריחה לליגה.
יש גם שידורים באינטרנט... היום ספרטק - סטורן ב 18-00 יום ראשון ב 12-00 טומסק - לוקומוטיב ב13-00 קריליה - צסקא (גם בערוץ רוסי ראשון ORT) לראות כאן: דרך Sopcast sop://broker1.sopcast.com:3912/19177 דרך TVAnts tvants://www.tvants.com/tvants/?k=72bda95ff71a115fc11018bd7bba6a2f
ספרטק מובסקבה ניצחה 2-0 את סאטורן משערים של שטרנצל ופבליצ'נקו, ועלתה זמנית לפסגה עם יתרון שתי נק'' על זניט וצסק"א.
אתמול נפטר שחקן של רובין לינר גילמוללאן אחרי תאונת דרכים קשה הוא נפגעה בראש אז הובל לבית חולים ואחרי כמה ימים בלי הכרה הוא מת
תקציר המשחק למעוניינים, כולל השער שכבשה ספרטק אך השוער שרק לפנדל לטובתה שהוחמץ ע"י פבלוצ'נקו: http://www.youtube.com/watch?v=jU96QmobRVQ