לא זכו, אבל גם עם קיזוז הם אמורים לזכות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx פער של 6 ושלושה משחקים לסוף. יש להם את רוסטוב וקריליה בבית. קבוצות אמצע טבלה/תחתית. וביניהם משחק חוץ קשה בקזאן. מה שכן, עבור צסק"א זהו ניצחון מאוד חשוב במאבק על הכרטיס האוטומטי לליגת האלופות.
תשאל את ספלטי, מה לא בסדר. אבל אם כבר הוא מסופסל, אז רצוי שזה יהיה לטובת שוער יותר מוצלח מז'בנוב. צ'ונטופלסקי היה שווה.
מזל טוב לזניט שזכתה באליפות רוסיה עם 5:0 על רוסטב בעוד צסק"א מסיימת בתיקו. אלופה סופר ראויה שתהיה סוף סוף בליגת האלופות שנה הבאה. המקום השני עוד פתוח אבל שני מחזורים לסיום צסק"א מובילה עם 58 נק' בעוד לרובין קאזן יש רק 56 ועוד משחק מול זניט (מקום שני ישירות לבתים של הצ'מפיונס, שלישי למוקדמות). http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/champions.Xxx
הליגה ברוסיה הסתיימה מזמן כשזניט לא מביא לאף אחד אפילו להתקרב אליה,כל כבוד על העונה נהדרת שלהם,באמת הגיע להם לקחת את אליפות אולי לא עם הכדורגל הכי יפה אבל מאוד ממושמע וטקטי בזכות ספלטי. צסק"א סיימה בסוף במקום השני מה שמבטיח להם בעונה הבא מקום בליגת האלופות,ורובין תסתפק במוקדמות. למרות שיש כבר אלופת רוסיה,הקרבות בליגה עדיין לא הסתיימו כשבתחתית הכל עדיין פתוח 3-4 קבוצות נאבקות על זכות להישאר בליגה(אנז'י,קרליה סובטוב,אמקר ואלאניה) מה שמעצבן אותי שהיום הקבוצה שלי(קרליה סובטוב)יכלה להבטיח את מקומה בליגה (אחרי ניצחון 0-1 על דינמו),אבל כמובן טרק גרוז'ני שוב החליטו "לעזור" לאחים שלהם כמו במחזור הקודם(נגד אנז'י) והפסידו לאלאניה 2-1. ברוסיה כבר צוחקים על זה שטרק מתחילה את העונה הבאה עם 6 נק' אחרי 2 הפסדים די מוזרים,אפילו בסוכנות הימורים החליטו לבטל את משחק או פשוט להגביל את הימור עד סכום מסוים. נראה לי כבר הגיע הזמן שיתחילו לטפל במשחקים המוזרים האלו,כי לא מגיע לרדת ליגה לקרליה במיוחד כשיש להם קהל אוהדים נהדר שהגיעו היום למגרש 29000 ב2-מעלות!!!.
סיכום עונה אלופה: זניט עם אליפות שלישית בתולדותיה(אחת של ברה"מ) עלו ישירות לשלב הבתים באלופות 11/12: זניט וצסק"א מוקדמות האלופות 11/12: רובין קזאן מוקדמות ליגה אירופית 11/12: ספרטק ולוקומוטיב. עוד מקום יקבע אחרי שיסתיים הגביע במאי. יורדות: סיביר ואלניה שגם עלו העונה ליגה מלך השערים: וליטון הברזילאי של ספרטק עם 19 שערים. יש דיבורים שהוא יהפוך למתאזרח ויוזמן לנבחרת, אך ברוסיה יש הרבה מתנגדים למהלך. עוד כובשים בולטים: סרגיי קורנילנקו 14, אלכסנדר אלייב 14, אלכסנדר קרז'אקוב 13 אלופת ליגת המילואים: ספרטק מוסקבה
בעונה הבאה הליגה תעבור למתכונת אחרת... לפי מה שהבנתי,ישחקו בבוץ או שבטומסק עם 30- מעולות על קרח. מישהו מוכן להסביר איך זה ילך?...
בעונה הבאה הליגה תהיה באותה מתכונת. בהחלט נראה לי שמרחו את הליגה העונה קצת יותר מדי. נכון יש מונדיאל, אבל אף אחד לא מת ממחזור אמצע שבוע. לגבי הגרמני: כבש 9 שערים ב - 16 הופעות במדי דינמו מוסקבה, לא ספרטק. יפה. רק חבל שהוא משחק בקבוצה הכי פתטית ברוסיה. סבבה משלמים שם כסף, אבל למה לבחור דווקא בדינמו ששמה השני הוא כישלון? עם מניש וקושטיניה שאחרי הזכיה של פורטו באלופות, הם היו בתחתית או אמצע טבלה.
לא הליגה תהיה שלוש סיבובים... סיבוב שלישי יהיה פלאי אוף עליון על אירופה ואליפות... ותחתית על ירידה...או יותר נכון על השרדות... לדעתי השיטה היא חיובית... אבל מעבר חד לזמנים כמו באוקראינה...זה טעות.... את האלופה הבא נדע רק ב-2012.... בכל מקרה מברוק לקריליה ששרדו!!! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/drunk.Xxx
כמו בישראל שיטת לוזון?!!... נראה לי קצת הזוי,לא אהבתי בכלל את השיטה הזאתי..אפשר היה לראות מה קרה למכבי חיפה בעונה שעברה איך הם סבלו מזה,וזה גם יכול לקרות לזניט בעונה הבאה ולכל קבוצה אחרת וזה יהיה בכלל לא נעים. ולהעביר את ליגה בשיטה אוקראינית הליגה בכלל תהרס הטמפ' באוקראינה עדיין קצת יותר גבוהות בחורף לעומת רוסיה,לנסוע לטומסק בחורף יהיה בלתי אפשרי לשחק בתנאים האלו. ושוב כל כבוד לכם על האליפות באמת מגיע לכם!!! אני מקווה שנצליח לגנוב ממכם בחורף את אנטון סוסנין,אהבתי מאוד את שחק,היה שחקן די מרכזי במערך שלנו בזכות הרבה קרבה וחוכמת משחק הביא לנו עוד עונה בליגה ביחד עם יאקובלב מספרטק.
בואו נעשה סדר: זמני המשחקים לא ישונו, תהיה פגרת חורף ארוכה וישחקו כל שאר הזמן. כרגע פגרת החורף היא בין עונות, ומתחילה בנובמבר. במקום זה היא תהיה בין הסיבוב הראשום לשני, כדי שעונה תסתיים במאי ולא יצטרכו לחכות מנובמבר עד ספטמבר לשחק באירופה. הבעיה היא שכדי לעשות את המעבר מפגרה בין עונות לפגרה בין סיבובים צריך לשחק פעם אחת חצי עונה, או עונה וחצי. אז יש עונה וחצי. בהתחלה שני סיבובים רגילים, ואז עוד חצי עונה שמונה הראשונות בבית עליון ושמונה התחתונות בבית תחתון עם שני סיבובים בית חוץ ככל הנראה (עוד 14 משחקים) ובלי קיזוז או שטויות אחרות. ככה העונה תגמר במאי ומשם כבר הכל ילך רגיל. בשביל לעשות את המעבר צריך לעשות עונה שהיא 2010-11-12. אבל רק אחת כזאת ואז הכל מסתדר. לעונת 2012-13 רגילה כמו כל אירופה. מובן?