http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx ראיתי השנה את רוב המשחקים של מארסיי ואין לי שום סיבה לחשוב שהתבוסה מול ואלנסיין משקפת את היכולת שלה. בדיוק כמו שההפסד יכול לפרק אותם הם גם יכולים לבוא נחושים מתמיד. עדיין לא התאוששתי לגמרי מההתארחות הקודמת שלנו בוולודרום. לחלוטין לא הופתעתי מההפסד של ליון לבורדו. ליון קבוצה סופר בינונית שיכולה עם קצת מזל (והחולשה המסתמנת של ליל ומונפלייה) להשיג את המקום השלישי, אבל לא יותר מזה.
אליאס, אני חולק עליך בנוגע לפרנאנדס. הוא שוער טוב מאוד שלדעתי בשקט יכול לשחק לפחות בקבוצות מרכז טבלה ומטה בצרפת וגם הוא חתם כמדומני כשהיה נראה שדויד הולך בשנה שעברה. לגבי אוספינה, אני הבנתי את ההחתמה של דל, הקטע הוא שאוספינה לא איבד את מקומו בגלל יכולת לא טובה אלא בגלל שכבר הביאו מישהו אחר.
עוד פעם פריז מאכזבת. הפסד 1-0 מוצדק בהחלט לפורטו, חאמס רודריגז הצעיר שגם לפני השער היה המצטיין במשחק, כובש בוולה נהדר בדקה ה-82 וחושף את הבלוף במלוא תפארתו. דבר מעניין שגיליתי השבוע - Salvatore, כמו סאלבטורה סיריגו, פירושו באיטלקית מושיע. 80 דקות חשבתי שסיריגו יושיע את אנצ'לוטי פעם נוספת ויסתיר את השקר לפחות לשבוע הקרוב. עד מתי זה ימשך?! הגיע הזמן שאנצ'לוטי יארוז מזוודות ויעזוב מרצונו. הוא צריך להיות עיוור כדי לא להכיר בכך שהוא רק מדרדר את הקבוצה הזו, מבחינתי לתת למקללה להיות מאמן ראשי ולהטיס את הטמבל הזה כבר. גם בכדורגל יש גבול לכמה אפשר לשקר ולצאת מזה בשלום. זהו, אי אפשר להסתיר יותר את הבלוף של אנצ'לוטי. 18-5 לפורטו בבעיטות! במובן מסויים קצת חבל לי שלא קיבלנו פה את הארבע שהגיעו לנו, אולי זה היה פותח לאנשים את העיניים קצת. חג שמח ותבוסה מהנה למארסיי.
9 בערב, ורוב הסיכויים שלא שכן נדמה שאף ערוץ ספורט לא משדר את הליגה הצרפתית השנה בכלל. הרבה יותר כיף ועדיף לשדר את מאור מליקסון ו-ויסלה קרארוב כנראה.
זה שלא משדרים את הליגה הצרפתית השנה זה חתיכת מחדל, בכלל לדעתי ערוץ הספורט מזמן פשט את הרגל! חוץ מליגה ספרדית וצמפיונס אין שם כלום לעומת צרלטון שלפי דעתי זו החבילה המשתלמת ביותר היום לחובב ספורט ישראלי. בכל מקרה נקווה לניצחון של מארסיי. Aleez l'OM!
2-2 במחצית ראשונה מופלאה בוולודרום, ז'יניאק כבש ראשון במתפרצת מהירה של מארסיי. לקח את כריסטוף ז'אלה לטיול קצר ברחבה, בעט לו שטוח בין הרגליים אל הפינה הרחוקה של סיריגו שלא הצליח להגיע. 1-0 למארחים. זלאטן איברהימוביץ' מראה שוב למה שילמו עליו כל כך הרבה כסף, עם שער גדול אחרי כדור קרן, ושתי דקות לאחר מכן בעיטה חופשית אדירה עם עזרה של החומה ומנדנדה, קבע מהפך - 2-1. היחיד שלא התרגש מכל זה היה אנדרה פייר ז'יניאק, שהשלים צמד אחרי נגיחה לרשת של סיריגו. וכל זה בקצת יותר מחצי שעה, כן? במחצית השניה לא קרו הרבה דברים, מארסיי שלטה יותר במשחק אך לא הגיעה למצבים מאוד מסוכנים וגם פריז לא עשתה הרבה. תוצאה שקרית לחלוטין, שני שערים מקריים של פריז. משחק לא טוב, מארסיי קצת פחות נאיבית הייתה מנצחת בקלות. אנצ'לוטי - זה לא עובד בינינו! לשקר אין רגליים, ההפסדים יבואו מתישהו אם זה ימשך ככה. לא להפסיד בוולודרום זה נס בפני עצמו, אבל בטווח הארוך לא נגיע רחוק מדי ככה.
תגיד אם אני זוכר נכון שנה שעברה לא היו אוהדי חוץ במשחקים בין הקבוצות נכון? גם אתמול לא היו אוהדי חוץ?
למישהו מאוהדי פסז' יש הסבר לעניין הזה שיש לכם כרגע 4 קשרים התקפיים ברמה של הרכב (ואחד מהם עוד נקנה הקיץ, זאת אומרת מישהו ראה שיש בו צורך), אבל אתם משחקים רק עם שניים כל משחק? ואז מגיעה השאלה העוד יותר קשה, מה תעשו בינואר גם עם לוקאס שעלה 40 מיליון יורו? באמת שלא שנאתי את אנצ'לוטי בעונה השנייה הגרועה שלו אצלנו, אבל מה שהוא עושה אצלכם זה מין חותמת רשמית לכמה שהוא איטלקי זקן ומעצבן. הוא לדעתי המאמן האחרון שצריך להיות שותף לפרוייקטים כאלו.
אף אחד לא יכול להסביר את הפקק בהתקפה, בינואר הבעיה רק תחריף וזה גורם לבעיות וחיכוכים בחדר ההלבשה. אין פלא שננה רוצה לעזוב ואני בטוח שגם הוארו לא נהנה להיות החלוץ השלישי בהיררכיה שכמעט לא רואה מגרש.
עוד ניצחון לא מרשים בכלל של פ.ס.ז', 1-0 ביתי על העולה החדשה ריימס. כוכב הערב הוא סלבטורה סיריגו, שהציל פנדל בצורה מרשימה ביותר אחרי נגיעת יד של גרגורי ואן דר ויל במחצית הראשונה. קווין גאמיירו קבע את תוצאת המשחק בדקה ה-65 משער בנגיחה. הרכב הזוי ביותר של אנצ'לוטי, אז נכון שהייתה פגרת נבחרת והיו גם שחקנים ששיחקו בצד השני של העולם, אבל זה אומר שצריך לשים שחקנים בעמדות שהם לא שיחקו בהם מעולם? יצאנו מזה בשלום הפעם ומזל שזה רק ריימס בבית אבל שוב אין מה להיות אופטימיים יותר מדי. באמצע השבוע משחק קריטי בליגת האלופות מול דינמו זאגרב, חייבים לנצח כדי להסתיר קצת את הבושה מפורטו.