Deuce כנראה שאנחנו נמצאים על שני קווים מקבילים שלעולם לא ייפגשו..... אתה שופט לפי עובדות,אני מלווה את התהליך ולכן מבחינתי פאריז לא הייתה מוכנה ולא ראוייה לאליפות גם אם בתום הסיבוב הראשון היו לה 3 פור { 3! לא 30....} על המקום השני. אגב,כדאי לך לנסות ולראות את תוכניות הספורט של קנאל פלוס, שם מתחשבים בעובדות אבל מנסים להבין גם למה זה קורה....
דיוס, לא באתי להעליב אותך אישית, רשמתי את דעתי על פ.$.ז'. בכל מקרה, איך אתה משווה את מה שליון עשתה למה שפ.$.ז' עושה? אסיין, בסדר נו... גורקוף, בסדר נו... גומיס, יאללה. אף אחד מהשמות שרשמתי למעלה לא קרובים לזלאטן וטיאגו (שאני אזכיר כמה שילמתם עליהם?)? וכל האחרים? בכל מקרה בבקשה בוא נעצור את זה פה. מה התחזית שלך לקלאסיקו? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx :aaa031:
אני לא שופט לפי עובדות, אני שופט לפי כל מה שראיתי בעונה שעברה. איבדנו את האליפות בשני משחקים שבהם אנצ'לוטי אשם ב-100%. שלא לדבר על שלושת הברזילאים הכושלים (ואני עדין) שהוא הביא בינואר. חוץ מזה, אם בעונה שעברה הוא "בנה" את הקבוצה לקראת העונה, אז למה אחרי חמישה מחזורים אנחנו שש נקודות מהמקום הראשון? הטיעון שלך מנסה גם לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה. אני לא מקבל את זה. אליקון96, אז מה שמבדיל בין ליון לפ.ס.ז'. זה האגרסיביות שבה הן מוציאות את הכסף? אם במקום זלאטן, לאבצי וסילבה היינו מביאים את ז'ירו, אזאר ודבושי זה היה לגיטימי? אני אשתה חומצה גופרתית לפני שאני אהמר על הקלאסיקו, בטח אחרי ההתבזות בולודרום בשנה שעברה.
לוקאס אוקאמפוס, הכישרון הארגנטיני המדובר שהפתיע בבחירתו לחתום במונאקו, כובש שער בכורה יפה בהופעתו השנייה בקבוצה (שתיהן כמחליף). מעבר ליופי של השער היה מדובר גם בשער חשוב, שער שהעלה את הקבוצה ליתרון במהלך ההארכה במשחק גביע הליגה מול ולנסיין (מהליגה הבכירה) בדרך להעפלה לשלב הבא. מזכיר קצת את ויכוחי סיטי-שאר הגדולות באנגליה שהיו פה. תאכלס המבנה נשאר אותו מבנה רק עם חילופי שמות בפסגת העשירות (לעתים), אך ההבדל היותר מהותי (?) הוא שהפערים הכלכליים גדלים. עניין הלגיטימיות, או עד כמה ההבדל מהותי במקרים אלו, הוא כבר עניין של דעה שאני מוצא שלרוב תואמת/מוטה בהתאם לזהות הקבוצה האהודה של המגיב. לא חסר עוד רכישות יקרות של ליון מהעבר שלא צוינו פה
אנ'צלוטי גם אשם בשני גביעי אירופה של מילאן....?! לא פיספסתי אף משחק של פאריז ןבמיוחד לא במחצית השנייה של העונה ואני חושב שננה "אשם" הרבה יותר בזכות האנוכיות שלו במשחקים מול קון,נאנסי ואוקזר,מנז אשם לא פחות עם ההחמצות המחרידות שלו ועוד ועוד.... להטיל את האשמה באופן אבסולוטי על מאמן שהוכיח את יכולתו מזה שנים זה לא ממש לעניין. אהבתי את השאלה שלך " למה אחרי חמישה מחזורים אנחנו שש נקודות מהמקום הראשון? " http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx מה ציפית? שפאריז יהיו ראשונים מהמחזור הראשון ועד סיום העונה? נכון שהליגה די נחלשה השנה אבל עדיין לא מדובר בקבוצות של קונוסים. באותה מידה יכולת לשלאול מדוע ריאל מדריד רק במקום ה7 אחרי 5 -6 מחזורים? לא רציני.
מה מעניינות אותי עכשיו הזכיות שלו עם מילאן? בשורה התחתונה יש לאנצ'לוטי שתי אליפויות מאז תחילת המילניום. זה מאזן עגום מאוד שמוכיח, לי לפחות, שהוא מאמן ליגה כושל שלא מסוגל להעמיד קבוצה במשך עונה שלמה. להאשים את השחקנים זה הגיוני כשאתה מפסיד משחק מקרי. כשאתה פותח את העונה עם שלוש תוצאות תיקו מול קבוצות שאתה אמור לנצח (ושתיים מהן בבית), המאמן אשם. אני ציפיתי להיות כרגע עם 13 נקודות. יש לנו כרגע פער גדול למחוק ואם ניפול בוולודרום יהיה לנו כמעט בלתי אפשרי להשיג את מארסיי. כמו שלריאל עומד להיות כמעט בלתי אפשרי אם היא לא תנצח בקאמפ נואו. 9 נקודות הן פער עצום וכמו שמארסיי נראית עד עכשיו היא בהחלט תהיה מסוגלת לשמור עליו. הרי אנחנו גם ניפול בכמה משחקים עד סוף העונה. אליאס, מבחינתי לא משנה זהות הקבוצה, מדובר בדרך לגיטימית. בין אם זה צ'לסי, סיטי, מאלאגה או פ.ס.ז'.
וואלה,אתה בחור פסימי... אני במקומך ובמקום כל אוהד פרזיאי באשר הוא מתכנן כבר את העונה הבאה בליגת האלופות, אמנם ראיתי לא מעט פייבוריטיות נכשלות {ואני מדבר איתך על שנות השבעים המוקדמות.....} אבל מבחינתי יש היום שתי אלופות בטוחות,באיירן בגרמניה ופאריז בצרפת ואני אמשיך לחשוב כך גם אם פאריז תפסיד 0 -5 בוולודרום.
גם מבחינתי, כמו שכבר כתבתי מספר פעמים בדיונים על הנושא. האירוני בעיני, הוא שמרבית המשיגים על כך פה, הם אוהדי הקבוצות שנדחקו מפסגת העשירות הגדולות לאחר כניסת הכסף החדש. לפעמים אף יותר מכך, כמו לדוגמא אוהדי ריאל מדריד שביקרו את הנעשה במאלאגה...
פריז לא עוצרת, שבוע לפני הקלאסיקו הגדול במארסיי הקבוצה רושמת ניצחון חמישי רצוף, הפעם 2-0 על סושו מצמד נהדר של קווין גאמיירו, שפתח לראשונה העונה בהרכב והחזיר עם צמד במחצית הראשונה. סך הכל משחק לא רע של פריז, היה די בהילוך שני רוב המשחק אבל משחק כזה חשוב לנצח ולצאת בשלום בלי פציעות. במחצית השניה היה איזשהו שילוב של שאננות וקצת פאניקה שלא מצא חן בעיניי. פעם קודמת שהגענו לולודרום בפניקה קיבלנו שלישיייה לראש.
למי שחשש ממארסיי כדאי לתפוס את השידור הישיר מהמשחק בוולנסיין, 10 דקות בתחילת המחצית השנייה והתוצאה 3 -0 לוולנסיין ושליטה מוחלטת שלה. ועכשיו זאת באמת השפלה, לה טאלק עם הרביעי 4-0! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx ואני לא בטוח שזה ייגמר כאן....
מארסיי קיבלה בראש? וואלה אין שום סיבה לחשוש ממנה עכשיו... עידן, סקירה קצרה על מצב הלגיון הקולומביאני בליגה הבכירה בצרפת: http://www.futbolcolex.com/opinion-primer-...nos-en-ligue-1/
תודה אליאס. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx מדהים אותי בעיקר הנושא של דויד אוספינה. מעבר להתנהלות הקלוקלת של הקבוצה בנוגע לעתידו, לא ברור לי איך הוא יושב על הספסל בניס כשהוא היה משחקניה הבולטים בשנים האחרונות, ממשיך לשמור על הכושר המצויין גם בנבחרת ולא נתן שום סיבה מספיק טובה למאמן להחליפו ועדיין מעדיפים את שוער המשנה של הנבחרת הצעירה של צרפת. אם מדובר כאן בלקדם שוער מקומי על חשבון דויד, שיהיה. הוא יצטרך למצוא לעצמו קבוצה חדשה רק שעכשיו מהספסל זה הרבה יותר קשה וזה לא מגיע לו. הוא גם ככה שוער טוב מדי בשביל ניס, וקצת מפתיע אותי שלא היו עליו הצעות. מה שמדהים, שגם השוער השלישי של ניס הוא טוב מאוד, ראול פרננדס הפרואני, שהוא בכלל כנראה כבר לא יראה דקות. אני לא יודע איך השוער של ניס מתפקד, אבל אני בספק מאוד גדול אם הוא טוב יותר מדויד אוספינה, שדווקא עכשיו בנבחרת נמצא בשיא כושרו. מקווה בשבילו שהמצב שלו ישתנה ומהר. לגבי ויקטור מונטאניו, הבחור פשוט לא נמצא בתקופה טובה ויושב כנראה בצדק בחוץ. כולם מכירים את השחקן הזה בצרפת ויודעים מה יכולתו האמיתית, הוא צריך רק להחזיר לעצמו את הביטחון ויהיה בסדר.
אוספינה כבר היה סגור באחת הקבוצות הטורקיות ובניס התכוננו לעונה בלעדיו. לכן גם הביאו את ז'וריס דל ממץ והוא זה שעמד בשער בתקופת ההכנה. הוא פתח מצוין את הליגה וגרם לקלוד פואל לצאת בהכרזה שאין רוטציה ושהוא השוער הראשון. יצא לי לפגוש את פואל במהלך היורו והוא דיבר על פרויקט לטווח ארוך בניס עם בניית זהות צרפתית. יכול להיות שגם לזה יש חלק. אוספינה קיבל הזדמנות בגביע הליגה בשבוע שעבר, אבל במקום לנצל אותה הוא בעיקר התחרה עם אלכסיס תבו מברסט מי יספוג שער יותר מגוחך. למזלו ניס ניצחה. השער ב-1:15 בערך http://www.youtube.com/watch?v=SADOwVONTOI
תומר, זה בדיוק הקטע, שאוספינה לא אמור להיות בתחרות עם אף אחד. כתבתי שהוא גדול על ניס ואני עדיין חושב כך. לספוג שער מצחיק כבר גדולים ממנו ספגו והוא בטח לא צריך להוכיח את עצמו, הוא עשה זאת מאז שהוא הגיע לצרפת ולטעמי בהצלחה. שווה לתת הצצה ל-4 משחקי המוקדמות האחרונים של הנבחרת כדי להבין שגם כשהוא לא משחק הוא בכושר אדיר. שוער נפלא שאני מקווה שימצא את מקומו בקרוב בקבוצה שראויה לו. וכמו שכתבתי אגב, גם ראול פרננדס ראוי לטעמי לקבוצה טובה מניס. שוער שמאוד הרשים אותי בקופה אמריקה. זכותו של פואל לקדם את מי שהוא רוצה, רק חבל לי שזה בא על שוער שבנו עליו להיות שוער ראשון וחתמו איתו על חוזה עד 2013.
בגלל שהחוזה הוא עד 2013 אין באמת סיבה שאוספינה יקבל דקות כל עוד דל מציג יכולת טובה כמו שהוא מציג. גם ככה הוא הולך העונה ויש שוער צעיר שימשיך הלאה וכרגע מציג יכולת שמצדיקה את ההרכב. האמת שאני מבין לחלוטין את המאמן, אוספינה וניס פשוט נדפקו מנפילת העסקה עם בשיקטאש. אני מעריך את פרנאנדס, אבל הוא לא גדול על שום קבוצה בליגה הצרפתית לדעתי.