הליגה הצרפתית: קלוד פואל יאמן את ליון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י תומר22, ‏30/7/07.

1. S.Eto'o Member

ז'וניניו אומנם כבש 8 שערים ב32 משחקים אבל משחקן כמוהו שכביכול אמור להיות סוג של מנוע אני מצפה לתרומה נוספת מלבד כיבוש שערים.מעטים המשחקים העונה שליון נתנה הצגה ולז'וניניו השחקן הכי יצירתי של ליון יש חלק עיקרי בכך,זו'ניניו ברוב המשחקים של ליון העונה היה לא מספיק דומיננטי והוא פשוט חיכה שהכדורים יגיעו אליו בחצי של היריבה.

2. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

וואי כמה זמן שלא ביקרתי בדיון הזה.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    מה תומר מה ניסגר עם מוריירה..? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

:aa1: המעבר של לודביק ג'יולי לפ.ס.ז' קרוב מאוד להיסגר בשעות הקרובות.

:aa1: ג'יאן אסמאוה,חלוץ אודינה,עובר לשחק בראן,שתשלם עבורו לא פחות מ-8 מיליון יורו.

:aa1: מארסיי מועוניינת באוליבייר קאפו,שנחשב עד לא מיזמן לאחד הכישרונות המבטיחים בכדורגל הצרפתי,ומאז המעבר שלו ליובה,הוא די הלך לאיבוד.

נערך לאחרונה ב: ‏13/7/08
  3. john Member

חייב להסכים עם גיא. גו'ניניו הוא מסוג השחקנים המנהיגים במשחק, סוג של רפאל ואן דר ווארט בהמבורג. תמיד מחלק פסים נכונים, תמיד שולח שחקנים נכון, ועושהאת רוב העבודה בחציו של המגרש. אני מאמין שקשה עדיין לבקר אותו אף על פי הפציעות שהיו לו, אשתקד הייתה לו עונה רעה מאוד לפי דעתי. הציפיות ממנו היא בשמיים, אבל לא הלך לו פשוט, המון בגלל הפציעות שרדפו אחריו. אני מאמין שבעונה הנוכחית שתתחיל נקבל ממנו את מרב הפרטים שהיו חסרים לו ולליון עונה שעברה.

נכון, אבל תראה לאנרסון חסר כל הניסיון הדרוש. את הטכניקה והשפן מהשרוול יש לו, אבל ניסיון ארופאי חסר לו מאוד. עדיין קשה לבנמות עליו בהעונה הבאה כיורש, אני מאמין שאם הוא יקבל את הרבע שעה מקלוד פואל בעוד שנתיים יהיה לנו שחקן נהדר.

4. תומר22 Member

אתמול, בדיוק 10 שנים מאז גמר הגביע העולמי בו ניצחה צרפת 0-3 את ברזיל, התקיים משחק חגיגי לציון האירוע, כשאלופי העולם של 98' (ללא עמנואל פטי, פטריק ויירה ותיירי הנרי אבל עם כמה תוספות אחרות) התמודדו מול נבחרת כוכבים משאר העולם. 80,000 איש התאגדו ב'סטאד דה פראנס' כדי לתת כבוד לאלופים שלהם, כשעל הדשא כיכבו זינאדין זידאן, ביצ'נטה ליזארזו ומרסל דסאיי. המשחק עצמו הסתיים בתוצאה 3-3, כשזידאן, לודוביק ז'ולי וברנאר דיומד מבקיעים לצרפת, בעוד "העיט" אמיליו בוטרגניו, פאולטה ודאבור סוקר (בסללום מדהים) כובשים לנבחרת הכוכבים. השערים מהמשחק

http://img.lequipe.fr/Xml/Football/Titres/Media/130708_Zidane.Xxx

תתפלא, דווקא בשבוע שעבר היו ידיעות שהוא בדרך לגרנובל, העולה החדשה שמחפשת שחקנים בנרות. אולי הוא יראה קצת דשא העונה, מי יודע.

5. john Member

:aa1: סט. אטיין השאילה את פאולו מאצ'דו, קשרה הבן 22 של פורטו. ששיחק גם בU21 של פורטוגל. זהו הנכס השישי של המועדון. בחוזהו של מאצ'דו, הכלל סעיף של אפשרות החתמה. במידה שסט. אטיין תתרשם ממנו ותרצה להשאיר אותו.

6. תומר22 Member

בסט.אטיין עושים עבודה נהדרת בפגרה. הרכישות נעשות במידה ובדיוק במקומות שמצריכים חיזוק. הירוקים גם סיכמו כבר עם סבסטיאן פויגרנייה המצוין על חוזה לארבע עונות, ועכשיו נותר להם להגיע להבנות עם נאנסי על מחיר הכרטיס, שינוע כסביבות 6 מיליון יורו.

תחלופת בלמים קורית בעוד כמה מקומות: המעבר של סבסטיאן סקילאצ'י לסביליה כבר נראה בלתי נמנע, וליון הולכת בכל הכוח על ג'ון מנסה, בלמה בן ה-25 של ראן.

מרקו באסה היה כבר עם רגל וחצי בפ.ס.ז' (שמחכה עדיין לתשובות מז'ולי ומאקללה), אבל העיסקה לא יצאה אל הפועל ועכשיו הבלם הסרבי של לה מאן מתחרה עם הבלם הרומני של אוקזר, גבריאל תאמאש, על ליבה של סלטיק הסקוטית, שתבחר בימים הקרובים באחד מהשניים.

7. סביליה אצלי בדם Member

למביני הליגה הצרפתית,
    מה אתם אומרים על סבסטיאן סקילאצ'י שהגיע מליון לסביליה?

8. roeiuzan Member

שלום לכולם, אני ישמח אם מישהו יוכל לעשות לי קצת סדר מה קורה עם העונה הבאה של סט. אטיין.

אילו שחקנים הגיעו, מי עזב ומי נשאר. מה התוכניות המקצועיות של המאמן לגבי הקשר פיינדיונו? שחקן שאני אישית מאד אוהב.

עוד קצת שאלות כלליות אם יורשה לי,
    מה קורה בעונה הבאה עם השחקנים הבאים: החלוץ הברזילאי-טוניסאי של טולוז, דוס סנטוס, הקשר באטלס, המגן מאתיו, והאם לדעתכם יש סיכוי השנה למאבק פתוח על האליפות? הבנתי ממכם שיש כמה קבוצות שהתחזקו יפה השנה, האם יש מצב שהליגה המשעממת באירופה מבחינת עניין תשנה את עורה?

9. תומר22 Member

אני חושב שכולם כבר הגיבו על סקילאצ'י והמעבר שלו בדיון של סביליה עוד בזמן שהעיסקה הייתה עדיין בחיתוליה. תחזור כמה עמודים אחורה בדיון של סביליה ותמצא את הכל.

עוד כמה ימים (אני מקווה) יפתח דיון חדש לליגה הצרפתית ושם תוכל לדעת בדיוק מה קורה עם סט.אטיין ועם שאר הקבוצות.

אני כבר אמרתי פה מספר פעמים שלדעתי עושים עבודה מצוינת שם בפגרה הנוכחית. דויד סוז'ה (נאנסי) הגיע כדי לפתור את בעיית המגן השמאלי ולתת פייט לסדריק ורו, היפני דייסוקה מטסוי הגיע בהעברה חופשית מלה מאן והוא אמור להוסיף עוד ברק לחלק הקידמי הנהדר עם גומיס, פיינדונו (ימשיך כרגיל, כאחד משחקני המפתח) ודרניס. בימים הקרובים אמורה להיסגר סופית ההעברה של סבסטיאן פויגרנייה מנאנסי. מדובר בבלם הכי טוב בליגה בשנתיים האחרונות (יחד עם כריס של לפני הפציעה) שישדרג את משחק ההגנה של הקבוצה ואמור לתת לה את היציבות מאחורה, בצוותא עם השוער ג'ודי ויויאני שתפס לז'רמי ז'אנו את המקום עוד באמצע העונה שעברה.

טולוז עוברת שינוי רציני אחרי העונה העלובה שעברה. סנטוס עבר לסושו, באטלס ישחק בעולה החדשה גרנובל ומתיו רוצה לעבור לבורדו, אבל בינתיים מחזיקים אותו בכוח בטולוז וטוענים שהקבוצה נבנית סביבו.

יש מספר קבוצות שעשו עבודה יפה בפגרה, ביניהן מארסיי, סט.אטיין ובורדו אבל עד שלא תתחיל העונה ונדע מה זה באמת שווה בשטח, קשה יהיה להעריך. וגם, לא משנה עד כמה האחרות שינו פניהן, הכל עדיין תלוי בליון ובדרך בה היא תעבור את ההתחלה של חילופי המשמרות בשורותיה. אני מקווה שהליגה תנצל את הבאזז מסוף העונה הקודמת שהשכיח קצת את העונה המאכזבת שהייתה עד למחזורי הסיום. אם ימשיכו באותו מסלול ומאמנים יזנחו קצת את הקו הפחדני שהנהיגו במרבית שלבי העונה (ובעצם, העונות האחרונות), אז יש סיכוי לעונה הרבה יותר טובה גם מבחינה כללית של הליגה ולא רק מבחינה אישית של כישרונות ושחקנים גדולים שצומחים בכל עת.

10. john Member

תומר, גם נאנט עשו יפה בחלון ההעברות, אל שתכח את 9 (?) העברות שלהם הקיץ, שעוד יש חודש. נאנט הביאו שחקנים חדשים כמו : קלאסניץ', ג'רום אלונזו (שוער), גרווגאארד, איברהים טל וכו'. גם ראן עם ה-3 הרכשים היפים מאוד בענייני, קרלוס בוקאנגרה, אסמואה (מאודינזה),גואוצ'ס מטולוז. וכן כן גם טולוז, בראטן דניאל מבולטון, סדריק קארסו השוער, מאורו סטו, דידוט מראן, בלונדל מלה הברה.

בעייני רכשים מעניינים מאוד, ושחקנים שיכולים לתרום לכל קבוצה באופן שווה, שמוסיף התעניינות לליגה הצרפתית.

11. S.Eto'o Member

אם כל הכבוד למסעות הרכש(והפעם לשם שינוי מגיע למארסיי ובורדו מילה טובה על כך),זה לא מה שיהפוך את הליגה הצרפתית ממשעממת וטקטית לאטרקטיבית והתקפית,הבעיה לא נעוצה בשחקנים עצמם אלא במאמנים ששיטת המשחק שלהם מבוקרת ופחדנית מכיוון שהם פוחדים לאבד את המשרה שלהם ואפשר להבין אותם כי להנהלות הצרפתיות אין סבלנות בדומה לכדורגל הישראלי.אני לא רוצה להכליל,כי זה ממש לא נכון להגיד שכל הקבוצות בליגה הצרפתית הן ככה יש כמה קבוצות שיוצאות דופן(סט אטיין,ניס,לה מאן,מארסיי וכדו'),לא הזכרתי את ליון כי לדעתי זה כבר סיפור אחר.

12. roeiuzan Member

דרך אגב אקפרה אקפרו הקשר של טולוז יגיע למבחנים בהפועל חיפה, לליגה הצרפתית הוא שחקן חלש, איך לדעתכם הוא עשוי להשתלב אצלהם?

13. john Member

אתה מתכוון לאטיין קאפו?

14. roeiuzan Member

לא.. זה השם, אקפה אקפרו, קשר ימני נראה לי.

נערך לאחרונה ב: ‏17/7/08
  15. תומר22 Member

הם שני אחים: יש את ז'אן-לואי, שהיה בטולוז ושיחק בעונה שעברה בבריסל הבלגית ויש את ז'אן-ז'אק, שמשחק בליגות הנמוכות בצרפת. כדאי להפועל חיפה לבדוק את מי הם בדיוק הביאו...

בינתיים, כמה העברות שנמשכו זמן רב מדי מגיעות לסיומן:

* מארסיי וניס הגיעו לעמק השווה בכל הקשור לבקארי קונה, והחלוץ צפוי לחתום באופן רשמי בימים הקרובים כשמארסיי תשלם קרוב ל-9 מיליון יורו.

* נאנט רכשה מסושו את הקשר האחורי גיראן אנדו, שחתם בעולה החדשה על חוזה לארבע שנים

* סטפן ליכשטיינר עזב את ליל וחתם בלאציו בסופו של דבר. לפני כן היו ניסיונות של פ.ס.ז' להחתימו ואפילו דובר על גישושים מצידה של ריאל מדריד.

נערך לאחרונה ב: ‏17/7/08