אלג'יראי בן 25 ממרסיי שיחק בטרואה , לוריין וסושו שם עשה את הפריצה שלו ב2007 עם 8 שערים . הוא בא למרסיי כמחליף של ריברי אבל איכזב מאוד רק עם שער 1. אם שטוטגארט מכוונת לאליפות לא נראה לי שהוא השחקן שיוביל אותה לזה.
זה לא מדויק להגיד שהוא אכזב העונה,הוא פתח רק בהרכב ב7 משחקים ונכנס כמחליף 7 פעמים,אם אני לא טועה הוא היה פצוע ברוב חלקי העונה. זיאני יכול לשחק כקשר התקפי וימני,העמדה שבה הוא בדרך כלל משחק זה עמדת הקשר הימני.זיאני שחקן שאוהב לנהל את המשחק,הוא דומיננטי מאוד,מבקש כל הזמן את הכדור.יכולת הדריבל והמסירה שלו הן היתרונות הבולטים שלו.
לא הוא לא שחקן שמאלי, הוא ימני ומרכזי. בהחלט גיא (S.Etoo) הגדיר אותו הכי נכון, שחקן דומיננטי, שחקן יפה מבחינת הכדורגל. לא מרבה להבקיע, זריז מאוד, נמוך מבחינת הגובה, שחקן טוב, בעיקר בסושו הרשמתי ממנו, נתן עונה נהדרת שמה, השנה פחות דומיננטי, המון בעיות , ופציעות, אבל הוא הפך לפנים קבועות בהרכב הפותח של מארסיי. שחקן נהדר. adamy7 ממש לא הוא הולך להוביל קבוצה, הוא לא שחקן שבנוי להיות מנהיג, הוא שחקן שבנוי להיות טוב ודומיננטי במגרש. למה לדבר שטיות?
:aa1: ג'רום אלונסו, שוערה המחליף של PSG עזב אותה לטובת נאנט. :aa1: איברהים טל, מגנה הסנגלי של הארטס , חתם בנאנט רשמית. נאנט הולכים להתחזק מאוד לקראת העפלה לליגה הראשונה בצרפת, נאנט התחזקה ב-3 שחקני הגנה, 2 קשרים וחלוץ אחד. עזב אותה אחד מהשחקנים הכי גדולים שלה, המגן הארגנטינאי, מאורו סטו, וכמובן כמה שחקנים צעירים, וכמה שאיכזבו העונה כמו אוליבר טומאס בן ה-32 שאפילו לא טרחו להאריך לו חוזה. כרגע לנאנט יש סגל רחב מאוד, המון שחקנים. נקווה שדר זאקארין ירים את הרמה בנאנט ויעזור לה להתקדם בליגה הבכירה. נושא לדיון : מה אתם חושבים על נאנט, האם תבוא ההצלחה? http://www.rmc.fr/images/article/iVUiTFnnsSkqdmRb663fRrW83865hqgVQuicklook.Xxx עבודה קשה מצפה לדר זארקין.
כבר אמרתי פה פעם שיש לי הרבה סימפטיה לנאנט, בעיקר בגלל ימי העבר המופלאים והאקדמיה הנהדרת שמפתחת כשרונות בכמויות. למישל דר זקריאן צפויה עבודה רבה, אבל בנאנט יש תשתית מספיק טובה של שחקנים, אוהדים והנהלה שהתחדשה בשנה שעברה. אני חושב שדווקא שחקני הבית הוותיקים (הקפטן לוק גויון ופרדריק דה רושה שסוגר 18 שנה בקבוצה) יהיו אלה שיעשו את ההבדל עם המנהיגות והאחריות, אבל יש חשיבות גדולה לרכש המשמעותי שעוד מתוכנן להגיע - גיראן אנדו (סושו) לקישור האחורי ועוד חלוץ בכיר (מדברים על קלאסניץ'). אם יצליחו איכשהו לשמור על כריסטיאן וילהלמסון הנהדר שרוצה להמשיך בלה קורוניה, זה יהיה משמעותי עבורם יותר מכל רכש אחר שיביאו לעמדה הזו. ז'רום אלונזו אמנם הגיע מפ.ס.ז', אבל הוא יצטרך להילחם בטוני הורטביס על אפודת השוער הראשון. כלום לא מובטח לו. לגבי מאורו סטו, הוא היה הקפטן בעונת הירידה אבל בעונה שעברה הוא שיחק עם טולוז כמושאל והעונה נרכש סופית ע"י הסגולים, ככה שלא מדובר באבידה. בכלל, לגבי העולות החדשות. צריך לקוות שהקבוצות האלה יצליחו להחזיק מעמד ולהתבסס מחדש בליגה הראשונה. אני מתכוון בעיקר ללה האבר (עבודה יפה בינתיים בשוק ההעברות) ונאנט, שידועות באקדמיות המפוארות שלהן ונחשבו לאורך השנים לקבוצות לגיטימיות בליגה הבכירה. גרנובל בבעיה גדולה יותר כי היפנים שמחזיקים בבעלות הקבוצה לא הכי אמינים (הקבוצה בקושי קיבלה אישור לפתוח את העונה) ושחקנים לא בדיוק ממהרים לחתום שם.
שתי סאגות מייגעות הגיעו לסיומן בכדורגל הצרפתי אתמול (אם נוציא לרגע את הידיעה על המשך דרכו של דומנק בנבחרת, כצפוי). ראשית, ליון סוף סוף קיבלה את ההצעה של אתלטיקו מדריד על גרגורי קופה, והשוער הוותיק יוצא לדרך חדשה בספרד אחרי 11 שנים בליון. יממה לפני כן הגיעו לפיתרון גם בנושא חאטם בן ארפה ומעברו למארסיי הושלם. הסאגה השנייה הייתה שייכת לפ.ס.ז' מול שחקניה, דידייה דיגאר ואמארה דיאנה. הפריזאים הגמישו את עמדותיהם והשחקנים נמכרו אחרי שסירבו להתאמן בימים האחרונים: דיגאר עובר למידלסברו תמורת 5 מיליון יורו, בעוד דיאנה ישחק באל-ריאן הקטארית. פ.ס.ז' עדיין מחכה להחלטה של קלוד מאקללה, שמתלבט בין הארכת חוזה בצ'לסי לבין הגעה לפריז, ובינתיים הגיעה הקבוצה לסיכום עם לה מאן על צירופו של הבלם הסרבי מרקו באסה. * עבדסלאם אואדו, הקפטן של ואלנסיין, נמכר לנאנסי תמורת 2.5 מיליון יורו וחוזר בעצם לקדנציה שנייה בקבוצה של פאבלו קוראה. ואלנסיין רכשה את הבלם הסרבי של לאנס, מילאן ביסבאץ', כדי שיסגור את החור שנוצר במרכז ההגנה. * מונאקו, שמעוניינת בקשר טיאגו (יובנטוס) ובחלוץ עיסאם ג'מה (קון), צירפה את האיטלקי אליה לגאטי בהשאלה ממילאן ושיחררה את הצעיר סטיב פינו לג'נואה. * סושו רכשה את הבלם ז'אק פאטי ממארסיי. * ניס החתימה את השוער הקולומביאני הצעיר דויד אוספינה (נסיונאל מדיין). * פרדי גוארין הקולומביאני בדרך מסט.אטיין לפורטו.
דיאנה בהחלט שחקן שקיבל המון קרדיט מפול לה גוון, אבל ממש לא ניצל אותו, ושיחק רע בהמון פעמים, חבל כאשר הגיע לPSG היה נהדר וגם בשטרסבורג היה כוכב לא קטן. דיגאר שחקן כשרוני מאוד, קשר יוצא מין הכלל, חבל שדווקא הוא לא קיבל קרדיט בכלל, בכמה הופעות שהיו לו הרשים מאוד אותי אישית.
בהחלט יואב. ליון העונה בקושי זכתה באליפות, וכפי שאתה ידוע כל שנה הם זוכים בה בקלות, כך שהוא לא מתאים לה כל כך.
דווקא דיאנה, שאני אישית ממש לא מחזיק ממנו, היה השחקן הטוב ביותר של פ.ס.ז' בעונה הקודמת והאיש שלמעשה השאיר אותם בליגה עם שערים מכריעים (מלך השערים של הקבוצה עם 11 כיבושים). הבעיה איתו, כמו הרבה אחרים בכדורגל המודרני, שהכסף חשוב לו יותר מכל דבר אחר, כולל קידום מקצועי. היו לו הצעות מהפרמיירליג, אבל הוא חשב שמגיע לו יותר והלך לספור דולרים בקטאר. פ.ס.ז' עשתה בשכל שסיימה את הסיפור עם דיגאר ודיאנה. אסור להשאיר שחקנים ממורמרים בקבוצה, בטח לא כאלה שיכולים לעשות צרות ולהשפיע על שחקנים אחרים (יש יותר מדי צעירים עם פוטנציאל שיכולים להתקלקל מהשפעה של שחקן כמו דיאנה). דיגאר, לפחות, עשה מהלך לטובת הקריירה שלו ולמרות שנפרד בטונים צורמים מפ.ס.ז', אני מאמין שהם מעריכים אותו ומאחלים לו בהצלחה. למרות הדאבל ההיסטורי, פראן לא הצליח לשכנע בתור מאמן ליון. הוא לא הסתדר עם צוות האימון שכבר היה במועדון (וכנראה ערך לו קבלת פנים צוננת) ובעיקר לא הצליח להתחבב על הנשיא אולאס. בליון רצו לראות התקדמות בזירה האירופית, וכשזה לא קרה והקבוצה גם לא הרשימה מבחינת סגנון משחק, אז אולאס התחיל לחשוב על שינוי. בגלל שהקבוצה נמצאת בתקופה של חילופי משמרות ופרידה מהעוגנים המובילים, החליטו לחפש מאמן שמסוגל לבנות קבוצה של חבר'ה צעירים וגם כזה עם ניסיון בליגת האלופות. קלוד פואל עונה על שתי הקטגוריות, פראן ממש לא. לכן הגיע השינוי ואיתו המטרה השאפתנית (אולי יתר על המידה) - זכייה בליגת האלופות תוך ארבע שנים (הגירסה האופטימית אומרת תוך שנתיים).
תומר כאחד שראה המון משחקי PSG, אני יכול להבטיח לך שחוץ מגולים לא עשה כלום. איבד המון כדורים, לא מסר כמעט, כל הקרדיט העונה זה לאגפים של PSG, הם השאירו אותה עונה, דיאנה רק שם הרגל שלו והכניס את הכדור בקלות לשער. טוב שהוא עזב, כרגע צריכים לחפש חלוצים, גם בגלל שפאולטה עזב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx, וגם דיאנה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx, מקווה שפול לה גוון יעשה את העבודה, למרות הטיפשות שלו.
אני יודע שדיאנה לא הבריק, גם אני ראיתי את המשחקים. אבל כשהיה צריך שערים, וכל שאר השחקנים עשו במכנסיים, דיאנה היה זה שידע לשים את הכדור ברשת למרות כל הלחץ והמצב הקשה של הקבוצה. ושוב, אני אף פעם לא התלהבתי מהשחקן הזה ואני מקווה שיעביר את מירב שנותיו עם השייח'ים במפרץ. אם תחזור לדפים האחרונים של הדיון של שנה שעברה, תראה שאמרתי שפ.ס.ז' חייבת קודם כל חלוץ לצד פאולטה (עם כל הכבוד שהיה לי גם לדיאנה וגם לאנגוג הצעיר). עכשיו אין יותר פאולטה, אבל יש את גיום הוארו שהפציץ בלי הכרה בליגה השנייה בעונה שעברה והציפיות ממנו בשמיים. ליד הוארו הגבוה והחזק, פ.ס.ז' חייבים עוד חלוץ טכני ומהיר.
בהחלט צודק, הוארו, חלוץ יוצא מן הכלל, עשה עבודה נהדרת בלה הוור עונה שעברה, 28 שערים ב 38 הופעות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx , מקווה שהאי ניסיון לא תשפיע עליו, למרות שלפי מה שראיתי הוא משחק כמו חלוץ גדול. יש לו גם גובה 1.92 , חלוץ גבוה, נהדר. גם אברטון סאנטוס הצעיר הגיע מקורינטיאנס הברזילאית, מהנתונים שלו לא התרשמתי בכלל, גול 1 ב-24 הופעות ? מה פול לה גוון חשב לעצמו? כמובן יש עוד חלוצים, אבל אני לא תופס מהם, בעיר מה"בכיר" שמה, פגי לואינדולה.