שער של ליון שלא מחויב למציאות, נאנסי סיפקה כדורגל הרבה יותר טוב ואטרקטיבי במהלך המחצית השנייה עם שליטה כמעט מוחלטת בכדור. בן ארפה פשוט היה היחידי למעט השוער ששמו וארקוטרה תקנו אותי אם אני טועה עשה עבודה ענקית בשער והציל לא פעם שערים בטוחים, בן ארפה כדורגל מציין עשה עבודה טובה והיה לשחקן השדה הטוב ביותר של ליון במהלך המשחק. חבל מאוד על נאנסי שלא לקחה את ההזדמנות הזאת בשתי ידים וכבשה יותר שערים, כי הגיע לה לנצח.
אצל ליון בלט מאוד חסרונו של ג'וניניו - שליון עמו וליון בלעדיו - אלהן שתי קבוצות שונות כמעט לחלוטין. קאלסטרום, שהוא אכזבת הסיבוב מבחינתי, לא הצליח להחליפו ולקחת את המשחק על עצמו.
כל מה שאמרתם נכון - נאנסי באמת יכולה להיות מאוכזבת מהתוצאה, אבל פה בדיוק מתבטאת כל הבעייתיות של הליגה כרגע. גם כשליון נראית רע ולא מנצחת שלושה משחקים רצוף, עדיין אין מי שיבוא ויאיים עליה או לפחות קצת יציק. אתמול ורקוטרה הציל נקודה לליון, במשחקים קודמים אלה היו בנזמה ובן-ארפה שהבריקו, אבל ליון לא עושה שום דבר מדהים ובכל זאת מטיילת אל האליפות. נראה מה יהיה אחרי הפגרה, בעיקר אחרי שליון מתחזקת עם צירופו של החלוץ סזאר דלגאדו, הארגנטינאי שכיכב בקרוז אזול המכסיקנית. שאר המשחקים היו די עלובים ולא סיפקו יותר מדי שערים (10 שערים בשבעה משחקים אתמול). בורדו ניצחה 0-1 בסושו וצימקה את הפער מליון ל-6 נק'; מארסיי ניצחה 0-1 את לה מאן משער של מאמדו ניאנג וסיימה כמו שצריך את השנה האזרחית, עם משחק שביעי ללא הפסד; קון ממשיכה בריצה המטורפת שלה (ארבעה ניצחונות רצופים) ונמצאת כבר במקום הרביעי אחרי ניצחון 0-2 על שטרסבורג; ניס עדיין עם מאזן ביתי נקי מהפסדים אחרי 0-1 על ואלנסיין; גם אוקזר (0-1 על מונאקו) ולוריין (0-2 על מץ החלשה) שמרו על הביתיות במחזור הזה. הדרבי הצפוני בין לאנס וליל נדחה בגלל תנאי המגרש ולכן רק שני משחקים יערכו הערב. במשחק הראשון תארח טולוז את ראן עם המאמן החדש גי לאקומב, ובמשחק השני פ.ס.ז' תגיע למפגש הלחוצות מול סט.אטיין.
יש שמועות בעיתון מקומי במיורקה שבעקבות המצב הגרוע של סן ז'רמן ברנרד מנדי מועמד להגיע לקבוצה. אז אם לתומר/כל מי שעוקב אחרי הליגה הצרפתית יש מושג מה הכושר שלו העונה אשמח לדעת תודה מראש.
אם תחזור אחורה בדיון, לתקופה של טרום העונה, תראה שדיברתי על כך שפ.ס.ז' חייבת חיזוק בעמדת המגן הימני - במקום ברנאר מנדי. מאז שהגיע לפ.ס.ז' בתחילת העשור, מנדי היה תמיד שחקן הרכב, שלט בלעדית בעמדת המגן הימני (זכה גם למספר הופעות בנבחרת) ולפעמים גם קיבל את סרט הקפטן. בשנה שעברה הוא היה חלש להחריד, כמו רוב השחקנים, והעונה פול לה-גוון התייאש ממנו סופית והביא את סיארה הברזילאי במקומו. מנדי הפסיק לשחק 9 משחקים, בעיקר בתחילת העונה, ומאז הוא בחוץ כי סיארה הרבה יותר טוב ממנו. יש למנדי תכונות חיוביות, הוא אתלט חזק ומהיר, אבל הוא לוקה מאוד בטכניקה וקשה לי לראות אותו מסתדר עם קשרים שמאליים כמו שמחכים לו בליגה הספרדית. בקיצור, לא רכישה כדאית במיוחד. אם במיורקה להוטים על מגן ימני צרפתי, שינסו להביא את רוד פאני, המגן המצוין של ראן.
האמת היא שצריך חיזוק דחוף לעמדת המגן הימני במיורקה, אני בטוח שמנדי לא יכול להיות יותר חלש מהמגן הנוכחי הקטור. לפי הדברים שלך אני אישית מקווה למגן ימני טוב יותר ויכול להיות שזו תהיה רכישה לא ממש טובה, אבל זה בטוח עדיף מהמצב הקיים. תודה שוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
טוב, עקב סלידתי מכל פסטיבלי סיכומי השנה למיניהם, אני אוותר על אחד כזה בהקשר הצרפתי. מצד שני, אפשר לנצל את הזמן הפנוי של הפגרה על מנת לסכם את הסיבוב הראשון. למרות שהליגה לא זוכה לחשיפה תקשורתית ורחוקה יחסית מעין הציבור, אתם מוזמנים להגיב, להוסיף ולהביע את דעתכם. מגמות אם נרצה לסכם את הסיבוב במשפט אחד, נאמר ש"אין חדש תחת השמש". ליון, למרות עונה בינונית מאוד במושגים שלה, עדיין שולטת בלעדית בליגה ונראית בדרך הבטוחה לעוד אליפות. פ.ס.ז' ממשיכה להסריח, כמו בכל השנים האחרונות, ומארסיי, למרות השיפור היחסי, איבדה מזמן עניין. אל שתי אלה אפשר לצרף קבוצות כמו אוקזר ומונאקו שמתקשות לשחזר ימיהן כקדם ועלולות להסתבך במאבקי התחתית. בכלל, כל הליגה, מלבד המקום הראשון (ליון) והאחרון (מץ), פתוחה לחלוטין ויכול להיות שקבוצה שחושבת כרגע על מקום בצ'מפיונס לעונה הבאה תיאבק עוד נגד הירידה. גם בנושא כיבוש השערים אין שיפור. ממוצע השערים כרגע עומד על 2.2 למשחק לעומת 2.3 בעונה שעברה, שגם היא הייתה יחסית מאכזבת. הטבלה ההתקפית, שנועדה לתת תמריץ כספי עבור שערים ולעודד משחק התקפי, לא מוכיחה את עצמה עד עכשיו. ולחשוב שלפני שבע שנים זו הייתה אחת הליגות המלהיבות באירופה מבחינת מספר השערים, עם ממוצע של 2.5 למשחק. אחד הגורמים העיקריים למספר השערים המועט (רק לשם המחשה, במחזור האחרון לפני היציאה לפגרה הובקעו 11 שערים ובמחזור הראשון רק 13 ב-10 משחקים) נעוץ בגישה המפוחדת של המאמנים למשחק. החשש של המאמנים מפני פיטורים הלך וגבר בשנים האחרונות ומכאן גם מגיע הפחד להמר ולהעיז יותר מבחינה התקפית. אחרי סיבוב אחד, חמישה מאמנים כבר סיימו את תפקידם ועוד ארבעה מתנדנדים ועלולים לאבד את משרתם אחרי הפגרה - ככה לא יגיע השינוי. האלופה היוצאת (והנכנסת): דבר אחד חייב להאמר לגבי ליון - היא כבר לא קבוצה מרשימה. האליפות עדיין תגיע בקלות כי אין אלטרנטיבה, את העונה האירופית הם הצילו ברגע האחרון עם אפשרות להמשיך הלאה וכמה שחקנים עשו התקדמות אדירה (במיוחד בנזמה ובן-ארפה), אבל מבחינה קבוצתית ומבחינת דומיננטיות בליגה, זה לא זה. ליון סיימה את הסיבוב במקום הראשון, אבל עשתה זאת רק עם 39 נק' (לעומת 50 בסוף הסיבוב אשתקד) ועם ארבעה הפסדים - כמות שהשיגה לאורך עונה שלמה במהלך השושלת הנוכחית. אם רק מישהו היה קורא תיגר אמיתי על התואר... הפתעות: מבט זריז על הטבלה יגלה לנו שנאנסי במקום השני, קון ברביעי ואחריה לה מאן, ואלנסיין, ניס ולוריין. לכאורה מדובר בהפתעות, אבל צריך לזכור שהפער בין המקום ה-18, ממנו יורדים ליגה, למקום השלישי שמוביל למוקדמות ליגת האלופות הוא רק 13 נק'. הכל צפוף. למרות זאת, אפשר להחמיא לקון, שפתחה בצורה נוראית את העונה ומאז רק הלכה והתקדמה תוך תצוגות כדורגל יפות. מה שמאפיין את מרבית הקבוצות הקטנות והמפתיעות זה השמירה על הביתיות - נאנסי, ואלנסיין וניס עדיין לא הפסידו בבית, קון אמנם הפסידה פעמיים אך ניצחה בשבעה מקרים. אכזבות: אם כבר מאזנים ביתיים - פ.ס.ז', ללא ספק אכזבת הסיבוב (והעשור, אם תרצו), לא ניצחה בבית העונה ולמעשה אוהדיה לא ראו ניצחון ביתי בשמונת החודשים האחרונים. המצב של פ.ס.ז' מאוד מסובך ולא נראה פתיר במיוחד, אלא אם כן יהיה שינוי מבני בהנהלת המועדון. מארסיי כבר לא נאמרת בנשימה אחת עם היריבה המושבעת, אבל גם היא לא יכולה לצאת מרוצה מהסיבוב הראשון, במיוחד לאור הציפיות והקיץ המוצלח שעבר עליה. גם מקבוצות כמו סט.אטיין, לאנס ומונאקו הציפות היו הרבה יותר גבוהות. http://www.sportvox.fr/IMG/psg.Xxx אוהדי פ.ס.ז' ב'פארק דה פראנס'. מתי יגיע ניצחון ביתי? המצטיינים בינתיים, זו העונה של קארים בנזמה, בלי ספק בכלל. החלוץ הצעיר תפס מקום של קבע אצל אלן פראן ו-12 שערים שלו, יחד עם עזרה מבן-ארפה וז'וניניו, נותנים לליון את הפער הדרוש בפיסגה. הדומיננטיות של החלוצים בקבוצות - בעיקר ביחס למחסור בשערים ולעונה הקודמת בה מלך השערים כבש רק 15 - מאוד מרשימה. פרט לבנזמה, יש את טוליו דה-מלו מלה מאן, יוהאן אלמנדר מטולוז, דויד בליון מבורדו ומאמדו ניאנג ממארסיי שהבקיעו 10 שערים כ"א ומחזיקים את הקבוצות שלהם ברוב הזמן. בין שחקני ההגנה אפשר לציין את סבסטיאן פויגרנייה מנאנסי, הסלע במרכז ההגנה הטובה בליגה, ואת מרק פלאנוס מבורדו, שצריך לקבל צל"ש רק על כך שהוא אמור לשתף פעולה עם גולם העונה לשם סולימאן דיאוורה. אל השניים האלה ניתן לצרף את רוד פאני, המגן הימני הנפלא של ראן. בקישור אין יותר מדי הפתעות. ז'וניניו עדיין בין הטובים בליגה, וכך גם וונדל מבורדו, אדרסון מניס וקים מנאנסי, שמשלימים קרנבל ברזילאי אחד גדול. ז'רמי מנז המוכשר פורח במונאקו אך מתקשה לשמור על יציבות, וחואן אלוצ'אנס מקון נראה כאחד משחקני הרכש הטובים בליגה (משחק גם כמגן שמאלי וגם כקשר). אצל השוערים קורה משהו מוזר. הגווארדיה הוותיקה, הכוללת את לאנדרו, ז'אנו, ראמה, רישר, סילבה ורומא, לא יציבה ודואגת לבירטוזים מדי שבוע. מנגד, דווקא השוערים הצעירים, בראשותם של הוגו לוריס (ניס), סטיב מנדאנדה (מארסיי) וסימון פופלאן(ראן) מראים שיש עתיד גדול בשער. עם זאת, מעל כולם בסיבוב הראשון היה השוער הנפלא של קון, ונסנט פלנטה, שמעביר אותי ישר לתגליות הסיבוב. התגליות פלנטה הוזכר בצעירותו כפוטנציאל עתידי לנבחרת, אבל דווקא עכשיו, בגיל 27 ואחרי שנראה בדרך הבטוחה לקריירה מדשדשת בליגה השניייה, הוא פורח בליגה הבכירה ומראה יכולות מדהימות עם ה-1.90 מ' שלו. חברו לקבוצה, החלוץ יוהאן גופראן, עשה גם הוא קפיצה גדולה והראה שיש משהו מאחורי הדיבורים הגדולים עליו. חבל רק שעכשיו הוא מתכוון לעבור לפ.ס.ז' ולקבור לעצמו את הקריירה. עוד שחקנים שעשו קפיצת מדרגה העונה: ג'רביניו ומת'יו קוטאדור (לה מאן), קווין לז'אן (אוקזר), כריס מלונגה (נאנסי), ונסנט מוראטורי (מונאקו) וקווין גמיירו (שטרסבורג). * ה-11 של הסיבוב: פלנטה (קון); פאני (ראן), פלאנוס (בורדו), פויגרנייה (נאנסי), אלוצ'אנס (קון); וונדל (בורדו), ז'וניניו (ליון), מנז (מונאקו), קים (נאנסי); בנזמה (ליון) ודה מלו (לה מאן). http://www.eswasquehal.fr/IMG/Xxx/photo_Plante.Xxx התגלית של הפתעת העונה. ונסנט פלנטה.
סיכום מעולה,כל הכבוד לך בשקט בשקט, אתה עושה עבודה מצויינת בפורום. רציתי להוסיף משהו קטן , יש לי עוד מאכזבת והיא ראן, הקבוצה שלפני שבעה מחזורים ,הייתה במרומי הטבלה של הליגה הצרפתית הדרדרה למקום ה-13 לאחר שהיא במשבר של שבעה משחקים ללא ניצחון, באמצע הסיבוב הראשון הייתי בטוח שהיא הולכת להילחם על האליפות, בעקבות היכולת הטובה שהיא הציגה ,אבל כניראה שטעיתי. עוד משהו שאני רוצה להגיד זה על השחקן המצטיין שלי לסיבוב הראשון, בפור גדול מי שלוקח את התואר זה קארים בנזמה, שחקנה של ליון שנותן עונה מצויינת עד עכשיו, כאשר הוא ניצב במקום הראשון עם 12 שערי ליגה, חוץ מהשערים יש לו המון תכונות טובות שבולטות אצלו, מהירות ,טכניקה ,פשוט כישרון גדול יש לאלן פראן.
ציינתי אותו בין החלוצים המצטיינים של הסיבוב, אבל לדעתי דה מלו טוב יותר וחשוב יותר לקבוצה שלו מאשר החשיבות של בליון לבורדו. אישית, אני לא מחזיק ממנו יותר מדי אבל הוא בהחלט מפתיע. קצת עידכונים: * פדרו פאולטה בדרך לפרישה. החלוץ הפורטוגלי הוותיק של פ.ס.ז' הודיע כי הוא מתכנן לפרוש בתום העונה הנוכחית. "אני מתכוון לסיים את החוזה שלי בפ.ס.ז' לעונה הנוכחית ובסיומו יש סיכוי של 80% שאני פורש", הודיע פאולטה, מלך השערים של נבחרת פורטוגל ושל פ.ס.ז' בכל הזמנים. עוד בפ.ס.ז': ההעברה של יוהאן גופראן מקון בסכנת ביטול. היכולת המשופרת של החלוץ גורמת לו למחשבות שניות ויכול להיות שיעדיף לסיים את העונה בקון ואז לעבור לקבוצה גדולה יותר (ארסנל וצ'לסי שמו עליו עין כבר לפני שנתיים). * סושו מחתימה מאמן שלישי העונה. אחרי הפיטורים של פרדריק האנץ, מונה ז'אן רוטי כמאמן זמני ועכשיו גם הוא מפנה את מקומו. המאמן החדש יהיה פרנסיס ז'ילו, מאמן לאנס בעונה שעברה.
כבר עונה שניה שהחלוץ לא תורם כלום למשחק קבוצתו. כנראה זוהי החלטה שהוא שקל אותה הרבה זמן, והיא אכן במקום. מתנצל על תגובה מאוחרת, אבל תומר - סיכום מצויין. בגדול איננו רואים רמה גבוהה מדי בליגה הצרפתית הראשונה השנה, והיא מאוד מזכירה את הליגת העל בכל הקשור לרמתה של המובילה ביחס לשאר הקבוצות. רק הבדל אחד קטן - בניגוד לבית"ר, ליון, בעונה מאוד בינונית שלה, מצליחה לעבור שלב בליגת האלופות. עם חלק גדול מנבחרתך אני מסכים. אציג את ה-11 שלי (בעצם, 12 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ): - שוער : ורקוטר (ליון)/בראסיליאנו(נאנסי) - קשה לי להגדיר מי היה ביניהם טוב יותר. - הגנה : וונדל (בורדו)-מגן שמאלי, פויגרנייה (נאנסי) וגרוסו (ליון) - בלמים, קרטיין (נאנסי) - מגן ימני - קישור : ג'וסי (בורדו)-קשר שמאלי, ג'וניניו (ליון) ורומריק (לה מאן) - במרכז, קים (נאנסי) - מין קשר התקפי-חלוץ בצד ימין. - התקפה - בנזמה (ליון) ודי מלו (לה מאן) - כי אין חלוצים איכותיים יותר נכון לתום הסיבוב.
קשה להגדיר מי טוב יותר כי שניהם מאוד בינוניים (וזו מחמאה, לפחות עבור ברסיליאנו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ). ורקוטרה היה חלש בתחילת העונה והשתפר עם הזמן למרות שלרמה של גרגורי קופה הוא כבר לא יגיע, וברסיליאנו, למרות שספג הכי מעט, הוא אחד השוערים הגרועים בליגה - לראות אותו יוצא לכדורי גובה זה אחד הדברים המשעשעים בליגה הזו - למזלו יש לו הגנה מצוינת ומאמן מאוד טקטי. הוגו לוריס, ונסנט פלנטה וגם סטיב מנדאנדה היו טובים משני החבר'ה האלה בסיבוב הראשון. זו דעתי לפחות. בסוף השבוע חוזרים מהפגרה, אבל רק לטובת הגביע. סיבוב ראשון בהשתתפות קבוצות הליגה הבכירה (שלב 1/32, אם תרצו): המשחק שיפתח את מחזור הגביע יהיה כבר הערב בין לאנס לניור מהליגה השנייה. לאנס תציג את הרכש מאוקזר, החלוץ טאופילו מאולידה. מחר יערכו שני המשחקים היחידים שיפגישו את קבוצות הליגה הראשונה, כשאוקזר תארח את סט.אטיין ולוריין את ואלנסיין. עוד בשבת: ניס תארח את לה האבר, קון (עם יוהאן גופראן שהחליט להישאר) תשחק בסדאן, נאנסי מול ריימס ופ.ס.ז' תנסה להימנע מבושות מול קבוצת החובבים של אפינאל. מארסיי, שצירפה עם תחילת מועד ההעברות את המגן הארגנטינאי חואן קרופובייסה (השאלה עם אופציה לרכישה מבוקה ג'וניורס) והקשרים קנגה אקאלה (השאלה עם אופציה לרכישה מלאנס) ושארל קאבורה (ליבורן), תשחק מול בווה. בראשון: האלופה ליון תתארח בקרטיל, מונאקו בברסט וראן במרטיג.
הסיבוב הראשון של הגביע (בהשתתפות קבוצות הליגה הראשונה) הסתיים אתמול עם חמש קבוצות בכירות מודחות בסך הכל. כבר במשחק שפתח את מחזור הגביע התחוללה הפתעה, כשלאנס הפסידה בבית 1:0 לניור הקטנה. בהמשך הצטרפו גם קון (הפסד 3:2 לסדאן מהליגה השנייה), סט.אטיין (3:2 באוקזר אחרי הארכה), ואלנסיין (2:1 מול לוריין) וטולוז (2:1 בבית ל-FC פאריז מהליגה השלישית). הקבוצות הגדולות הסתדרו די בקלות: ליון ניצחה 0:4 בקרטיל עם שלושער של קארים בנזמה במשחק הקאמבק של גרגורי קופה, מארסיי ניצחה 0:2 את בווה כולל שער של ג'יבריל סיסה, מונאקו ניצחה את ברסט 1:3, פ.ס.ז' גברה על אפינאל ונאנסי על ריימס. http://contraremate.com/wp-content/uploads/2007/08/coupet2.Xxx "אין התרגשות לחזור, זו פשוט שמחה". גרגורי קופה שוב בשער אחרי הפציעה הקשה. הגרלת הסיבוב הבא בגביע זימנה מפגש מעניין בין מארסיי למונאקו ודרבי בין ראן ולוריין. ליון ופ.ס.ז' זכו להגרלות קלות. בינתיים בחלון ההעברות: לאנס רכשה את נדיר בלהאדג', המגן השמאלי של נבחרת אלג'יריה, שלא זכה ליותר מדי דקות משחק בליון, אליה הגיע רק הקיץ מסדאן. לאנס תשלם לליון 3.6 מיליון יורו. עוד שחקן שקרוב להיפרד מהאלופה הוא החלוץ פרד. הברזילאי צפוי לעבור בימים הקרובים לפ.ס.ז' ולפנות מקום בליון לסזאר דלגאדו הארגנטינאי.
ליון החתימה את מארק קרוסאס בהשאלה מברצלונה עם אפשרות של רכישה. קרוסאס היה כבר רגל וחצי בסוסידאד,אבל ליון נכנסה לתמונה והשאילה את הקשר המוכשר. בכל אופן,באלופות לא ישחק,כי שיחק מול שטוטגרט עם בארסה.
הם עשו את זה בפעולה מהירה ונכנסו לעניין רק בגלל המלצה של אריק אבידאל שמתאמן עם הילד על בסיס יומי. עכשיו בליון יוכלו לתת לפאביו סנטוס לחזור לברזיל. ברזילאי אחר, פרד, עדיין בקבוצה (מחכה שפ.ס.ז' יתעוררו וישלחו הצעה), אבל המחליף שלו כבר הגיע. ליון שילמה 10 מיליון יורו לקרוז אזול המכסיקנית ועכשיו נשאר לסזאר דלגאדו רק לעבור את הבדיקות הרפואיות.