אחלה מחצית של בארסה, כיף לראות את ההרכב הזה מפתיע לטובה ומראה שאולי בכל זאת יש גיבוי לא רע על הספסל. ז'פרן עדיין לא כ"כ מרשים אותי, אבל בויאן שם כאן גול של חלוץ גדול וגם מה שהיה צריך להיות בישול למסי(ההחמצה של מסי במצב של 0-0..) מהלך מצוין. הוא עדיין חלוד אבל מראה שהוא בהחלט שחקן שמתאים לרוטציה של בארסה ויש לו לאן להתקדם ולהיות החלוץ המוביל של בארסה בשנים הקרובות, רק שיקבל קצת יותר קרדיט.. אני רוצה גם לציין את המחצית הגדולה של פויול, מחצית של מסירות קטלניות וטכניקה ברמה הגבוהה ביותר. כמו קפטן אמיתי הוא לוקח על עצמו את המשחק כשההרכב שמשחק איתו כ"כ מטולא, ולפעמים נראה שהוא נכנס לתפקיד של צ'אבי וכל המשחק עובר דרכו, למרות שהעמדה על הנייר היא מגן ימני http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
בילבאו כל כך חלשה שמפתיע שמישהו פה חשב שהיא תעשה לבארסה צרות היום, גם עם ההרכב המוזר הזה שפפ העלה היום. בוז'אן מוכיח את עצמו שמקבל הזדמנויות, ומגיע לו יותר צ'אנסים, אבל בניגוד אליו ז'פרן הוא בקושי שחקן טוב בשביל חרז. 4-0 בהליכה. 2 נקודות בילבאו רחוקה מליגת האלופות בעונה הבאה, פשוט לא יאמן.
אין מה לעשות, בילבאו קבוצה חלשה, אבל מעניין אותי למה נדב רוצה שקבוצה שהושפלה בליגה האירופאית ע''י אנדרלכט תייצג את ספרד בעונה הבאה בליגת האלופות. וכמובן שום דבר לא גרוע מהיכולת של בארסה בהרכב טלאים, אבידאל הוכיח היום כמה החזרה שלו חשובה לישורת האחרונה של העונה, פשוט לבלל אחד ממקסוואל שאני לא חושב שהוא כזה רע, אבל לא ברמה של אבידאל. בוז'אן הוכיח שהוא צריך לקבל יותר הזדמנויות, למרות שיהיה לו קשה שהחלוץ הבכיר של הקבוצה הוא זלטאן.
בויאן מוכיח שהוא צריך לקבל יותר דקות מהדקה שהוא עולה למגרש, אתה פשוט משנה את התגובות שלך תוך שניה. מ"בויאן לא טוב הוא זבל וחלש ולא מתאים לרמה" אתה משנה ל"הוא צריך לקבל יותר היזדמנויות" עד למשחק הבא שהוא יתופקד כקיצוני, תשכח מהיכולת שלו כחלוץ ותטנף את הדפים ב"בויאן חלש ולא מתאים לברסה". נמאסת, לך לישון כבר. רק אתה בויאן, רק אתה!!!
בויאן אכן שחקן צעיר ומצויין, ללא ספק מניה בטוחה של ברצלונה. לבילבאו היו כמה הזדמנויות לעלות ליתרון בחצית הראשונה דרך התקפות מתפרצות אבל שחקני ההתקפה שלהם איטיים משהו. יורנטה עם החמצה מצמררת לאחר השער של מסי כאשר נשאר לבדו מול ואלדס. אני עוד חשבתי שבילבאו יכולה להפתיע... אבל עדיף שלא לחשוב על דברים כאלה כשמדובר בברצלונה בקאמפ נואו.
ירדן האם התכוונת אלי במקרה, מתי אמרתי שבויאן חלש ולא מתאים לבארסה? אתה מתבלבל ביני לבין הריקלמה השני כנראה.... אני לעולם לא הספדתי את בויאן.
אתה כל מחזור שהוא משחק 5 דקות כקיצוני ומשחק חרא אתה מספיד אותו ואומר שהוא לא מתאים לרמות האלה וצריך לעזוב.
מראש אמרתי שהסיכויים של בילבאו להפתיע מאוד קלושים, אבל בילבאו אפילו נראתה רע יותר ממה שחשבתי. בארסה שיחקה בהרכב מוזר(מאקסוול קשר), ללא מספר שחקני מפתח ובשיטה שנראית דומה ל-4-4-2, ובכל-זאת בילבאו לא הצליחה להפריע אפילו לא לרגע אחד, חוץ מהדקה בה וואלדז נאלץ להפגין את כישוריו והוא בהחלט עונה טובה ונמצא ברגעים המעטים שבארסה זקוקה לשירותיו. השער של סוסאטה לא המתיק את הגלולה המרה מבחינת בילבאו. ומצד שני, בארסה נראית מצויין רגע לפני הקלאסיקו. בוז'אן כבש צמד ובהחלט ניצל את הצ'אנס שקיבל, אולם אני בטוח שגוארדיולה היה מעדיף להימנע מהפציעה של זלאטן דווקא במומנטום מצויין שלו. גוארדיולה עשה בשכל ששיתף את אבידאל שכמעט ולא עמד בשום מבחן. בארסה מוכיחה שוב שהיא ממש לא רק מסי ועוד עשרה. היא עושה מהלכים קבוצתיים נאים וגם נגד ארסנל היא הייתה נהדרת ברוב דקות המשחק, ביום פושר של מסי. אחרי תקופה קשה(שישה משחקים בלא ניצחון אם להיות מדוייק), אפשר סוף-סוף לברך את סביליה שחזרה לנצח, ובינתיים היא במקום הרביעי. הלחץ עכשיו על מאיורקה שתשחק מול אלמרייה בחוץ וזה משחק קשה. קאנוטה ופביאנו כבש, זכר לימים היפים של הקבוצה בעונות הקודמות. חוסה קרלוס הצעיר שנכנס כמחליף התכבד בשער בכורה בקבוצה הבוגרת. סראגוסה מנצחת 2-0 את מאלגה ועוברת אותה בטבלה - סראגוסה עלתה למקום ה-15. מה שיותר חשוב - משחק שני ברציפות בלי ספיגה, דבר שלא שכיח במחוזות סראגוסה העונה. השינוי הגדול שהקבוצה עברה בחודש ינואר מתחיל להצדיק את עצמו.
http://www.as.com/img/carrusel/escudos/129_dm.Xxx ראסינג סנטאנדר - ריאל מדריד http://www.as.com/img/carrusel/escudos/13_dm.Xxx ראשון, 20:00, שידור ישיר בספורט5; יישפוט: דלגדו פריירו; פסטיבל סרחיו קאנאלס השפיע לרעה הן על ראסינג סנטאנדר והן על השחקן עצמו. סנטאנדר רשמה רק ניצחון אחד בעשרת משחקי הליגה האחרונים. המרחק מהקו האדום לא בידיוק השתנה, אבל אין ספק כי חלה ירידה ברמת המשחק של סנטאנדר. עיקר הבעייה של סנטאנדר הוא מאזן הבית שלה. סנטאנדר הקבוצה הביתית הגרועה בליגה. ב-14 משחקים היא ניצחה עד עכשיו רק פעמים וכבשה עשרה שערים בלבד. קאנאלס לא כבש כבר זמן רב(מאז המחזור ה-18) והוא עדיין מלך שערי הקבוצה עם חמישה כיבושים ככה זה שאצל מוניטיס מופיע 0 בטור ההבקעות למרות לא פחות מ-26 משחקי ליגה, וצ'יטה חלש מאוד העונה עם ארבעה שערים בלבד(אחד מהם במחזור שעבר). למשחק הקרוב סנטאנדר מגיעה אחרי הפסד 4-3 לבילבאו בסאן-ממס והרבה דאגות. במהלך אותו משחק איבדה סנטאנדר שני שחקני ההגנה חשובים צמד הבלמים אוריול ואנריקה, אבל יחי ההבדל הקטן. בעוד אוריול ספג שני צהובים וייעדר רק מהמשחק הקרוב, אנריקה קרע את המיניסקוס וסיים את העונה. לפחות מארק טורחון שהיה פצוע לאחרונה, החלים בידיוק בזמן הבלם סיים את האימון המסכם ללא שום בעייה, והוא ייפתח בהרכב. כאב הראש של פורטוגל עדיין קיים, אם כי במתכונת מצומצמת. מוראטון יהיה הבלם השני. פרט לכך לא צפויים שינויים בהרכב סנטאנדר. בקבוצה בטוחים כי קאנאלס, שיכול לשחק נגד ריאל מדריד ואין שום סעיף בחוזה שמונע זאת, יעשה את הטוב ביותר מול קבוצתו לעתיד, וזה דווקא מסוג המשחקים בשבילו. מיגל אנחל פורטוגל רוצה שריאל מדריד תזכה באליפות. "אני מקווה שריאל תעמוד במשימה שהציבה לעצמה, אבל תפסיד באל-סרדינרו לסנטאנדר שלי", אומר בפשטות. המאמן לא שוכח את התקופה בה שיחק במדי הקבוצה במשך ארבע עונות, והן את שתי הקדנציות הקצרות שלו בקבוצת המילואים. דבר נוסף שעדיין חקוק בזכרונו הוא הניצחון שהשיג עם סנטאנדר על ריאל בקדנצייה הקודמת שלו. פורטוגל גם מודע לחוסר ההצלחה של סנטאנדר במשחקי הבית, וגם לכך יש לו תשובה "הסטט' בהחלט לא מחמיאה, אז בשביל מה להסתכל עליה בכלל? ננסה להוכיח מה אנחנו שווים". http://www.realmadrid.co.il/spaw/season0910/racing2.Xxx אחרי תקופה פחות טובה, קאנאלס רוצה לחזור לעצמו ראסינג סנטנאדר - הרכב משוער: קולוטורי; פיניוס, מורטון, טורחון, כריסטיאן; לאסן, קולסה, סראנו, קאנאלס, מוניטיס; צ'יטה הסופר-קלאסיקו נמצא כבר במרחק נגיעה, אבל בכדי להגיע למשחק העונה בראש שקט, צריכה ריאל מדריד קודם כל לעבור את המבחן האחרון שלה לפניכן משחק החוץ באל-סרדינרו נגד סנטאנדר. ריאל רוצה להמשיך בריצת המרתון שלה כדי להשיב לעצמה את המקום הראשון בטבלה. במידה וכך יהיה המצב, תרשום ריאל ניצחון ליגה 12 ברציפות שיא מועדון, ומנואל פלגריני יהיה זה שירשם בדפי ההיסטוריה בקטגורייה הזאת, כשהוא יחלוף על פני מיגל מוניוז האגדי. ריאל מחפשת בנוסף להגיע כבר בערב לשער המאה שלה בכל המסגרות, וזה יקרה אם הקבוצה תכבוש פעמיים. הספירה היא כזאת: 81 שערי ליגה, 16 שערים בליגת האלופות ושער בודד בגביע המלך. נו, אז מי ייתן את השער המאה?; המאושר בוודאות לא יהיה קאקא, שיחמיץ גם את המשחק הקרוב. הברזילאי עדיין סובל מפציעה במפשעה ופורסם השבוע שהוא יעבוד קשה כדי להיות בסגל לקראת הסופר-קלאסיקו. לפחות קארים בנזמה חוזר לסגל לאחר היעדרות ארוכה. הצרפתי ששיחק בפעם האחרונה מול ליון ב-16 בפברואר, לא יפתח בהרכב, אך סביר להניח שיעלה מהספסל בשלב מאוחר במשחק, כנ"ל לגבי גוטי שאומנם ספג פציעה קלה במהלך השבוע, אך הוא נכלל ברשימת המוזמנים. סרחיו ראמוס וצ'אבי אלונסו ספגו בשבוע שעבר כרטיסים צהובים מכוונים כדי לא להיות בסכנת השעייה לקלאסיקו, והם ייעדרו כאמור, כשבמקומם יחזרו להרכב אזקייל גאראי(סביר להניח שיישחק, ואם לא פלגריני יצטרך לאלתר) ולאסנה דיארה שהיו פצועים בשבוע שעבר. כריסטיאנו רונאלדו, איך לא, נשמע בטוח לקראת המשחק "אני בטוח שנגיע לקלאסיקו במצב-רוח טוב, ננצח את ברצלונה וגם נזכה באליפות הליגה". הפורטוגזי גם אמר "אני שמח להיות כריסטיאנו רונאלדו". פלגריני, מן הסתם, נשמע לגמרי אחרת במסיבת העיתונאים לקראת המשחק. "לא רלוונטי, עבור לשאלה הבאה", הגיב פלגריני אחרי שבכל-זאת אחד הכתבים רצה לשמוע מילה-שתיים על המשחק נגד ברצלונה. "אני לא רוצה לשמוע על הסופר-קלאסיקו עד אחרי המשחק נגד סנטאנדר. אנחנו מכבדים כל יריבה". http://www.realmadrid.co.il/spaw/season0910/racing1.Xxx בנזמה ולאס באימון השבוע. החלוץ חוזר לעניינים ריאל מדריד - הרכב משוער: קסיאס; ארבלואה, אלביול, גאראי, מרסלו; גאגו, לאס, גראנרו, ואן דר-וארט; רונאלדו והיגואין
תגיד לי ירדן מה לקחת היום? אתה כנראה מתבלבל, אני בחיים לא מדבר על בויאן כל מחזור, ובחיים לא אמרתי עליו משהו, בויאן הוא לא קיצוני, ולא צריך לשחק כקיצוני, בויאן הוא חלוץ, ככה שגם עם הוא שיחק קיצוני והיה רע אני לא יבקר אותו, אלא את מי שסם אותו בתפקיד הזה. תבדוק בכל 3000 ומשו ההודועת שלי, ותירא עם דיברתי אי פעם משהו לא טוב על בויאן. סוף סוף הרכב נורמאלי של סביליה, שאחרי הרבה זמן נתנה תצוגת כדורגל טובה, לא עוד ההרכבים ההזויים של חימנז, החילופים הרעים והגישה הרעה. סביליה היום נראת כמו קבוצת כדורגל טובה והציגה יכולת מעולה, עם אדריאנו שחזר לקישור, והמערך הקבוע 4-4-2.
תגיד לי ירדן מה לקחת היום? אתה כנראה מתבלבל, אני בחיים לא מדבר על בויאן כל מחזור, ובחיים לא אמרתי עליו משהו, בויאן הוא לא קיצוני, ולא צריך לשחק כקיצוני, בויאן הוא חלוץ, ככה שגם עם הוא שיחק קיצוני והיה רע אני לא יבקר אותו, אלא את מי שסם אותו בתפקיד הזה. תבדוק בכל 3000 ומשו ההודועת שלי, ותירא עם אי פעם אמרתי ''הוא לא מתאים לבארסה'' או ''לרמה של בארסה'', אני לא מבין מזה ההזויות האלה שלך, המשתמש ריקלמה השני הוא זה שמספיד אותו בכל פעם. סוף סוף הרכב נורמאלי של סביליה, שאחרי הרבה זמן נתנה תצוגת כדורגל טובה, לא עוד ההרכבים ההזויים של חימנז, החילופים הרעים והגישה הרעה. סביליה היום נראת כמו קבוצת כדורגל טובה והציגה יכולת מעולה, עם אדריאנו שחזר לקישור, והמערך הקבוע 4-4-2.
על משחקי אתמול התצוגה של בילבאו אתמול הייתה פשוט מבישה, קבוצה שהייתה רחוקה לפני המשחק 2 נקודות מהמקום שמוביל לליגת האלופות באה ופשוט כמו כל הקבוצות בליגה הספרדית בשנתיים האחרונות בקאמפ נואו (חוץ מריאל מדריד) ולא התקרבה לעשות משהו מול בארסה אפילו בהרכב די מוזר של הקטלונים. ובמשחק לא הייתה איזושהי תצוגה של בארסה אלא פשוט התבטלות של בילבאו כמו כמעט כל הקבוצות בלה ליגה מול ברצלונה וריאל. משבוע לשבוע הליגה מדרדרת והמצב נעשה רק יותר ויותר גרוע הפערים גודלים ותארו לכם שמאיורקה/בילבאו/לה קורוניה בטעות יסתננו לליגת האלופות (הן מסוגלות לעשות את זה בעונה הזוועתית שעוברת על סביליה), זה עצוב מה נעשה מהליגה שרק עד לפני שנתיים (עד סוף עונת 2007/2008) היה בה איזשהו מאבק לברצלונה וריאל, וכל שבוע אני צופה שוב ושוב ומנסה לשכנע את עצמי מחדש שהשבוע איזושהי קבוצה תיתן פייט רציני לברצלונה/ריאל ו-90% מההמשחקים יש אכזבה, בשנתיים האחרונות הליגה מזעזעת, עוד פעם זה עצוב,ואני אומר את זה בתור אחד שמאוד אוהב כדורגל ספרדי לגבי המשחק של סביליה-טנריפה שלא היה שידור (ראיתי באינטרנט) סביליה קצת התאוששה מהתקופה האחרונה וניצחה די בקלות את טנריפה החלשה (0-3) קבוצה שעל פי המצב בטבלה ואיך שהיא נראית (לא רק על סמך המשחק הזה), הקבוצה מהאיים הקנאריים תרד, כי כבר עכשיו המצב היא 6 נקודות מתחת לקו האדום וזה יכול לגדול במשחקי היום. לגבי סביליה,העונה הזאת (כמו שאמרתי הזוועתית שעוברת עליה) צריכה להגיע לליגת האלופות (גם בשביל ייצוג ראוי לליגה הספרדית בעונה הבאה),אבל לדעתי השלד הנוכחי של הקבוצה מיצה את עצמו: קאנוטה,פביאנו,רנאטו,אדריאנו הם שחקנים מצוינים אבל הם מרכיבים שלד שמשחק ביחד כבר 5 שנים והעונה הזאת היא הסימן שצריךלעשות מעין מהפכה בסגל לעונה הבאה ולהזרים דם חדש לקבוצה כי סביליה טובה זה דבר חשוב לליגה הספרדית (חלק מהסיבות לכך הם נתינת הפייט הרציני לריאל וברצלונה) הניצחון של סרגוסה על מלאגה (0-2) הוא כנראה עוד סימן לכך שסראגוסה נמלטת מהקו האדום (לא ראיתי את המשחק ולכן אני לא יכול להגיד את דעתי עליו), אבל לדעתי גם מלאגה וגם סראגוסה לא ירדו