http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4099863,00.html כנראה שרכש משמעותי כבר לא יגיע העונה למכבי הרצליה וכל מה שנשאר זה לבנות על שלושת החבר'ה האלה ולאחל להם את כל ההצלחה שבעולם, כמו שרשמתי כאן כבר בעונה שעברה, זאת השנה שלהם,אין יותר מסודי שכל העיניים של היריבות הולכת אליו השנה הם אלו שיצטרכו לסחוב את הקבוצה הזאת למעלה.
ראיתי אותו שנה שעברה בגמר גביע השוקו במדי מכבי פתח תקווה, שחקן בינוני מאוד. זה שהוא גרמני ושיחק בבונדס ליגה לא בהרכח אומר שהוא מספיק טוב.
אקקי מיקדר'צה(או איך שלא אומרים)ממכבי הרצליה חתם במכבי באר שבע עבד מורג'ען מהכוח עמידר רמת גן עזב וחתם בהפועל עכו
נמשך חוסר הוודאות לגבי עתיד מכבי בת-ים למרות התוצאות המחמיאות במשחקי האימון, לא שקט במכבי בת-ים. הנשיא הפורש (או שלא) יוסי אלקובי, שוב מאיים שלא לערוב לקבוצה ברשות לבקרת תקציבים והחשש הגדול הוא, שבעוד שבועיים, המועדון עלול להימחק. המאמן איתי מרדכי: "בנינו קבוצה נחמדה. חבל מאוד אם זה מה שיקרה". בלולו משדר, עסקים כרגיל. ביום שישי בבוקר, טרטר הסלולארי של יוסי אלקובי. מעברו השני של הקו, בכיר מאוד ברשות לבקרת תקציבים."אנחנו שומעים שבמכבי בת-ים מחתימים שחקנים על חוזים", הודיע הבכיר לאלקובי ושאל: "מה שאנחנו רוצים לדעת זה אם אתה מתכוון להמציא ערבויות אישיות עבור הקבוצה ואם לא, איך הם בכלל מחתימים שחקנים. זה עלול להיגמר בתביעות". "אני לא חתמתי על אף חוזה", הרגיע אלקובי את הבכיר. לגבי הערבויות, מי שיגיע לבקרה לטפל בזה, הוא עמי בלולו. נכון לעכשיו, אני מחוץ לתמונה". הנשיא ממורמר, טעון וממש לא שש לשלוף פעם נוספת את פנקס השיקים, למרות שהעונה, לנוכח צמצום הגירעון, מדובר בסכומים נמוכים בהרבה מאשתקד. "אני לא מוכן כל הזמן לתת כסף ובסוף אני לא האיש שקובע במועדון", הסביר אלקובי והוסיף, "גם עכשיו כל הזמן באים ומבקשים ממני כסף לכל מני דברים. נמאס לי"! ואכן אלקובי שוב נאלץ השבוע להכניס את היד לכיס וכדי לאפשר את קיומו של מחנה האימון המאולתר באצטדיון העירוני, נאות לשלם עבור ארבעה חדרי מלון שנשכרו למשך השבוע עבור השחקנים "הצפוניים" (במלון לא ממש מהסוג המשובח יש לציין) וגם לשלם עבור הקיטרינג שהוזמן לשחקנים בין האימונים. בנוסף, ביום ראשון בערב, אלקובי הזמין את "הצפוניים והמאמן" לארוחת ערב בבית קפה בטיילת. מי שמחזיק את אלקובי על פני המים, הוא המאמן איתי מרדכי, שכבר נכנס עמוק לנבכי הפוליטיקה המקומית במועדון ומעדכן מספר פעמים ביום, את הנשיא הפורש (או שלא) בכל פרט ובעיה. אלקובי מתקשר היטב עם המאמן ומעריך מאוד את עבודתו. אם אלקובי יערוב בסופו של דבר לקבוצה, זה יהיה הרבה בזכות העבודה השקטה של איתי מרדכי. היו"ר בלולו אגב, כנראה נוהג בחכמה מבחינתו, משדר עסקים כרגיל וממש לא מפגין סימני מצוקה. אלקובי הגיע ביום שני למשחק האימון מול מכבי באר שבע, אבל עוד לפני שהגיע הבהיר למקורביו, "אני מגיע כדי לדבר עם עמי בלולו ולסיים את הפרשה. נמאס לי ואני לא מתכונן לתת להם ערבויות". בסופו של דבר, השיחה בין שני האישים, לא התקיימה. "בלולו לא חש בטוב ולקחתי אותו הביתה. הוא לא היה במצב שבכלל יכול לדבר. אני אדבר איתו במועד אחר". עוד באותו ערב סמוך לחצות, טרטר שוב הסלולארי של אלקובי. הנשיא שנרדם מול הדור הבא, הקיץ משנתו ונאלץ להקשיב בסבלנות להגיגיו של בלולו הנסער. מסתבר שהיה מי שדיווח ליו"ר על הדברים הקשים שאמר אלקובי לאתר הרשמי. בלולו שכבר ראה בעיני רוחו, את הקבוצה עוברת בבקרה ללא קושי, התקשר לנשיא כדי לנסות לברר את פשר הדברים. מאז השניים מנהלים סוג של משא ומתן. עוד נודע שאחת הסיבות העיקריות שגרמו לאלקובי להחליט שלא לערוב לקבוצה, היא הבטחה של גורם בכיר בעירייה, להזרמת כספים ע"י ספונסר שכבר תרם לקבוצה בעבר. על סמך הבטחה זאת, אלקובי שילם לשחקנים מחשבונו הפרטי, את משכורת חודש אפריל. הכספים עדיין לא נתקבלו למרות הבטחות חוזרות ונשנות. אגב גם בקבוצת הכדורעף של הפועל בת-ים, החתימו שחקניות בכירות על סמך הבטחות מאותו ספונסר וגם שם מתחילים לאבד את הסבלנות. ככל הנראה אלקובי יציב לבלולו דרישות חדשות כתנאי להענקת הערבויות לקבוצה. מדובר בעיקר בנושא ההתנהלות הכספית במועדון, אבל לא רק. לדברי מקורביו של אלקובי, מדובר בהסכם שיחתם אצל עורך הדין של המועדון. בשלב זה כאמור הדרך להסכם עדיין רחוקה ואלקובי כבר הודיע שאין בכוונתו לגשת השבוע למשרדי הבקרה. המועד האחרון להמצאת הערבויות ואישור תקציב הקבוצה, הוא מחר, חמישי. אולם בדרך כלל ניתנת ארכה של שבוע נוסף ואף יותר. כדי שהקבוצה תוכל לשחק בגביע הטוטו בהרכב מלא, הנושא חייב להסתיים עד לסוף השבוע הבא, אחרת כמו בעונה שעברה. בת-ים תתייצב למשחקים עם שחקני הנוער. בבקרה כמובן עלולים שלא להעניק לבת-ים ארכות עד בלי סוף. כידוע מי שתתפוס את מקומה של בת-ים בליגה הלאומית, במקרה שהבקרה תוריד את הקבוצה לליגה א, היא מכבי יפו, קבוצה עם קהל אוהדים גדול ומסורת. לא בטוח שבהתאחדות יזילו דמעה, אם זה מה שיקרה. לגמרי לא בטוח שאלקובי יקבל שוב טלפון מאבי לוזון בדקה ה90.
הבקרה תוריד מחר (היום) את עירוני בת-ים לליגה א'. יוסי אלקובי ביקר היום באימון הקבוצה ושוחח ארוכות עם המאמן איתי מרדכי והיו"ר עמי בלולו. לדברי הנשיא, השיחה עסקה בעניינים השוטפים של המועדון ולא בנושא הערבויות. מחר הוא המועד האחרון בו עדיין ניתן להעמיד ערבויות כדי לאשר את תקציב הקבוצה בבקרה. אלקובי הדגיש, כי "אין בכוונתו לבקר מחר במשרדי הבקרה". ככל הנראה ברשות לבקרת תקציבים, ינפיקו מחר מכתב רשמי למכבי בת-ים על ירידתה לליגה א ובמקביל תינתן ארכה של שבוע לצורך המצאת הערבויות. אלקובי נפגש אמול באופן אקראי עם יו"ר ההתאחדות לכדורגל אבי לוזון. השניים נפגשו במהלך משחק גביע אירופה של בני יהודה בבלומפילד והסתודדו ארוכות. בלם הפועל ת"א גל מאיו הצטרף היום לאימוני הקבוצה. מאיו נכלל בסגל הרחב של קשטן ואף יצא עם הקבוצה למחנה האימון, אך השבוע שוחרר והצטרף לבת-ים. מי שקיבל היום בשעה טובה ומוצלחת את החוב ממכבי בת-ים, הוא המאמן לשעבר אריק גילרוביץ.מדובר בחוב עתיק מהתקופה בה גילרוביץ אימן את בת-ים בליגה א. עורך דינו של "המאסטרו", קיבל היום המחאה אישית מאלקובי בסך 19 אלף שקל.
ליפו עדיין אין סיבה לחגוג. במכבי יפו עוקבים בדריכות אחר הנעשה במכבי בת-ים, בתקווה לתפוס את מקומה של בת-ים בליגה הלאומית, אם הקבוצה לא תעבור בבקרה. למרות שנכון להיום, נשיא המועדון יוסי אלקובי, עדיין נחוש שלא להעמיד ערבויות אישיות לקבוצה ברשות לבקרת תקציבים, הדברים עשויים להשתנות בשבוע הבא, בכפוף לשורת הסכמות עם היו"ר עמי בלולו. נודע שבימים האחרונים, בלולו ואלקובי מנהלים סוג של משא ומתן באשר לאופי ההתנהלות העתידית במועדון. אלקובי הציב מספר דרישות שעיקרן, שליטה בלעדית במישור הכספי וזכות וטו לגבי החלטות מקצועיות. מתגבש מסמך הבנות שאמור להיחתם אצל עורך הדין של האגודה. ע"פ השיחות המקדמיות, מסתמנת הבנה בין בלולו לאלקובי שעשויה להוביל לחתימה על ההסכם בשבוע הבא. אם בלולו אכן יחתום על המסמך, אלקובי ימציא בשבוע הבא ערבויות אישיות עבור הקבוצה, שיופקדו ברשות לבקרת תקציבים ויאפשרו את אישור תקציב הקבוצה והמשך הופעתה לעונה נוספת בליגה הלאומית. רמז לבאות, ניתן למצוא בכך שאלקובי ביקר אתמול לאחר זמן רב באימון הקבוצה ואף שילם את החוב למאמן לשעבר אריק גילרוביץ. בעניין אחר: בהנהלה התעניינו לאחרונה שוב באפשרות לצרף לקבוצה את החלוץ הגאורגי אקקי מיקוצ'דזה. אקקי שיחק ביום שני השבוע עם מכבי באר שבע, במשחק האימון בבת-ים וצד את עינו של המאמן איתי מרדכי. בהנהלה פנו לגורם המקורב לשני הצדדים, כדי שיגשש אצל אקקי, אם יסכים לחזור לבת-ים. הגורם בדק ומצא שהחלוץ הגאורגי, לא חתום עדיין על חוזה רשמי בבירת הנגב, אולם השחקן למרבה הצער, סירב באדיבות להצעה הבת-ימית. הקשר קובי כהן, שלא זוכה לדקות משחק מרובות במשחקי האימון, ביקש אתמול מהיו"ר עמי בלולו להשתחרר מהקבוצה. לכהן שתי הצעות קוסמות, אחת מקבוצת צמרת בליגה א והצעה נוספת מהליגה הלאומית. בלולו עדיין לא השיב לשחקן והשניים נדברו לשוחח פעם נוספת היום. המאמן איתי מרדכי עדיין מחפש חלוץ, זר או ישראלי בכיר ומגן שמאלי. הנבחם הרוסי שמתאמן כעת בקבוצה, לא מרשים וככל הנראה ישוחרר לאחר שיבחן במשחק האימון מחר מול הפועל מרמורק.