בת-ים -נס ציונה 2:0 "המנחוסים" הבקיעו פעמיים בתוך דקה במחצית השניה. בת-ים היטיבה לשחק במחצית הראשונה, אך סבלה מחוסר מחץ בהתקפה. מגלן ורביבו החמיצו ממצבים קורצים מול שלומי בן חמו. במחצית השניה שיתף המאמן איתי מרדכי,את כל שחקני הספסל. בבת-ים כרגיל מסתכלים על חצי הכוס המלאה ומדברים על שיפור. "אנחנו מרגישים שיפור", אמר הקשר עוז ברנדויין. "אנחנו מתקדמים ממשחק למשחק וגם השערים יבואו. זה רק עניין של חדות. יש לי הרגשה טובה" גם דניאל אלמו שחזר ממבחנים במ.ס. אשדוד,דיבר על התקדמות ואמר, "רואים שיש שיפור. אני התרשמתי מאוד לטובה מהקבוצה החדשה וגם השערים יבואו. אנחנו עובדים על זה". "מה אני יכול לעשות כשמגלן מחמיץ לבד מול שוער"? שאל בייאוש המאמן איתי מרדכי וענה. "אני לא מודאג. השערים יבואו והכל יתפרץ. שיחקנו טוב מאוד במחצית הראשונה. נס ציונה אחת הקבוצות החזקות בליגה וביטלנו אותם". הקשר טל פטרושקה שנקלע במהלך המשחק למספר עימותים מילוליים עם חבריו לקבוצה, נשלח לחדר ההלבשה והושעה עד ליום ראשון. לפטרושקה היו מאז פתיחת האימונים, מספר רב של תקריות והשחקן הוזהר מספר פעמים ונדרש לשנות את דרכיו. ביום ראשון אמור היו"ר עמי בלולו, לערוך לשחקן בירור משמעתי ואז יוחלט אם ימשיך לשחק בבת-ים.
עומר שוורץ, דרור פוסטמן ואור חסון, קבלו הודעה על שחרורם מסיבות מקצועיות. החלוץ האוקראיני אלכסנדר אומליאנוב, שותף בשלושים הדקות האחרונות, החמיץ הזדמנות אחת ולא ממש הספיק להפגין את יכולתו. המאמן איתי מרדכי מעוניין להחתים בנוסף למגלן, גם את פיטר אמולה שאיתו עדיין לא הושג סיכום כספי. אומליאנוב ימשיך להיבחן. בקבוצה נבחנים גם המגינים מאור לנקרי ועודד אמיתי ששיחק בעונה שעברה בהכח. והחבורה הירוקה מונה את רם שטראוס זיו אוסון אור בן חמו שלומי חנוכה ויש מצב שיש עוד כמה.. פשוט לא עולה לי בראש
ניר ביטון מהפועל הרצליה חתם בכפר סבא כרגע שני נבחנים בקבוצה שהם גי נגוסו קמרוני מליגה שניה בצרפת מנואל בלסטר הגרמני
הוא פשוט טיפש. בלם מכבי בת-ים בשנתיים האחרונות עמרי כהן, חתם בבית"ר שמשון ת"א רמלה. כהן החל להתאמן עם בת-ים, אך לא הגיע לסיכום כספי ועזב. הבלם היה מועמד להפועל כפר סבא ולקבוצה נוספת מליגת העל, אולם בסופו של דבר נחת בבית"ר שמשון הצנועה. "הייתי חייב להתאוורר קצת ולשנות אווירה לאחר השנתיים הלחוצות בבת-ים. אני מאמין שדרך בית"ר שמשון, אני אצליח להגיע לקבוצה גדולה בהמשך". בעניין אחר: בקבוצה נבחן היום חלוץ פולני שהציג יכולת טובה, אולם מדובר בשחקן כנף, תפקיד שנמצא אצל המאמן איתי מרדכי, בעדיפות משנית לגבי חיזוק זר. פיטר אמולה הגיע להבנה עם ההנהלה על תנאין, אולם מרדכי עדיין בודק אפשרות להחתים חלוץ בכיר יותר. היום ב10 משחק אימון מול הכח
טוב, אז בשבוע הבא העונה נפתחת רשמית עם משחקיי גביע הטוטו ואחריי שהקבוצות פחות או יותר גיבשו את הסגל שלהם שכל אחד ירשום את ההרכב הפותח שמסתמן עד כה בקבוצה שלו. אני יתחיל: ניל אברבנל בן כוואז/בנטולילה, איתי טואף, אלון זין, גיא כוואז מיק סירושטיין, שלומי לזמי/קופר-קשרים אחוריים ראיד ג'בארין/גייטון דאקונטו, שניר שוקר-קשריי כנף אביסידריס/מלמד, מוחמד פודי
אני לא יודע ממש מה יהיה ההרכב בסוף אבל זה ההרכב שעלה היום במשחק אימון אני מאמין שההרכב בסופו של דבר יהיה דומה רם שטראוס אבי צבאג, אנדרסון ווסט, זיו אוסון, אין לי מושג עוז ברנדווין, שלומי חנוכה, אור בן חמו, יוני רביבו פיטר אמולה(לא סגור בקבוצה. בכל מקרה יהיה חלוץ זר כלשהו), מגלן אוואלה. ולמשחק האימון : 2-1 לבת ים על הכח דניאל אלמו (מבישול של החלוץ הפולני שנבחן בקבוצה) ואלכסנדר אומליאנוב, הפכו פיגור מוקדם לניצחון ראשון במשחקי האימון על יריבה מהליגה הלאומית. קובי כהן הורחק לאחר שבעט ללא כדור בשחקן יריב. למרות שמדובר במשחק אימון בלבד, בהכח זועמים וטוענים, "אלמו בהוראת מאמנו, לא עצר כדי לאפשר טיפול בשחקן פצוע והבקיע את שער השוויון בשעה ששחקני הכח עצרו את המשחק". בעוד שאוהדי הסגולים ביציע, הבטיחו נקמה בליגה, איתי מרדכי טוען: "לא עוצרים משחק באחד על אחד מול שוער, גם כשיש שחקן פצוע על הדשא". לגבי המשחק הוסיף מרדכי: "לא שיחקנו טוב היום, אבל היה לי חשוב לנצח יריבה מהליגה שלנו. זה יתרום להגברת הביטחון העצמי של השחקנים". קובי כהן שכניסתו למשחק גרמה למפנה לטובת בת-ים אמר: "השחקן של הכח חיפש אותי ואת אלמו. הוא ניסה לשבור לי רגל. הייתי צריך להבליג, אבל החזרתי לו מכה. בליגה זה לא יקרה ואני מתנצל על התקרית. שיחקנו הרבה יותר טוב מהמשחקים הקודמים ואנחנו בכיוון הנכון".
נס ציונה מקבלת היום רביעייה לא נעימה לרשת... 4:1 למכבי הרצליה. אני מאד כעסתי כששמעתי על התוצאה הזו, אומנם אחרי שדיווחו לי על ההרכב ושלל התירוצים קצת התמתנתי אבל זה עדיין מרגיז ומקומם. איך קבוצה מקבלת 4 שאלתי? אז אחד מפנדל... נניח. והשאר מטעויות חמורות בהגנה! מה שכן הוגו לא שיחק, המגן הימני שהתלהבו ממנו בחיפה זה חתיכת מסננת, בן ביטון יגיע לקבוצה בשבוע הבא ברוך השם! מגן הכי טוב בליגה. חסר קשר אחורי חסר דידי אונגר חסר חלוץ שיחקו נבחנים, ובקיצר זה לא נס ציונה של הליגה, הקבוצה תסגור את הסגל רק בעוד שבועיים. בשבוע הבא דידי אונגר ככל הנראה יקבל את השחרור ויצטרף לנס ציונה, כמו כן קשר אחורי מנבחרת פפואה גיניאה ינחת למבחנים, הבנתי שהוא היה מיועד לקרית שמונה אבל המאמן ויתר עליו בגלל "עודף" קשרים. כמו כן מחפשים חלוץ ברמה גבוהה, ומגן שמאלי נוסף, ככה שיש לקבוצה עוד 5 שחקנים לצרף.
תרוא מה שימן אמר אחרי המששחק:"התוצאה פחות חשובה לי אלא הצורה, הדרך והרצון של הצעירים שמובילים את הקבוצה בשילוב של הוותיקים עוז יפרח והברזילאי ויסמר". יפרח חזר לשחק בהרצליה? מישהו שמע משהו על זה? נראה לי תמוהים הדברים שלו הנה לינק http://www.one.co.il/Article/183603.html