הליגה הלאומית 14/15

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה, ‏29/5/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. B.M06 Member

ובינתיים הפועל ס.א.ד.ר, אחרי פתיחת עונה טובה, חוזרת לגודלה הטבעי, והנה כל האוהדים שלה מתחילים לקלל כל מה שזז, שוב.
    בקטמון חיברו 2 נצחונות רצופים, ואחרי פתיחת עונה קשה (פ"ת, נתניה, נצרת, הפועל רמ"ג והרצליה), המשך הסיבוב מעודד עבורנו.
    אנחנו לא חושבים על עליית ליגה, אבל בתקווה לייצג את המועדון בכבוד ולתקוע יתד, וכל זה עם תקציב מינימום, והרבה שחקנים צעירים ושחקנים שהמשיכו איתנו מליגה א'.
    אומנם יש טענות כלפי המאמן עופר טלספפה על המערך ההגנתי, אבל בסופו של דבר, הקבוצה מתאמנת בשקט תעשייתי מרשים. זה כיף לראות שזה נשאר גם בעונה שאנחנו לא בצמרת הליגה..

2. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

המשחק הכי מעניין בליגה מתקרב בצעדי ענק
    במחזור 11 הדרבי בין שתי הקבוצות הכי דומות בליגה

אני מחכה לזה בקוצר רוח, צריך להיות מעניין מאוד.

3. הרצליה Member

רק תנו לי לעבור את המשחק נגד אום אל פאחם ביום שישי בשלום, לא היה משחק שהלחיץ אותי העונה כמו המשחק הזה.

4. HapoelRG Member

אין לך מה לדאוג.
    לפי מה שסגול בדם כתב,זהו משחק 2 ברציפות שא.א.פאחם לא מגיעים אפילו למצב כיבוש אחד.
    זו באמת קבוצת ליגה ז'.

5. B.M06 Member

אום אל פאחם היא קבוצה ברמת אורתודוקסים לוד... אין לכם מה לדאוג.
    וקרייזי בלו, אין יותר רחוקים בנינו לבין ס.א.ד.ר

6. Don Joan Roman Member

אתם וס.א.ד.ר ירושלים הן שתי קבוצות שאחת הן ולא משנה כמה תתכחשו לזה, אתם קבמתם מתוך מטרה לזעזע ולאחד מתישהו את השורות ואת זה לא אני אמרתי אלא אנשים כמו אורי שרצקי, שי אהרון ועוד'

7. B.M06 Member

נכון. אבל באיזהשהו שלב הגיעו לקטמון הרבה אנשים טובים. נכון, לא כולם טובים, אבל הרוב באים מתוך אהבה אמיתית למשחק ומתוך רצון להציג משהו אחר לכדורגל.
    בס.א.ד.ר, לעומת זאת, נשארו אותם אנשים שבילו את זמנם מאחורי ספסל היריבה, מקללים בלי סוף, וכמעט ולא התעסקו בכדורגל.
    תבוא למשחק של קטמון, תראה משפחות שלמות שבאות ומחנכות לאהבה למשחק.
    תבוא למשחק של ס.א.ד.ר, תראה משפחה אחת (של דני כהן), יחד עם 20 אנשים שבעיקר מקללים.

חוץ מהנושא הזה, ההנהלות שונות בתכלית, וכל מי שקורא קצת מקומונים יראה. אצל הפועל ס.א.ד.ר יש תמיד בלאגן, תביעות, ריבים, ואפס קשר עם הקהילה.
    בקטמון יש אפס חובות (אם אני זוכר נכון סיימנו את עונה שעברה בגירעון של 5000 ש"ח פחות או יותר.. מיותר לציין שכוסה מזמן), ניהול תקין, וקשר רציף עם הקהילה..
    אולי אחיות.. אבל לא דומות בכלל.

8. סגול בדם Member

מספיק היה לראות את השחקנים שלהם כדי להבין שהם שבורים הם לא מסוגלים לעשות התקפה אחת

9. הקופ בישראל Member

מאת: עוז מלכה | 30.10.13 | 08:49 - דאבל פס.

רון חדד: "אין לי שום רווח מהפועל ראשל"צ"

הבעלים היחיד של הקבוצה שהתדרדרה לתחתית הליגה הלאומית פותח את הפה ומדבר על הכל. על השותף לשעבר בקבוצה רביב ספיר ("מעשית הוא בחוץ"), על מחאת האוהדים ("מדובר בקומץ") וכמובן על מכירה ("מוכן לדבר עם כל אחד").

נכון שעדיין מדובר בשלב מוקדם של העונה אך למרעת זאת אי אפשר להתעלם מהעובדה כי הפועל ראשון לציון הגיעה לשפל חדש.
    ניצחון אחד בשמונה משחקים, 5 נקודות מתוך 24 אפשריות ומקום אחרון מבחינת כיבוש שערים מציבים אותה במקום 15, שלוש מחוף מבטחים.
    לפחות אם תשאלו את אוהדי הקבוצה האור לא נראה בקצה המנהרה וגובר החשש שאם תמשיך בקצב צבירת הנקודות הנוכחי היא עלולה למצוא את עצמה מטיילת במגרשי ליגה א' בעונה הבאה.
    הבלגן סביב הקבוצה לא נגמר במישור המקצועי אלא גם במעגל שעוטף את הקבוצה.

במישור הכספי נשמעו מתוך המועדון לאחרונה טענות על עיכוב במשכורות לכאורה בקרב שחקני הקבוצה ומאמני מחלקת הנוער. גורם בהנהלה האשים את ההתאחדות לכדורגל והעומד בראשה אבי לוזון בעיכוב.
    את אחד המאמנים להם חייבת הקבוצה כסף לא מעניין העיכוב בהתאחדות:" אין למי לפנות, מה עושה מי שצריך לשלם משכנתא?”

גם בגזרת האוהדים לא שקט. אוהדי הקבוצה הקימו את "מטה המאבק להצלת הפועל ראשון לציון". יש לציין כי זו לא הפעם הראשונה שאוהדי הקבוצה מוחים נגד התנהלות המועדון.

כזכור, רביב ספיר אחד מצמד בעלי הקבוצה הודיע בחודש האחרון על עזיבתו והעברת המושכות לשותפו רון חדד שיתפקד כבעלים יחיד. במקביל יורחבו סמכויותיו של רוני בראון כמנכ"ל המועדון.
    מודה, לא היה קל להגיע לחדד. במשך כמה ימים נתקלתי בחומה בצורה. כשהצלחתי מצאתי מישהו שדווקא היה מוכן לענות על השאלות הכי נוקבות.

רון חדד, האם כעת רביב ספיר מחוץ למועדון באופן רשמי ואתה הבעלים של הקבוצה?
    "באופן רשמי יקח לו קצת זמן כיוון שמדובר בעניינים בירוקרטים. הוא צריך להתפטר מהעמותה וכד'. כעת הוא אינו מעורב בניהול המועדון".

מה הסטטוס מול העירייה?
    "אנחנו מקבלים מיליון שקלים מעיריית ראשל"צ בשנה. 700 אלף שקלים ועוד כ-300 אלף בצורה של שימוש במתקנים".
    "לנו כעמותה יש בעלות על הקבוצה באופן מלא ללא הגבלת זמן. לא רכשנו זכויות ניהול כאלה ואחרות אלא רכשנו את הקבוצה. במידה והעירייה תחליט שהיא לא רוצה אותנו יותר, נזוז הצידה אך חשוב שיהיה ברור ששילמנו כסף ואנחנו צריכים לקבל כסף עבורו".

בתום החוזה יכולה העירייה לדרוש מכם לשלם עבור המתקנים.
    "אנחנו מעוניינים בשיתוף פעולה עם אפקטיבי ויעיל עם העירייה. אנחנו אחת מאגודות הספורט שמפארות את העיר, אחת מני רבות. ננסה לחדד את שיתוף הפעולה עם, נקיים פגישות עם אנשי ראש העיר והחברה העירונית ונחליט מה שנחליט. מה שבטוח הוא שההחלטה תהיה לטובת העיר והקבוצה".

אתם רוצים להמשיך את ההתקשרות עם עיריית ראשון מעבר לחוזה שנגמר בסוף השנה?
    "לחלוטין כן. לא קיימת אופציה שראש העיר יאפשר מצב שאגודת הפועל ראשון לציון המחזיקה המון ילדים במחלקת הנוער תתאמן בעיר אחרת".

במידה ויגיע רוכש פוטנציאלי אתה לא פוסל את העברת הקבוצה?
    "לא. אני מוכן לדבר על הפועל ראשון לציון עם כל אחד מהסיבה שבניגוד לעסקים האחרים שלי כאן אין לי שום רווח".

מה יש לך להגיד לגבי הטענות על עיכובים במשכורות הקבוצה הבוגרת ומחלקת הנוער?
    "יש בעיה בכל האגודות כולל בליגת העל בגלל היעדר הסכם עם הטוטו כולן מתקשות לעמוד בהסכמים. כל הזמן אומרים עוד מעט ועוד מעט ולא קורה כלום. מותר לכצ אחד להתלונן, המצב הוא לא מצב חיובי. ההתאחדות לא עמדה בהתחייבות שלה וזה משפיע ישירות על העמעדה שלנו בהתחייבות. בסך הכל מדובר באיחור של משכורת וחצי. יש קבוצות שלא קיבלו שם משכורות כבר ארבעה חודשים. אני מתכוון למצוא פתרונות אחרים על מנת לשלם את המשכורות בהקדם האפשרי".

הקבוצה נראית לא טוב מתחילת השנה. מה לא עובד?
    "יש הרבה מאוד סיבות שלא ניכנס אליהם. נעשה הכל על מנת לשנות גם את האווירה וגם את המבנה וההרכב האנושי. אני יכול להבטיח שלא נרד ליגה. אגב, אני חושב שסגל השחקנים שווה הרבה יותר מהמיקום שלנו בטבלה כרגע".

שאלה קצת אישית אבל לגיטימית ומתבקשת. האם לך כבעלים יחיד ישנם האמצעים להחזיק מועדון כדורגל?
    "כן, הכסף יגיע ממני אבל לא רק. ישנם עוד מקורות כשאני צריך להיות המבוגר האחראי ולארגן את האמצעים".

מחאת האוהדים?
    "אני שואל אותl מה זהבכלל? על כמה אלפים מדובר? זה קומץ של משהו בין עשרה לחמישה עשר. אוהדים לצערי, אין הרבה ובהתאם גם אין להם תרומה כלכלית אז איך אתה מצפה שיתמכו במהלכים שאנחנו עושים? לצעוק "איפה הכסף" זה נחמד אבל אנחנו לא במחאה החברתית ברוטשילד. הדבר היחיד שזה עושה זה פוגע בקבוצה. אגב אחרי שהקבוצה מבקיעה שערים היא רצה לקהל. שאבקש שלא ירוצו יותר? אני אוהב אנשים שפועלים עם הלב. הבקעת שער? לא אכפת לי לאן תרוץ העיקר שהבקעת".

תגובת "מטה המאבק להצלת הפועל ראשון":
    "הנהלת הפועל ראשון מוכיחה שנה אחר שנה את חוסר היכולת הכלכלית והמקצועית שלה כאחד, להגיב ספורטיבית לאירועים השונים המלווים את הקבוצה במהלך עונה. לא יתכן שקבוצה ששמה לעצמה מטרות לעונה שלמה, מוותרת בכזו קלות על השגיות ספורטיבית. רון ורביב אינם טייקונים ולדעתנו גם אינם מסוגלים להחזיק קבוצת כדורגל מקצוענית בשום ליגה תחרותית. האדונים הנכבדים קפצו על חוזה שהציעה להם העירייה, שאין ספק שאיש מאתנו לא היה מוותר עליו. אך עם חוזה באה גם מחויבות עירונית שאיתה הם אינם מסוגלים להתמודד. הבריחה מקונפליקטים וחילוקי דעות עם גורמים כאלו ואחרים שבראשם האוהדים, מוכיחה מעל לכל ספק שזה אינו החומר לו ציפינו. די להביט על רביב ספיר שנתלה בחלום הזוי, שמישהו שם בפניו להיות יו"ר ההתאחדות, אותו הוא מנצל על מנת לעזוב תוך שהוא משאיר אחריו את האיש שתמיד הסתתר מאחוריו. מעניין יהיה לראות אם ברז השקלים העירוני ייסגר האם נמשיך לראות את רון חדד במחוזותיה של הפועל ראשון. כאן מגיעה האצבע המאשימה אל מקבלי ההחלטות בעירייה. כל פוליטיקאי מתחיל או סוחר פשוט יודע, כי בכל מו?מ של מיליונים והפועל ראשון נהנית מתקצוב שמתקרב לכך, שני הצדדים צריכים שיצאו מרוצים. רק שלמו?מ הזה ישנם שלושה צדדים: העירייה, הבעלים ואנחנו התושבים, שמשלמים את המחיר תרתי משמע.
    קיבלתם את הקבוצה בתום החוזה החמש שנתי כשהיא בליגה הלאומית, קח ושלח אותם לדרכם, אם ניתן. אם לא, שים להם יעדים לסוף שנה שיבטיחו לנו קבלת קבוצה באותו מצב בו התחילה את העונה. סנקציה של מיליון שקלים או קבלת הקבוצה ללא תמורה היו מספקים גם הם. אך למיטב ידיעתנו הקבוצה וצ?ק בצידה, ניתנו על מגש של כסף. איפה תקציב המינימום של 5.5 מיליון? היכן המחויבות לעמידה ב 65% תקציב לשכר שחקנים? וסעיפים נוספים שבטח ניתן לדון בטיב העמידה בהם. זה עוד טרם נזכיר את השמועות על הלנות שכר לכאורה, עבירות על תקנון ההתאחדות שבגינן עמדה הקבוצה לדין ועוד.

http://doublepass.sport5.co.il/story.php?id=8662

10. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

B.M06 - בוא ניישר קו: הפועל ירושלים! לא "ס.א.ד.ר". הפועל ירושלים, האחת והיחידה באדום בעיר ירושלים. זו שהניפה את גביע המדינה ב-1973, זו שאלי בן רימוז' לבש את המדים שלה.

היוזמה שלכם נחמדה, אך נראה כי איבדתם לגמרי את הדרך. להזכירך, הפועל קטמון הוקמה כדי להשיב אליכם את מי שהייתה קבוצתכם האהובה, הפועל ירושלים, אך נראה כי השתן עלה לכם לראש ועתה כל מבוקשכם הוא לרקוד על חורבותיה של הפועל ירושלים.
    מסקרן אותי מה יקרה אם בעוד כמה שנים תהיה איזשהי מחלוקת בקהל לגבי סוגיה כזו או אחרת. האם גם אז יקומו כמה 'אוהדי' הפועל קטמון ויקימו את 'הפועל קטמון מבשרת ירושלים' בטענה שכל רצונם הוא להשיב לעצמם את הפועל קטמון?
    התיימרתם ליצור משהו חדש בכדורגל הישראלי - ואכן יצרתם. רק תעשו לי טובה, אל תקראו לעצמכם אוהדים. זנחתם את קבוצתכם האהובה, הפקרתם אותה, אתם אפילו רוצים לנצח אותה (בלתי נתפס!) וחלקכם אפילו מייחלים לפירוקה. אוהד לעולם לא מחליף קבוצה ואתם החלפתם.

לעולם לא תהיו הפועל ירושלים!

11. idans Member

B.M06 אין לך מה להתרגש מ30 איש קיצוניים.
    מחזור 11 זה אמור להיות מפגן ענק של אוהדי הפועל ירושלים, שכולם יראו את העוצמה והיכולות של הקהל הזה ביחד במידה וסאסי יעזוב..דרבי זה ממש לא והקיצוניים האלה לא מיצגים כלום חוץ מתסכול.

והאוהד של נתניה מה אתה קשור ומה אתה מבין בכלל? תתעסק בקבוצה שלך

נערך לאחרונה ב: ‏30/10/13
  12. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

ליאור אסולין לא הגיע לאימון הבוקר של הקבוצה
    וטס בלי להודיע למירוץ למליון
    נגמרה לו הקריירה, שחקן טיפש.

נערך לאחרונה ב: ‏30/10/13
  13. ייא Member

בר לייבה עזב את יבנה יחד עם אונגר. שניהם מצטרפים לניסים שעזב גם כן. 2 זרים על הפרק

14. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

עברתי על כל אחד ואחד מחוקי הפורום (אגב, את חלקם אני כתבתי או שכתבתי) כמה פעמים: לא זוכר שכתוב שצריך לשאול אותך.

אתה מוזמן תמיד להתייחס בענייניות לדברים שנכתבים. ואם אני צריך לשים סמל של הפועל ירושלים ותמונה של אמיר גולה בחתימה כדי שתענה לעניין, רק תגיד. אני מוכן לעשות ג'סטה.

15. איתי שכן-טוב Member

לאן הלך אונגר?

מצב נושא:
הנושא נעול.