הליגה הלאומית 09/10

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה, ‏11/7/09.

1. Ariel Member

היות והמשחק בין קרית שמונה לנס ציונה נערך קרוב אליי, החלטתי לקפוץ ולראות על מה כל המהומה.

מנקודת מבט אובייקטיבית-נס ציונה פתחה נהדר והייתה עדיפה כשהגיעה למספר מצבים שהוחמצו ברשלנות (למעט הצלה כבירה של עמוס שעצר נגיחה ממטר של פארקר), אך נעלמה ברוב חלקי המשחק, ולמעט ההחמצה המזעזעת של פארקר (שנבעה מרשלנות בהגנת הקריה) לא הגיעה לרחבת שערו של עמוס בכל המחצית השניה.

קרית שמונה התחילה את המשחק בבהלה מסוימת, ובן שמעון כמעט איבד את הכרתו על הספסל. העצבים המיותרים על שחקניו גרמו לו להוציא קצת על השופט והוא המשיך לראות את המשחק מהיציע שמאחוריו (מרחק של בול צעד אחד אחורנית - אין כמו השכונה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx).

קרית שמונה, שהייתה חלשה להחריד, המשיכה לשחק יעיל בחלק האחורי ולא נבהלה. הכרטיס האדום של מנצור חיסל לנס ציונה את המשחק, ומאז היא לא נראתה יותר על כר הדשא. קרית שמונה ניצלה זאת והברקה אחת של נגובו (בעיטה נדירה לפינת השער) סידרה לאורחים מהצפון חיים קלים. בן שמעון הבין את המגמה והכניס חלוץ על חשבון בלם- המאמן המנוסה והוותיק ראה שנס ציונה איבדה את המחץ ולא מהווה איום והחליט לעבור למתפרצות, עם מעט מזל (משקוף ויתר החמצות מסמרות שיער) קרית שמונה יכלה לנצח את ההארכה בתוצאה של 3:0 4:0.

באשר לקהל של נס ציונה אני יוצא בתחושות חצויות- למרות שהגיעה כמות יפה מאוד (מתעלם מהעובדה שכולם נכנסו בהזמנות והיו לא מעט ילדים שההנהלה הוציאה בהסעות) היה די מביש לראות אותם מקללים ונוהמים לשחקן קרית שמונה, כששחקן שחום עור לובש את מדי קבוצתם. גם הילדים לא ראויים להגיע למגרשי הכדורגל כשרפש כזה שיוצא להם מהפה כבר בגיל הזה.
    אבל בכל הנוגע לעידוד ולתשוקה שלהם למשחק- זו הייתה חוויה. הקהל של נס ציונה חי ונושם בכדורגל. אפשר היה להרגיש שהקהל חלק מהמשחק כשהוא מלווה בקריאות רמות וחזקות (שנשמעו חזק עוד יותר במגרש קטן כמו השכונה) כל התקפה וכל החמצה של קבוצתם.

נערך לאחרונה ב: ‏2/12/09
  2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אריאל, איך היה זיו כבדה?
    The best of The best, איך זיו כבדה מאז שהיגע לנס ציונה?

3. Ariel Member

נשאר זיו כבדה הישן והטוב, בשינוי קטן ואיכותי- נהיה חוצפן חיובי הבחור. ראיתי אותו נכנס לקרב צעקות עם הקוון ואמרתי לעצמי איפה הוא היה בעונה שעברה כשאיזה ילד טמבל מהפועל ר"ג קרא לו "כושי" וגרם לו למרר בבכי.

4. The best of The best Member

אריאל אני שמח לשמוע שקפצת לבקר בשכונה הייתי מאוד רוצה לשמוע את דעתך מנקודת מבטך האובייקטיבית על המחצית השניה של השופט ההזוי הזה...אני חושב שהוא שתה יותר מדי אלכוהול במחצית במקום מים.
    ורציתי לשאול מה דעתך על אנתוני פארקר ? ההחמצות של אתמול הן כעין וכאפס לעומת ההחמצות שיש לו במהלך כל העונה הזו, אני אישית בדיעה שאם ישימו ליידו חלוץ 9 גולר קלאסי פארקר פשוט יוריד הרבה כדורים לחלוץ שלידו וישרוף שטחים עם הפיזיות שלו והמהירות שלו וכך יוטב לכולם, לי הוא מזכיר את קאנו רק חבל שלא בטכניקה.
    לגביי הקהל אני יודע שהנהלת הקבוצה הביאה כ150 ילדים ממחלקת הנוער בהסעות ועוד כ-100 הזמנות שהיא עצמה קיבלה מתוקף היותה במעמד של חצי גמר.
    אני נכחתי מן הסתם ביציע הגדוש הזה ובאמת באיזה שהוא שלב היו בערך 10 ערסים כאלה בלי טיפת שכל בקודקוד שהחלו לנהום למטה לעבר ווילאם נג'ובו ופטי נימבה, מיותר לציין שכולם השתיקו אותם ואמרו להם שזה בושה קל וחומר כשיש לנו בקבוצה 2 שחקנים שחומי עור, חרה לי כששמעתי את הקללות כשבאמת באיזור ישבו הרבה ילדים קטנים ומתוקים שמהדקה ה93 כבר הפסיקו להיות מתוקים בעניי....אבל שתדע שזה ממש לא מעיד על הכלל והקהל כאן ברובו קהל טוב, כמו בכל מקום גם כאן יש כמה ענפים רקובים. אגב, הקללות והנהמות באו בשלב שהקבוצה כבר הייתה אחרי האדום ואיבדה את הצפון אני חלילה לא נותן לזה לגיטימציה אבל זה היה סוג של תסכול שאין לו מקום בשום סיטואציה.
    זיו כבדה? זיו כבדה בשבילי זה כמו יוסי בניון לא בגלל שהוא שחקן יקר... אלה בגלל שזה שחקן שלא מוציאים! הוא פשוט פנטסטי מהרגע שהגיע אם יהיה לו צמד חלוצים טוב למעלה הוא יהיה מלך הבישולים הכמות אססיטים שלו היא נפלאה אבל הרגל המסיימת כושלת פעם אחר פעם, מעבר לזה הוא תמיד בא לאמצע לוקח כדור ומנהל את המשחק, כדורי העונשין שלו זה חוויה פשוט שחקן עם ערך מוסף גדול אני מקווה שבינואר יביאו רכש טוב וגם את כבדה זה ישדרג ויוריד ממנו עומס גדול כי הבחור לוקח את כולם על הגב שלו.
    אני ממנו מבסוט לגמרי ואני חושב שרפי כהן טעה טעות ענקית אני לא מבין עד עכשיו את ההחלטה להוציא אותו, הריי במהלך אחד בהקפצה אחת הוא היה יכול לשנות הכל, לא מובן.

נערך לאחרונה ב: ‏3/12/09
  5. Ariel Member

פארקר עושה הכל טוב- עד שזה מגיע לפעולה האחרונה. מסכים איתך ללא כל ספק שגולר נוסף לידו יהפוך את היעילות שלו לרבה יותר.

בכל מקרה ולמרות המראות הלא נעימים ביציע, נהניתי מאוד לראות את נס ציונה. קבוצה תוססת על כר הדשא וביציעים.

6. Ariel Member

נתוני קהל למחזור משחקים מספר 12:

משחקי יום שישי:

עירוני בת ים - הפועל ירושלים (0:1)
    "ידיעות": 800 "מעריב": 800

אחווה עראבה - בני לוד (1:1)
    "ידיעות": 500 "מעריב": 300

הפועל כפ"ס - הכח עמידר ר"ג (1:2)
    "ידיעות": 800 "מעריב": 700

משחקי יום שבת:

בית"ר/שמשון ת"א - עירוני רמה"ש (1:1)
    "ידיעות": 350 "מעריב": 350

נס ציונה - עירוני קרית שמונה (0:3)
    "ידיעות": 400 "מעריב": 200

משחקי יום שני:

מכבי הרצליה - מכבי ב"ש (0:1)
    "ידיעות": 100 "מעריב": 100

הפועל ראשל"צ - הפועל אשקלון (2:2)
    "ידיעות": 150 "מעריב": 150

הפועל נצרת-עילית - הפועל מרמורק (0:0)
    "ידיעות": 200 "מעריב": 200

7. הפועל_כפר_סבא Member

כל הכבוד לבת ימים. ביזיון להרצליה, כרגיל.

8. איתי שכן-טוב Member

נצרת עילית ביזיון! וגם ראשון לציון עוד יותר ביזיון שלמשחק בית מביאה 100 אוהדים ! היו איזה 50-60 של אשקלון..

9. הפועל אשקלון =] Member

לא מספיק הצרות שיש לאשקלון בליגה עכשיו נוצרה בעיה נוספת..הקבוצה לא חתמה על הסכם שימוש באצטדיון עם הערייה והעירייה סגרה לקבוצה את המגרש

http://www.ashkelonim.co.il/index.php?act=articles&id=4177

10. idans Member

אני הייתי במשחק לא היה יותר מ300 שמתוכם בערך 100 מירושלים.

11. קטלוני Member

מאז שאין את הפועל חיפה והפועל ב"ש אין בכלל על מה לדבר.כמות הקהל ירדה יותר חזק משער הדולר בעת משבר.

12. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

• שבוע אחרי שהפועל כפ"ס ומכבי ב"ש ספגו הפסדים טכניים בעקבות שיתופם של שחקנים שלא כדין, החליט הערב בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל להקל עם שתי הקבוצות ולבטל את העונשים.
    בעקבות כך, כפ"ס, שנענשה על שיתופו של ישראל זביטי המורחק, תזכה לנקודה נוספת בקופה לאחר שסיימה ב-0:0 עם עראבה. גם מכבי ב"ש, שספגה את העונש על שיתופו של ג'וזף טאצ'י, צוברת עוד נקודה עם החזרת התוצאה מול עירוני ראשל"צ ל-1:1.

13. הפועל_כפר_סבא Member

אמרתי לכם שיחזירו לנו ת'נקודה! הצדק יצא לאור ועכשיו אנחנו במקום החמישי מרחק נקודה מהמקום השני.

14. הפועל אשקלון =] Member

מקורב להנהלת אשקלון אמר שבקבוצה שיחחררו את ינון ברדה ויוסי רוזן ושזה רק חלק מהמהפכה שבדרך

15. Ariel Member

מודה ומתוודה שלא יצא לי לראות את אשקלון העונה, למעט המשחק נגד עראבה ששודר הטלויזיה.

אך אולי בכל זאת ועל סמך התוצאות, לא עדיף לחולל מהפיכה זולה וקטנה יותר על הקווים מלהחליף חצי הרכב?
    הרי ברור מעל לכל ספק שינון ברדה ויוסי רוזן הם שחקנים ראויים לליגת המשנה.